Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szutyokh

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a második késes bejegyzés a késtámadásos szituációk kialakulásáról, fajtáiról és pszichológiájáról szól, az elsőt itt lehet elolvasni. A poszt a saját véleményünk mellett elősorban egy több késelést túlélt volt utcai verekedő, Marc MacYoung írására…..
szutyokh 2010.03.06 23:09:16
@AntiChrist: Hát az, ha marha gyorsan bármilyen módon takonnyá kell verned az edzőpartnert, az lehet, hogy jobban szimulálja, mint egy sima kesztyűzés.
Nem kell ordítani a tükör előtt, de pl. mikor pár éve lelőttek egy rendőrt, volt szó róla, hogy amerikában végeztek kutatást a lőtt sebet kapott rendőrök között és aki egyébként úgy gondolkozott, hogy egy lövés nem a világ, túl lehet élni, azoknak még az erei is összehúzódtak a seb körül, aki meg be volt tőle szarva az meg kevésbé súlyos sérülésben is majdnem elvérzett. Szóval nem mindegy, hogy gondolsz magadra. Persze, hogy nem kell nekiugrani egy csapat orknak, és lehet, hogy pl. egy kocsmában segítsége akad, de akkor az jobb, hogy meg sem próbálok ellenállni, hátha csak egy sallert kapok és nem akarnak utána még 10percig a fejemen ugrálni? Végülis ők jobban tudják, mi a jó nekem.
Valami angol kísérletben ilyen utcai fosztogatókkal nézettek meg képeket emberek sziluettjéről, meg videókat, amiken csak deréktól lefelé látszó emberek mentek át a kamera előtt és az elítélteknek ki kellett választani, hogy kit rabolnának ki. Az eredmény az lett, hogy fazonok pillanatok alatt kiválasztották a depressziósokat, önbizalomhiányosokat, betegeket... szóval mindenkit, aki valószínűleg félni fog a támadótól. Sportolókat, kiegyensúlyozott lelkiállapotúakat nem választottak, szóval biztos számít a hozzáállás. Azt gondolom te is észrevetted, hogy az ilyen ganék a kocsmában a hasonló ganékkal összehaverkodnak, a hozzám hasonló félénk mezeiegereket meg hobbiból kilapítják.

Lehet hogy nem tudja jelőlés nélkül leszerelni, de legalább tisztában lesz vele mire számíthat, mivel próbálkozzon.

Egyébként mi értelme van önvédelmet tanulni, ha úgysem tudja senki megvédeni magát? Inkább mindenkinek kéne önvédelmi pisztoly, hogy támadás esetén főbe tudja lőni magát.
szutyokh 2010.03.07 00:09:40
@Winettou: "A támadók többsége az alacsonyabb rizikót szereti.." Ezért írtam, hogy az alapján, amiket olvastam, nem mindegy, mit gondolsz magadról. Ha magabiztosságot és erőt sugárzol a kötekedők egy részének már le is kerültél a listájáról.

"Az "éles" helyzet villámgyors kialakulása nálam azt eredményezte, hogy egyszerűen nem kapcsolt be a veszélyérzetem, és nem hittem el, ami történik." Velem inkább olyan van, hogy a félelem és a vak düh keverékétől lefagyok teljesen.

"Ha megtámadnak, a legjobb amit tehetsz, hogy megpróbálsz lassú együttműködéssel és barátságos beszéddel időt nyerni, amíg átlépsz a "meglepetés" fázison, és képes vagy higgadtan felmérni kik a támadók, mik a reális lehetőségeid." Valszleg ezért úsztam még mindig meg, hogy összeverjenek.

Szerintem nem értitek mit akarok mondani. Nem azt mondom, hogy ess neki mindenkinek minden rizikós helyzetben, senkit nem akarok öngyilkosságba hajszolni. Csak azt, hogyha úgy gondolsz magadra, mint aki képtelen megvédeni magát, csak az esélyeidet rontod, ha véletlen tényleg FIZIKAI erőszakra kerül a sor. Mi lenne, ha a katonák úgy mennének háborúba, hogy "tehetetlenek vagyunk ellenük, úgyis meghalunk"? Ha már ütések vannak az nem önvédelem, hanem harc, ahol nem azzal tudod védeni magad, hogy védekezel, hanem ha levered az ellenfeled minimum annyi időre, hogy megléphess. Azt mondom, hogy talán pont Macyoung írta, hogy csak akkor van esélyed, ha "te akarod erősebben kinyírni a másikat".