Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzabadkaiAttila

1 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokszor akartam már arról írni részletesebben, hogy én pontosan milyen elveket is követek életmódommal, táplálkozásommal kapcsolatban, miért követem ezeket, hogyan jutottam idáig és mindezt hogyan teszem. (Hangsúlyozni szeretném, hogy ez a cikk rólam szól, az én életmódomról…..
eddmagad Chilis bab 2012.04.25 14:12:00
A mexikói ételek és köztük a chilis bab (chili con carne) mindig is nagy kedvenceim voltak. Első élményem a chilivel az, amikor a baráti társaság fiú tagjai készítették el ezt az ételt jó erős, izmos, férfias adag chilivel benne, mikor gimnazista koromban hétvégente…..
Tessék: a jó fej gazdag ember, van ilyen. Farmeringek helyett Lamborghini Miurákat gyűjt, minden szava tízezer dollárt ér és mégsem hordja fenn az orrát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
1. Arra való, hogy pótold vele a vattacukrot.2. Nem igazi vattacukorból készül.3. Segíti a rossz-koleszterin szinted csökkentését.4. Ellenállhatatlanná varázsol.5. Ráadásul a kávéfoltot is kiveszi a terítőből!6.....
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
SzabadkaiAttila 2010.01.20 11:03:26
Csodálatos, mostanában nagyon is divatos szó a nyelvtannáci: ezzel visszaélve persze néhány, stílusára, nyelvhasználatára, helyesírására következetesen igénytelen nethasználó is felbátorodott, ezt egyfajta önigazolásként felfogva. Magát a "náci" megnevezést…..
Nos, egyik kedvec témám jön, amit - elfogult és érintett lévén - én is még fel fogok használni párszor a jövőben. Auftaktként kezdjük Blassius képzőművész barátunk festményével, ami a Lakótelepi naplemente címet viseli. Jó volna lemenni a Balcsira - gondolta Edina, a…..
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..
SzabadkaiAttila 2009.10.08 09:21:21
Na kérem szépen, mai posztunkat egy olyan Valaki szerzette, aki annyira félti identitását, hogy még művésznevét is nekem kellett kitalálnom. Olvassátok hát Pierre Woodmantől az informatikusok egy újabb, kiemelt fajtáját sok szeretettel s jó kedvvel: A modoros IT-vezető…..
SzabadkaiAttila 2009.10.07 10:15:02
@EÖ: no meg az ahhoz tartozó usbs bögremelegentartó :-)
BL gondolt egyet, és megírta a smasszerok méltó párját, olvassátok: HRita nagyon szépen körülírta a férfinem egy részének jellegzetességeit, következzen akkor egy tipikus mai magyar nő,   Az ösztönnő. Az ösztönnő 20 és 30 közötti dolgozó fiatal…..
SzabadkaiAttila 2009.09.28 08:33:56
@Ön: kérdés, hogy a gdp pörgetésének van-e értelme

remek poszt! HRita nagyon jókat írsz, bjútizás is üt, hangosan röhögtem a példamondatokon! :)

amúgy meg a hideg kiráz az ilyen nőktől...
 Blassius művész urunk pedig folytatja, mindannyiunk óriási örömére. Valójában Jutkát nosferato nemdohányzó posztja alapján raktuk össze, együttes erővel. Ma ugyanis a késő negyvenes-ötvenes-hatvanas éveikben járó nagyhangú, szabadszájú dohányos hölgyeket fogjuk…..
Szálkás Gerenda fantázianevű rajongónk nem volt rest, és egy pofás kis posztot hozott össze nekünk a külföldre szakadtakról. A modoros emigráns A modoros emigráns kb. 2-3 éve dolgozik valamelyik nyugat-európai nagyvárosban. Csak rövid tapasztalatszerzés ill. nyelvtanulás…..
SzabadkaiAttila 2009.08.22 14:06:29
@scsaba1: Ugyanezt mondtam. Amikor nem beszéltem senkivel magyarul átálltam angolra, amikor már tudtam a barátaimmal otthon beszélni, az elég volt ahhoz, hogy semmi különbséget ne érezzek.

Más. Amerikában számtalanszor kérdeztek a fent említett hülyeségekhez hasonlót: pl, hogy van-e nálunk elektromosság, hogy Magyarország Törökország fővárosa-e? Sőt volt olyan jólelkű csoporttártsam, aki megkérdezte, hogy mekkora az országom, és a válaszomra azzal reagált, hogy "Hehe, azt egy másodperc alatt porig tudnánk bombázni." Szóval nem teljesen alaptalan a sztereotípia, nekem is az volt az érzésem, hogy ott a nagy átlag kevésbé értelmes, sőt inkább kevésbé informált. Mondjuk nem is ők függnek tőlünk... :)

Viszont pl amikor bemutatkoztam valakinek, sokszor csillogó szemmel vágták rá, hogy "Á, Attila a hun!". Meg, hogy Budapest milyen szép, voltak már ott/egyszer el akarnak menni oda. Szóval ott se mindenki befordult tapló. Meg úgy láttam, hogy azért a honfitársaink sincsenek annyira képben ha az amerikai államokra terelődik a szó, sőt úgy általánosságban az Európán kívűli helyekről elég kevés ismerettel rendelkezik a nagy többség.
SzabadkaiAttila 2009.08.23 12:02:49
@Modor Tibi: persze hogy nem alap, én se tudom mindet, pedig ott tanultam is. VIszont kb az egyötödük Magyarországnyi népességű, méretre meg a túlnyomó többségük nagyobb. Szerintem inkább olyan, mintha EU tagállamokról lenne szó, nem a német szövetségi államokról. Bármennyire is szentségtörésnek hangzik ez innen nézve. :)

De ha valami kisebb afrikai vagy ázsiai ország szülöttével találkoznék (vagy találkozna az átlagmagyar), azt se biztos, hogy pontosan el tudnám helyezni a térképen, vagy meg tudnám mondani mi a fővárosa, vagy egyáltalán bármit is tudnék róla azon kívül, hogy melyik kontinensen van.
Tiborotok most egy pár napra wird sich in den wohlverdienten Urlaub begeben, azaz jól megérdemelt szabadságát fogja tölteni - olvasnivaló viszont lesz közben, business as usual.Majdnem tiszta erőből nyár van, az otthon ülőknek, dolgozó tömegeknek szeretnék egy aktuális olvasói…..
SzabadkaiAttila 2009.07.22 18:36:59
@surfgab: jelen! :)

de én se értettem a windszörfös zsargonból semmit. ennyi erővel ki lehetne fejteni a shortboardos/longboardos ellentétet, meg mesélni a buzi bodyboardosokról, azt is kb ennyien értenék.