Regisztráció Blogot indítok
Adatok
slacio

37 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lenn a tanyán Fecskék 2011.08.05 15:34:00
Már egy ideje kirepültek a fiókák, szóval vannak bőven. Gondolom a kaja hozza fel őket ennyire, mert légy is akad a környéken. A fecske meg összeszedi. A marhák körül különösen jó szolgálatot tesznek, gyűjtik a böglyöt, köröznek a gulya felett, takarítják a légteret. :)..
Lenn a tanyán Spriccolt a vér 2011.08.04 15:26:00
Van 2 sztorim.Az egyik A-val esett meg. Dumálunk, kérdem mi az a nagy seb a homlokán, varrva van, tán vadászbaleset. Áhhhhh, mondja, s leveszi a kalapját, látom bohócra van borotválva a feje. Komájánál vették le a bojlert, ő kapaszkodott bele, de olyan rosszul fogta, hogy beborult…..
Lenn a tanyán Cefre 2011.07.17 11:47:00
Potyog a gyümölcs! Szedtem is gyorsan 2 diszperzites vödörnyit. Aprószilva, meg körte ami nyáron érik. Sajnos nincs normális műanyag hordóm. Egy 120 literes 8 ropi. Mi kerül azon annyiba?? Itt a rengeteg műanyag hulladék amivel nem tudunk mit kezdeni, gyártsanak belőle hordót! :)…..
Lenn a tanyán Szúrás 2011.07.15 14:03:35
Múltkorában defektes elsővel csapattam Szécsény felé, mikor egy jó közepes szúrást éreztem a heréimnél. Kanyargós úton egyébként arra figyelek hogy ne lépjem át a felezőt (most lapos gumikkal arra hogy az úton maradjak), szóval kicsit kockáztattam és dühből tépni kezdtem a…..
Lecsengett a múlt hét, volt egy vezetői gyakorlat felfrissítés Diával vasárnapra, majd motorral éjszaka visszacsapatás. Hétfőn még aktívnak voltam mondható, szedtem egy vödör meggyet is, de kedd, szerda kiesett. A csütörtököt éppen most ütjük agyon. Megvan hozzá minden, de…..
Lenn a tanyán Vendégek 2011.07.10 08:43:00
Tarq az Alföldön nyaral, így a hét kicsit lazítósabb volt a szokásosnál. Leginkább takarítottam és rendezkedtem a hideg szobában, egész jól alakul, már lakható állapotba került. Szerencsém hogy van két segítőm is, akikben mindenre számíthatok. Jelenlétükkel olyan erőt és…..
"Nincs semminek sem értelme, innentől kezdve azt csinálom ami jól esik. Semmit..." (Tolo)###"Tegnap agyonütöttem egy kutyát, ha kell megverem Tolót..." (Maja)  ..
Lenn a tanyán Reptetés 2011.07.07 09:48:40
Hétfőn este erős kutyavonyításra érkeztünk.Mivel a szomszédban van 6 eb, annyira nem tűnt fel, de mire kipakoltunk a kocsiból, rájöttem, ez valami más. Mostanában tüzelnek és egy lelkes udarló csapdába sétált.Tarq szerint szabályos volt a fogás, ugyanis a csapda 99%-osan…..
Lenn a tanyán Delírium: non-stop 2011.07.06 11:07:00
Toló már nagyon várta hogy megérkezzem és ezt nap mint nap bizonyítja is:  "Kezdődjön hát a pörgés! Megváltoztam, teljesen tudatosan nem csinálok semmit..." (Toló) ..
A szombati nap igen-igen hosszúra nyúlt, egészen vasárnap hajnalig.Volt minden, a legvadabbnak bizonyult a farfekvéses borjú kiráncigálása az anyjából. Először ketten próbálkoztunk Tarqval, de hiába voltunk mindketten nyakig a tehénben, valószínűleg az én rutintalanságom is…..
Vidéken gyorsabban telik az idő. Korán keléssel szer tehető némi előnyre, de ki akar korán kelni hétvégén?Be kell építeni a rutinba, korán kelni, korán feküdni, mert teszemazt marhát vágni sötétben, egy mobiltelefon fényénél nyúzni, zsigerelni, darabolni... kihívás.…..
Ezen is túl vagyunk!Jól sikerült a beköltöző buli. Pénteken délután vettük birtokba a házat, mindennel elégedettek voltunk. Olyan amire számítottunk, csak a szomszédokkal lesznek gondok. Azonnal meginvitált minket: nézzünk szét a tanyáján és feldobta, hogy másnap is nála…..
Lenn a tanyán need a hero 2011.01.08 21:43:00
Szegény kis vadmalackának kificamodott a bokája. Az anyukáját lepuffantották a gonosz ittas vadászok! Ki fog neki segíteni?? Hollókő hősért kiállt!!!..
Lenn a tanyán Csirkés gazduram 2010.08.06 17:19:00
Tarkó egyik nagy szenvedélye a csirketartás. Este a legnagyobb vaksötétben is képes lámpával hajkurászni őket, csak azért, hogy biztos helyen legyenek. Éjszakára ugyanis az ólba kell zárni a szárnyasokat. Reggel? Első a csirke. Álmosan gatyában ki a baromfiudvarba, kiengedi őket,…..
Lenn a tanyán Nagymama kamrája 2010.08.03 17:52:00
Így hívják az egyik boltocskát Hollókőn az ófaluba. A legtakarosabb és letetszetősebb bolt, tulajdonosa Hunor, egyik kedves barátunk, aki gyakran bont a legjobb boraiból egyet a kedvünkért. Isten tartsa meg jó szokását!  ..
Lenn a tanyán Az emberarcú borjú 2010.08.02 20:57:00
Rossz napja lehetett, nagyon morcos volt...
Ma találkoztam egy Buddhával, de lehet hogy Iggy Pop volt az...
Délelőtt folytattam a Kupa-féle lakókocsi rekonstrukciót. Felemelő érzés az enyészet ilyen fokú megnyilvánulásával találkozni. Mintha egy kriptában tevékenykednék. Eszembe is jutott az egyik megboldogult lakója a kocsinak. Géza. Az ő egyik kedvenc nótája volt a 'Kriptában…..
Ma Kupa lakókocsiját pakoltam ki délelőtt. Megint égettem. Ilyenkor a legjobb, mikor 40 fok van. Jó nagy tüzet raktam, majd a rongyokat egyesével emésztettem el a lángokkal. Nem lehet csak úgy trehány módon ráborítani 2-3 zsákkal, mert akkor nem bír vele tűz és csak lefojtja.…..
Ma sokat motoroztam.Tarkó az éjszaka leért az alföldre. Így mehettem én is utána. Vissza kellett hoznom a kölcsönrendszámot. Meg néhány cuccot amit elfelejtett magával vinni. Szóval meg voltam pakolva rendesen. Természetesen még két másik megbízatásom is volt, így Pásztót is…..
Ma reggel laposnak véltem az első gumit. Frankó kis tüske állt ki belőle, kihúzni nem mertem. Ez az átka a susnyákosban csapatásnak. Valószínűleg valami lezúzott bokorban szedtem össze. Gumispetihez még el tudtam csoszogni vele. Ügyes a srác, pikkpakk megragasztotta, addig…..
A tegnapi húzós nap után kicsit hisztis voltam és kivettem egy pihenőnapot, szóval előttem a havi keretem. Estefelé motoroztam, csavarogtam.Valamelyik nap úgy közlekedtünk az uazzal, hogy csak 3 henger ment a 4 -ből. Bedobtam trabin szerzett tapasztalataimat, kikapkodtam a gyertyákat…..
Megvan első őzbakom! Az elejtés körülményeit majd a későbbiekben megírom.                     Ismét jött Doki, megtaláltuk a borjút a patakban, már nem tudott lábra állni, a…..
Ismét késői kelés és szaunázás a lakókocsiban. Hollókőbe befelé menet találkoztam a gulyával:Délután egy kis bálahordás, Tarkónak ismét a vadászaton járt az esze egész nap. Behülyítette a Dokit, akit este kiültettünk a lesre. Aztán még lecsapattam a cetkát a…..
slacio 2010.07.19 13:57:02
@kulaba: hát mikor jössz ki? akkor lesz
A mai nap gerincét a kutyaoltás adta. A doki irányításával leoltottunk vagy 20 kutyát sitty-sutty. Jellemző az itteni emberekre, hogy a szemükben az állatorvos nem állatorvos ha nem iszik valamit mikor vizitre érkezik.A szurkálás közben megpróbáltunk megkeresni egy elkallódott…..