Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Globetrotter64

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Így élünk most Basel 2011.12.04 00:38:00
Zsoltinak egy hétig tartó okosítás volt Strassburgban november végén én pedig úgy döntöttem, hogy vele tartok és kirándulok egy kicsit. (Ezért imádom a műszakos munkarendet: egy hétig szívtam mint a torkos borz és minden másnap ügyeltem, de cserébe fel tudtam szabadítani egy…..
 Előre bocsájtom, hogy a következő posztot egy elfogult szülő írja. De ami tény az tény :-)) Megvolt az éves balettvizsga és ugyan a "diplomát" még nem kaptuk meg mert azt Londonból küldik (igen, mert itt az angol gettóban a Londoni Balettintézet vizsgáztat), de…..
Globetrotter64 2011.12.08 19:40:54
Napokig nem tudtam folytatni a blogot mert valamiért nem volt hajlandó semmit elmenteni, így el is szállt az a jó hosszú szöveg amit írtam :-( Már régen gondolkodom, hogy másik helyre költöztetem a blogot, ha esetleg innen eltűnnék, annak az az oka. Sajnos már próbálkoztam…..
Október elején pár napra Galíciába utaztunk, ami "Zöld Spanyolország" része, északon, az Atlanti-Óceán partján található. Egykor kelták lakta terület volt, ez a népzenében, a dudákban és a díszítő motívumokban jelenik meg leginkább. Az itt élő spanyolok magukat…..
Galícia a tengeri finomságok otthona is, az óceán partján természetes, hogy minden étteremből polipok, kagylók, rákok köszönnek vissza ránk.Érdekes, hogy ugyanazt a fajta kagylót más ízesítéssel készítik el ebben a régióban mint felénk. Ettem osztrigát is, ami…..
Globetrotter64 2011.10.21 11:46:36
Mi is tengeri dolgokon eltunk vegig Galiciaban, bar alapvetoen hozzaszoktunk mar evek ota a tengeri herkentyuk evesehez miota tengerparttal rendelkezo orszagokban elunk, mindenfelet lattunk - azt is amit nem kellett volna :D
Bar nekem sajnos masfel eve volt egy apro incidencem a kagylokkal Lisszabonban:
sunnywalk64.wordpress.com/2010/07/26/kagylo-eves-csak-r-betus-honapokban/
azota en is megtanultam, hogy nem 'r' betus honapokban nem eszunk effeleket ;-) Csak modjaval elek rajtuk az eset ota, de ezt a berberechos felet ki kellett probalni, mert elotte meg nem ettunk ilyet es izlett :)) S amint azt a helyiek tanacsoljak, mindezt legjobb a helyi brandy-vel, orujo-val leobliteni - igy volt biztos a fertotlenites minden este egy feldecivel a nap vegen :D
Magyarországról megkaptuk a hivatalos értesítést, miszerint a közel 10 évig fizetett magánnyugdíj pénztári befizetéseinkből egy fillért sem sikerült számunkra kigazdálkodni.Amin annyira azért nem lepődtem meg, sőt, még mindig jobb mint ha a nyugdíjas éveim elején döbbentenek…..
Így élünk most Cartagena 2009.06.14 23:04:00
Legközelebb a tőlünk kb. 60 km-re levő Cartagena, a Costa Cálida (Meleg part) fővárosa felé vettük az irányt, melynek történelme i.e. 230-ra nyúlik vissza.Spanyolország legfontosabb hadikikötője volt egészen az I. világháborúig. A Római Birodalomban Carthago Nova néven…..
Valamikor május körül jártunk Elche-ben az állatkertben. Sajnos akkor a fókás medence még nem volt nyitva, de elhatároztuk, hogy mindenképen visszajövünk, hiszen a fókákkal fürdést nem lehet kihagyni, igaz? Nos, most jött el ennek is az ideje. Az állatkert előtt egy medence is…..
Rettenetesen el vagyok maradva a bloggal, de úgy van ez valahogy, hogy minél több restanciám van annál nehezebb elkezdeni. Na meg persze a szokásos időhiány nem is nagyon engedi, de ma végre rászántam magam. Persze a körülmények közel sem mondhatók ideálisnak: ugyan beköltöztünk…..
Nagyobb térképre váltásA magyarországi vakáció végével még otthon hagytuk a gyerekeket kicsit nagyizni, nekünk sajna nincs annyi nyári szünet mint nekik így mi indultunk vissza a dolgos hétköznapokba. Füssen felé vettük az irányt, gyönyörű utakon:     Emellett a…..
 A neuschwainstein-i kastély legalább tudat alatt mindenkinek ismerős mert állítólag a Disney-logóját erről mintázták. (kép a google-ből lopva)Valóban tündérmesébe illő a kastély és a története is. II. Lajos, Bajorország királya építtette a XIX. század második…..
  Ha már Magyarországon járunk akkor szeretnénk megmutatni minél többet a gyerekeknek az országból, a hagyományokból, így mikor véletlenül olvastam egy hirdetést, hogy a Paripa csárdában magyaros estet rendeznek, azonnal felhívtam őket hogy asztalt foglaljak.    …..
A lányokat előre küldve mi is nekivágtunk az útnak. Első nap Barcelonáig autókáztunk ahol este kompra szálltunk, így megspórolva olyan 1300 km vezetést. A komp a tavalyihoz hasonlóan késéssel indult de aztán behozva a lemaradást időben érkezett, kb. 20 órát hajókáztunk. Mikor…..
Globetrotter64 2011.08.18 13:08:52
Ditke, nalunk a hajon semmi, de semmi nem volt, nemhogy a kabin elment :D meg az volt a hajo legizgalmasabb resze, kulonosen, hogy egy egesz osztaly 16 eves spanyol diaksereg fiestazott reggelig, igy mi nem aludtunk semmit Karesszal, de szerencsere ugye a hangzavar a gyerekekre nincs hatassal, ok ha almosak, alszanak :)) Igaz az ejszaka folyaman parszor legurult a kb 50centi szeles hajoagyrol, de felpattant es aludt tovabb :D Mi vegul hajnalig filmeket neztunk, hogy eltereljuk a figyelmunket az ajtonk elott zajlo hangosan bulizo fiatalokrol ;-)
A medence, amit hirdettek rajta, leginkabb egy horrorfilm diszletehez hasonlitott ;-) Szerintem legalabb 10 eve le volt zarva es rettento nyomaszto latvanyt nyujtott...A hajon mindossze par szedett-vedett muanyag szek es asztal volt,ami korul leginkabb Eszak-Afrikabol erkezo idenymunkasok uldogeltek... de vegul fogtunk ket szeket es felvittunk a hajo tetejere, ahol semmi de semmi nem volt, csak a csodas panorama es a tenger latvanya :)) ott ultunk a kis muanyag szekeken es gyonyokodtunk mig birtuk, mert a szel es a forro naptol sokaig azert nem birta az ember. Aztan miutan Dani megunta lementunk a kabinunkba leven mast nem lehetett csinalni - bar mondom meg Dani volt a legboldogabb, o onfeledten tancolta korbe a hajo ures reszeit es elvezte a hullamokat, majd jatszott a kabinba a kis autoival, es vegul aludt aztan reggelig. Nem ismetelnenk meg ilyen felallasban, de kalandnak egyszer jo volt :D A Grimaldi egeszen biztos sokkal szinvonalasabb!
Most biztos hülyén hangzik, de még csak most kezdett jó idő lenni. Egész tavasszal vagy felhős volt az ég, vagy a szél fújt, vagy mindkettő egyszerre. Oké, én 25 fokban még egy pléddel betakarózva ültem pár napja  teraszon, de akkor is...Szombaton viszont kitört a nyár a…..
Az egy hét elteltével a csajokat otthagytuk nagyizni és a csumára pakolt kocsival elindultunk visszafelé. Zsolti szerint egy egérnek is komoly megpróbáltatást jelentett volna átverekednie magát a kocsiban a kormánytól a hátsó ablakig, minden köbcentit kihasználtunk :) (Olyannyira,…..
Már annyiszor jártunk itt, de többnyire épp arról nem ír az ember ahol rendszeresen megfordul, hiszen tudja, hogy úgyis lesz másik alkalom amikor írhat róla, nem?Most épp eljött ez a másik alkalom. Vasárnap nálunk volt Petra barátnője és a 3 lánnyal felmentünk az alicantei várba…..
Gyerekkoromban sosem értettem, mikor mondták, hogy "na kezdődik az uborkaszezon".Nálunk szó szerint elkezdődött:A spanyol uborkát most meggyanúsították mindenféle bacikkal , amikről persze később kiderült, hogy mégsem, de persze az már nem olyan érdekes így nem is kap…..
Így élünk most Feria de Mayo 2011.05.18 13:05:00
Csak hogy ne maradjunk utcai dínom-dánom nélkül most épp a májust ünnepeltük. Szép dolog is az a tavasz :)Itt Torreviejaban 1988 óta minden évben megrendezik a májusi búcsút, ez a Feria de Mayo, amit szokás szerint jópár napig tartó evészettel, ivászattal (félre ne tessék…..
Nagyon bizakodva mentem tegnap Alicanteba, vittem a konzuli pöcsétes papíromat hogy akkor ide nekem a spanyol jogosítványomat :), de leforráztak hogy őket még ez sem hatja meg. :( Vagy elküldi a kedves magyar ügyintéző a hivatalos úton az igazolást, vagy nem lesz jogsim a b.. életben.…..
Már előző nap felmentünk Barcelonába mivel a követségen csak délelőtt van ügyfélfogadás és nem volt kedvünk hajnalban indulni.Ha meg már ott vagyunk nem hagytuk ki a Sagrada Familia-t amit tavaly ősszel a pápa látogatására rohamléptekkel rendbetettek , legalábbis ami a belső…..
Sikeresen teljesítettük a második évünket is itt spanyolhonban. :) Ez már közel sem volt olyan izgalmas mint az első, hiszen már inkább a megszokás uralkodik az iskola-munkahely-otthon körforgásban. Persze ez utóbbi azért elég érdekes volt számunkra, párszor költözködtünk,…..
a sebességkorlátozást itt Spanyolországban. Az utóbbi egy héten belül 4 csekket hozott a postás :( Már értem miből telik itt útfelújításra meg rendőrökre. Persze mindez azért , mert nem állítottak meg (autópályán nem szokás?) csak jön a csekk. Különben előjöhettünk…..
Globetrotter64 2011.04.20 16:34:04