Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filmrajongó

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Levélírónk a napokban bolti lopáson ért és azonnal rendőrségi fodgába került tinédzserekkel történtekből kiindulva elemzi a kialakult helyzetet. Elsősorban a sajtó hozzáállását nehezményezi, a bolti lopást, mint a tinédzserkor természetes velejáróját feltüntetni,…..
filmrajongó 2010.11.09 15:00:58
@Adani: "Ha nincs felvétel akkor nincs bizonyíték, ha nincs bizonyíték nem itélnek el."
DE, ELÍTÉLTEK. Vagyis megbírságoltak. Mint írtam: "egy okos kis ügyintézőt fogtam ki, aki, ha nem volt ellenem bizonyíték, nosza "csinált": kiment ugyanúgy vásárolni, ahogy akkor én, és mivel _neki_ nem riasztott be a máshonnan való áru, hát akkor ez neki a bizonyíték, hogy én akkor azt elkövettem!!
Igen... a felvétel hiánya, a tanúk hiánya, a nálam lévő blokk, 30 ott tartózkodó tanú, akiből senki nem látott semmit, az lószar. Az, hogy a mancinak mi hogyan sípolt két hónappal később, az biza a bizonyíték! ERRE alapozva megvágott 20.000.- pénzbírságra."

Most már a bírósági szakaszban van az az ügy, amit el sem követtem!!!
Tiszta?

Ezért mondom, hogy senki, akit ÁRTATLANUL kezd marcangolni egy őr, ne álljon vele szóba, ne menjen vele "szobára", mert most már nemcsak úgy járhat ,ahogy én, hanem egyből elzárhatják 3 napra.
Én már minden ismerősömet figyelmeztettem erre.
filmrajongó 2010.11.11 11:05:17
@Adani: nem írtam alá, és a rendőr is kijött. Nem történt semmi; feljelentettek. És kifogtam ezt az exrendőrnő ügyintézőt, aki bizonyítékok nélkül is megbírságolt. Akár a papírokat is megmutathatom, bár most épp az ügyvédemnél vannak.
Így bízzatok a rendőrökben meg az ügyintézőkben. Bár biztos akad pár értelmes is köztük.

De a történetemet még nagyon, nagyon sok helyre le fogom írni a neten, hogy minél többen okuljanak belőle.

OFF voltam, bocs!
A poszthoz tartozó lényeg csak annyi, hogy most ha ártatlan vagy, még ha nem bírságolnak is meg, de akkor is 3 napra elvehetik a szabadságodat!!!! Ehhez csak egy f*sz biztonsági őr és egy hasonlóan f*sz rendőr kell. Ezért mondom, hogy nem kell leállni, szobára menni végképp nem, ha nem vagy sáros.
(Ja és ez a gyerekekre is vonatkozik - szokták azzal szívatni egymást a kölykök, hogy akit utálnak, a közértben csokit dugdosnak a kabátja zsebébe.)
filmrajongó 2010.10.01 16:02:26
@Adani: De hát olvasd végig, amit leírtam!: ÉN nem loptam, a kamera felvételét NEM mutatta meg az őrnő, és mire az önkormányzathoz került az ügyem, már LETÖRÖLTÉK!! Vajon miért is...? Mert biztos nem az volt rajta, ami nekik tetszik.
A jegyzőkönyvet pedig NEM írtam alá, természetesen.
Tehát ismétlem: 1. tanú nincs, 2. felvétel nincs, 3. beismerés nincs.
Az ügyintézőnő be sem kérte a videófelvételt. Én dolgoztam szabálysértési osztályon, és TUDOM, hogy bizonyítatlan tényállás esetén be KELL kérni a kazettát. Minden más kerületnél a napi postában 2-3 CD, videókazetta jön. Ezt persze mondtam a meghallgatáson, mire az okos: "Na ne mondja!" (sic)
Az én bírságomat az említett okos ügyintéző a saját kis próbavásárlására alapozta. (Korábban rendőr volt. Ezek után képzeljétek el a rendőrségi bizonyítási eljárást! Juj.)

Az én ügyem már bírósági fellebbezésnél jár.
Természetesen semmiféle illúzióm nincs a bírósággal kapcsolatban sem.

Mindegy, bocsánat, OFF voltam, ez az én ügyem csak arra példa, hogy ne vegyétek könnyedén a törvénymódosítást, mert ártalanokat is megfingathat egy kis biztonsági őr, aki szeretne kompenzálni valamit. És látjuk, hogy az exrendőrnek mi a bizonyíték; gondolom az aktívak sem különbek.

Aki félreértene: kurvára nem a tolvajokat védem, hanem a hozzám hasonló ártatlanul cseszegetetteket; és az bárki lehet, és ha csak százból egy, de az Te leszel, vagy a gyereked, az is elég, ne adja isten, hogy megtapasztald :-(
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
A MOM Park Match-ban mi a fenének van biztonági őr, ha nem áll a helyén, ha nem lehet neki bemutatni a máshol vásárolt árut, ha nem nézi senki a biztonsági kamerák képernyőit és probléma esetén senki nem ellenőrzi azokat? Ja, már tudjuk, hogy azokat macerálják, akik nem loptak.…..
filmrajongó 2010.03.11 13:36:27
@Kriny8: Bent pedig végképp nincs őr. "Csak" eladók, árufeltöltők (kb. 5); meg vásárlók. Már csak ezért sem lophattam volna össze 5 nagy ételféleséget, majd azt be egy szatyorba, majd azt be a válltáskámba, mert az eladótérben kb. 30 ember tartózkodott, akik mindezt látták volna. Plusz a biztonsági kamerák.

Ha Te élelmiszerboltban dolgozol: az jogos, hogy
1. átvételi elismervény, nyugta nélkül elveszi az őr a saját, blokkal igazolt árumat?
2. "ellenőrzési jegyzőkönyvből" nem ad nekem példányt?
3. biztonsági kamera képéhez "nincs semmi köze" a vásárlónak?

Nálatok ez hogy megy?
filmrajongó 2010.03.12 09:06:58
@Kriny8: Az eladótérben 10 év alatt, amióta oda járok, még sosem láttam _egyenruhás_ őrt; persze civil ruhás simán lehet ott. (Ez esetben ő látta volna, ha lopok.)
A kamera pedig ÁLLÓ embernek szemmagasságban van egy falon. Előtte egy íróasztal. Ha ott ül az íróasztalnál, nem látja a kamerát, mivel az pont a feje fölött van :-D
De mikor engem bevitt a nő erre az átjárófolyosóra, a kameráknál nem volt senki, aki figyelné.
Én pedig kértem, hogy mutassa meg a felvételt, mire azt mondta a nő, hogy "ahhoz magának semmi köze".
Gondolom, ilyen esetben, mikor NINCS felvétel a lopásról - mivel nincs lopás - uppsz, letörlik a szalagot még aznap este :-/

De másrészt igazad van; ezentúl mindenkinek mindent bemutatok, ami abban a boltban előfordulhat és nálam van (szájfény, golyóstoll, anyámkínja), másrészt soha semmiféle őrrel sehová nem megyek, ahol nincs tanú, hanem akkor és ott én fogom kihívni a zsarukat. És ezt javaslom mindenkinek, mármint persze aki tényleg nem követett el lopást.
filmrajongó 2010.03.16 15:04:30
@okoskák: Nézd, NEM muszáj elhinned, hogy így történt, de ÍGY TÖRTÉNT. Kíváncsian várom majd a történetedet, amikor tőled veszi el valaki a 2 napja vásárolt holmidat - amit blokkal is igazolsz, hogy a tiéd, és becsomózott szatyorban van a táskádban.

Mamut, mint állat, különben egy M; a bevásárolóközpont 'hibásan' írja, bár ígaz, így ment át a köztudatba.
hu.wikipedia.org/wiki/Mamut