Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dal18

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Látogató!Nem ígérem, hogy naponta, azt se, hogy 2-3 naponta, de olykor megjelennek majd ezen a  felületen is az iskola (Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium, Budapest) hírei. S ha már blog, akkor megírom gyors (s talán nem is egészen meggondolt) véleményemet is…..
dal18 2010.04.21 17:20:43
Kedves Naplóm!
Jaj, már annyi mindent szerettem volna írni neked/beléd! Csak sajnos sosincs rá elég időm. Pedig annyi mindenről kéne beszámolnom. Először is a sikerek: Szabó Kitti (5. b) a kerületi matematikaversenyen 4. lett, de később „szétlövés alapján” mégis előbbre sorolták és képviselheti a kerületet és iskolánkat a budapesti fordulón. A Kaán Károly komplex természetismereti verseny már a budapesti fordulónál járt, ahol Cser Emese (5.o) 10. lett, Ruzicska Krisztina 13., (6. o), Deichler Boldizsár (5.o.) pedig 23.. Ezek bizony nagyon szép eredmények. Hamarosan hírt adok majd csapatunknak a „Táltos paripa” meseversenyen elért eredményéről is, csak még pontosításra várok. Nem tudom, milyen eredményt értek el a napokban alsós népdalénekeseink – még itt is beszámolóra várok.
Más:
Szombaton kezembe vehettem a Csodaceruza kiadó új gyermekvers-antológiáját, az Aranysityakot! Legyünk mindnyájan nagyon büszkék Békés Mártára, aki ebben a költőink legjavát felsorakoztató gyűjteményben szerepel öt-hat versével. Mi persze már eddig is tudtuk, hogy igazi költő ő, hiszen házi kiadványunkban, a Dobszerdában hónapról hónapra olvashatjuk kiváló verseit. Hát most a nagyvilág is….
Más: Pénteken megemlékeztünk a lengyelek tragédiájáról. A 11. bében úgy tűnt, hogy nagyon szerencsésen alakul a dolgom, mert a saját órám után a történelem óra 45 perce is nekem jutott, sőt utána osztályfőnöki óra következett, így hát gondoltam, megnézzük A. Wajda filmjét, a Katyn-t. Néztük is sokáig, csakhogy az osztályfőnöki óráról sokan már előzetesen elkéredzkedtek, ugyanis az azt követő nyelvórájuk elmaradt. Úgy gondolom, hogy a film megérte volna, hogy ők is módosítsák tervüket, s nézzék végig, amit elkezdtek. Hát sajnos alig maradtak… Utána beszélgettünk arról, amit addig láttak, s mindenki azt mondta, hogy érdekes és megrázó film volt, csak hát pénteken már nem bírják a figyelést ilyen hosszan. Hát ez az. Hiába van meg mindannyiukban a jó érzés, az érdeklődés magva, ha egy kis áldozatot is meg kell hozni, ha kitartásról, bizonyos értelemben „munkáról” van szó, bizony ezek már csak kevesekben vannak meg. Pedig ha néhányszor végig élik az „ától zettig” elvégeztem érzését, ettől erősebbek lesznek ahhoz, hogy legközelebb is megtegyék. Már megint a „megküzdés” képességének hiánya, amiről annyit beszélünk…
Más:
A Művészetek Palotája (Müpa) az összes ferencvárosi iskolának felajánlja partneriskolai kapcsolatait, számos szolgáltatásával, előnyös programajánlatával. A kezdeményezést felkarolta az önkormányzat is. Nagyon örülök neki. Feltétlenül csatlakozni fogunk. Alig várom. (Részletesen beszámolok annak, aki ez ügyben személyesen érdeklődik. Legalább megtudom, hányan olvassák a blogomat….)
Más: Már megint azt mondom: Örülj velem! Megint valami személyes és szerénytelen bejelentésem van: Fiam harmadik lett az OKTV-n filozófiából. Balázs! Idénre elég lesz ennyi, most már csak érettségizz le sikeresen!
Megvan a Vas megyei lista is! :) Meg kell tolni még Dunaújvárost és / vagy Bicskét. Pásztón és Orosházán is látszik már az alagút vége. Este összesítenek, és akkor írok pontos számokat.Ha vkinek van még cédulája Budapesten 6. EVK-ban (Budapest 4-15.ker.), akkor…..
5 választókerületben kiemelten szükségünk van segítségre, mert az adott választókerületen múlik, hogy a megyében választható lesz-e az LMP. Az összes többi megyében már be van biztosítva a megyei lista, csak az a kérdés, hogy hány képviselőjelöltünknek gyűlik össze a 750…..
dal18 2010.03.16 14:29:41
@hajrá LMP: Örülök, hogy Földi Áron tisztességesen gyűjtött, de ezzel most le van zárva az ügy? Korábban idéztétek a jogszabályt, hogy ti. a már cédulák leadása után is van mód "pótlást" benyújtani. Azaz lehet még jelölt a jelölt?