Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neva_07

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hétvégén Dani Zoltán, Diószegi Dusán és Gyűrösi Miroszláv barátaim társaságában és jóvoltukból ellátogathattam a Szlovák Légierő nyitrai légvédelmi rakétadandrájához (plrb Nitra), ahol Vladimír Kováč mérnök ezredes, parancsnok fogadott bennünket és jó…..
Neva_07 2010.03.05 21:42:09
Tisztelettel köszöntök mindenkit!

Először is gratulálok Gábor barátom az általad vezetett bloggodhoz, ugyanis azt hiszem ezt személyesen nem tettem meg. Fogadd őszinte elismerésem!

Külön örülök annak, hogy ezen a február 12.-én úgy a "szakmai", mint a "civil" nap is jól sikerült annak ellenére, hogy elhoztátok hozzánk az utolsó, legalább 10 év legnagyobb havazását. Azért hál' Istennek sikerült odajutnunk és még engem is meglepett a fogadtatás, vendéglátás. Ami nekem külön jólesett az az volt, hogy sikerült összefutnom volt egyetemi osztálytársammal, akit 15 éve nem láttam és jelenleg az 1. plrs (plrs = protilietadlová raketová skupina - légvédelmi rakéta csoport) parancsnokhelyettese.

Gábor egy kicsit segítek a képeken lévő személyek beazonosításához. A felső kép jobbról-balra (ahogy kaszálni szoktak hajdanán):

pplk. Ing. Jozef Paňko (mk. alezredes) a Nitrai lérak dandár parancsnokhelyettese, Zord Gábor, Miro Gyűrösi, plk. Ing. Vladimír Kováč (mk. ezredes) a dandár parancsnoka, Dani Zoltán, pplk. Ing. Peter Janota (mk. alezredes) az Sz-300-as csoport parancsnoka (azon kevés aktív lérakosok közé tartozik, akik annak idején a '80-as évek végén az első csoporttal végezték el Gatcsinában az átképzést a 300-asra, majd vették át a vadi új technikát, ami akkor néhány évre a prágai 71.plrb Kačice-i objektumába került, majd az ország szétválása után kültözött Szlovákiába.) és a sort jómagam zárom.

A következő közös képen a Kub előtt (szintén jobbról-balra):
pplk. Ing. Jozef Paňko, jómagam, plk. Ing. Vladimír Kováč, Dani Zoltán, kpt. Ing. Marek Gernát (mk. százados) a dandár elhárítótisztje, egy régi jóbarátom, akire alig ismertem rá (mentségemre legyen mondva ő is kétkedett benne hogy én vagyok-e, akire gondol, de hát 15 év az 15 év), a sort bal oldalon itt pplk. Ing Peter Janota zárja.

Gábor, sajna, mint azt észrevettem a nevedet az emléklapon egy kicsit elferdítették. Ez kérlek véletlen és nem értettem a parancsnok urat, miért is kért előre bocsánatot és mondta az átadáskor, hogy sajnos lehetséges, hogy félrenyomtatták a neveket és ezt nézzük el nekik. No de talán ez is növeli az emléklap értékét.

A harmadik képen a Dani Zolival nem vagyok éppen egy manöken forma (ja és a hasam sem akkora, csak jól alá vagyok öltözve), de a disznóvágás itt már javában folyt és azért már néhány "bátorító" is legurult a garaton.

Üdv mindenkinek: DD