Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jokai

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Elsüllyed a páva! 2012.11.12 09:15:21
Fölszállott a páva? Legalábbis a tehetségkutató vetélkedő résztvevői és rokonai számára, mert alig van meghirdetve a szombat este Duna tv-re tett műsor, pedig ez már a második elődöntő volt. Nálunk anyukám vette észre a hirdetést, és mesélte, hogy régen ez mekkora…..
Proszektúra A magyar Tienanmen 2011.12.24 13:01:00
Sokan emlékszünk még a Tienanmen-téri esetre. Amikor egy egyetemista fiatalember fehér ingben a harckocsioszlop elé állt, kockáztatva minimum sok év börtönt, de akár azt is, hogy a tankok átgázolnak rajta. De  ami ott világraszóló hőstett volt, s a kép bejárta a…..
Jokai 2011.12.25 11:50:19
Proszektura! vicces lehet ilyen közegben lenni karácsonykor, leírsz 1 teljesen korrekt állapotot, és neked ugranak a szánalmas kommentkirályok, akik látványosan nem értenek az egészből semmit. vagyis csak a saját kizárólagos igazságukat (mibe még Gréczy védelme is belefér - az pedig komoly zavar lehet)
Azon nem gondolkodnak a kommentelők, hogy a választók kétharmada nemet mondott többek között azon állapotokra, hogy nincs értéke a munkának, nincs értéke a tanulásnak, a teljesítménynek, hogy a fiatalok nagy része plázákban lóg, következmények nélkül lehet kisebb bűncselekményeket elkövetni, hogy lejáratják a család intézményét, hogy értéktelen senkiket állítanak példaként elénk a kereskedelni tévék, stbstb. Amikor ez a kormány törvényt hoz arról, hogy 1.) család védelme; 2.) köznevelés; 3.) büntetési tételek szigorítása, akkor kivonul 20 ember és 150 újságíró jelenlétében (oh, sajtószabadság; oh demokrácia - meddig leszel még!) csinál 1 szánalmas médiahacket, amire egész európa retteg a magyar demokráciáért. Tényleg nem érzitek ennek a fonákságát. Azért nem aggódott Európa, amikor eladósodott minden magyar háztartás. Azért már viszont retteg Európa, hogy valaki megoldást keres erre, és a bankoknak is ki kell venni ebből a részüket. érdekes. az el sem jut az agyatokig, hogy ez a kormáény (hibákkal együtt) azt az utat járja, amire felhatalmazták. szuverén, kiszámítható, működő országot vállalt. annyira egy oldalról nézitek ezt az országot, hogy az már megdöbbentő. indexen katolikus misét parodizálni = poén. színpadon apácákat megerőszakolni = művészet; kritikával illetnei bárkit a baloldalon/szimpatizálni konzervatív, nemzeti értékekkel = fasizmus. Ha már annyira féltitek a demiokráciát, tiszteljétek meg ezt a "söpredék, fasiszta" többséget, hogy pár másodpercre megvalósulhasson valami abból, amit ők - a demokrácia játékszabályai szerint - megszavaztak.
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
A hétvégén egymásba érnek a kormányellenes megmozdulások. Én ma úgy gondoltam, a Hősök terén vidám mozdulj-t játszó rendvédelmiseket lesz érdemes megnézni közelről. A térre kiérve nem csalódtam, illetve mégis, de pozitívan. A vártnál is több ember, és ennél is több…..
Jokai 2011.04.16 21:27:31
az lenne megoldás, ha egységesen és korrekt módon szabályoznák a nyugdíjak kérdését, és nagyjából most erről lenne szó. lehet keménykedni, és fontosabbnak beállítani a saját munkánkat, de ez így nem állja meg a helyét. ma mindenki teszi a dolgát Magyarországon, az emberek hajtanak a családjukért, küzdenek a hiteleikkel. igenis irritáló, hogy magas nyugdíjak mellett vállaljanak emberek 40 évesen újabb másodállásokat. ezt tudomásul kellene venni, és 1 kicsit szerényebben belőni a követeléseket.
a baj az, hogy irreálisan korán lehet nyugdíjba menni, erejük teljében lévő férfiak nyugdíját fizetjük (miután már kifizettük nyelvtanfolyamaikat, továbbképzéseiket is). ilyen nincs máshol európában!!! kedvezmény van, de nem ilyen mértékű).
és mennyivel stresszesebb 1 tesco pénztárosnál, a szalag mellett tényleg 7,5 órát dolgozónál, külvárosi 35-40 problémás gyerekkel foglalkozó tanárnál, buszsofőrnél a katona, rendőr, tűzoltó munkája, akiket elismerek, de akkor sem tartom korrektnek, hogy ekkora különbség legyen. akármennyire stresszes a rendőr, tűzoltó (katona?)munkája, szerencsére nem egész nap vannak akcióban. Kivonulhatnának ennyi erővel mások is, pl. hogy "szeretnéd, ha 65 éves buszsofőr vinné a gyerekedet iskolába, ha 65 éves érsebész műtene, ha 65 éves villanyszerelő kötné be az áramot", de náluk nincs is ilyen opció. szóval szerintem szabályozzák csak egységesen ezt is, és persze kapjon - normális és ésszerű keretek között - kedvezményt az, aki megérdemli.
Ha valaki volt már tagja csapatnak, tudja, milyen tehetetlenül vergődni egy rossz taktikai felállásban. A franciák önmegsemmisülése pontos példája annak, miért van szükség edzőre. Anelka nyerni akart, higgye el mindenki, ahogy azt is, nem az a baj, hogy egy rúgott góllal estek ki,…..
Mi lenne alkalmasabb terep a nemzetiségi sérelmek felhánytorgatására, mint egy focimeccs? A trianoni békediktátum kilencvenedik évfordulóján adja magát a kérdés: szoktak-e Szlovéniában is a focipályák kerítésére aggatni Nagy-Szlovénia térképeket? Van-e egyáltalán…..
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
A díjmentes BKV ígéretével máris megkezdte főpolgármesteri kampányát Horváth Csaba, az MSZP volt főpolgármester-helyettese. Május elsején a Városligetben jelentette be, hogy ingyen buszozhat, metrózhat, villamosozhat, trolizhat és fogasozhat minden legalább négy éve Budapesten…..
w Kegyelem szegény fejüknek 2010.04.26 09:30:00
Elvégeztetett. A jó kormányzásnak csak a matematika szab már határt, azt viszont mostantól érdemes komolyan venni. Sajnos ez bele fog rondítani az eddigi mesékbe, és az ügyesen felszedett, ám csekély értelmű szavazók elvárásaiba. Orbánnak sikerült, ami eddig soha, és ami mindig…..
Csalódott vagyok. Mélyen csalódtam a magyar társadalomban és a politikai szereplők nagy részében. Előre leszögezem, itt nem azon fogok keseregni, hogy miért szerepelt ilyen rosszul az MSZP, (sőt ez determinált volt) Vagy miért nem lépte át az 5%-os küszöböt az MDF, vagy miért…..
Jokai 2010.04.26 00:38:20
@eml: ha láttál volna már pártprogramot, akár USA-ban, akár Európában, akkor nem dőltél volna be az atv-s, hetiheteses, tótaw-s hecckampánynak. tényleg életszerűnek tartod,hogy a kórházi ágyak számától a nyersvastermelésig mindent százalékosan leírjanak? hány 100kötetes anyagot kellene kiadni, és melyik választó olvasná el? sehol nem így néz ki.
a fidesznek ugyanakkor markáns stratégiája van, és ezt elég könnyű átlátni (az elvakult gyurcsányfanokat leszámítva). adóprések növelése helyett gazdaság élénkítés (a zseni kormány még a legvégén is nyomta a benzin árát felfelé, hátha az beindítja a gazdaságot...), kis- és középvállalkozások támogatása, ennek következtében stabil, kiszámítható foglalkoztatás, a középosztály, a civil társadalom és a családok megerősítése, az oktatás megerősítése révén morális előrelépés, amikor a felnövekvő generációk tudni fogják, mik a szabályok, szemben a az elmúlt 8 év félreértelmezett liberális célkitűzéseivel. sorolhatnám még, de a lényeg, hogy markáns program, és teljesen ellenkező a szoclib, stratégia nélküli ötleteléssel. és a legfontosabb: a koncepció! ebben már most többek a szociknál, akiknek nem volt stratégiája, csak ötletbörze, és a legtöbb szerencsevadász ilyenkor tud a legtöbbet lenyúlni, lopni.
Jokai 2010.04.26 00:46:06
@Bergeroth:
"Te is az a fajta vagy, aki pár komment alapján mindent tud a másikról"
Ha valaki leírja, hogy a győztes párt szavazói "Agymosott, buta, bégető birkák, akik csak a kolomp hangjára tudnak reagálni", ő viszont "higgadt, logikus" ember, az szerintem erősen minősít. szerencsére nem sokat tudok rólad, csak azt látom, ahogy itt viselkedsz, és erről alkottam és alkottak mások - jogosan - negatív véleményt.
Jokai 2010.04.26 00:55:00
@somogg: Konkrétan a 2005-ös Angela Merkel és CDU-s anyagot említeném, ami kb. 70-80 oldal volt, és bár a főbb pontokat érintették, de igen kevés konkrétumot tartalmaztak. szerepeltek ott is adók, de semmivel nem konkrétabban, mint ahogy a fidesz beszámolt már pl. a családi adózás tervéről. ott is volt szó a rendőrség megítélésről, nyugdíjak védelméről stb. azt elismerem, hogy a magyarországi programokhoz képes valamelyest konkrétabbak voltak, de nem sokkal. itt viszont - sajnos - az utóbbi 20 évben ezek a "füzetek" állandósultak, érvényes ez 2010-ben is mindengyik pártra.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
w Antiklimax 2010.04.12 07:00:00
Megvan a győzelem, és valószínűleg megvan a kétharmad. Csak a gólöröm, az maradt el. Ebben jelentős szerepet vállalt az OVB, illetve a választást szervező bürokrácia korszakzáró slusszpoénja. A meghosszabbított kampánycsend szétverte a liturgiát. Elmaradt a szavazatok –…..
Jokai 2010.04.12 16:18:26
@Hefe: megdöbbentően képet festesz (leginkább magadról), két elemet hangoztatsz: 1.) az előző 8 év bénasága a világgazdasági válság miatt volt, 2.) fidesz és a jobbik most majd nekiállnak lopni... abszolút reális... te tényleg elhitted twának, hetihetesnek stb. hogy amiben az mszp semmiről nem tehet, és amiben szar, abban mindenki szar. a bénaság okai kintről jönnek, tőlük függetlenek, a lopás meg hozzátartozik a politikához. jaj! mszp kormány idején (!!!) 98%-ban mszp-szdsz korrupciós ügyek derültek ki 1.) ha valamikor, most biztosan sok fidesz-jobbik ügynek kellett volna kiderülnie (ehelyett: tranzvesztitákkal fotozkódó szóvivő... és kósától pénzt átvevő kétes alak...), 2.) éppen a médianyilvánosságnak köszönhetően így iztosan nem működhet tovább. az pari méretű, gátlástalan lopásrendszert gyurcsányék találták ki a sportminisztériumban, azzal a meggyőződéssel, hogy ez így nyugodtan mehet, majd éppen az ő köre vitte át más szférákba (hagyó stb.). a fideszre sok mindent lehet mondani, de a céljai világosak: középosztály, család megerősítése, morális konszenzus. én erre utaltam, és ez más sokkal több, mint ami történt itt 6-8 éven keresztül
w Fortélyos félelem igazgat 2010.04.08 05:45:00
  A győztes ismert, a győzelem mértéke még kérdéses. Benne volna a pakliban, hogy 2002-höz hasonlóan a biztos eredmény tudatában elalszik a fideszes tábor, de azért van tétje a játéknak: hogy meglesz-e a kétharmad. Ettől várhatja a Fidesz, hogy a már elkötelezetteken felül…..
w Ante portas 2010.04.07 07:30:00
  Minden egész eltörött I. Négy-, esetleg háromrészes cikksorozattal, tarkabarka gondolatcsokorral jelentkezik a blog a választások célegyenesében. Bár később egyes elemzők koherens stretégiaként próbálják interpretálni, szerző valójában csapongó, bizonytalan gondolatait…..
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
Jokai 2010.04.02 23:36:36
Hihetetlen, ami itt folyik! egy végtelenül egyszerű, alulképzett ("átpörgettem a bibliát") és ostoba figura böfög zsigerből, méregből, folyamatosan általánosít, csúsztat. ennek hatására nekiállunk/nekiállnak érveket felsorolni, mintha kommentekben ki lehetne fejteni, hogy már egészen mást és többet tudunk az inkvizícióról, a holokausztról stb. (amely témákról a kommunista titkosszolgálatok és a kommunista oktatási rendszer hatására ostoba tanítványok (TótaW) szajkózzák ugyanazt 0,03%-os tudásukat).
A pedofília bűn, amit büntetni kell. a pedofil papok hatalmas kárt okoztak az egyháznak. de az egyház szerencsére messze nem egyenlő ezzel. akármit is gondolsz, még Magyarországon is a papok döntő része becsületes, jóravaló ember, akik olyan tevékenyságet folytatnak (cigánypasztoráció, bajban lévő emberek szolgálata), amit más nem, és az ilyen embereket is szembe köpöd a felületességddel. Mennyire röhögnél, ha ennek a cikknek a reciprokában meglátnád Tomcat-et vagy bárkit, akitől te nagyon távolinak (és persze sokkal jobbnak) képzeled magad. Remélem, egyszer majd ráébreszt valaki, hogy a fizetésedért nem csak pörgetni kell a bibliát, hanem tájékozódni, olvasni. de ahogy látom ez sosem fog bekövetkezni, így sokkal kényelmesebb, egyszerűbb a böfögés. szomorú lehet egy egész életművet minimális tudásra felépíteni. ez nagyon könnyűnek találtatik minden komolyabb ítélőszék előtt, de látom, büszke vagy, hogy vissza tudsz vágni 1-1 kommentre...
Jokai 2010.04.03 00:27:38
@nomac: Ki keverte a bibliát az egyházzal? Úgy látszik, túl sok TWÁ-t olvasol. A szerző hírekre reflektálva írt valamit, érveit a bibliára alapozta (nem én), amiről azt írta "este átpörgette"...). pont az a lényeg, hogy az egyház jóval több, jóval komplexebb ennél. és amennyi a hírek fölött, mmögött és azon túl létezik, na mindarról nincs fogalma TWÁ-nak. ennek ellenére lehet magánvéleménye, de fizetést nem illik felkészületlenül irogatni. és amikor beír valaki, hogy az ismerősöm ismerőse 15 évvel ezelőtt, akkor erre beindul az oknyomozó-mester: "Na, ez egy nyom"... ennyit TWÁ-ról és ennyit a szakmaiságról.
Jokai 2010.04.03 00:30:14
@gande: az egyházról való tudás nem kizárólag biblia idézetek felsorolása, nem ebben kell ezt mérni. egy 2000 éves intézményről van szó. Amikor Tomcat mondatokat citál a Tórából és a mai időszakra vonatkoztatja, akkor azt kiborulás követi, ha ugyanezt megteszi más, annak tapsoltok...
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..