Regisztráció Blogot indítok
Adatok
honvéd

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar katona - amikor éppen nem húsz százalékot csorgat vissza, vagy nemzetközi cégeket próbál zsarolni - igazi nyalka, mulatós fajta. Nem véletlenül tartozik a honvédelmi tárcához a zuglói Stefánia palota, ahol jól lehet mulatni. Csakhogy több százalékponttal csökken a…..
honvéd 2010.03.09 14:22:49
@Vérszívó:
nem szokásom hozzászólásokat írogatni, de most az egyszer megteszem. nem a cikkhez, hanem csak néhány kommentelőhöz.

Katona vagyok, és büszke vagyok rá. Az hogy itt egyeseknek mi van a fejében a Honvédséggel kapcsolatban elszomorít egy kicsit.

Satnya, dolgozni nem akaró, nyápic brigád, zsírseggű idióták.......stb.

Elég erős szavak ezek, hogy csak úgy általánosan rádobáljuk őket a katonákra.
A mai Magyar Honvédség már nem olyan mint 10 éve volt, tudom, mert már akkor is katona voltam. Nem tagadom vannak olyanok is a seregben akikre a fent leírt jelzők valamelyike ráillik, de nem ez a jellemző. Ha nem hiszi el valaki, el lehet látogatni bármelyik laktanya nyílt napjára, és el lehet beszélgetni a katonákkal, meg lehet nézni, hogy az adófizetők (az a kevés) pénzét mire is költik el. Meg meg lehet kérdezni a katonákat, hogy ők mennyit kapnak ebből a pénzből mint fizetést..... csodálkozna sok mindenki hogy ennyi pénzért ki az a hülye aki önként csinálja azt amit ők. Nem a fejesek fizetését kell nézni, hanem a honvédek, tizedesek, szakaszvezetőkét! nem hiszem hogy itt bárki is "dolgozna" annyiért, azt meg végképp nem hogy azt megcsinálná amit a mai katonáktól elvárnak.... Egy jó példa erre a legutóbbi árvíz. Szinte ingyen és bérmentve robotoltunk 12 órás műszakokban a gátakon több mint egy hónapig, a civilek meg csak fotózni és csodálkozni jöttek oda (tisztelet a kivételnek). Akkor mindenki büszke volt ránk, meg mondogatták, hogy milyen jó hogy vannak katonák is ebben az országban.... Most meg????

Minek vagyunk....?
Nem is kellünk....?
Nem csinálunk semmit, de azt jó sok pénzért....??????????? (nem tudom ki?)
Nem is vagyunk jók semmire...?

És akkor mi van ha beüt a mennykő valahonnan???? Majd ti véditek meg az országot???? vagy a "gárda"???(én még emlékszem a sorkatonák "minőségére")
Magyarország (mint NATO tag) érdekeit ki képviseli majd külföldön? (mint katona)
Az itt írogató szájkaratésok közül fel merné e vállalni bárki is a fegyverhasználat felelősségét a világ azon nem éppen békés területein ahol a Magyar Honvédség katonái szolgálják Magyarország érdekeit?????
Szerintem sokan már a tizenpárkilós mellény alatt is becsokiznának....
A lényeg, hogy lehet itt bármit leírni a katonáinkról, de azt nem kell elfelejteni, hogy ők Magyarországot és a Magyar állampolgárokat szolgálják a szó szoros értelmében, önként, nem álomfizetésért.
Más, fejlett országokban lehet, hogy nem mindenki ért egyet a katonák céljaival, de a Katonáikra (mindegy, hogy hogy néz ki vagy, hogy milyenek voltak az "elődeik") mindenki büszke!
Tapasztalatból mondom.

Annak meg aki azt hiszi, hogy ő jobban csinálná: be lehet állni közénk!!! meg lehet mutatni ki a legény a gáton!!!
honvéd 2010.03.09 15:44:19
@staropramen:
Ha arra vagy kíváncsi miért vagyunk Afganisztánban akkor olvass egy kicsit utána a NATO történetének, rendeltetésének, valamint Magyarország kötelezettségeinek e szövetségben.
Aztán olvass egy kicsit utána Afganisztán történetének (javaslom a tálib korszakot).
Majd ha ezzel is meg vagy akkor emlékezz egy kicsit vissza a 2001.-ben és utána történt dolgokra.
Az itteni, nem épp békés teremetéseknek, nevezzük őket egyszerűen "terroristáknak" tényleg nem Magyarországgal van bajuk, hanem minden NATO és azt támogató országgal.
Ebben már mi is benne vagyunk.....

Valóban önkéntes alapon lehet szolgálni külföldön, és tényleg jó a fizu, de ezt meg is kell fizetni! (más országok katonái még ennél is többet kapnak, de ez más tészta)

A posztolóval meg egyébként egyetértek....

Amúgy meg tényleg senki nem kényszerít arra amit csinálok, azért csinálom mert ez a hivatásom, nem a foglalkozásom. nagy a különbség hidd el.

Az előtted szólónak meg azt üzenem, hogy jól hangzik az 50e ft albérletpénz, meg a 20 év szolgálat utáni nyugdíj, de én a szerződéses, legénységi katonákról beszéltem korábban. nekik ilyen sajnos nem jár.