Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arisztid és tasziló (törölt)

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan te is láttál már fekete vagy sötétszürke nadrágot (esetleg teljes öltönyt), visszafogott tónusú nyakkendőt és hófehér inget viselő, jólfésült és frissen borotvált fiatalembereket, amint helyes, téglalap alakú névtáblával mellkasuk baloldalán, esetleg…..
Kíváncsi lennék az arcotokra, ha azt mondanám, hogy – bizonyos vélemények szerint – bolygónkon létezik egy növény, melynek értelmes és célzatos felhasználása megszüntetné (de legalábbis csökkentené) az éhezést, környezetbarát üzemanyagforrás, kiváló alapanyaga…..
A Zene a rasszizmus ellen kampány csatlakozott a 2010 tavaszán zajló nemzetközi rasszizmus elleni akcióhéthez. Ennek keretében az ország több pontján lesznek hasonló témájú rendezvények. Vasárnap a Gödör Klubban az Antirasszista különkiadásra a zenekarok kifejezetten erre az…..
Jó látni, hogy az összes létező csatornán terjed a kisfilm (80.000 felett a nézők száma, a videó feltöltése utáni második(!) napon), és a lelkes önkéntes terjesztők minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a kormányhoz is eljuttassák azt. A kapcsolat.hu-ról ugyan negyed…..
arisztid és tasziló (törölt) 2010.03.11 21:20:26
@Eastbay1: Ja, megelőztek, röviden így lehetne összefoglalni. Illetve pontosítva: a cucc annyiban tetszik, hogy ügyesen van megcsinálva, bár kicsit hosszú. Jó? Mondjuk annyira jó, mint egy reklámfilm, ami gyorsfagyasztott ételeket népszerűsíti ügyesen a rendes főzéssel vagy a minőségi alapanyagokkal dolgozó kisvendéglőkkel szemben. Merhogy, mint megmenekült dinoszaurusz, én még mindig remélem (illetve nem, nagyon szeretném) ha a politika kommunikáció a tények alapján, elvek alapján történő választáshoz segítene hozzá (márhogy a választásokon). No, ez már rég nincs így, most aztán meg egyáltalán nem. De azért ehhez, azt hiszem, nem fogok tapsolni.
Azt mindig is vártam, hogy a sötétség egyszer kitör a palackból. Az hogy, ez csak húsz év után történt azért rossz, mert most a sötétség társadalmi bázisa kiegészült a hazánk értékeit és történelmét még alapszinten sem ismerő ifjak tömegével (mondjuk 25, max harmincig).

Pedig a történet egyszerű, három bekezdésben összefoglalható:
Antall Józsi viszonylag elvszerű politizálást megfojtotta a komcsi apparátus és a társadalmat átszövő kapcsolatrendszerük, meg persze a hozzám hasonló liberálisok idealizmusa, és talán a tömegek kádári nosztalgiája szocialista szakértelem iránt.
Ezt követte Horn, aki még kádári módon rendett tudott tartani (Kádár alatt sem illett nagy botrányt csinálni, csak csendben lopni mindenkinek).
Erre ésszerű válasz volt Viktor hatalmas energiával megkomponált harca 96-tól, ami a 98-as választási győzelemben kulminált, aztán a FIDESZ korszak, ahol egyébként viszonylag korrekten működő államigazgatás volt, persze pénz kellett ahhoz, hogy ellensúlyozzák a komcsikat (mert Antallt is megszivatták,mondták), és ahhoz, hogy ezt nyugodtan csinálják, mesteri kommunikációs stratégiával meg kellett szüntetni a társadalmi nyilvánosság ellenőrző szerepét azon az alapon, hogy aki nem a mi kutyánk kölyke újságíró, az komcsibérenc.
Aztán ezt a komcsik is eltanulták, meglepőmódon megnyerték a 2002-es választásokat (utoljára az akkori első forduló után okozott nekem örömet a politika) meg tovább is fejlesztették, plussz kiegészültek a kádári funkcionárius-csak-óvatosan-lop alapelvét a menni-kell-előre-mint-Orbán-Viktor-és-csapata elvet valló fiatalokkal (és a kampányfinanszírozás által diktált igényekkel).

Aztán az eleve az orbánviktori fidesznél kevésbbé kontrollált szoc.párt, és emiatt az államigazgatás az olcsó politikai alkuk terepe lett, a kormányzás lassan megszűnt. (megjegyzem, közben a fidesz is remekül lesüllyedt erre a szintre, és a politikai vita a szijjártó-nyakó sajtótájékoztatókat jelentette. Viktor, aki ekkorra már tévedett egy párat, viszont szépen visszajött. Most még van a Jobbik. Akárhány százalékuk lesz, ebben a struktúrában ha ügyesek, lehet, hogy 2014-ben is bejutnak a parlamentbe, bár nem biztos. Annyi helyük biztos nem lesz mint most. Ugyanolyan korruptak lesznek, mivel nagyon nem lehet más a politika, mint az ország. Vitathatóak a társadalom és a gazdaság törvényszerűségei, de valahol, valahogy léteznek. Ha lesz minisztériumuk, vagy polgármesterük, majd azokat veszi meg az akinek pénze van. Persze, a nagy baj az, hogy nincs ma egy olyan újság, aki ezt megírja, akkor mondjuk annak következménye van.(Ráadásul az most nem ide tartozik, hogy buták és sötét mindenki, aki rájuk szavaz. Majd megbánják. Sok országban volt már ilyen.)

Hát ez hosszabb lett, mint terveztem.
arisztid és tasziló (törölt) 2010.03.11 21:55:03
@Gaius_: Buta vagy te is édes testvérem.

Felderíteni, azt,hogy mi mért történt, az bizony intellektuális kihivást jelent. Ez a cucc maximum a vizuális elemeiben jó, mert hogy abban van energia. Az "üzenet" tekintetében olyan, mint szijjártó péter, annyi értelem, annyi szakmaiság. Az, hogy nem kapott érte pénzt? Lelke rajta. Szerintem inkább negatívum. Aki a saját szellemi energiáit és vélhetően létező tehetségét ingyen állítja az ostobaság szolgálatába (és ez nem az anyag pártossága miatt, hanem az üzenet szellemi szinvonala miatt van): szóval, én nem hallelujázom, ha nem bánt. Ha már kommunikációról és független szellemről beszélünk: össze lehetne gyűjteni az elmúlt évek politikai közhelyeit (OV. Európán kivül is van élet DI. nem érek a focihoz KL. Kötél) vagy ezeknek a vizuális megfelelőit.

Ez lenne egy civil feladat. Ehhez képest ez egy szar. Azért mert valaki ingyen hülye, annak még nem kell örülni. (Még akkor sem, ha neked érzelmileg-politikailag tetszik) Tudod, ez a kritikai gondolkodó, értelmiségi (?)álláspontja. De természetesen remélem, hogy nem bántottalak meg. Tudod, a hév. (már nem a zöld).