Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KLacika

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk áldozatokkal járó, nehéz döntést hozva végül segített önmagán, ha már a bankja nem akart segíteni rajta.Lezártuk az ügyet. A sok hitelkiváltási kísérlet (erőlködés) után meghoztuk az előbb utóbb elkerülhetetlen döntést. ELKÖLTÖZTÜNK, áruljuk a családi…..
Nemrég kaptam ezt a megdöbbentő olvasói levelet, amit soron kívül közlök.Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy valamilyen tanácsot, ha tudnak, kérem adjanak nekem.2008-ban felvettem a Volksbanktól 9 millió, euró alapú hitelt. Az egész úgy kezdődött, hogy volt egy családi…..
KLacika 2010.08.12 21:08:47
@Csigorin: lájk :D
Nándi szerint aggasztó szintre csökkenhetett a civilizáció tudatszintje, hiszen a Bosch hűtőgépekhez már debil rajzos útmutatót adnak: 2010-et írunk, midőn barátnőm több hónapos kiválasztási szertartásának hála megérkezett új hűtőgépünk. Már az első percekben mosolyt…..
"Amiről írni fogok nektek lehet hosszú lesz, de természetesen a szívetek joga bármikor félretenni. Még ha nem járok sikerrel akkor elmondhatom hogy ezt is megpróbáltam.Három gyermek édesanyja vagyok. Legkisebbik most tölti a 8. évét. Sok év albérlet után végre sikerült egy…..
KLacika 2010.04.22 19:19:38
@Senkifia: ezt így kell csinálni. egészen biztos vagyok benne, hogy a postolónak is felajánlották ezt, hiszen az Erste volt az elsők között, aki ezt bevezette, nem olcsón, de egyszerűbben, mintha más biztosítóknál kéne szenvedni a kockázatbírálattal meg orvosi vizsgálattal.
Különösen ha valaki egyedülálló és 3 gyerek felnevelése a felelőssége.... örüljön ha egy ilyen felelőtlen döntés után nem veszik el a gyerekeit. szegény gyerekek.
Az eddigi legdurvább történet, ami jól mutatja a szokásos pénzintézeti hozzáállást és a felügyelet totális impotenciáját. (Valamint segít megérteni a "hitelkárosult" és az "önhibáján kívül" kifejezések jelentését.)"2008 nyarán, három…..
KLacika 2010.03.07 16:20:58
@hitelkarosultak:
Sem a hiteligénylésnek, sem a szocpolnak az elutasítását nem kell megindokolni, sem az üzletszabályzat, sem a racionális gondolkodás alapján. Úgyhogy ez ne fájjon.

Emberünk, ha valóban csak minimális időre igényelte a hitelt reményei szerint, akkor lett volna annyi esze, hogy Ft-ban igényeli, nem csak az árfolyamkockázat miatt, hanem amiatt is, hogy ne kelljen kétszer konverziós jutalékot fizetnie.

Egyébként 140 körüli CHF legutoljára 2008 szeptemberben volt, 200 körüli pedig 2009 februárban, úgyhogy az, hogy a MÁK "azonnal" jóváhagyta, az érezhetően nagyon túlzás.

Azt remélem senki nem várja el a bankoktól, sem a közjegyzőtől, hogy a szerződés megkötése előtt beirassák egy 5 éves egyetemi kurzusra, ahol megtudják, hogy mi a deviza és kamatkockázat.

Én nem írok alá olyan szerződést, amit nem értek.... úgy látszik, másoknak sem kéne.
KLacika 2010.03.07 20:26:17
@Panem et Circenses:
Írtad korábban, hogy az idő szűkössége miatt kellett sietned. Remélem, az ingatlan eladója a blogon majd ir egy bejegyzest, hogy o 162-es árfolyamon vette fel a hitelt, 142-n törlesztette vissza és a törlesztés 3 évében a kamat is folyamatosan csökkent :D (de mindemellett az ő bankja is nyilván köcsög volt, sőt, kockázatmegosztás címen elvette az árfolyoamnyeresége felét..........)

Nem a bankok döntöttek. Ők voltak felelősek a szocpolról szóló törvények betartásáról, és nem akarták a te ügyletedért vállalni a kockázatot. Fellebbeztél, igazad volt, örüljél neki, hogy egyáltalán kaptál ingyen pénzt az én befizetett adómból anélkül, hogy bármit tettél volna érte.
KLacika 2010.03.07 20:55:47
@pakesz:
Így igaz, a szocpol rendszer tökéletesen el lett k@rva, és még a nevével is ellentétesen nem a szociálisan rászorultakat, hanem az építőipart támogatta.
Mi az már, hogy Budapest agglomerációban egy összesen 40M Ft-os forgalmi értékű (nem egyenlő a papíron kamuzott építési költséggel) ház mellé 3 gyerekkel majdnem 4 M Ft támogatás jár, akkor is, ha a mindkét szülő havi fél millát keres (de akkor is, ha ennyit borítékban kap és életében nem fizetett adót), míg egy olyan ember, aki felelősen gondolkodva, előbb szeretné megvenni és berendezni, kipróbálni a lakást, és UTÁNA AZONNAL szülni 2-3 gyereket, és mindezt egy szerény, külvárosi, használt lakásban, 15M Ft-ért, akkor neki semmi nem jár?

Ettől függetlenül aki megkapta az max elmondhat 3 miatyánkot meg 4 Allah ahkbart de több szava nemigen lehet, még akkor sem, ha éppen ő jogosultnak érzi magát. És a Raiffeisen nyilván nem a nap hőse, de logikusan sokkal inkább az eladó által támasztott feltételek miatt szívott a postoló. Ha ő várt volna, ugyanúgy nem lett volna hitel meg árfolyamveszteség.