Regisztráció Blogot indítok
Adatok
harazala

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
La adventura Szerelmes Toledo 2016.11.12 14:22:34
Madrid alatt, dél felé, egy nagy rakás semmi, puszta után van a festői város egy hegyre felkapaszkodva. A fővárostól busszal kb. 45 perc alatt ott lehet lenni viszonylag olcsón. Aki Madridban tölt 4 éjszakát, mindenképpen az egyik napját szánja Toledóra. Ha Madridban darabjaiban, részenként találunk…..
Nem kellett a hajnalok hajnalán kelni, viszonylag kényelmes időben, délelőtt 11-kor indult a repülő Madridba január 26-án. Üröm az örömben, hogy éppenhogy lecsúsztam az aznapi Pintér Béla előadásról, de csak így jött ki jól. Ezúttal nem vittem bőröndöt, hanem egy hátizsákot az utazás előtt gondosan…..
Vége? Nem. Persze a valódi utazás első felének fizikailag mindenképpen vége, a lábam dobban a magyar aszfalton, ahogy a kocsink felé megyek, aztán keresztülmegyünk a fizikai valóság Kálvin terén, és haza is érünk, és én azt a Papa által készített isteni rántott húst eszem, amit Spanyolországban nem…..
Szóval elérkeztünk ehhez a naphoz is. Húha. Eltelt két és fél hónap, december 16 van, én indulok haza. Karácsonyra. Aztán, szilveszter után, meglátjuk mi lesz. Tudom, Ana alszik, és nem szabad felébreszteni. Bemegyek a nappaliba, hát mit látok, egy nagyon szép búcsúüzenetet! Örül, hogy megismert,…..
Tehát megint úgy történt, hogy már a benidormi workaway alatt felvettem a kapcsolatot a következő „helyszínnel”. Tudtam ugyanis, hogy azért az utolsó napomig (december 16) nem feltétlenül akarok Benidormban maradni; főleg azért is, mert a közel lévő Valenciát is meg akartam nézni, valamint még a…..
Mint ahogy említettem, a Villalongában töltött idő alatt azon gondolkodtam, hogy szép, meg jó, ugyanakkor 10 napnál többet biztosan nem bírok ki itt. Tehát azon voltam, hogy egy újabb workawayt keressek. Lehetőleg a közelben, hogy ne kelljen már ilyenkor, amikor az utazás vége is közeledik, még…..
10 napot töltöttem Villalongában, Valencia tartományban, La Safor hegyei között. Előzmények: tehát a Málagából induló busszal Valenciába értem, ahol először is nem hagytak aludni. Nagyon korán reggel volt, kedvem támadt mindenekelőtt ledőlni a valenciai buszpályaudvaron, így az egyik várakozó…..
Bevezető  Ne tudjátok meg, mennyit szenvedtem azzal, hogy utazásomat a leggazdaságosabban, legélvezetesebben és leggyorsabban tudjam folytatni. Az első dolog, mármint a gazdaságosság már ott megbukott, hogy a két kiválasztott városban, amiket meg akartam nézni, nem találtam workawayt. Nem írtak…..
Még javában itthon voltam, és a spanyolországi terveket szövögettem, azonban még semmi sem volt biztos az utazást illetően, amikor egy kedves kollégám, Mariska azt tanácsolta, hogy ha megyek, akkor két dolgot ne hagyjak ki: Granadában az Alhambrát, illetve egy bizonyos Ronda nevű kisebb várost.…..
Azok a fránya reggelek. Az a sötétség. Még egy perccel tovább várni. Az utolsó öt percben eldönteni, hogy összeszedem magam és elmegyek reggelizni. Azért az egy darab kenyérért olívaolajjal. Utána visszafekszem, ha van idő. De igazából mikor kezdődik a munka? Úgy a harmadik…..
Ezen a héten sokat agyaltam azon, hogy továbbmenjek-e, vagy mi legyen. Szabadidőmben további workaway programokra jelentkeztem. A Casa 9 már majdnem kész volt. Az utolsó simítások, már az EVS-es ellenőrzés után (állítólag nem volt gond, mindent rendben találtak) rám és Chrisre…..
Hétfőn bemegyünk Granadába. Még mindig zavarban vagyok a spanyollal, idegesít, hogy nem értem meg. Luissal angolul beszélgetünk, de őt is nehezen értem: ekkor döbbenek rá, hogy talán nem is az akcentus miatt: borzalmasan gyér a szókincsem, fejlesztésre szorulna. Katalónia…..
La adventura Itt vagyok, beléptem 2015.11.16 22:36:59
Constantino, az alapítvány román ezermestere, és egyben legviccesebb figurája (erről majd később) átkísér a 9-es házhoz, ami lényegében két utcányira van a közösség „székhelyétől”. Csupa fehér ház, csendes, nyugodt környék, a hatalmas terasz-főtér villanyoszloppal és…..
Fundacion, Sierra Elvira Milyen volt az első hét az alapítványnál? Ezt kéne most leírni. Nehéz, nincs már időm napokra bontani. Minden az alapítvány helyim bárjánál kezdődött. Úgy, hogy gyorsan elrohantam wc-re. Impozáns. Dora és Ignacio – a tábor vezetői fogadtak.…..
A lepukkant állomáson ismét megtapasztaltam a mosdók ápolatlanságát. A kávézóba mentem, részben kicsit felébredni, részben útbaigazítást kérni. Sikerült, megadták az egyik busz számát, SN4, ha jól emlékszem. Kávézom, még látom a buszút szereplőit, meg öreg krákogós…..
La adventura A buszút 2015.11.04 23:57:35
Az éjszakai buszút egyik lényege nézetem szerint, hogy ha már éjszaka van, akkor az ember egy kicsit tudjon aludni. Tulajdonképpen nekem is sikerült, csak nem annyit, amennyit szerettem volna.  Borzalmas volt. Megálltunk Tarragonában, Valenciában, mindenütt, két óránként. Valahol 15…..
Szombat reggel volt, és tudtam, hogy este 6kor indul a buszom Granadába, Andalúciába, egészen máshova, új kalandok felé, hogy hétfőn már dolgozni fogok, meg fogok ismerni rengeteg embert. Ezen a napon még magam lehetek, még bejárhatom Barcelona egyes részeit. Reggel nagyjából…..
Szóval eldöntöttem, az utolsó előtti napon megnézem a várat, a Montjuicet, csak hogy el ne szalasszam, Jola tanácsolta is, hogy ne hagyjam ki. A metrójegyeimből már kevés volt, de szerencsére az ún. siklóra sem kellett külön jegyet venni, a 10 alkalmas érvényes volt. Felértem a…..
Reggel eldöntöttem (reggel – erős kifejezés, a spanyol időzavar miatt inkább délelőtt (duplazárójel, hogy az országban valójában egy órával később lenne, csak Franco a hitleri, azaz német időhöz ragaszkodott – aztán elfeledkeztek a visszaállításról, mindezt Feta…..
La adventura Második nap/2 2015.11.01 14:59:54
Nos, október 28, szerda van. Bele kéne húznom. Szóval megpróbálom summásítani, ha van ilyen szó. A Fetával való találkozásnál tartottam. Most amúgy már több, mint két hete Sierra Elvirában vagyok. Épp most pedig Atarféban, a Granada felé eső legközelebbi faluban. Magos…..
La adventura Második Nap/1 2015.10.29 19:43:42
Arra emlékszem, hogy későn keltem. Délelőtt Jola elmondott néhány fontos dolgot. Például, hogy a tapas csupán annyit jelent: kis adag étel körettel. Elmondta még, hogy hol érdemes tengerpartozni, és hogy érdemes megnézni a másik egyetemet is. Elmagyarázta, hol van. Mesélt…..
Egy kis eltévedés után végre a tengerpart és a kikötő felé veszem az irányt. A Barri Gotic-ban jó sok időt eltöltöttem. Már fáradt vagyok. Kiérek a pálmafás sétányra,rengeteg vitorláshajó van a kikötőben, menekültek (főleg feketék) áruljál portékáikat. A nap…..
La adventura Barri Gotic 2015.10.16 16:58:00
A híres tér megtekintése után ismét az útikönyvhöz fordultam segítségül. Mi is lehetne vajon szebb itt Barcelonában, mint a gótikus negyed? És a Katalónia térrőlk könnyen megközelíthető. A szélesebb, majd fokozatosan keskenyedő, sétálóutcává váló Portal de l’ Angel…..
Sagrada Familia   Szóval megyek a Sagrada Familia felé, már messziről látom a tornyait, és eleinte nem értem, hogy a porból, szmogból és mocsokból hogyan nőhet ki ez a robosztus gyönyörűség. Aztán megértem, igen, azt az érzést értem meg, amikor nem turistaként a…..
La adventura 2015.10.08 22:31:06
..