Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shrek89

39 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akartam vegyesasszociációs posztot, de valahova muszáj feljegyeznem az utókornak, hogy Budapesten 2010-11ben egyetlen módja van csocsógolyóhoz jutni: Ha véletlenül összefutsz a csocsószerelő szakemberrel a tizedik kocsmában ahova bementél kunyizni. Semmi más módja nincs.…..
Shrek89 2011.02.21 01:18:34
A Facebook-film (amit mellesleg a premier napon négyen beültünk megnézni és így alkottuk a közönség döntő többségét) egy nagy tanulsága többek között, hogy ne blogolj részegen. Szegény Mark Zuckenberg is pórul járt. Én nem is szoktam sűrűn, persze főleg azért, mert…..
Shrek89 2010.11.14 03:28:05
Az elején csak egy gondolat: Az érzelmek és vágyak nagy része kémiai folyamatokra vezethető vissza az agyban, kizárt dolog, hogy az alkohol nem lenne rájuk változtató jellegű hatással, tehát nem lehet az ittasat a természetes állapotnak nevezni, mivel rendelkezel olyan érzelmekkel vagy vágyakkal, amikért csak és kizárólag az alkohol felelős. Saját példámon magyarázva a dolgot: az ittas állapot kiváltotta vágyak nem lehetnek azonosak a tudatosan gátolt, de evolúciósan létezőekkel, hiszen esetemben többek között ilyen a szuicid hajlam, amelyről nem nehéz belátni, hogy nem evolúciósan stabil stratégia, így kijelenthetjük, hogy nem genetikus (kihalt volna, ha az) és nem is akaratlagos (legalább is épelméjűeknél nem), következésképpen az alkohol hatása (vagy őrült vagyok, aminek nem örülnék). Mellékesen pedig az alkohol mennyiségének függvényében ez az érzés változik, akkor ez hogy lenne? Kis alkohol - kicsit természetes, sok alkohol - nagyon az?

Amúgy a végéhez csak annyit, hogy nagy fanság volt felvenni az evolpszichet, az eleje ami inkább természettudományos volt az nagyon adta a prímet, de állítom hogy még egy ilyen légbőlkapott spekulatív ökörséget mint ez a pszichológia nem hordott a hátán a föld. Ne bánd, hogy nem pszichológus lettél. Ha csak azt nézzük, hogy analitikában a százalákos hibára már mérésújra, nagy neves pszichológiai kísérletekben meg a 20% még belefér... Szerintem nevetséges. Az egyik kedvencem, a felnőttkori stratégiára van-e hatással a születési sorrend testvéreknél kérdésre, a sokszor elvégzett ikerkísérletek szanaszéjjel mutattak 0+-5% különbségeket (értsd semmi értékelhető), viszont a sokak által sokszor elvégzett kísérletek összessége (hüha metaadat elemzések, tehát már nem eseteket, hanem mérési végeredményeket nézünk, pölö ahelyett, hogy hány kistestvér lett kurvapecér a 100ból, azt nézzük, hogy 100 kutatóból hánynak lett ebben a kérdésben az az eredménye, hogy 0-5%, vagy 0+5%) azt tapasztalták, hogy a kutatók gyakrabban állapítottak meg összefüggést, mint nem. Na ezzel az információval aztán kinn vagyunk a vízből, de nekik ez bagatell, mission acomplished, van összefüggés. Na! Persze a következő dián már arról van szó, hogy a világ másik fele meg miért nem ért egyet a kísérletek eredményeivel. Szal komolyan nem sok természettudományos realitást érzek benne.

Amúgy én is nagyon sokszor gondolom úgy, hogy nem jó helyen vagyok, szarok bele a környezetvédelembe meg a gazdaságba is, De inkább tanuljak meg valami hasznosat 5 év alatt és keressem magam hülyére egy irodában öltönyben a következő harminc évben olyan dolgokkal, amik nem érdekelnek, minthogy 5 év alatt megtanuljak valamit ami nagyon tetszik és élvezzem az egyetemet aztán csövezzek egy évet otthon aztán rájöjjek hogy jahogy a román kori kelta néprajzból nem nagyon lehet megélni és a következő harminc évben valami olyat dolgozzak, ami nem érdekel, nem fizet jól és még csak nem is értek hozzá (értsd McDonald's, telesales, cubical helpdesk stb).

Egyébként meg anyukám azt mondja, két lábbal állj a földön. Ha a mérnök nem jön be még mindig elmehetek péknek hangszerésznek vagy amihez kedvem lesz, de ha a pék nem jön be akkor mit csinálok? Mert a "na, jó, ha nincs más akkor mérnök leszek" típusú kinyilatkoztatások egy kicsit irreálisak nekem. Szóval higgyél benne bazmeg hogy jó helyen vagy és tedd össze kezed lábad hogy nem kerültünk át fizetősbe és lesz jó suliból értékes diplománk és majd ha valami nem tetszik, lehet a továbbiakon egy diplomával a kezedbe gondolkodni. Hejdemegasszontam ezt így hajnal fél négykor.
Nem látok arcokatNem látok színeketNem látok fényt.Pedig van szemem.Nem hallok nevetéstNem hallok zenétNem hallok hangokat.Pedig van fülem.Nem érzek parfümötNem érzek illatokatNem érzek szagokat.Pedig van orrom.Nem érzek meleget, selymesetNem érzek hideget, ridegetPedig van…..
Shrek89 2010.09.03 17:16:56
 Hali. Hát ez sem történik meg mindennap, ismét posztolok egyet, ezt sem a kajákról. Azt hiszem, az a vonal kreativitás hiányában meghalt. Hosszú dolgok nem férnek ki a fácséra, azt hiszem, ez lesz a blog új célja. Amúgy a blog nevét is megváltoztattam.Na akkor lássuk ezt az…..
...na arról majd egy kicsit később. de nyugi nem vagyok Star Wars fan, így nem lesz szó Jedikről. Ha már így kérdezitek, nem volt rossz a hetem, de semmi igazán leírásra méltó esemény nem történt, azért címszavakban: sör, zöld kör, unokahugi, palacsinta, Ken Follet - A…..
Shrek89 2010.08.23 22:22:30
 Éhes vagy, nincs sok pénzed sem a bevásárlási hajlandóságod meg legfeljebb a sarki kis boltig terjed, viszont jó éhes vagy. Remek, úgymond agglegénykaját szeretnék megosztani veletek, amihez egy csomó mindent fel lehet használni, amit épp találsz a hűtőben. Nem mást, mint a…..
Pontosabban azok az idióta kommentátorok és a stúdióban ülő szakértők aki mindig a híres mondatával jönnek amit le sem írok. Alapból hülyeség maga az idézet, ugye ma sem a németek nyertek(amit egyébként sajnálok). De az, hogy minden a Nationalelf által akár közvetetten is…..
Zaga a világról Agymosás 2010.06.14 12:25:00
Egy Trianonnal kapcsolatos blogbejegyzésnél olvastam egy számomra meglepő és elgondolkoztató hozzászólást. Egy radikális jobboldali netező kommentje volt. Emiatt ugye sokan egyszerűen elsiklanának felette, mert sok társa egyértelműen a csak a kisebbségeket, meg a zsidókat gyalázó…..
 Heh! A mai kis koncertünk fele tájékában kiosztásra került az Arany Ansatz díj, amelyet a fúvósegylet két tagja kapott a "fúvósegyletben nyújtott kiemelkedő művészeti teljesítményéért", és na ki kapta az egyiket? ÉÉÉÉÉÉÉNNNNNN!!!!! JEEEEEEE!!!! Tudom, hogy…..
A holló lopott egy szép méretes sajtot, majd egy fára telepedett vele. A róka észrevette ezt, és meg akarta kaparintani a sajtot. Odaállt hát a fa alá, és dicsérni kezdte a hollót, hogy milyen nagy és szép. Kijelentette, hogy leginkább őt illeti meg a királyság a madarak között,…..
Úristen! Még ez is?! Elvitte 2010.06.11 02:36:31
 Az éhet elvitte a búsA szomjat elvitte a keserű A vágyat elvitte a csalárd A fájdalmat elvitte az érdektelen A reményt elvitte a hitetlen A magány megmaradt És az sem én vagyok...
Úristen! Még ez is?! Ne sírj 2010.05.30 04:22:22
 Az olcsó konzerv éles peremén épp csak megvillande már hiába ugrok, hogyelkaphatnám csak egy pillanatramert elrepült már ócska motorkerékpárján,csak arcomon érzem ahogy lobogó hajába gyémántot fűzsíró szeme, mert neki sem jó,hogy hamis barát és csalfa szeretőa fény.…..
  A sóska. Mindjárt kifejtem miért is. Hétfő lévén valami húsmenteset akartam enni, valami könnyebb kaját, ami segíti a vizsgára való felkészülést is. Ugye az allergiagyógyszer okozta álmosság mellé nem hiányzott még egy kajakóma is. A tervem az volt hogy…..
Shrek89 2010.05.29 17:33:19
Két rövid "What really grinds my gears" téma. 1) A bikicsunáj nem vicces. Pont. Ez nem vélemény, hanem tény, és már hivatalosan is be lett bizonyítva. Az elején egy kicsit jó volt, de azért akkor sem nagyon. Nem fogom fel miért lett Magyarország nemzetközileg elismert…..
Shrek89 2010.05.26 14:41:32
Azért tényleg tegyük hozzá, hogy a www.youtube.com/watch?v=kI9hCWcXzow videón is látszó bikicsunájból tényleg nem sejteném a "Big in Japan" szóösszefüggést, habár az eredeti www.youtube.com/watch?v=c98qdFQF7sw&feature=related dalból sem sokkal jobb:)
A Starcraft 2. bétateszt kóstolgatása, a szolis bejegyzésem, illetve a péntek reggel végignézett, H.G. Wellsből adaptált Időgép c. film megihletett, úgyhogy agymenés következik. Az időgépről egyébként ezzel a huszárvágással le is mondtam könyv formájában, mert egyetlen…..
Shrek89 2010.05.24 21:30:43
@Árpi88: Sosem számítottam tőled egy ilyen direkt kijelentésre:) Respect!
 Útmutató a Diaz életmódhoz:A teljes Diaz élmény megtapasztalásához naponta egyszer hajtsa végre az alább következő műveleteket, gyakorlatokat, ha bírja. Amennyiben a tevékenységek sora az ön számára követhetetlen, erőltetett ütemben következnek, amellyel ön képtelen…..
Shrek89 2010.05.24 19:30:21
 A sok könyv közül amit párhuzamosan olvasok, jelnleg az egyik a Biblia. Ezt értelmezzétek!Mózes I. Teremtés könyve, III. rész, 15. bekezdés:Annak-felette, ellenkezést szerzec te közötted és az aszszonyi állat között, a'te magod között, és az ő magva között: Es az…..
Shrek89 2010.05.24 12:59:27
 Hali. Legyen valsmi kaja is a képben.BBCue sprint.Csirkemell, gomba.Megmosunk mindent.Szeletre vágjuk a csirkét, a gombákkal se tökölünk, félbe vagy negyedbe.Grill főszerkeverékkel beszórjuk a csirkét, olajon megsütjük. Az így fűszeressé vált olajon megpirítjuk a gombát.…..
Shrek89 2010.05.24 00:26:47
Belekezdtem egy szarkafióka felnevelésébe, mondjuk az ilyesmi nem újkeletű dolog, volt már varjú is a háznál. :) A szituáció alapja az, hogy itt a környéken (mivel jobbról-balról parkok vannak) rengeteg a madár, és  elég vegyes a felhozatal, tehát szép számmal akad…..
Shrek89 2010.05.21 23:01:07
Hali. Ájh de csodálatos is amikor az ember kebelbarátja blogján egy neki mégoly kedves témával találkozik, hogy szinte újra megjön a kedve az élethez! Le is kommenteltem Zagát, de most erre lendületet is kaptam, hát hajrá hajrá szép magyar vitézek, aranyos leventék sütni, mert…..
Shrek89 2010.05.12 17:57:34
Diaz barátom lustálkodik mostanában a világ összes olyan dolgában, ami nem kapcsolódik  Japán történelméhez, így rendkívül színvonalas gasztroblogja frissítésében is, no meg én is tudok ám főzni, szóval kedves régi,új, svédmániás és a skandinávokat kevésbé…..
Ma barlangász lámpa (megyünk barlangászni, hej!) keresgélés közben botlottam bele a mindenes fiókomban egy szolárium bérletbe. Még azért dugtam oda hirtelen ötlettől vezérelve, nehogy valaki kiszúrja a választási sörözés alatt. Úgy éreztem tök gáz, hogy a birtokomban van egy…..
 Az indexen olvasható, hogy az oroszok vezető napilapja kreatív megoldást ajánl a Mexikói-öbölben kialakuló katasztrófa megfékezésére. Ha követtük az eseményeket, tudjuk, hogy a British Petrol egyik fúrótornya robbant fel és süllyedt a mélybe emberi hibák…..