Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rokalaci

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
metszetek Szerencsés "Ákos" 2010.12.02 09:30:23
Hazafelé, az utcai lámpák fényében sárgásan csillogott a hó. Az autók motorháztetőjén sem volt ez másképp. Az egyiken apró írás ékeskedett a hóban: "ÁKOS". Négy betű csupán. Egy név. Egy jel. Egy melegség a hideg éjszakában. Egy belső érzés külső megjelenése. Egy…..
Futóblog 11 2012.09.18 14:43:23
Kedves Futótársaim, Először is elnézést, hogy privát üzenet közvetítésére használom ezt a fórumot, akit ez zavar, kérem ugorjon is tovább. Új fejezet kezdődik. Több, mint 10 évvel ezelőtt a futás szó szerint megváltoztatta az életemet, ahogy nyilván közöttetek sokakét.…..
Eddigi beszámolóimtól eltérően most csak a starttól a célig mesélem el az első maratonom történetét. Szeretnék segíteni azoknak, akik hasonló "őrültségre" készülnek, vagy eddig fejjel mentek a maratoni falnak a 30. km környékén. Meggyőződésem, hogy erősen alkati…..
Talán nem mondok újdonságot azzal senkinek, hogy tervezgetős típus vagyok, így próbáltam alaposan felépíteni az idei futóévemet is. Volt rá időm, tavaly év végén jó 2,5 hónapig csak álmodhattam a futásról. Az idei év főversenye az őszi maraton volt számomra, de azt…..
A "Hoka one one" (ejtsd: hoka onéj onéj) egy maori kifejezés, nagyjából olyasmit jelent, hogy "a föld felett repülni", és azt az szabadságérzést jelöli, amikor úgy érzi magát az ember, mintha a szelek szárnyán utazna.Az élmény a szörfözésből és a…..
rokalaci 2011.11.18 18:18:19
@New Balance futo: Bocsánat, ha a csapos közbeszól...
A stability cipők NEM márnázottak túlzottan, hiszen a típusuk a jó látartás.
Ez az új neonződ cipő viszont láthatóan párnázott... persze ebbe is lehet rejteni stabil elemeket... és a metítlábas hasonlatokról is az a véleményem, hogy Párnázott nem egyenlő mezítlábas érzéssel, de asszem ebben az esetben inkább a láb földet érése és elrugaszkodásakor Követi /közelíti/ a mezítlábas, ILL. ergonómiában természetes be és kilépési lendületet, irányszögeés "kigurulást"
Na ki mit mond?
Az amszterdami Games for Health konferencián adtam elő hétfőn és láttam rengeteg kiváló példát arra, hogyan lehet motiválni az embereket arra, hogy egészségesebben éljenek. Íme egy ezek közül, a Figurerunning, amit két holland futóőrült lány készített. Lényegében egy…..
Bitliszbá után "MCM" Sanyoszt kértem meg egy bemutatkozásra. Két éve volt már egy visszatekintés, de még mindig kevesen tudják Sanyoszról, hogy...  Le sem merem írni, hogy mikor kezdtem a futást. Egy kis segítség:  Budapesten felavatják az ország…..
Már eltelt több mint egy hét a múlt vasárnapi maraton óta, így lassan illene írnom róla valamit, de nem nagyon tudom, mit mondhatnék eddigi legrosszabb futóélményemről. Megígértem itt is, meg az AF (Anonim Futóholisták) gyűlésen is, hogy nem fogok keseregni az idő miatt, de…..
A napi edzéseimet nem lehet már a szokásos módon elmesélni és táblázatba szedni, inkább csak összefoglalom hogy megy. Jól. :)Engem szerencsére nem sújt a Lemúr Miki-féle maraton utáni motivációvesztés szindróma (MUMSZ), a váltóban teljesítés úgy látszik rezisztenciát ad.…..
1994-ben 20 éves kölyökként csapott meg először az IRONMAN szele.Akkor még azonban gyenge voltam hozzá főként fejben.Kezdeti kudarcok után fel is adtam utána jött 14 év erősport ami igazán csodálatos időszaka volt életemnek.Nagyon szerettem és az ott megismert hihetetlenül…..
DaMartian 23 klikkes installációja:Van valakinek esetleg hasonló feldolgozása? Akár nem-valentin napos változatban?..
rokalaci 2011.02.16 13:29:11
@DaMartian: Ügyes, látszik hogy ismered a környéket /irreguláris :-)/ vasúti átkelőket...
rokalaci 2011.02.15 22:11:08
Azon a trackbackon semmi nincs... /nálam/
DaMartian, megfutottad, vagy csak terv?
Én a múlt télen foglalkoztam aktívan ilyesmivel, de a kutyát nem érdekelte :-)
hihi
tavfutomuvek.extra.hu/gpsgraffiti/gpsgraffiti.htm
32 ábra van itt... alaul a kezdet..
Kíváncsi vagyok mit szóltok?
Esetleg együtt vagy futhatnánk újakat. Most szilveszterkor, -8 fokban a Népligetben 11-en együtt futottunk két ábrát, engem követtek, és jót mulattunk...
www.gpsies.com/map.do?fileId=frdwmonhktwolcnw
www.gpsies.com/map.do?fileId=nrzlwgtcfjhiwktk
Nyáron már kezdtem érezni,hogy meg lehetne a félmaraton távja,így körülnéztem neten,hol is lesz efféle móka. Azért esett a választás Jászberényre,mert nekem a szülővárosom.Fontosak az emóciók,így ezt nem lehetett kihagyni. Menetközben virtuálisan összeismerkedtem…..
Futóblog "+ 5 fok alatt soha" 2010.01.19 17:20:08
Talán már említettem, hogy a futás kiegészítéseként olykor-olykor beiktatok egyéb testedzést. Ilyen a spinning, a streching vagy akár a jóga. Próbáltam egy korábbi posztban elhangzott bikramot, de leteszteltem különböző óraadók gerinc, illetve egyéb streching tréningjeit is,…..