Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fav

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE Sört a dolgozóknak! 2011.01.22 23:24:00
Számos érv szól amellett, hogy engedélyezzék a sörivást a munkahelyeken.Néhány ezek közül:    1.  A sörivás csökkenti a stresszt   2.  A beosztottak a főnöknek is elmondanák a véleményüket.   3.  Mindenki szívesen túlórázna.  …..
SERTEPERTE Újjé a Ligetben! 2010.06.11 12:11:00
A romkocsmák nagy divatja idején is felmerült bennem a gyanú, hogy ezek a vendéglátóhelyek azt a fajta igénytelenséget hivatottak kielégíteni, ami annyira jellemző a magyar fogyasztók többségére. Mi másról lehetne szó ott, ahol tömegek érzik jól magukat műanyag pohárba…..
SERTEPERTE Nevében él a sör 2010.03.09 07:22:00
Tapasztalt sörivók, de lassan már a laikusok is tudják, hogy a liszensz sörök bizony csak nevükben emlékeztetnek az eredetire. Valamikor a nyolcvanas években még volt arra példa, hogy a dánok a gyatra minőség miatt leállították a magyarországi Tuborg gyártást. de emlékezhetnék a Gösser hazai…..
fav 2010.03.10 16:22:24
Serpocak! Igazad van! Elővettem a gyűjteményemből a tejciteket (a "tejcitek" tk. így kissé pofátlanság, de pusztán azért, mert reménnyel teljesen várom a licitjeiteket). Szóval, kikiáltási ár módosul, igen, 8.70 a Forint. A meghirdetett érték gondatlanságból módosul ugyan,és kissé pofátlanság is menet közben, de remélem megértőek vagytok! Beleborzongtam abba, hogy nyolchetven helyett háromhatvanat írtam. Hu! De most már túl vagyok rajta. Az eredeti árnál lejjebb azért mégsem vihetem. Belátás emberek, belátás! Ez piaci abszurdum lenne. Sörös Gyuri bácsi (egy kicsit feetbackkelve az altémára, egyébként alias Soros) kitiltana ebből az országból, bár ez így is meg fog történni, ha ez a tejes üzlet nem jönne össze, ah, miket beszélek, egyébként is. Azért nem veszett ügy, látom figyeltek, és van némi fogadókészség a portékára. Megjegyzem, nagyon szép dolog volt részedről, hogy figyelmeztettél. Igazán tetszik ez a vásárlás előtti józan ön- és világkontroll. Köszönöm. Látjátok, nem minden a habzsoló kapzsiság. Mindent és ócsón. Tejet, de azonnal. Néha a normál, un. konzervatív üzletmenetnek, ami megköveteli a pontosságot, felül kell írnia azokat az üzleti trendeket, amit talán azzal tudnék legjobban jellemezni, amit egy sör - időben szinte lemérhetetlen - nyeldeklés nélküli legurítása jelent egy-egy gyötrelmes kánikulai nap után. Mindez a gentlamen’s agreementtel jellemezhető üzleti korszak stílusjegyeit idézi fel bennem, már ezért is, köszönöm. És ha már ilyen tejkorrektek vagyunk, akkor kapok az alkalmon és visszatérnék az eredeti témára. Nem tudom igazán eldönteni mennyit nyom a latba, de talán fontos lehet. Modern,(egyesek szerint posztmodern?) ám kifinomult világunkban, néha egy kis jelentőségűnek vélt opció elhallgatása is borzalmas veszteségeket okozhat. No de, nem csigázom tovább a kedélyeket, szóval ez a tej bizony ultrán pasztőrözött. Ezt tényleg, csak a tejkorrektség okán, és csak másodlagosan villant be, eselleg árfelhajtó jelentősége is lenne? Igen. Talán. Annyian és annyifélék vagyunk.
További információt a termékről természetesen már csak csepegtetve. Ez üzlet. Tiszta pszichológia.
Egy cseppet visszatérve az altémára. Tegnap nem Gössert ittam végül, hanem BB-t. Tudjátok, az íze az erőssége. Az eladó meg csak bivalybasznádosként aposztrofálja. Gondoltam, ha már ilyen rossz sajtót kaptak ezen ízlésformáló topicban az említett licencek, akkor kell a francnak. Gyerünk, igyunk egy licenc nélküli „bivalybasznádost”. Elvégre, a licencet nem lehet meginni, akkor meg minek? Szóval belekortyoltam életemben először ebbe a fajtába. Markáns, erős íz, szinte durva. Most nem írnám le milyen ízek keletkeződtek továbbiakban, mert nem is tudnám, ennél nálam szakavatottabb filológusok is vannak e témában. De, ami a folyadék lenyelése után jött az igazán meglepő volt és számomra is könnyen leírható. A tiszta víz ízét éreztem. Jó ez így most hülyeség, mert a víznek – mondhatnátok - nincs is íze, de ez történt. Még egy korty, nyel, majd víz íz utóíz helyett. És így tovább. Erre a fejleményre gombvarrást kérek! Még egyetlen fajtánál sem volt ilyen.
És ne feledjétek! Ha rosszak a licencek, a tej élet, erő, egészség.