Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nephros

181 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Waking Life CineHeroes 2023.07.24 16:18:03
Már egy ideje nem számolom, hány alkalommal volt az egyetem befejezése óta, hogy majdnem megkaptam egy állást a film businessben. Az, hogy végül is közel 4 hónappal ezelőtt a Cineworldben kötöttem ki, nem várt fordulat volt. Eredetileg egy egészen másik álláslehetőségen volt a fókuszom (amitől…..
Waking Life Transition 2023.06.19 18:00:02
Emlékszem, hogy amikor a 2023-as évtervezésemet csináltam, szinte félve mertem leírni, hogy idén is szeretnék visszajutni a Cannes-i Filmfesztiválra.Hát, végül is, összejött, az utolsó pillanatban, amikor már nem számítottam rá, hogy mégis mehetek. Szinte hihetetlen volt, ahogy két…..
Waking Life Keep on keeping on 2022.12.01 17:14:22
Lassan három hónapja már, hogy munkát keresek a film industry-ban, és jóval nehezebb, mint gondoltam. Így, hogy az internship nem valósult meg, kevés tapasztalattal rendelkezem a területen és ez hátrány, amit azzal igyekszem ellensúlyozni, hogy rengeteg helyre jelentkezem. Türelem és kitartás játéka…..
Több szempontból is úgy érzem, egy új világ kapujában állok.  4 éve jöttünk ki Angliába, hogy elkezdjünk egy új életet és diplomát szerezzünk. Akkor még nem sejtettem, hogy az új élet idővel a régi szinte teljes lemorzsolódásával jár. A közvetlen rokonaimon kívül - de leginkább édesanyámon kívül -…..
Waking Life Triangle of Happiness 2022.05.30 16:05:11
A 75., számomra azonban az első Festival de Cannes spirituális jelentőséggel bír. A felismerésem úgy fogalmaztam meg, hogy 'my religion is Cinema; my Mecca is Cannes; and my churches are the movie theaters'.  Soha ezelőtt még nem éreztem azt, hogy ennyire ott a helyem valahol, elememben vagyok, és…..
Ma két hete, hogy megszűnt a több, mint 7 évig tartó munkaviszonyom.   Sajnos méltatlanul ért véget. Az időzítés sem a legjobb. Mégis, felszabadultan állok egy régi ciklus végén és egy új kezdetén. Azt érzem, hosszú ideje először tényleg csak rajtam áll, mihez kezdek az időmmel, és hogyan…..
33 èves lettem most januárban. Eredetileg itt kint Angliában, Wales-től nem messze akartam megünnepelni, egybekötve a diplomaosztómmal, de mivel ez utóbbit az utolsó pillanatban elhalasztották, végül is mi ugrottunk haza egy rövid 4 napra. A legjobb édesanyámat volt jó látni 16 hónap után (a…..
2018-ban, augusztus 20-át követően jöttünk ki. Előző nap még a tűzijátékot néztük a búcsúesténken a tetőről (miután három év után megtudtuk, hogy fel lehet oda menni), másnap reggel már a birminghami reptéren szürcsöltük a kávénkat, Renivel és Istvánnal Skype-olva, akik tanácsokkal láttak el, mivel…..
Waking Life Lediplomáztam 2021.08.08 23:59:00
Lediplomáztam.  Igen, egy 3 évvel ezelőtt megfogalmazódott álom beteljesedett, és ugyan a rendhagyó graduation ceremony csak jövő januárban lesz, mégiscsak most érkezett el a pillanat, amikor az utam új fejezetet vesz. Ahogy István mondta, "Egy életszakasz vége és egy másik kezdete. Látszólag.…..
Megihletett a naplementében ez a két kiürült kávéspohár a székem mellett az erkélyen. Jókedvű, első tavaszi jóidős beszélgetéseket fog idézni, amikor visszagondolok rá. Egyike ez azoknak a pillanatokban, amikor itt a nagy tanév-végi disszertációírós, vizsgázós hajrában egy kicsit meg tud állni a…..
Waking Life Nyárvégi gondolatok 2020.09.20 20:21:28
Időnként ráeszmélek, mennyire másképp, tucatnyi új receptorral nézem a filmeket amióta filmes egyetemre járok (sokat újra fogok még nézni!) Mennyi mindent köszönhetek az iskolának már most is! Holnap kezdődik a harmadik, egyben utolsó tanévem a BA-n. Emlékszem, több, mint két évvel ezelőtt…..
Waking Life Indra hálója 2020.06.28 21:49:06
A befektetés szóról sok embernek pénz, üzleti lehetõség jut eszébe. Amire azonban ritkábban asszociálunk, annak semmi köze anyagi, vagy szellemi javakhoz. Az emberi kapcsolatainkba való befektetésre célzok. Ami valljuk be, sokkal fontosabb, mint bármi más... mégis hajlamosak vagyunk kevesebb…..
31 èves lettem. Emlèkszem, mèg 29 voltam, amikor kiköltöztünk Angliàba. Először szálltunk le azon a kicsi reptéren, óvatosan szürcsölgetve kávénkat a borongós brit nyárban. Renit és Istvánt hívtuk, akik újabb tippeket adtak a “kinti” èlethez. Fèlve tettük meg első lépéseinket ebben az épülő…..
Waking Life Belülről megújulni 2019.10.16 00:03:28
Külső hatás következtében - például ha belép valaki az életünkbe, vagy történik velünk valami váratlan esemény - gyakorta kényszerülünk arra, hogy változtassunk az életünkön, másképp csináljuk, ahogyan eddig. Mi van azonban akkor, ha a változás szükségessége belülről érkezik? Ha nincs semmilyen…..
Waking Life where the trees begin 2019.08.11 18:11:07
Elérkezett hát a nagy nap.Délelőtt 11-re beálított Dean, a költöztető, családostul - feleség (she's my beatiful wife), és két gyönyörű félvér gyerek ("and my naughty kids"), egy kisfiú és egy kislány. Mi eddigre jól szervezetten egymásra pakoltuk és leragasztottuk a dobozokat ("your place is very…..
"Mindannyian gyerekek vagyunk, csak időközben megöregszünk kicsit." - talán így tudnám lefordítani ezt a mondatot, amit a héten hallottam. Elgondolkoztatott, mert kapcsolódik ahhoz a felismerésemhez, miszerint "senki sem tudja a tutit". Reinkarnáció ide vagy oda, mindannyiunknak szembe kell nézni…..
Este útra kelünk, hogy elbúcsúzzunk egy barátunktól, aki holnap visszautazik Kuwaitba - remélhetőleg csak pár hónapra.Odafelé fogunk egy Uber-t, én előre huppanok be, Ő hátra.A sofőr a nevem eredete felől kérdez (mert az alkalmazás ugye kijelzi), lengyelnek tippelt, róla meg kiderül, hogy ghánai.…..
Waking Life Három pillér 2018.11.12 00:23:36
Mi lehet a titka a hosszú együttélésnek, a megújuló kapcsolatoknak?Kit ne foglalkoztatna a kérdés. Mindannyian el akarjuk kerülni a fásultságot, unalmat, közönyt, érzéketlenséget, izoláltságot. Mégis, ezek közül mennyi jellemző számtalan emberi kapcsolatra. Milyen szomorú, pedig biztosan nem így…..
Waking Life Fiatalság 2018.10.07 14:50:20
Valójában addig élvezzük igazán az életet, amíg mindenre valami teljesen újként és lehetőségekkel teliként tudunk tekinteni. Életünk bármelyik pontján is tartsunk éppen, tudjuk a hátralévő részére várakozással és izgalommal gondolni, és azt érezni, 'velem még bármi megtörténhet'.Ameddig ez a…..
Waking Life Nyíló kapuk 2018.08.24 00:02:56
A mai napon megértettem, hogy nem kell féltenem a bennem lévő gyermeket, mert az örökre bennem él, bármilyen formában is mutatkozzon meg az emberi testem.Ahogy nem kell félnem attól sem, hogy a fiatal, zabolátlan energiát, vagy épp a tapasztalt, "vén róka" bölcsességét ne tudnám életre hívni.Ezek…..
Egyre közelebb értem a hatalmas boltívhez. A feliratokat nem tudtam kivenni, de éreztem a belőlük sugárzó erőt. Az égbolt - ha égbolt volt ez egyáltalán - sötét volt, de mégis látható volt minden... és mindenki.Keresztülhaladva a boltíven egy udvar várt, ahol először haladt el előttem egy hatalmas…..
Waking Life Transzmutáció 2018.04.22 22:15:15
Valójában semmit sem lehet "legyőzni" az életben. Maximum elfogadni. Tudomásul venni, hogy igen, ez van, ez a helyzet, ez létezik, ezt tapasztaltam, ezt éltem meg. Nem lehet "legyőzni" valamit, mert amit legyőznek, az újra testet ölt. Új formában bukkan fel, új köntösben jelenik meg. Mert győztesek…..
Waking Life Átjárás 2018.04.11 23:43:04
Akkor értettem meg igazán, mit jelent az, hogy nincs se múlt, se jövő, csak jelen, amikor felidézem magamban azokat a pillanatokat, amikor "megállt az idő". Mindannyian tapasztaljuk ezt, általában az "első alkalmaknál", amikor valamilyen élmény először ér minket, és először élünk meg egy új(abb)…..
Waking Life Összetartozás 2018.04.05 21:43:03
Elöl ülök a kocsiban, mögöttem pedig Ő. Előrenyújtja a kezét, amit megfogok. Látom az esti lámpák fényét megcsillani a gyűrűinken, ahogy kifele nézek az ablakon. Egy hídon suhanunk át, ami egy örökkévaló pillanatnak tűnik. Újra a gyűrűkre fókuszálok, mögötte elmosódik a hatalmas folyó, és a túlpart…..
Waking Life miracle of life 2018.03.04 02:40:32
Az embernek előbb, vagy utóbb (kinél hogy jön ki a "lépés") konfrontálódni kell a szíve vágyával.Ezt mind ott hordozzuk a szívünk mélyén, hol jobban, hol kevésbé eltemetve. Mind ábrándozunk arról, milyen lenne, ha........ Milyen lenne? Egy biztosan nem: könnyű. Valamiért ezt a hangot a legnehezebb…..