Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaillard

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Gaillard 2009.08.05 09:47:23
Évi pár ezer km-t megyek a 12 éves Astrámmal (használtan vettem 5 éve, most lesz benne 100 ezer km), mivel a városon belül tömegközlekedünk, kerékpározunk vagy gyalog közelítjük meg az úticélokat, mivel számunkra fontos az élhető, tiszta környezet, a leszármazottaink jövője, s nem az individualista kényelem hajhászat élvez preferenciát.

Az autót vásárláshoz, nyaraláshoz, távolabbi kirándulásokhoz és egyéb praktikus esetben használom. Műszakilag tökéletes, biztonságos járgány, de most engem is szívatnak, holott mások az újabb autójukkal évi több tízezer km-t tesznek meg, sokszor sokkal rosszabb műszaki állapotban.

Én rendesen bejelentett (milliószer leadózott), nem minimál TB-s munkabérjövedelemből vettem meg és tartottam fenn az autót, nem úgy, mint a társadalom nagy része (céges autók).

Nem kívánok milliókat kiadni egy általam ki nem használandó új autóért, nem kívánok évente autóbérlésre jóval többet kiadni, mint a mostani autó fenntartására és annak amortizációjára, nem beszélve a rendelkezésre állás gyorsaságáról.

Sajnos a drága és sokszor körülményes (menetidő, átszállás, indulási időpontok, stb.) távolsági közlekedés és az olcsóbb és időben kisebb ráfordítással járó bevásárlási lehetőségek, némelykori áruszállítás vagy betegszállítás, illetve esetleges vészhelyzet miatt jó tudni, hogy van egy jármű, amely szükség esetén rendelkezésemre áll azonnal, de erre bőven elegendő egy jó műszaki állapotban lévő, agyon nem használt idősebb autó.

Ez az egész már megint a szokásos magyar irracionalitásról szól vagy csak a szokásos szaros lobbi tevékenység egy érdekszféra részére.
Jó kezdeményezésnek tartom az európai autómentes napot, évente egyszer ki lehet bírni a a hozzám hasonló leglustábbaknak is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell vidékről ingáznom minden hétköznap a munkahelyemre, de aki rákényszerül erre, holnap autó helyett…..
Gaillard 2008.09.21 19:04:07
Kedves Taurusz!

Amennyiben a közösség a forrásokat egyesítené és korrupciómentes lenne a politikai élet, szerintem vidéken is megoldható lenne minden, a közösségi közlekedés is fejleszthető lenne. Jó, mondjuk ez nálunk csak utópia:)

Persze biztos vannak olyan térségek és olyan munkaidő beosztású emberek, akik tényleg csak autóval járhatnak, de közel sem annyian, mint ahányan ezt magukról állítják.

Csak a közvetlen munkakörnyezetemben vannak szépszámmal olyan emberek, akik az agglomerációba költöztek ki (Érd, Dunakeszi, Göd, Pomáz, stb.) a nyugalom, a tisztaság reményében, de még csak meg sem kísérelnék a vonat vagy tömegközlekedés gondolatát, holott egy-egy helyen már teljesen jó alternatíva lenne. Persze mindegyikük a jövedelmének töredéke után fizet közterhet (sőt a saját költségeiket sem állják, pedig...), így a fejlesztésekhez hozzá sem tudnának járulni, de mindennap az általuk keltett dugóról szörnyülködnek, melyen én kénytelen vagyok részt venni a buszon rostokolva.

Az árakkal kapcsolatban pedig még egy érdekes viszonylat jut az eszembe. Még itt a csoróbb lakótelepeken is dögivel állnak milliós verdák, de a szakadt nyílászárókat egyikük sem cserélni ki (pedig töredék beruházás egy autóhoz képest), így pedig fűtjük a környezetünket ezerrel, de a gázártomgatásért mindegyikük nyavajog (papíron rászorulók). Sajnos ezek "egészséges" preferencia kérdések lennének, csak a mi világunkban nem.
Világrekord! Nem sűrűn mondhatunk ilyent, de látatlanban biztos, hogy a badacsonyi Kapri Ház házinénijén kívül még soha senki nem akart szálláspénzt fizettetni egy meg nem született, ötödik hónapban lévő magzattal. B. prenatálisan borzongató levele alant. Olaszországi…..
Gaillard 2007.08.07 16:54:10
Viszonyításképpen:

Július elején Görögország egyik legszebb helyén nyaraltunk (3 felnőtt + 1 gyerek) 1 hetet az interneten lefoglalt panzióban (összesen 315 EUR-ért). A szálláshoz korrekt medence is járt. A szállásadó saját kezével építette az egészet évek alatt (civilben évközben tornatanár). Az utolsó nap csak annyit mondot (pedig szinte semmi plusz bevételt - medencebár - nem hagytunk ott a számára), hogy nem akartok maradni, az sem baj, ha már nincs pénzetek (gondolta, hogy kiköltekezett a nyaralás végére az ember). Különben működő légkondi volt, amely az árban bennefoglaltatott, és az is természetes volt, hogy robogójával az első nap megmutatta, hogy hol találjuk az egyik legjobb strandot a környéken.
Pedig ott a 315 EUR - ami magyar viszonylatban is nagyon olcsó egy 4 fős medencés apartman szállásért 1 hétre - még kevesebbet "jelent", mint nálunk.

Egy normális magyar szállásadó jelen esetben utólag reggel kifizettette volna a helyi adót, illetve kért volna egy jelképes összeget (pl. 1.000,-Ft) a minimális plusz kommunális kiadásai miatt (mert még így plusz fekvőhelyet sem kellett biztosítania) és kész.

Nekem egy hobbim van (szinte csak erre költünk) a nyaralás, de egy becsületes adó- és járulékfizető embernek nincsenek korlátlan anyagi lehetőségei e tekintetben. Igyekszem egy évben egyszer külföldre (átalában apartman busszal v. fapadossal) és egyszer Magyarország valamely helyszínére is eljutni nyaralás céljából.
Szerintem nálunk a rövid szezon miatt ennyire mohók sokszor a szállásadók, de 2 hónap alatt kérem ne 12 dolgos hónap hasznát reméljék.
Hát azért, mert ez a különös nép még a kapitalimust is olyan lepukkantan kádáristára tudja alakítani. Borzongjunk együtt a Főnix S.O.S. Zrt - vagyis magáncég - által fenntartott, Heller utcai központi háziorvosi ügyeleten, ahol vederbe zubog a víz a sötétben és ahol a beteg…..
Gaillard 2007.06.28 08:53:02
Kedves Állampolgárok!

Lehet nyugodtan valós jövedelemmel arányos TB-t (nem minimált) fizetni, s talán változni fog valami egyszer az ellátó rendszerben.

Persze, ha arról van szó, hogy a kocsim megvétele és fenntartása havi 100 ezerbe kerül, vagy havi több tízezret mobilozik el a család, az természetes (arra van pénz). Amikor pedig egészségügyről van szó még a nevetséges minimál TB-t (30 ezer) is sokallják, holott havi több százezerből, vagy akár millióból él sok magyar honfi.

A lopós magyar eü-i közéletnek - és itt nem feltétlenül a szolgáltatókat értem, mert aki ismerné rendesen a rendszert az tudja, hogy megy az eü. finanszírozása, pld-ul mennyit ad az OEP egy ügyeletre, mennyit vesz le belőle a semmire némely önkormányzat - lssan nem marad mit lopnia, mert eladják az intézmények jó részét (lesz majd szép wellness központ, irodaház a helyén) és kb. 1-2 millió rendesen fizető magyar állampolgár tart el 10 milliót a rendszerben.

Ismerve az ügyeleteket, az egyre nagyobb számban érkező állítólagos "betegek" által elkövetett sok atrocitás, lopás miatt, nem csodálkoznék azon, hogy vagyonőröket rendszeresítenének a bejáratokhoz, bár azt nem tudom miből fizetnék meg az ügyeletet fenntartók.

Az állami zsozsó szétosztásának számos pazarló, vállalkozókat igazán gazdaggá tevő szegmense van (útépítés, játszótér építés, kamu tanácsadások), de az egészségügyi nem az, ezért sincsenek jelen a multik. Egy-egy ügyeleten annyi nyereségre sem tehet szert - egy a befeketett tőkéjét kockázatató - vállalkozó, mint némely egyszemélyes büfés vagy kisközértes. Itt nincsenek 20-50 %-os nyereségi ráták, mint a gazdaság más szegmensében.

És még valami, az az ember, aki másodállásban (szabaideje terhére) szarért-hugyért dolgozik egy olyan környezetben, ahol folyamatos atrocitásoknak, megvetésnek van kitéve, szerintem dícséretet érdemel.
Kedves Hontársak, örülhetnek, ha találnak még mosolygós eü-i dolgozót (itt nem a sebészprofesszorokra, szülészekre gondolok) a rendszerben, mert akkor nagy szerencséjük van, s az illető dolgozó hatalmas vitalitással van megáldva.
Magyarországon egyes nem tudják értékelni a dolgokat, csak információk nélkül böfög itt mindenki nagyokat a levegőbe.
Ám, ha minden marad a régiben, akkor itt lesz tényleg a Fekete(erdei) Klinkia Afrikából két fillérért importált dolgozókkal, mert talán Ők még a minimál TB-ből még megfizethetőek lesznek (talán).