Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phylloceras

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bp és családja karácsonyi üdülés címén megtekintette a Medves Hotel felújítási munkálatait, de kiderült, hogy azok még a 70-es években történtek. A felajánlott csereszobákban már nem csak fűtés nem volt, de bútor sem, ezért inkább hazaautóztak: Kérlek, tedd közzé…..
Az aradi utcai Roni ABC-ben alkoholmentes sört sem adnak el este 10 után, mert meg vannak róla győződve, hogy azokban is van alkohol. Hiába a felirat, az összetevők, szerencsére ők jobban tudják: 2013.07.31. 22:10-kor tértem be a Budapest 6. kerület Aradi utca 2 szám alatt lévő…..
phylloceras 2013.08.02 10:54:58
@elwood: Alkoholmentes bort már láttam boltban...
Naiv ügyfél megrészegült, hogy szó nélkül cserélték gyermeke egy hónap alatt kilyukadt sportcipőjét a Hervis Árkádban. További termékeket vásároltak volna, ha nem lép közbe a biztonsági őr, hogy felgyorsítsa a folyamatot: Egy a fiamnak 12.000.- Ft-ért vásárolt…..
phylloceras 2013.06.24 22:22:58
@batgirl: Néhány éve egy tescóban egy biztonsági őr odaállt a pénztár elé ahol pakoljuk a már beütött tételeket és kigúvadt szemmel nézte az árut, majd belelesett a pénztárcámba, nézte, hogy mennyit és hogyan fizetek. Erre én nagyon finoman rászóltam: mi a jó büdös francot kukkolja a pénztárcámat? Tán azt nézi, mennyit lehet elrabolni tőlem? ő meg így (szó szerint): na ez is megvan csak ellenőriztem a fizetést. Ezek után olyan finoman néztem rá, hogy elkotródott...
Milyen jogon "ellenőrzi" a pénztárosokat és a pénztárcámat egy droid?
Nem ez a feladata.
Bár múlt héten úgy látszott, hogy mindenhova biankó szelektív szemetesek érkeztek, csak átmeneti technikai malőr lehetett. Kispesten legalábbis Tamás jelentése szerint teljesértékű kukák érkeztek: Csak sajnálni tudom azokat, akik a valós információk hiányában,…..
Világhírű lett a magyar lóhús ismét. Ezúttal 100 kilóbót 40-et toltak el kockára vágott marhának címkézve. Azt még vizsgálják, hogy a hús tartalmazott-e olyan állatorvosi gyulladásgátlókat, amelyek csökkenthetik a fogyasztók fehérvérsejt-termelését, úgyhogy addig lehet…..
Újabb borzalmas összeesküvés sejlett fel a nem létező világválság 5,5. évfordulóján. Ezúttal a Rossmannál kapható borsmenta tea árát duplázták fel diszkréten árcsökkentésnek álcázva: Nagyon szeretem a borsmenta teát - talán megbocsájtható, nem is túl tékozló…..
Andrea nem teljesen elégedett esztergomi wellnesshétvégéjükkel. Levele szerint a fűtést csak azután kapcsolták be, hogy megérkeztek, a fertőtlenítő szétmarta a bőrüket, egyéves gyerekük kötőhártyagyulladást kapott, illetve a főnök üzente a pincérrel, hogy a gyerek etetése…..
phylloceras 2012.01.31 15:34:07
A szállás.hu-ról ollózott vélemények:

A fürdőszobát nem találtuk elég tisztának, hajszálak voltak a csapban, a fürdőkádban és a bidében is. A főétkezés büféjében lehetne szélesebb ételkínálat, valamint több vendégnek kellemetlenséget okozott, mikor lejöttek vacsorázni nem találtak szabad asztalt, így várniuk kellett és több asztal foglalva volt, melyek üresen álltak. Teltház esetén megoldás lehetne, ha több turnusban zajlana a vacsora, vagy bővetíni kellene az éttermet. A téli időszakban a vendégek érkezése előtt legalább 1 órával érdemes lenne befűteni a szobákat, mivel nagyon hideg volt a szobánkban és a fűtés sem működött megfelelően (később megtudtuk, hogy fordítva működik és a hideg funkcióra kell állítani, 10 fok alá). Ezt a tájékoztató papírra rá lehetne írni.

A recepciós, és az éttermi személyzet, mint a gépek úgy viselkednek. Érkezéskor elfelejtették elmondani, hogy működik a fűtés, ki gondolná, hogy cool a fűtés , de egy másik vendégtől megtudtuk a szaunában. A szobákban erős, nyirkos penész szag volt. A fürdőszoba a mosdókagyló mögé folyó víztől csupa penész. A vízcsap értelmetlenül van elhelyezve a mosdókagylónál. A nyílászárók nem nyitható bukóra. A szigetelés/fűtés valószínűleg nem megoldott, mert éjszaka, kikapcsolt fűtés mellett reggelre vastag vízréteg állt az ablakokon. A belső párkányról folyt le a szőnyegpadlóra. És mindenhol folyt a fekete, penészes víz. Mi csak szüleinkre való tekintettel nem jöttünk haza, mivel őket ajándékoztuk meg ezzel a pár nappal. A medencetérben meg lehetett fagyni, a víz hideg volt, a meleg vizes jakuzziban, ugyanazok az emberek ültek órákon át. Szombatra nem működött a gőz, és a jégkása. A szobában a szőnyegpadló, foltos, és piszkos volt. A fürdőköntösök egy méretűek, szürkék, szakadtak, és kopottak. Mostanában voltunk más, ugyanilyen minősítésű szállodában, a különbség ég és föld. Azt gondolná az ember, hogy a csökkentett hétköznapi ár azért kedvezőbb, mert a személyzetnek nem kell túlórát fizetni. Mi azt tapasztaltuk, hogy a szálloda működött csökkentett üzemmódban, pl az étteremben kimondottan sötét volt, a folyosókon szintén sötét és hideg volt. Péntek estére felkapcsolták a világítást az étteremben, ahol három napon át az étkezéseknél csak kovács Katit hallgattunk, akit szeretünk, de egy ideig szüneteltetjük. Távozáskor annyit sem mondtak, hogy köszönik, hogy ott voltunk, jó utat vagy vmi. Mi csalódottan távoztunk.
Azért sok pozitív értékelés is van.
GN egy egyéb szolgáltatóknál már jól bejáratott ügyfélszerző módszert tapasztalt a Tigáz üzletkötőinél. Egy idősebb rokona találkozott velük, akit statisztikai adatgyűjtés címen kérdeztek ki és írattattak alá vele tudta nélkül a szolgáltatóváltói szerződést…..
phylloceras 2011.10.28 15:34:19
@atpijkamo:
Itt "sóváron" Az önkormányzat eladott egy
telket a haveromnak 10 éve.
Két hete látja, hogy a másik oldali szomszéd építkezik a telekre. Kiderült, hogy az önkormányzat neki is eladta ugyanazt a teleket!
Önkori sunnyog, természetesen vétkes nincs...
phylloceras 2011.10.28 18:19:33
@atpijkamo: Megtörtént. Most megy az egyezkedés, hogy feljelentsenek valakit, vagy mi legyen.
A házról annyit, hogy a haverom bejelentette az építési hatóságnál, kiderült: engedély nélkül épült... már visszabontotta a szomszéd, mert kinn járt a hatóság és emberes bírságot helyezett kilátásba.
A győri VPOP sajátos működésébe tekinthetünk bele hazatelepülő ügyfél leveléből. Az 50%-os regadó-kedvezmény szerintük csak érvényes külföldi műszaki vizsgával adható meg, a friss törvény pedig nem átgondolt, ezért nem is érvényes. Hát már Schmitt Pál kézjegye sem…..
Látszik, hogy a Homár nem járt mostanában a Vidámparkban, mert meglepődött a 4700 forintos beugrón, ami akkor is annyi, ha semmire sem ül fel, mert pl a gyerekét kíséri:A mai nap (2011. 08. 16.) a Vidámparkba szeretett volna látogatni a családom néhány vendég-gyerkőc…..
Múltheti költői kérdésünkre, hogy mitől növekszik durvábban a törlesztő, mint ahogy azt az árfolyamingadozás és a kamatok indokolnák, már meg is érkezett a válasz: Túlárazzák frankhiteleiket a bankok. Csak nem a bankadót hárítják át ügyfeleikre? Hogy is van ez?Egy hasonló…..
Teljes a képzavar az osztrákoskodó magyar Kaiser szalámigyárban. A tavaly előtti sikeren felbuzdulva március 15-re idén is felkokárdázták húsipari termékcsaládjukat. Sajnálatos, hogy logójukon Ferenc József király somolyog, aki éppenséggel leverte a szabadságharcot. Csoda, hogy…..
phylloceras 2011.03.21 16:25:16
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
nekünk kettő gyerekünk van. Mind a kettő Ausztriában(!!!) tanul egyetemen, ahol olcsóbb az egyetemi tandíj...
phylloceras 2011.03.21 16:46:28
@Rosszindulatú Vászka:
A sörrel kapcsolatban én is így gondolom.
A cigánypecsenyét már le sem merem írni...
phylloceras 2011.03.21 20:09:27
@muhi: Természetesen (dicsekvés) mind a két gyerekem kitűnővel és középfokú nyelvvizsgával végezte el a gimnáziumot. Tehát tandíjmentesen tanulhatnának Magyarországon.
300 euró/félév a tandíj.
Én viszont néha a jövőbe látok és ezért támogattam őket az ausztriai egyetem elvégzésében. Gondolok itt a kaotikus magyar gazdaság-politikai és nem utolsó sorban oktatási helyzetre.
Angolul és németül majdnem anyanyelvi szinten tudnak.
Poroszos fegyelemmel rotálták a látogatókat a hétvégén szórakoztató programokkal bemutatkozó Skycourt-terminálon. Naiv család kilátogatott Ferihegyre, ahol félóra sorbanállás után egész 45 percet sikerült bent tartózkodniuk, mire bemondták, hogy húzzanak haza, jön a…..
phylloceras 2011.03.21 16:36:16
@McLaurin: Akkor tudom hol vagyok: ez Magyarisztán.
phylloceras 2011.03.21 16:51:25
@Dr Gregory House:
Azért ne túlozz a bkv sofőrökről: kb 25 szót ismernek és ezzel már vígan megélnek - tudjuk ezt mióta Ilf és Petrov megírta a halhatatlan 12 sztúlev című nagysikerű alapművét -.
Naiv ügyfél meglepődött, hogy többet nem mehet nyelvtanárjával délelőtt a Mandragórába, pedig a hely kihasználtságán drasztikusan ront majd a hiányuk:Délelőtt 11órakor érkezem meg a II. kerületeben lévő, Kacsa utcai Mandragóra kávézó és étterembe - ahogyan ez lassan már…..
phylloceras 2011.02.11 17:27:53
@Aullah: Akkor Kosztolányi, Babits, Szép Ernő, stb. Hány klasszikus irodalmi művel lennénk szegényebbek, ha minden kávéház tulajdonos ilyen idióta lenne?
phylloceras 2011.02.11 17:50:19
@Sanyci: Nekem van éttermem. Hányszor tartanak nálam mítinget az asztaloknál...
Engem nem zavar, ha a vendégeket sem zavarja és fogyaszt is.
Más. Az viszont előfordult, hogy kora délután beengedtem az étterembe melós ruhában embereket egy sörre, mondván, nincs étkező vendég, természetesen 5 percen belül jöttek étkezni, na ez elég kínos, ti. hiába a terített asztal, kocsmának nézik ilyenkor a helyet.
phylloceras 2011.02.11 19:25:06
@enamel:
Általában ágálnak, és egy kicsit hangosabban beszélgetnek, meg kitesznek néhány brossurát is az asztalra.
Miután én is 15 évig valami hasonlót műveltem, felismerem a "kollégákat".
Azért sokan megkérdezik,hogy lehet-e mítingelni (szép magyar szóval).
Tényleg nem értem, hogyan gondolták ezt kormányzati szinten, hogy ez nem lesz feltűnő. Szerencsére az egyoldalú szerződésmódosítás joga megmaradt a bankoknak, úgyhogy vidám hetek-hónapok jönnek a hiteleseknek. Torr3ador szerint minden alap nélkül emeltek kamatot hitelén, és…..
Zoli már biztos szénné idegeskedte magát, hiszen ahogy nézem, ma jár le a befizetési határideje ennek a vicces számlának. Nem kellett volna égive hagyni a régi 100wattos izzókat, muhaha: Mellékletként csatoltam egy képet, mely a blog profiljába illik. Az E-ontól érkezett egy…..
Előbb-utóbb minden magyar termékről kiderül, hogy az alapanyagok, a szakács, a varrónő, vagy a csomagolás mégiscsak inkább külföldi. Persze, ha ráírják a hátuljára, könnyen lebuknak, mint Asti fotóin látható: Csatolnék két fényképet, mely egy echte magyar termékről…..
phylloceras 2011.01.20 20:47:16
@csillagszemű juhász: Javaslom tanulmányozd az adójogszabályokat.
Csak bizonyos bevétel felett kell adót és járulékot fizetnie. Ezt pedig jó magyar módra megoldja.
phylloceras 2011.01.20 20:53:19
phylloceras 2011.01.21 09:53:36
@győzike2009: Én 350 HUF/kg-ért vettem decemberben egy mangalicát és egy húsdisznót itt a faluban. Tényleg más az íze. Viszont tudom, hogy éttermi moslékkal is etetik, amiben - többek közt - bőven van rákkeltő étolaj maradék is.
Zsolt egy érdekes matricát vett észre a Tesco kuponfüzetén. A Royal Mail feliratból arra következtetett, hogy ezt Nagy-Britanniában adták fel, és logikus, hogy akkor már ott is nyomtatták. Azt persze nem tudjuk, mióta és milyen mértékben intézi ügyeit a Tesco otthonról, de…..
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
phylloceras 2010.12.15 17:24:45
@cápali: Tisztelt cápali!
Ön megvéd egy embert itt a fórumon, aki önt erre megkérte, vagy önállóan döntött így?
Szerintem a fent nevezett udvarias családapa meg tudja magát védeni, ha akarja, főleg, ha igaza van.
Ezen kívül ön lopással vádol valakit. Ez rágalmazás, ha nem tudja bizonyítani. (Vagy egy madárhoz hasonlítja).
phylloceras 2010.12.15 17:31:54
@kicsicsicsa: Az egy négyzetméterre eső helyesírási hibákat figyelembe véve a nick neved korrekt.
phylloceras 2010.12.15 17:58:04
@cápali: Én nem török pálcát egyik fél felett sem. Azt írtam, hogy szólaljon meg a másik fél is. Nem kell fogadatlan prókátornak lenni.
A helyesírásával kapcsolatban pedig olvassa el az előző hozzászólásomat.
Bátor tehenészfiú módjára bevallom, hogy engem nem érdekel, honnan jön a tej, ha finom. Orsit érdekli, ezért a magyart keresi, így jött rá, hogy egyik kedvence, a Sissy disszidált németbe. Agy- és tejelszívás alant.Mindig magyar tejet vásárolok, így próbáltam tenni két héttel…..
phylloceras 2010.12.10 15:00:48
@Tolostolos: 1. A magyar piac így működik: a helyi kereskedő Pesten megveszi a nagykerben az árut; a helyi nyugdíjasoknak kiadja,- akik rendelkeznek őstermelői igazolvánnyal - akik mint helyi terméket árusítják, így nem kell adóznia a kereskedőnek. Ezt egy helyi kereskedő magyarázta el nekem.
2.3. Hogy mi a szemét, nézőpont kérdése; a szlováknak a magyar téliszalámi a szemét, neked a szlovák tej...
4. A teso nevű "szarban" olyan "szarok" vannak mint a téliszalámi, unikum, vecsési káposzta stb...
5. Aki saját magát mentegeti, hogy nem rasszista az biztosan az...

@akos147: A tejautomata tejről csak annyit: megspórolja a csomagolást és a pasztőrizálást az "őstermelő", akkor olcsó-e? Pasztőrizálás nélküli tejet inni pedig több mint felelőtlenség. Nem véletlenül nő a tbc-s megbetegedések száma Magyarországon.(Még valami: amikor látom, hogy milyen koszos, mocskos edényekbe veszik a tejet ezeken a helyeken és hozzáérintik a kifolyócsőhöz, hát, semmi pénzért nem innék belőle.
phylloceras 2010.12.10 17:08:16
@Tolostolos: Ha magyar érzelmű lennél, nem jelzővel illetnél embercsoportokat.
Önnek (neked)nem vagyok apuci, én tisztességesen írtam. Konkrétumokkal lehet vitázni, de "etetik velünk a szemetet"-tel nem! Én azt látom, hogy itt mindig mindenben a külföldi (nem magyar a hibás). Mi csak "kiváló" árut termelünk, amit elvárod, hogy külföldön megvegyék.
Te szerinted minden külföldi szar. Nézd ezt meg a másik oldalról is.
Mi a biztosíték arra, hogy a kisbolt tulajdonos Magyarországon költi el a pénzét?
Nincs káposztám.
Nincs üdülési csekkem, mert nem kapok a munkahelyemen, viszont egy két csillagos panziót vezetek, ahol olyan ritka a magyar ember, mint a fehér holló. Ugyanis - jogosan -külföldre is vágynak az emberek.) Az étteremben viszont sajnos nem tudok magyar alapanyagot venni!!!
Megveszem a magyar vágóhídtól a húst (számlát nem ad) és 2 nap alatt megbüdösödik, a karajon 2-3 cm-es zsírréteg van, ezt nem adom a vendégeknek, magyar hasábburgonyát nem lehet jó minőségben venni, a tejszínhabot Belgiumból hozatom, mert csak azt merem adni a kávéhoz. Egy dolgot veszek itthon: a magyar minőségi pálinkát.
phylloceras 2010.12.11 12:05:53
@Der Beste: Természetesen nem én hozom az árut, hanem nagykeren keresztül ezt a márkát veszem, mert ez vált be.
@Tolostolos: Köszönöm a válaszodat sok mindenben egyetértünk. Természetesen törekszem a magyar alapanyagok beszerzésére, de a magyar termelőknek is van mit javítaniuk. Az étlapomon 90%-ban magyaros ételek szerepelnek, nem tartok egzotikus ételkreációkat, még pizzát sem.
Minden jót!
Még sosem volt Mercedesünk, de ha lenne, tuti nem örülnénk, ha a cég úgy viselkedne velünk, mintha magyar, nem pedig német luxusmárka lenne. Gábor autója nem indult el egy kisebb angol úton. Felhívta a Mercedes Assistace számát segítségért. Nem is az zavarta igazán, hogy az…..
Ki tudja, az viszont tuti, hogy Gy. borítékben, viccből egy mini zacskó gumimacit is kapott a képeslap mellé, vagyis kapott volna, ha nem "sérülten kapja" a Magyar Posta a küldeményt, ami annyit tesz, hogy felvágták a borítékot és a macis zacskót is, és egy darab…..
Még mindig félig szőrös F., aki végleges szőrtelenítésre jelentkezett be az Aestheticánál, és hiába ígérték neki, hogy "addig kezelünk, amíg az összes szőröd el nem tűnik". El sem tudom képzelni, mit tennék ilyen helyzetben. Főleg, ha egy nem orvos azt pedzegetné,…..