Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SaintJust

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fontos naphoz közeledünk a kampányban: holnap, március 15-én a három biztos bejutónak számító párt egyaránt utcai rendezvényt tart Budapesten. Egy korábbi bejegyzésben – Orbán Viktor évértékelője kapcsán – már jeleztem, hogy megítélésem szerint a hazai elemzések…..
SaintJust 2010.03.14 15:43:33
Azt gondolom, hogy mai TG felütése, hogy "Most azonban a megszokottnál fontosabb lehet, hogy a három párt és a három vezérszónok milyen képet mutat magáról." ez esetben nem volt telitalálat. (Mielőtt bárki megvédené; általában az :-)) A tévé viták hatását a magas, több milliós nézettség magyarázza. Most összesen nem lesz több a hallgatóság néhány tízezernél, akik közül csak a perverzek, meg a nagyon forradalmárok fognak elmenni az ellenérdekű gyűlésekre. A kereskedelmi tévék minimális terjedelemben fognak beszámolni, a média többi része mára, pedig ilyen-olyan mértékben, de pártújság lett, nyilván a saját vezérét (kenyéradó gazdáját) fogja fényezni, a pártatlan tájékoztatás nagyobb dicsőségére. (Vö. 1848. március 15. első pont a 12-ből). Ergo, csak a meggyőzötteket fogják meggyőzni. Akik fontosak lehetnének, az a kb. félmillió bizonytalan, akik a Fidesz és Jobbik között billegnek. Közülük cca. 200 ezer jelenleg a Jobbikot, cca. 300 ezer a Fideszt nevezte meg első pártpreferenciájának. Az MSzP szempontjából, pedig azt a sok százezer elbizonytalanodott, vagy passzívvá vált szavazó minél nagyobb részének a megszólítása volna létkérdés, akik 1996-ban rájuk voksoltak. Ezek az ünnepi beszédek erre nem lesznek alkalmasak. Érdekes volt ezen a bloggon is olvasni a hozzászólásokat, a beírók - szinte kivétel nélkül - a saját pártszimpátiáik és előítéleteik rabjai, csodálkoznék, ha pl. egy Jobbikos fan OV beszédét tartaná a legjobbnak.
SaintJust 2010.03.14 19:01:04
@Piszkos Freud: Olvasd el pontosan, amit írtam, "Ezek az ünnepi beszédek erre (ti. a bizonytalanok mozgósítására) nem lesznek alkalmasak". vagyis ebben nincs vita közöttünk. A fórumozásról nagyjából évek óta leszoktam, sajnos nincs értelmes vita. A fene se akar vitatkozni hivatásos agitátorokkal, fanatikusokkal, meg primitív fröcsögőkkel. Ilyenekből a mai bejegyzésekben is találsz eleget. Szerintem aki még nem döntött a szavazatát illetően, az nem határozott, elkötelezett, tudatos szavazó és ez nem csak a szocik elbizonytalanodott külső gyűrűjére igaz. Ezeket csak nagyon erős impulzus veheti rá a szavazásra, de a kampány eddig langyosan csordogál. Az erős impulzus valamilyen új, vagy markáns elemet jelentene, de Fidesz lassan levegőt venni is fél, mert se a középről, se a szélről nem akar szavazót veszíteni, a Jobbik radikálisabb már nem tud lenni, így is eljutott a nettó hungarizmusig, középen meg nincs keresnivalója, az MSzP is tojástáncot jár, mert a megmaradt táborát ma már csak a balos nosztalgia, az Orbán-gyűlölet, meg a fasizmustól való félelem tartja egybe. Jelenleg a szavazók kevesebb, mint 60%-nak van pártpreferenciája, de ez nem jelenti, hogy el is mennek szavazni. Könnyen megismétlődhet az 1996-os részvétel, akkor a tudatosan lanyha kampány miatt az első fordulóban csak 56,26% ment el szavazni.