Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ramirez7788

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valami talán megmozdult az emberekben környezettudatosság terén, legalábbis egyre gyakrabban kerül elő a téma, és egyre többször lehet találkozni azzal, hogy az keresik a módját annak, hogyan tudnak kisebb ökológiai lábnyommal élni. A Facebookot görgetve mostanában lépten-nyomon abba lehet botlani,…..
ramirez7788 2019.07.12 12:20:03
index.hu/tudomany/til/2019/04/14/megsem_olyan_jo_a_kornyezetnek_a_vaszonszatyor/
"egy vászonszatyrot 7100 alkalommal kell újrahasználni ahhoz, hogy ugyanott legyen az előállításának környezetre gyakorolt hatása, mint a műanyagszatyoré. Azaz ha minden nap jár bevásárolni, és közel 20 évig ugyanazt a szatyrot viszi magával, akkor tart ugyanott, mintha mindig egy új nejlonszatyrot vásárolt volna. A biopamut szatyrok ennél is rosszabbak, azok előállításának olyan nagy a karbonlábnyoma, hogy 20 ezer alkalommal, azaz 55 évig kellene használni, hogy kiváltsák a műanyag szatyrot."
  Az életben az a szép, hogy az éremnek mindig két oldala van. Az előző bejegyzés a vezetők kommunikációs hiányosságairól elég nagy port kavart. Úgy látszik többen érintve érezték magukat az ügyben vezetői oldalról. Az ő megnyugtatásukra és a való élet példáira alapozva álljon itt tehát az érem…..
ramirez7788 2014.06.14 03:18:57
Biztos, hogy vannak munkavállalók, akik ilyen kifogásokkal próbálják faszlógatásra redukálni napjaikat, de szinte mindegyikre volt már példa nálam is, pedig én szeretek és tudok dolgozni.

1. Szeretném figyelmeztetni a főnököt az általa javasolt megoldás kockázataira. Bocs.
2. A főnök egy bődületes baromságot mondott, de annyira nem vagyunk jó viszonyban, hogy ezt a szemébe mondjam.
3. Ilyet akkor mondanék, ha elvárnák, hogy reggel nyóctól délután 5ig toljam minden nap. Szerencsére ilyen munkahelyem még nem volt, úgyhogy a számat még nem hagyta el ilyen mondat.
4. Rég rossz, ha a munkavállalónak kell figyelmeztetni a főnököt a felelősségi körök betartására. Ez az egyik legfontosabb dolog (nyilván ha nem garázscégről beszélünk)
5. Több tanulmány is kimutatta, hogy a felesleges funkciók zavarják a felhasználót és csökkentik a termék értékét. Márpedig a legtöbb termék dugig van tömve felesleges funkciókkal.
6. Ez egy nettó faszság. Az idő az pont leszarja, hogy mennyire akarod. Inkább örüljön a főnök, hogy figyelmeztetik a rossz szervezésre.
7. Például mert házon kívül voltál, tárgyaltál, nem vetted fel a telefont, nem fogtad fel, hogy érthetetlen, amit kérsz. Eddig szinte csak rosszul specifikált feladatokkal találkoztam, mert nagyon kevesen tudnak jól kommunikálni.
8. Kis pénz, kis foci.
9. Aki nem tud döntést hozni, az semmiképpen ne akarjon vezető lenni.
10. Kiss Pista a vezér rokona, és a seggét sem tudja kitörölni egyedül. Azért ez nem science fiction Magyarországon.
11. Aki pletykák nélkül próbál boldogulni, az nagyon gyorsan lehúzhatja magát szinte bármelyik szervezetben. Ezekből lehet a legtöbb infót összeszedni.
Van egy kérdés, ami folyton kísért. Egy kérdés, ami újra és újra megtalál a projektek során. Ezerszer megválaszoltam már, és már nem akarom soha többször, ezért most megírom a választ mindenkinek, akit érdekel. Aztán ha megkérdezik, nem mondok majd semmit, csak átadok egy kis…..
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
ramirez7788 2013.10.23 11:36:07
@Behajtó70: Direkt nem használtam a Rambo szót, ugyanis eléggé felhigult már ez a kör. Az igazi Rambokat arról lehet felismerni, hogy pl. nincs wow előfizetésük :). Vannak tehetségtelen rambó allürökkel rendelkező fejlesztők, azokat könnyű kiszúrni pl. néhány bonyolultabb matematikai problémával, vagy azzal, hogy őket viszonylag könnyű kezelni, cserébe hozzák a hibákat.
Igazi Rambóból kevés van, és nehezen is váltanak munkahelyet. A kezelésük jó vezetőt igényel (ahogy írtam is), akinek van kiállása és képest őket kezelni. Akkor is gond van, ha nincs olyan típusú feladat a cégnél, ahol igazán szükség van rájuk - a könnyű feladatokat hajlamosak összebaszni.
A Pfeiffer Consulting úgy érezte, az iOS7 megjelenése remek alkalom, hogy újraértékeljük a mobil piacot és annak szereplőit. Ennek örömére egymásnak eresztették az Androidot, a Blackberry 10-et, az iOS 6-ost és 7-est, valamint a Windows Phone 8-ast egy kis fej-fej (vagy inkább…..
ramirez7788 2013.09.26 18:29:24
@ZF2: WP8-ról van szó, és ott bizony igencsak faja a skype. Az app managerben meg azért nem lehet kiirtani a lefagyott appokat, mert nem kell, a rendszer kilövi magától. A stabilitása és a válaszideje nagyon jó. Két kritika: nincs értesítésközpont és tényleg kevés az app, nincs vagy fizetős vagy drága
Vietnám és a "narancssárga hatóanyag": A vietnami háborúban 1962. és 1971. között az amerikai haderők 77 millió liter lombirtó vegyületet permeteztek Dél-Vietnamra. A permetezés fő célja a sűrű dzsungellombozat ritkítása volt, hogy az ellenséges, kommunista erők ott ne…..
Csemeték szexuális felvilágosítása nálunk adhoc-jellegű. Olvastam azon szakkönyvek idevonatkozó tételeit, mely szerint a gyerek szintjének megfelelő válaszokat adjunk az általa feltett kérdésre. Én is ezt az elvet vallom. Ne bonyolítsuk túl, ne adjuk elő az ötévesnek a Káma…..
  Ateizmus definíciója:  Az ateizmus frappáns tudományfilozófia meghatározással nem más mint Rudolf Carnap-i értelemben vett Babig-tagadás. Magát az ateizmust is a judeo-kaotikusok terjesztették el a mai formájában, mert rájöttek, arra amit ma gerilla marketingnek hívunk. Ha az ellenzők is…..
Naiv ügyfelet családostul szívatja a Telekom, miután azt próbálják bemesélni nekik, hogy a SIM-kártyája cseréje 4500 forint lesz. Minthogy új típusú microSIM-kártya megy a telefonjába, hang nélkül kell kicserélniük tökingyen, különben nem fogja tudni használni az…..
TComment Ha kocsival megy a bicikli 2012.05.10 06:10:00
Bringaszállítási kiskáté, főleg kezdőknek. Mennyivel szabad menni, mennyi bicajt bír el a kocsi és hasonló kérdések. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
2013. január végén mondott fel a munkáltatóm, egy hónap felmondási idővel. Ez idő alatt nem kellett bejárnom dolgozni, így 100%-osan tudtam az álláskeresésre koncentrálni. Rengeteg helyre adtam be az önéletrajzom, de kb. 3 hétig semmi válasz nem jött. Kezdtem kicsit kétségbe…..
Gyorsított eljárás, ítélet és végrehajtás a helyszínen. A 3, vagy valamivel több csapás törvénye működés közben... ..
ramirez7788 2013.04.29 13:15:30
@atörökk: Például ha én meg a haverom eskü alatt valljuk, hogy tettenértünk téged, akkor félholtra verhetünk (téged)? Tetszik. Csináljuk.
ramirez7788 2013.04.29 14:28:19
@atörökk:
1. A diszlexia egy létező magyar szó, és úgy írják, ahogy én.
2. A diszlexia egy komplex kórkép, amit nem fórumokon szoktak diagnosztizálni. Ha érdekel, itt találsz bővebb információt: www.oculocor.com/diszlexia.html
3. A zárójel kiemelésre, a szóismétlés pedig hangsúly áthelyezésre szolgál.
4. Ha már trollkodsz, legalább csináld rendesen.
Az utóbbi időben mintha egyre sikeresebb lenne a Microsoft noszogatása, illetve talán annak is van hatása, hogy a Windows Phone kezd észrevehetővé lenni a statisztikákban. Óvatosan kimondhatjuk, végre érkeznek új alkalmazások, illetve frissül(get)nek az eddig hiányosságoktól…..
ramirez7788 2013.04.04 12:57:51
Úgy látszik trend lett a kapuig szállításból, mert újabb bútorbolt gondolja úgy, hogy a házhozszállítás azt jelenti, hogy leteszik a kanapét a ház mellé az utcán, azt csá. Ezt szóvá is tették lehülyézett naiv ügyfélnek, majd amikor Péter egy nappal később a csavarokat és…..
Köztudott, hogy újabban buzulásig rajongok a közúti motorversenyekért, legfőképp az Isle of Man TT-ért. Ennek örömére Árpád többször is megkínált az elmúlt hetekben, legújabb felfedezettje, a finn Juha Kallio videójával. Róla mindössze annyi információnk van, hogy a finn…..
Naiv ügyfél nyugdíjas szülei elé a ház kapujába tették le a 80 kilós hűtőt az Euronics "futárjai", és ezért még külön pénzt is kértek: A miskolci Euronics üzletben csereakciós hűtőgépet vásároltak a szüleim. A régi hűtőt 10.000.-Ft-ért beszámították a…..
Szívesen cifráznám, volna is mivel. De a technikai részletek és az élet a futóműállítás után egyelőre ráér. Az első próbaút videója, az viszont nem várhat. Íme, a csecsemő hangyász első ügyetlen, óvatos lépései a nagyvilágban. Köszönet Tóth Zolinak és Drága…..
Csodálatos párbeszéd tanui lehetünk, múltkor ugyanis a x+n. noname parkolótársaság beszült a Magyar Pénzverőnek, hogy szarok a kétszázasaik, azért nem lehet sehol parkolóautomatákban fizetni velük. Bár kevesen lehettek, akik ezt elhitték, a Magyar Pénzverő úgy gondolta,…..
Leváltják a Szegedi Szabadtéri Játékok és Regionális Összművészeti Központ igazgatónőjét, Bátyai Edinát. Nem lenne különösebben felkavaró a hír, ha nem tapadna a történethez hozzá közéletünk szokásos légypiszok mentalitása.   „Úgy véljük az eset nem…..