Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buttis

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
buttis 2012.03.27 20:11:10
@Kopi3.14: és=och, Hó ok em ha szépen hivatalosan ejted, de az ésnél a k-t elnyelik, így lesz belőle egy szép hóem. A másik, amikor ájkíázzák az IKEA-t, miközben a magyar kiejtés szinte ugyanaz, mint a svéd (az E-t É-nek ejtik svédül).
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a második. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez az első. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a harmadik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az…..
A low-cost airlines fórumon indult "reptérbörze" eredményeit összefoglalandó íródott ez a remélhetőleg folyamatosan frissülő, 4 részes bejegyzés, épp 115 olyan reptérrel, ahol európai fapados cégek (is) járnak. Összeszedtük azokat a paramétereket, amelyek utasként fontosak számunkra egy…..
Tényleg úgy van, ahogy István is írja, hogy először mindenkibe beleverik, hogy indexeljen, ha elindul, sávot vált, kanyarodik, aztán elkezdünk mindenféle indokokkal kifogásokat találni? Nálam a mai napig reflexszerűen működik az irányjelzés, röhögtek már ki, amikor udvaron…..
A svédek meglehetősen sokat tudnak felmutatni tömegközlekedés-fejlesztés területén 2010-ben. Csak pár a fontosabbak közül: villamostenderek és villamosvonal Stockholmban, új villamosszakasz Norrköpingben, új 250 km/h-s sebességre alkalmas vasúti szakaszok. A vasúti…..
buttis 2011.01.02 14:19:10
@Réka ‎: Teljes mértékben igazad van a vasúti problémákról. Az X2000 vonatok tényleg MINDIG késnek, és ilyenkor télen behal az egész rendszer. Legutóbb novemberben utaztam a Malmö-Stockholm vonalon, ahol egy pályafelújítás miatt terelőúton közlekedtek a vonatok, ami már eleve 1 órás késést jelentett menetrendszerint, de ehhez még minden helyet 2-szer adtak el... Szóval aznap tényleg nagyon nagy volt a kavarodás, és ez tényleg eléggé jellemző.
Viszont így is a vasút a legjobb alternatíva, ugyanis az autópályán 110 km/h a sebességhatár, míg ennek a vonatnak 200 km/h az utazósebessége, amivel kb 1,5-2-szer olyan gyorsan lehet eljutni a célhoz, mivel a svédek betartják a sebességhatárokat.
buttis 2011.01.02 17:12:41
@Réka ‎: Én általában elég ritkán megyek végig Malmö és Stockholm között, mindig valami köztes állomáson szoktam leszállni.
Viszont ha végig mennék, mindezek ellenére vonattal mennék, mert nekem nagyon sokat számít, hogy mennyibe kerül, és Malmö-Stockholm között már 145koronáért (4500 Ft kb 600km) lehet venni jegyet, (persze csak ha időben veszed), és ilyenkor központból központba visz, repülővel pedig a reptérre és a reptérről is el kell jutnod, ami úgyszintén nem kevés (sem pénzben sem időben). Ráadásul a vonaton van saját konnektorod, interneted.
Szóval én a késések-lerobbanások-kiszámíthatatlanság ellenére vonatpárti vagyok...
Megvalósítjuk Reitter Ferenc korábban elvetett ötletét és bevezetjük a Nagykörútra a Dunát. Az amszterdami mintára megvalósuló csatorna és lagunahálózat forradalmasítja a főváros közlekedését, az elöntött Nagykörúton garantáltan megszűnnek a dugók. Ünnepnapokon a…..
buttis 2010.08.03 15:07:06
@BGYCS: Dániában 180% az adó autókra. Úgyhogy annyira már nem vagyunk messze. De szerintem néhány gazdaságélénkítö lépés után (hivatásos kéregetö) tudnánk mi finanszírozni. Javaslom egyébként az általános 200%-os áfakulcsot, aminek a bevétleéböl a feketepiacot vissza lehetne szorítani a kutyahadsereg segítségével.
Szenzáció! Döbbenet! Tripla orgazmus! Csak a blogunkhoz igen közel álló Színes Bulgár Lap fotósát engedték be SP legújabb klipjének forgatására! Exkluzív fotósorozatunk következik a fiatal előadó legújabb, a "Kibaszottul fáj a fejem" című számához készült klip…..
buttis 2010.08.02 06:06:55
@sophie.: Huh asszem ezzel a videóval kisegítetted az elmúlt honapok homályosságát SP tekintetben. És rátaláltam a másik gyöngyszemre: www.youtube.com/watch?v=4e9cu6KsJDM Ebben az a jó, hogy szegény SPK-nak (asszem így kell helyesen kicsinyítőjelzőzni) túl magasra rakták a lécet és a "tánc" és az "ének" egyszerre már nem működiik. Van ami még SP-nek is túl nagy kihívás :)
Aggasztó videók kerülnek fel a netre, amiken az látszik, hogy különböző rendezvényeken mily módon teszi tönkre egy lézer-effect, videózás közben a Canon gépek szenzorát örökre!  Eddig nem volt tudomásunk róla, hogy ilyen lehetséges, és a CCD érzékelőkön nem is tud…..
Boti cipője 2 hét alatt kilyukadt, pedig szerinte egyszerűen csak járt benne. Innen pont úgy néz ki, mintha műanyag kismotoron száguldozott volna hónapokig, de abból kiindulva, hogy ez egy 47-es cipő, ezt nem tartjuk valószínűnek. Na de mit csináljon a naiv ügyfél, ha eleve olyan…..
buttis 2010.05.03 20:37:51
@romesz: igen, és ebben ez a felháborító, hogy tudták, hogy ki fog lyukadni. Én pedig (megint csak bevallom, hogy naivságom miatt) nem ültettem át ezt a mondatot a való életbe. Nekem értenem kell a virágnyelvet? Ha azt mondják: "Eddig mindenki aki ezt a cipőt vette, annak 3 hét után kilyukadt. Még mindig biztos vagy a döntésedben?" Akkor nem veszem meg. De mivel nekem eddig egy cipőm se ment még így tönkre, ezért nem foglalkoztam ezzel az elejtett mondattal. És akkor is 3 hét alatt történt! (fél év után történik, egy rossz szót nem szólok) Így akármennyire nincs rá garancia, 3 hét alatt nem mehet tönkre egy cipő sem, főleg amiért ennyit kifizet az ember.
buttis 2010.05.03 20:49:13
@romesz: ha találnék bármit a gyártóról, szívesen felvenném a kapcsolatot. Sajna a gugli első néhány száz találata között nincsen ilyen. És egyébként az üzlet adja el, ugyanannyira hibás, amiért minőségtelen terméket ad el drágán, mint a gyártó.
buttis 2010.05.03 19:33:53
@Erwan Knudsen: Így utólag én sem:) Csak sokallom egy kicsit azt a 16.000-t amit tapasztalt szerzés szempontjából rá kellene költenem.
Itt a kommandozentrale, online vagyunk újra. Aki azt gondolná, hogy az éjszaka végre eseménytelenül telt el, az keserűen csalódni fog. A reggeli bekapcsolás után csipogva jelezte a Nokiám, hogy üzenet érkezett, Csikós volt az: „Putgarden és Puttgarden két szép, észak-német tengeri város, kikötővel.…..