Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ficere

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még az igazi hideg be sem köszöntött, az igazi fűtési szezon el sem kezdődött, a mai napon a légszenyezés.hu reggeli adatai szerint Sopronban a levegő minősége elérte az egészségtelen szintet.   Azóta ez az érték változott, 11 órakor már csak kedvezőtlen,a most elérhető 19 órás adat szerint…..
Tegnap engedtek haza, de még 2 cső maradt bennem, de jól vagyok és nagyon jó döntést hoztam, hogy nem vállaltam Sopronban a műtétet. Tisztelt szerkesztő!    Próbálom amennyire lehet tömören összefoglalni a kálváriám történetét. 2013 szeptemberében 2 napos heves…..
ficere 2016.07.16 11:29:45
@Mondeoman: mert itt, Sopronban, egy "Ágnes asszony" dirigál...(FideSS vezetőségi tag) már nem igazgató, de a háttérből ő irányít! :-( (szó is van róla feljebb)
Igen, akármilyen hihetetlen, letelt a fél év! A leköltözés ugyan jóval több szervezést igényelt, azért a hazaút sem lesz rutinfeladat! :) Már korábban elkezdtük a felkészülést, pár dolgot mesélnék erről is! Az első dolog persze a repülőjegyek beszerzése volt! Ezek már…..
ficere 2015.11.20 22:06:46
ficere 2015.12.06 14:06:09
@ficere: végig szép idő volt, hála Istennek!
Az autós posztnál már emlegettem, hogy itt máshogy állnak az emberek bizonyos dolgokhoz... Van itt bizony más furcsaság is! Ami meglepett, hogy a boltokban a sorbanállás úgy működik, hogy van egy kassza nyitva, ahol kígyózik a sor. Ekkor csenget a pénztáros, hogy nyissanak egy…..
Na, a parton "lőttem" egy újabb "szépséget"! Apu, neked nem ajánlott ez a kép! :) Ragasztószalagos visszapillantó, mintás motorháztető, azt hiszem nem látszik, de repedt szélvedő... A lökhárító magáért beszél, de körben ilyen szegényke! ..
Múlt hétvégén folytattuk a Montjuic felfedezését! Még Nikivel jártunk a Poble Espanyol-ban, de akkor idő hiányában vissza kellett fordulnunk! Múlt vasárnap aztán folytattuk a barangolást ezen a területen: ugyanúgy a Font Mágica felől indultunk, de most felmásztunk a sok…..
Mi hiányzik az alábbi képekről? Igen, a parti "bárok", ahol tapasozni és sangriázni lehetett! :( 2-3 hete vettük meglepődve észre, hogy megtizedelték ezeket a beülős helyeket! Úgy néz ki, a legtöbb csak a fő szezonban nyit ki, aztán szeptember közepe táján az egész…..
Megint eltűntem! Sajnos most 1-2 hétvége munkával telik! Pedig az elmúlt hétvége hosszú volt, pénteken (szeptember 11) volt a Katalán Nemzeti Nap, ami ünnepnap! Az ünneplés mikéntjéről írtam egy rövidet Facebookon is! :) Na, aznap még lett volna időnk bemenni a városba, de a…..
Szombaton újra lehetőségünk nyílt Barcelonába utazni! Két területet néztünk ki magunknak, amik egymással határosak. Az első a Port Olimpic. Ezen a tengerparti részen korábban ipari negyed állt, azonban az olimpia idején átalakították - itt kapott helyet az olimpiai falu, illetve…..
Végre csinálunk egy hosszú hétvégét! :) 5 napig itthon lehetek, ezt az időszakot a pihenés mellett felfedezésre is akarjuk használni! Tegnap délelőtt mindjárt egy jó kis kirándulással indítottunk! Elmentünk Montserratra, ami egy 1236 m magas hegy úgy 60 km-re Cabrerától…..
Szerdán megint a parton sétálgattunk és hirtelen ötlettől vezérelve beugrottunk az egyik kis helyre Sangriázni! Sangiából többféle van, mi otthon a vörösborból készültet ismerjük, az is…..
ficere 2015.08.15 18:46:47
Nem, ez a bejegyzés nem az itteni kenyérről szól, hanem az én Édes Feleségemről! :) Visszaolvasva a korábbi bejegyzéseket, rájöttem, hogy egyáltalán nem látszik az, hogy mennyi mindent tesz…..
Azt hiszem már említettem korábban, hogy az éttermek (és a boltok) nyitvatartása kissé más életvitelhez igazodik, mint otthon! Ez felnőtteknek nem okoz gondot, de az éttermek nyitvatartását mintha Fanni alvási idejéhez igazítanák! "Délben" 1-2 körül nyitnak és olyan 4-ig vannak…..
Már az első látogatásaim alkalmával feltűnt, hogy itt máskor kel fel és megy le a nap, mint otthon! :) Ez persze természetes, hiszen Barcelona ugyanannak az időzónának a nyugati szélén van, mint aminek Sopron a keleti széle felé. Ez majdnem egy óra eltolódást jelent a napkeltében…..
Szombat reggel tengerpartoztunk, Fannit "belógattuk" kicsit a tengerbe, ez volt az egyik első ismerkedés! :)   ..
ficere 2015.07.15 22:32:30
...vagyis ha jól értem, Fenyő-sétány! Erre sétáltunk ma a Lányokkal Vilassarban! ..
Még itthon megbeszéltük Fanni gyerekorvosával, hogy a 15 hónapos korban esedékes MMR oltást elvileg még akkor is ráérnénk beadatni, amikor hazamegyünk (amikor kijöttünk, még túl fiatal volt hozzá), ám mivel itt Spanyolhonban igazából semmilyen injekció sem kötelező, ezért…..
ficere 2015.07.11 20:55:10
Ma délután jutott időnk egy nagyobb sétára! Korábban terveztük már, hogy az igazi "belvárost" is meglátogatjuk, ahol a sétálóutcák, boltok, templom, "Fő tér", hasonlók vannak. Ez kicsit tőlünk odébb van (ja és nem Cabreráról van szó, hanem Vilassar de Marról), és egyszer…..
Még indulásunk előtt kiderült, hogy egyik kollégámék pár nappal utánunk indulnak Barcelonába nyaralni! Ezért kitaláltuk, hogy az első itteni hétvégénken látogassanak meg minket! Így esett meg, hogy az első vasárnap esténken már látogatóink jöttek! Kellemesen iszogattunk és…..
ficere 2015.06.26 12:32:41
Hogyan is főzzünk egy idegen országban? Vagy ragaszkodunk ahhoz, amit ismerünk és megpróbáljuk reprodukálni az otthoni ételeket, vagy fejest ugrunk a helyi ételek világába. Ez utóbbi sem egyszerű, hiszen nem ismerjük az alapanyagokat, recepteket, elkészítési módszereket! Ezért -…..
Lehet, hogy csodálkoztok, hogyhogy este 11 felé még blogot írok... Képzeljétek, holnap itt ünnep van! Az "itt" nem egész Spanyolországot jelenti, úgy tudom csak Katalóniát. (Ez érdekes dolog, az ünnepnapok errefelé még városonként is eltérőek) Nekem mindenesetre jó, nem kell…..
ficere 2015.06.24 23:02:44
Miután levezettünk a lakásig, kezdődött a következő nagy feladat! Fel kellett készíteni a Család érkezésére! Kicsit nehezítette a dolgot, hogy előzőleg csak egyszer jártam itt, akkor is úgy, hogy valaki itt élt. Nem sikerült előre pontos "leltárt" készíteni arról, hogy mi…..
ficere 2015.06.22 20:43:46
Bocs, hogy ide-oda ugrálok az időben, de nem akarom elfelejteni az aktuális dolgokat, ezért ezeket beszúrom a visszaemlékezések közé, mint az előzőleg láthattátok! Térjünk most kicsit vissza a tervezési fázisba! Miután a lakást kiválasztottam és megkaptam az infót, hogy…..
Május 31-én reggel 7 órakor indultunk a házunk elől. Előtte fél órát tetriszeztünk azért, hogy minden beférjen a kocsiba! Végül csak belement! :) Elbúcsúztam a Lányoktól és Öcsikémtől is, és felkerekedtünk (már épp ideje volt, előtte hetekig többször gyomoridegem volt,…..
Ma reggel felkerekedtünk és lesétáltunk a tengerpartra (5 perc)! Azt hittem, hogy negyed 10-kor szinte egyedül leszünk, de nem így lett, elég szép számban voltak már rajtunk kívül. Na nyomorogni azért nem kellett! Mangó és Fanni napoztak és homokoztak, én azért úsztam is egyet a…..