Regisztráció Blogot indítok
Adatok
silvuple

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap komoly vita alakult ki annak a cikknek a megosztása és véleményezése kapcsán, amely a Pázmányon tanuló, érzékeny lelkű hallgatók egy csoportjának tiltakozó leveléről szólt. Miszerint nem tartják jó ötletnek, hogy kötelező tantárgy legyen egyetemükön a holokauszt…..
Írd ki magadból - IKM Érzem 2011.08.28 02:45:00
Nem tudom leírni. Vannak érzések, amikor úgy érzem kifejezhetetlenné válik az ami bennem végbe megy. Nem is tudom pontosan miért, mert nem is tudom pontosan mi. Elmarad a logika a hátam mögött és csak egy hatalmas energiát érzek. Olyan mintha bennem lenne ez az energia, de ahogy a…..
 Az ember attól lesz ember, ha akármilyen nehézséggel is áll szembe képes felülkerekedni rajta. Képes uralkodni magán és nem engedni a kezéből ki az irányítást, nem hibáztat másokat mivel csak önmagába bízhat. Átlép minden megalázás és porba tipráson fájdalom…..
Írd ki magadból - IKM 2011.03.26 13:39:27
"az emberek nagyrésze értéklen. becsüld meg aki értékes. és örülj mert egy is elég belőlük." Fenti állítás igaz. Az életben minden célod és ambiciód, hiúságod elérése eltörpül azzal a tudattal szemben, hogy vannak emberek akik szeretnek. Akikkel letudok ülni…..
Írd ki magadból - IKM 2011.03.09 23:55:00
 Mivel kezdjem?Mostanában olyan érzéseim vannak, amik nem jók. Számomra már szokatlanná vált az, hogy kellemetlen érzéseim lennének, sőt áltlában (hála a jóégnek) már jó érzéseim vannak az élet szép.Régebben amikor a világ széthulott körülöttem. Nem arról…..
 Már több, mint másfél éve gondolkodok többé kevésbé rendszeresen ezen. Nem a Titkot néztem meg máshonnan jöttem rá magamtól, hogy az emberi szellemi része miatt teremtő erővel bír.A szellem irányít mindent. A szellem mindent átfog, végtelen. Pontosan ezért ennek nincs…..
Írd ki magadból - IKM 2011.02.17 01:39:00
 Sok ember a másikat az alapján ítéli meg miket tett le az 'asztalra'. Mi az ami, a társadalom szemében sokat ér. Lehet ez, a jó anyagi helyzeten keresztül, az értelem, a diploma vagy épp tapasztalatok, életkor és még egy sor dolog, amiről azt hiszik érték.Mert mitől is…..
 -Elnézést, nem tudja véletlenül merre található az Oktatási Hivatal? - Teszi fel a kérdést a fekete öltönyös, világos nyakkendős alak.-Az Oktatási Hivatal...Én szerintem az utca végén vagy talán ebben az utcában, rögtön jobbra. Valahol itt van a közelben, de sajnálom.…..
 Nem azért írok ezekről, mert szeretnék. Hanem mert valakinek talán hasznos lehet.Régebben amikor nagyon rossz dolgok történtek körülöttem. Minden szétomlott, eltűnt a bizonyosság, hogy valami értelme van. Nehéz ezt elmondani, mert sok dolog történt, amit így utólag nézve,…..
Élvezem magam, nagyon élvezem magam. Mert olyan vagyok, mint senki más, mert minden meg van bennem, mert akármire képes vagyok, mert nincsen hozzám fogható. Ez persze nem jelenti azt, hogy másokat lenézek, mert nem ez adja meg az emberek értékét. Csak sokszor eszerint tévesen ítélnek.…..
21. század. Globalizáció. Profit.Hatalmas multinacionális vállalatok telepednek meg a Világ minden táján. Gondolkodásmóduk emlékeztet a fejedelem és a szolga viszonyára. Ahol a fejedelem mindent megtehet, akármiért szót emelhet és legyen az igazságos vagy igazságtalan,…..
Írd ki magadból - IKM Lényeg... 2011.01.27 23:50:10
    A szemem picit fáj, kicsit olyan mintha szemcséket látnák nagyon aprón.  Megint arra a döntésre jutottam, amit már korábban meghoztam. Furcsa, hogy az ember tulajdonképpen mindenben tudna helyesen dönteni, ha nem ámítaná mindig magát. Mindig…..
 Véletlenül került kezembe ez a könyv és mivel Wass írta egyik legkedvesebb versemet elolvastam, a minap.(Üzenet haza).A történet rövid, de igen mély igazságokat tárgyal. Négy részre osztja szét:Korea, Levél, Magyarország, Az Egyesült Államok.Saját magamnak írom, amit…..
 'Itt az idő!' Eldöntöttem, elkezdem nem csak tervezni, csinálni is azt, amire minden héten gondolok és álmodozok. Nincs kifogás, cselekvés van.Embereket gyűjtök, akik értelmesek és politikailag, etnikailag, ideológiailag nem elfogultak. Tudnak gondolkodni és hatni az…..
Írd ki magadból - IKM Ösztöneim 2011.01.21 03:03:22
Gyerekkorom óta bennem van egy érzés. Nem tudom megfogalmazni, de legrégebbi amire emlékszem. Emlékszem, ahogy elképzeltem magam. Mai napig biztos vagyok benne, hogy az ami leszek, biztos úgy lesz. Már tudom, azt is milyen eszközök állnak rendelkezésemre. Jobban értem a Világot 18…..
Másolt bejegyzés - 2010. 09. 12. 20:12...szétesik a világom vagyéppen, most épül újjá. probálok elengedni egy csomó régi emléket, vagy talán régi vágyat, pont én aki kijelentette, hogy boldogság csak egy nézőpont kérdése...talán épp a nézőpont nélküliségé. aki érti…..
Írd ki magadból - IKM Világom 2010.12.20 05:16:56
 Világom. Pontosabban saját nézőpontom a Világra, mi az ami nekem jó vagy épp rossz. Mindenkinek van ilyen és a furcsaság, hogy nehéz róla beszélni, mert ezt inkább érzem mint értem. Pedig annyira jó érzés lenne szavakba önteni, megfogalmazni, mi az ami érdekel, amit…..
  Ha a boldogság egy egyszerű kabát lenne, még a szaharában is hordanám, még szerencse hogy a dolgok sosem egyértelműek. Boldogság, hiszen még szó is van rá. Akkor csak tudjuk mi az!? Lehet arról van szó, hogy más dolog valamit tudni és más érteni, érezni. Az előbbinél…..
Katt a képre egy érdekes videóért. A huszárokról jutott eszembe a videó: "They got the judges in their back pockets."..
silvuple 2010.09.12 18:15:47
@Nagy Tibi: Neked amúgy lejött, hogy miről szól a kép? :D
am miről beszélsz?
elme melankólia. 2010.05.02 23:09:00
furcsa érzések kavarognak bennem, sorra és sorra mintha egy szél lennék, ami folyamatosan változtatja irányát és sosem tudja miért, szeretnék elköltözni, el...be a belvárosba, ahol mozgás van és élet, bárcsak én is...ma megbocsájtottam édesanyámnak és vele együtt elengedtem…..
elme Gondolatok. 2010.03.29 23:08:00
   Ha a boldogság egy egyszerű kabát lenne, még a szaharában is hordanám, még szerencse hogy a dolgok sosem egyértelműek. Boldogság, hiszen még szó is van rá. Akkor csak tudjuk mi az!? Lehet arról van szó, hogy más dolog valamit tudni és más érteni, érezni. Az…..