Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mitty98

56 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap estére már nagyon nem bírtam mit kezdeni magammal, izgatott hogy mit tudhat az a szárazélesztő, amit délelőtt vettem a Pennybe. Már korábban kitaláltam, hogy ma sonkás muffint szeretnék sütni, s tegnap beszereztem hozzá mindent (az akkurátus élesztőt is). Hogy végül nem a…..
cápa Z Zsófi 2010.11.24 22:38:00
Zsófi Még szeptemberben került hozzám Margaréta, ami egy váratlan szerelem volt, ami azóta sem hagyott alább, és a távolság sem változtatott ezen semmit.Ekkor hallottam először a fixikről, aztán elkezdtem kutakodni, és akkor már tudtam, hogy nekem márpedig ilyen kell. Lett is…..
mitty98 2010.11.30 17:35:16
Az idei pányoki ifi3 táborban János bácsi vezette az íjászkodást, kicsinyek és nagyok nagy örömére. Ezúttal is köszönjük neki a szíves segítséget és odafigyelést és Urunk gazdag áldását kívánjuk életére és…..
Ide is eljutottunk. Az utolsó napomat töltöm Karlsruheban, holnap reggel jönnek apáék és indulunk haza. A kiköltözéssel kapcsolatos papírmunkát Tim végz el hétfőn. Ma reggelre kitakarítottam (ahol kellett, kifestettem) a szobámat, illetve az egész WG-t is ki kellett takarítanom,…..
cápa Tsomorili nomad 2010.07.17 18:30:00
  Imazászlók vannak mindenhol, a buddhista hit, lustaság, praktikum és szellemesség vegyül benne. A kis zászlócskákon imák vannak, innen jön szellemesen az imazászló elnevezés, és a hitük szerint ha meglebegteti a szél, az olyan, mintha elmondtak volna egy imát. Mivel itt…..
erasmus karlsruhe last man standing 2010.07.16 13:35:00
Pénteken nekilendültem a beadásnak, keddre be kellett fejezni a szimbiózis kapcsán született tervemet, ebben Szutyok volt segítségemre, ezúttal is köszönöm neki. Az elején még kézzel akartam végigrajzolni, ez vasárnap délutánra dőlt meg, amikor is nekiálltam gépen feldobni, jó…..
erasmus karlsruhe kettő letudva 2010.07.09 09:05:00
Elégé be vagyok havazva mostanság. Vasárnap reggel elmentek Mikuék, este elkészítettem a széktervezéshez a plakátokat, meg az összefoglaló füzetet, hétfőn prezentáltam a tanárnak, bár egyedül voltam, megadta a módját az öreg, két plakát a falra, füzet a kezébe kinyitva, én…..
Elnézéseteket kérem, hogy az utóbbi napokban nem jelentkeztem. Szerda este megjöttek Mikuék, vasárnap reggelig voltak itt, jó sűrű programunk volt, minden este későn feküdtünk. Nagyon jó volt, hogy jöttek, nagyon örültem nekik, amint lesz egy szusszanásnyi időm, megírom a…..
Íme a beígért második adag a diplomafotókból. Ezek már nem a védésen készültek, hanem az egyetem folyosóján vannak kiállítva, mint otthon is szokás. Ma is sikerült egész nap az egyetemen lennem, gyalog mentem be és gyalog is jöttem haza, de holnap reggelre kaptam időpontot a…..
Sziasztok! Tudom, tartozom még nektek a diplomavédések további képeivel, ígérem, amint odáig jutok, felteszem őket. A bicajjal kapcsolatba annyi fejlemény van, hogy csütörtökön bevittem a suliba és megkerestem a vasműhely vezetőjét, hogy tud-e segíteni. Jövő hétre (azaz…..
Eddig tartott a felhegesztett pedál és a tengely boldog házassága. Ma délután, mikor jöttem haza a suliból, egyszerűen lehullt a pedál, így a hazaút maradék egyharmadát gyalog tettem meg. Még nem tudom, mit kezdek a dologgal, legvalószínűbb, hogy holnap betolom az egyetemre és…..
Beindultak itt is a diplomavédések. Majd ha fittebb leszek, talán írok is róluk bővebben. Röviden csak annyi, hogy iszonyat szép makettek, alig pár nyomtatott lap, projektorral prezentálnak és a szakágiak kb. felejtősek, rétegrendestül, mindenestül. Az ötvenes metszet sokszor csak a…..
Legutóbb a diplomatervezés felvételéről írtam, nos azóta eltelt majd’ egy hét, ami elég mozgalmasra sikerült. A mozgalmasság csak kis részben tudható be a keddi pin up-nak, ami nem egészen úgy sikerült, mint reméltem, de ne szaladjunk az elejére. Szóval csütörtökön…..
erasmus karlsruhe ez is megvan 2010.06.10 21:16:00
Megtörtént, megtettem az utolsó nagy lépést a BME-től való elszakadás felé. Felvettem a Neptunban a „Diplomatervezés” c. tantárgyat. El se hiszem, hogy egy fél év és vége az egyetemi tanulmányaimnak (legalábbis nagyon remélem). Ijesztő, hogy mennyire gyorsan elrepült…..
Pénteken megvolt a szokásos közös főzés, egy spanyol lány főzött, így a 9-es kezdés helyett  11 fele vacsoráztunk, de ez még belefér, mellesleg jól mutatja a különböző nemzetek temperamentumát (kb negyed kilenc körül állt neki főzni). A hétvége a szokásos módon telt,…..
 ..
A szombati poszt megírása után bementem a suliba és nagy nehezen nekiálltunk makettezni Andrissal. Előre láttuk, hogy nem lesz könnyű, de hogy ennyire nem, azt nem hittük volna. Egy elég nagy telket kaptunk a tervezési feladathoz, mintegy 3000m2, rajta egy reneszánsz ház, meg pár rom,…..
Tegnap reggel 10-kor kezdődött a próbaműszakom, miután megérkeztem, át kellett öltözni (fehér póló + kötény). A főnök megkérdezte, hogy van-e konyhai gyakorlatom, tudok-e salátát készíteni, mondtam, hogy sose dolgoztam még konyhán, ettől nem volt feldobva, hogy akkor mindent…..
erasmus karlsruhe munkahely? 2010.05.27 20:10:00
Nagynénémtől kaptam finom nokedlit, ma főztem mellé tejszínes gombás darált húst, kis olajbogyóval megbolondítva (otthon nem igazán ízlett az olajbogyó, nem is nagyon ettem, de itt az Aldiba találtam fekete olajbogyót, ami nagyon ízlik). Persze került bele kellő mennyiségű…..
    ..
erasmus karlsruhe rokonoknál 2010.05.24 13:01:00
Szerda délután terv szerint megérkeztem nagynénémhez. Másnap esett az eső, így semmi különöset nem tudtunk csinálni, így csak bevásárolni voltunk, vettem egy tábla 8cm-es XPS habot, mert Karlsruheba a modellezőboltba iszonyat drága, más helyen meg nem találtam. Itt viszont harmad…..
erasmus karlsruhe pin up 2010.05.18 21:51:00
Megvolt a PinUp, hála Istennek, jól szerepeltem, tetszett a tanároknak, amit fejtegettem. Érdekes, hogy néha fellelkesülök a teoretikus dolgok irányába, átfut az agyamon, hogy lehet bennük valami, de aztán gyorsan tovatűnik a pillanat eme varázsa és visszatér szkeptikus énem. Nem…..
Nem bírtam ki, sütnöm KELLETT. Igazából már tegnap este eldőlt, mikor megettem vacsorára a 6 zsemlémet, hogy ma sütök, csak még az nem, hogy mit. Kenyérre gondoltam, de ahhoz krumplit kellett volna vennem, meg múlt héten amúgy is sütöttem, úgyhogy most nem volt kedvem hozzá.…..
erasmus karlsruhe sorozat 2010.05.15 21:00:00
Tim vett egy digitális tükörreflexes fényképezőgépet, meg egy fix objektívet, amivel ne tud zoomolni, de ez volt a legolcsóbb, amivel már próbálgathatja a készüléket. Hát próbálgatta is, íme egy kis ízelítő belőle.    ..
mitty98 2010.05.16 20:47:19
@Capa: fényképezőt. Nikon D80, az objektív típusa: Nikkoe 50 mm.