Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bj

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KatPol Blog Al Nakba I. 2013.12.31 15:10:00
Hatvanhat éve, Khisas egy csendes falu volt a Hula-völgyben, Nyugat-Galileában. Lakosait pár száz muszlim, és körülbelül száz keresztény adta. 1947. december 18-án éjjel egy Palmach különítmény tört rá a mit sem sejtő lakosokra Yigal Allon vezetésével, és válogatás nélkül…..
Bj 2014.01.02 10:53:37
@Rammjaeger83: Az araboknak nem kell Izraelnek tenni a szépet, csak akkor ne rinyáljanak a palesztinok jogaiért, ha évtizedek óta az ő országaikban tengődnek anélkül, hogy komolyan megpróbálnák őket beolvasztani a befogadó többségbe (mert ugye abban mindketten egyetértünk, hogy a zsidó állam nem maholnap fog annyira meggyengülni, hogy ne tudja megvédeni magát). Amúgy is nagyon jellemző, hogy gyakran ott a leghangosabb a palesztin-barátság, ahol a legtávolabb vannak maguktól a palesztinoktól, például Iránban, vagy egyes európai országokban, mint Írországban, ezzel jelezve, nem többek, mint eszközök.
KatPol Blog [KNN] Commando down 2013.08.14 12:00:00
Az elmúlt jó néhány napot az internettől és egyéb hírforrásoktól távol töltve, érdeklődve néztem utána, hogy mégis miről maradtam le. Szíriában még mindig lőnek, Egyiptomban még mindig tart a belpolitikai válság Morsi hívei és a hadsereg között, Izrael és a PFSZ újra…..
Bj 2013.08.14 15:42:56
@Kullancs1983: Ez sajnos igaz. Nehéz a két fél álláspontjai közül eldönteni, melyik érdemli meg azt a fél-alföldnyi félsivatagos-füves pusztás vidéket, amiért ők küzdenek. Abban viszont biztos vagyok, hogy akár tetszik-akár nem, Izrael végül felülfog kerekedni, mert külföldi ideológia-, gazdasági- és katonai támogatottsága messze felülmúlja a palesztinokét, akik ebből adódóan (és legjobb esetben) az észak-amerikai indiánok sorsára juthatnak, mint rezervátumok és menekülttáborok feledésre ítélt lakói.
"Minden országnak van öröksége, amelyről az örökösök nem könnyen és nem szívesen mondanak le." /Donald Rayfield/ Az utóbbi évek egyik sajátos médiafejleményeként tartható számon, hogy a 2. világháború orosz értelmezése (is) szemmel láthatóan egyre nagyobb nyilvánosságot kap külföldön. Az orosz…..
Az 1990-es évek elején az amerikai UCDavis egyetem és a Calgene cég szakértői piacra dobták az első génmódosított zöldséget, a Flavr Savr paradicsomot. A technológia lényege az volt, hogy egy gén elvételével 30 nappal a zöldség szüretelése után is ugyanolyan kemény és friss…..
Bj 2013.08.07 17:29:36
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Miért ne menne át a "természetteszten" a GMO-s növény vagy állat? Ha nem képes szaporodni vagy idő előtt elpusztul, akkor ugyanott vagyunk, mint a hagyományos nemesítéssel. Én sem bízok vakon az új technológiákban, de amíg FÜGGETLEN(!) tudósok minél több csoportja hosszas és alapos kutatásokkal meg nem állapítja azt, hogy általánosan káros az emberi szervezetre az ilyen növényi-állati termék huzamos fogyasztása, addig nem fogom a hagyományosan termesztő/tenyésztő gazdák és az áltudományos "zöldek" szövetsége által keltett propagandát elfogadni. Különben is; a nyugati cégek lobbiereje ugyan legendás, de nem vagyunk Kínában, ahol a profitért zsebre vágják vagy eleve elhanyagolják a fogyasztóknak szánt élelmiszerek állami ellenőrzését, tehát már csak a cégek jól felfogott érdeke a biztonságos termék létrehozása.
A török függetlenségi háborúról szóló cikksorozat harmadik, befejező része. Az első rész itt, a második rész itt olvasható. 1921-ben már folyamatos tárgyalások folytak a sevres-i béke módosításáról, Ankara küldöttei és az elhúzódó háborút egyre kényelmetlenebbül…..
Bj 2013.07.07 15:34:06
@Kullancs1983: Sajnálom, hogy félreérhetően fogalmaztam. Nyilvánvaló, hogy Izrael létezése nélkül, a közel-keleti szórvány zsidóság semmiféle gondot nem okozhattak, csak azt akartam megkérdezni Rammjaeger83-tól, hogy az örményeket a XX. század előtt is utálták, és ha igen, akkor ennek van valami köze ahhoz, hogy keresztények maradtak a muszlim szomszédság ellenére vagy sem. Utóbbi érv elég gyakori az emberiség történelmében, az európai kolonizálók is jól felhasználták a vallást önigazolásra, akkor a muszlim hatalmaknak se járhattak volna el másképp, az iszlámot használva fel reálpolitikai törekvéseik szentesítésére.
Bj 2013.07.08 19:27:10
@Kullancs1983: Én nem vagyok ezen téren túl optimista; az iraki megszállást követően elmenekültek az ottani (szinte) törzsgyökeres keresztények, Szíriában pedig Libanonba akarja űzni a szunnita többség őket, Egyiptomban pedig a koptok vannak bajba az iszlamizmus terjedő befolyása miatt. Jól látszik, mennyire intoleránsak a közel-keleti muszlimok, amit megszűnik az elnyomás (amit egy diktatúra okozott), szó szerint rögtön a kisebbségek ellen fordulnak. Aztán csodálkoznak, hogy Európába és az USA-ba alig akarják őket komolyan venni, tisztelni.
Bj 2013.07.09 10:39:48
@Kullancs1983: Az iraki háború befejeztével rögtön megjelent a szunnita al-Kaida (ahogy azt USA is jó előre látta), és mivel a muszlimok nem akartak törődni keresztény szomszédaikkal, Szíriába menekültek, ahonnan újfent menekülniük kell, mert kormány-szimpátiájuk kollektív büntetéssel fenyeget, természetesen újfent az iszlamisták terrorja és a muszlimok cinkos némasága miatt. Egyiptomról viszont jó ezt a hírt olvasni, csak hát ettől nem lesznek nagyobb biztonságba, különösen a szalafista muszlimok térnyerése miatt, akik már korábban megtámadták a kopt közösség tagjait, továbbá a 2011-es felkelés után hatalomra került Muzulmán Testvériség nem tudott több robbantásos merényletet kinyomozni, tehát a muszlimok újfent nem érdekeltek a más vallásúak sorsáért, miközben elvárják, hogy őket tiszteljék, a Nyugaton pedig a széltől is óvják őket.
5.g & CN & Rammjaeger83 A katonai hegemóniára alapozott intervencionista amerikai külpolitikát rendszerint a neokonzervatív érdekcsoportokhoz szokás kötni. Azonban egyre több higgadt szemlélőnek tűnik fel, hogy bizony a velük szembehelyezkedő számos - és nem kevésbé…..
5.g & NagyH & SchA & Rammjaeger83 [FIGYELEM! A sok kép miatt a lassabb/forgalomkorlátos netkapcsolattal rendelkező olvasóinknak problémái adódhatnak a megtekintéssel.] A lassan a történelem homályába vesző - és azóta egyszer sem megrendezett - 2007-es budapesti C+D, majd…..
Az kínai-orosz viszonyrendszer az ezredforduló óta a nemzetközi sajtó és a tágabb közvélemény kiemelt érdeklődési területe. Mindez Oroszország Putyin alatti stabilizálódásával és a kínai gazdasági növekedés 2002-2003 utáni egyre látványosabb eredményeivel, a 2008-as…..
Bj 2013.05.31 17:03:15
@CSM: Az arab tavasz Kínát nem is igazán érintheti, ha kell, az ujgurokat is úgy elintézi, mint a tibetieket, pedig utóbbiaknak ott volt a nyugati közvélemény figyelme is, vallásukat pedig nem olyannak képzelik, amely miatt a követőiket előítéletesen kezelnék. Az orosz hozzáállása pedig sántít, 2008-ben Grúziát megtámadta, hogy elejét vegye a NATO-bővítésnek, és persze kezébe kerüljön két életképtelen autonóm terület. Én nem sajnálnám, ha az USA venné át a vezető szerepet a Közel-keleten, ha az azzal járna, hogy ténylegesen érdekelné az ott élők jobb sorsa, tehát nem támogatna szunnita diktatúrákat. Az ő hosszútávú érdeke is, hogy ne tegye saját magát még inkább közellenségé azután, hogy már kifogytak az olajkutak avagy megszűnt a kényszerű függősége.
KatPol Blog A szittya fergeteg 2013.05.02 18:13:32
A 2. világháború keleti frontján bevetett magyar megszálló alakulatok tevékenységéről nemrég nyilvánosságra hozott szovjet levéltári anyagok kapcsán lényegében egyetlen tudományos igényű kritika fogalmazódott meg, mely szerint vagy naivitás, vagy elfogultság kell ahhoz, hogy…..
Bj 2013.05.05 17:34:07
@sorhajóhadnagy: Az ukránok szándékos éheztetése, az országban élő kisebbségi etnikum (döntően szlávok!) és a "kulákok" deportálása, és irtása valamint a hadseregben és a pártban végzett tisztogatások miatt már a II. világháború előtt(!) majdnem végzett ugyanannyi emberrel, mint amennyit végül Hitler ölt meg. Én nem adtam hozzá se Kínát, se Kambodzsát a képlethez, csak a Szovjetuniót. Persze mielőtt rosszra gondolnál, semmiképpen sem akartam ezzel mentegetni a nácizmus bűnét.
Bj 2013.05.06 21:43:01
@Rammjaeger83: Teljesen világos, hogy nem a vezetők személye, hanem a gyilkolás vágya avagy a megszállókkal való opportunista kapcsolat a döntő tényező. Ugyanakkor én nem tartom "erős embereknek" a diktátorokat; saját hibáikért való felelősséget minden esetben másokra hárítják, Sztálin paradox módon az éhezők aknamunkájának titulálta a mezőgazdaság kollektivizálásának a kudarcát, Hitler az európai zsidók kiirtásába látta a bukásra ítélt világháború pótlékát, jelenleg pedig a szír Aszad saját politikai alkalmatlanságát próbálja leplezni a két éve tartó polgárháborúban tanúsított egyre nagyobb brutalitásával.
Az Írországban régóta népszerű viccek közül az egyik egy angol megszálló katonáról szól, aki szuronyával keresztüldöfi az idegen uralom ellen tiltakozó ír prolit, aztán a forma kedvéért hangosan összeszidja és jól bele is rúg néhányat, miközben a szerencsétlen kivérzik…..
5.g & CN & NagyH & Rammjaeger83 & SchA Tapasztalataink szerint nemcsak kis hazánkban, de a nyugati világban is népszerű tévhitek alakultak ki a hagyományos hadviselésről, elég csak az ezzel kapcsolatos közbeszédben etalonnak számító II. világháborúból eredő…..
Bj 2013.02.12 16:59:49
@ace22: Ez még nem ok arra, hogy így kezeljék őket. A hagyományos hadsereg sem más, mint fizetett, az állam és annak polgárai által "felmentett" gyilkosok, míg a zsoldosokat "csak" a lojalitás hiányzik. Ami pedig az írott vagy íratlan törvényeket illeti; mindkét félhez gyarló, kiszámíthatatlan emberek tartoznak, az áldozataik, illetve annak hozzátartozói számára pedig teljesen mindegy, hogy megbűnhődik vagy sem a jogtalan fosztogatás vagy a civilek elleni indokolatlan gyilkosság miatt. (Erre jó példa az a tavalyi eset, ahol egy bekattant amerikai tengerészgyalogos szimplán lemészárolta egy afgán falu néhány lakóját, és nem győzték mentegetni őt, idegi bajoktól egészen a különféle védőoltások mellékhatásáig mindent kitaláltak, miközben ha ezt odahaza teszi bárki is, már rég a siralomházba ülve várhatná a sorsát).

Röviden: Nem a genfi-egyezmény aláírása vagy nem aláírása teszi emberségesebbé a harcoló feleket, hanem csak is kizárólag személyük. A náci katonáknak is nagyon szép kötet lapult a táskájukban, ahol leírtak mindent, amit egy kulturált ország kulturált polgárától elvárnak a háborúban, mégis halomra gyilkolták a zsidóktól kezdve a lengyeleken át az oroszokig szinte bárkit, és raboltak el vagy romboltak porig szándékosan bármit, aki s ami az útjukba került.
A harmadik nankingi múzeum, melyet blogunkon tárgyalunk, nem hadimúzeum, ugyanakkor a második japán-kínai háborúhoz (1937-45) szorosan köthető eseménysort tárgyal. Egyfelől a múzeumnak kevés a közvetlen hadi vonatkozása, hisz az akkori kínai fővárosért 1937-ben rövid ideig…..
Bj 2013.02.08 16:39:49
@Panther_V:
Azért nem tartom helyesnek a feltétel nélküli kiállást a kínaiak oldalán, mert a kínai kommunizmus erős nacionalista támasszal rendelkezik, így felmenteném a Pártot a Mao két brutálisan elbaltázott lépése alól, sőt akár a tibetiek és az ujgurok elleni atrocitásokat is relativizálnám ezzel. Tehát ezért kell a többi népirtáshoz hasonlóan ezt is nagyon körültekintően kezelni, különben az emberi jogok könnyen azok kezébe kerül, akik ezer vagy milliószámra okoztak szenvedést s halált.
Bj 2013.02.10 09:44:13
@Panther_V:
Ez természetes. Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a jelenlegi kínai vezetés könnyen felhasználhatja a maga céljára ezt a szörnyűséget, miközben szisztematikusan meghamisítva a múltat, minden számára kényes esetet megpróbálja a feledés homályába taszítani. Igaz, a cikkben ennek semmi jele, egész tisztességesen, objektíven emlékeznek meg a mészárlásról ahhoz képes, hogy például tavaly év közepén milyen szépen hagyták, sőt inkább bujtották fel a kínai fiatalokat az országban lévő japán emberek és érdekeltségek ellen.
Figyelem, kedves olvasók! Ezen a héten ismét a Szent Korona Rádió Hadak útján c. hadtörténeti műsorában vendégszerepel szerkesztőnk, SchA, a beszélgetés témája pedig a szíriai polgárháború 2012 májusa óta bekövetkezett fejleményei voltak. A felvétel 2012 decemberében…..
Bj 2013.02.04 06:34:22
@Kullancs1983:
Mindenki a saját érdeke szerint cselekszik; a zsidó állam többször megjegyezte, hogy nem fogja hagyni, hogy a Hezbollah olyan fegyvereket szerezzen, amely veszélyeztetné az észak-izraeli lakosságot. Ezután miért olyan meglepő, hogy a rogyadozó szír kormányhatalom ellen csapást mér, főleg annak tudatában, hogy a szunnita felkelők se jobbak, mint a síita riválisuk?

Ha az izraeli vezetés helyébe lettem volna, én se tettem volna mást. (Amúgy megjegyzem, ezen a blogon is írtak arról, hogy a törökök hogyan csaptak-csapnak le az iraki kurd PKK erőire. Akkor most őket nem lehet emiatt kritizálni?)

OFF: Hogyan lehet itt linkelni? Mivel az előző hozzászólásomnál elrontottam :(
Bj 2013.02.04 17:29:10
@Kullancs1983:

Kétségtelen tény, hogy ezen a blogon is leírt libanoni polgárháború ideje után már kevés katonai veszélyt jelentő szír rezsim nem sok vizet zavarhat az izraelieknek, ám Pakisztánt sem azért támogatja Amerika, mert retteg tőle, hanem mert az korrupt, és népszerűtlen "demokráciájuk" bedőlése a pakisztáni iszlámfasiszták hatalomra kerülését eredményezné, és ez egy atomfegyverekkel rendelkező "államformáció" esetén igazán veszélyes forgatókönyv. Szíria esetén sem Aszadtól, hanem az utána következő káosztól tartva jobb előre lépni, mintsem megvárni, hogy a veszélyes dolgokra szépen rátegye a kezét a felkelés kevésbé racionális része, például az al Kaida.

Ami pedig a törököket illeti, nos itt nyilvánul meg a kettős mérce, mely szerint csak a palesztinokért érdemes szolidárisnak lenni a csúnya zsidókkal szemben, de egy nála is nagyobb kisebbséggel már nem. Bár teljesen mindegy, hogy mit akar Európa és úgy a Nyugat ott, ahol még mindig az ököljog a döntő eszköz.
Bj 2013.02.04 19:40:25
@Kullancs1983:
Nem vagyok sem filoszemita, sem pedig "Izrael-barát", csak egyszerűen szánalmas mind a nyugati baloldal, mind a hagyományos keleti szélsőjobboldal, hogy eszközként használja fel a palesztinokat saját ideológiájuk igazolásaként, miközben temérdek más nép is van, akit elnyomnak, és csak amiatt nem szimpatikusak ezen "értelmiségiek" (vagy közönséges gyűlölködők) körében, mert nem lehet velük a nyugati világot ostorozni. Persze ők is csak szavakban állnak ki védenceikért, így azoknak gy.k. meg van írva történelmi sorsuk. A diktátorokkal kapcsolatos véleményeddel viszont egyetértek, hiszen nyilvánvaló, hogy csak akkor nem sírják vissza, ha hamar sikerül rendezni a megszállt vagy a polgárháborúban lepusztult ország sorsát, de ha nem, akkor még olyan szörnyetegek is megbocsátást nyernek, mint a mai Oroszországban Sztálin. (De ismerős lehet a hazai rendszerváltás utáni relatív optimizmusban bő egy évtizedet követő Kádár-nosztalgia is).

bz249

Aszad baathista-fasiszta, ez tény, ám a helyére kerülő szunnita iszlámfasiszták semmivel sem lennének jobbak, és nemcsak az oroszoknak, vagy Iránnak, de a nyugati országok se járnának jól vele. Már minimum fél éve be kellett volna avatkozni katonailag, hogy a szélsőségesek ne nyerjenek ekkora teret, így viszont győzelmük esetén -mint korábban írtam- úgy gondolom, egy újabb terrorista bázis jön létre, semmint szír demokrácia. A valódi politikai átmenetet nemhogy az al Kaida, de a Muzulmán Testvériség sem hajlandó elfogadni, ez jól látható Egyiptomban.
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
Bj 2012.11.01 06:51:52
Jeszenszky úrnak tények tekintetében teljesen igaza van, írom ezt félvérként, gádzsó-cigányként. Egy többszörösen díjazott '99-es filmben, a "Napfény ízében" is találkozhatunk a zsidó vérfertőző házassággal (ahol is az apa "átokként" nevezi a gyermekei között létrejött testvérszerelem lehetséges következményét), mégsem lett belőle botrány, most viszont aki kerek-perec egy általános egészségügyi közhelyet összekapcsol egy hátrányosan élő etnikummal, máris rasszistának lesz bélyegezve.

Persze megértem azokat, akik a cigányság védelmére hivatkozva felháborodnak, de amíg ilyen magába forduló, zárkózott közösséget alkotnak, a két fél által közösen hordozott káros mutációk miatt többszörösen veszélyeztetett utódok világrajövetele nem fog egy csapásra megszűnni, arról pedig nem is beszélve, hogy a baloldal lételeme a többségi, döntően nyugati értékrend szerint élő társadalmak hibáztatása, így semmivel sem tekinthetőbbek jobbaknak, mint a jobboldaliak, akik pedig a kisebbségekben látják a problémák egyedüli forrását. A politikai korrektség a diktatúrákhoz hasonló elhallgatás, a multikulturalizmus istenítése pedig a ténylegesen alacsonyabb szintű, elmaradott értékrendű, de masszívan fennálló idegen kultúrák ellenállás nélküli elismerését jelenti, ezért a két ideológiáért veszik semmibe a nyugati civilizáció értékeit. Jobb lenne minél hamarabb felébredni, mielőtt minden lerombolunk-leromboltatunk, amiért több évszázadig harcoltunk.
Bj 2012.11.01 10:32:52
@Shyad-Khourongai: Gondolom mert a patyolatfehér magyarság a megtestesült ártatlanság, bár nem tudni, kik-mik akartak pusztán a II. világháborúban gránátokkal és más módszerekkel megszabadulni a "rasszista" cigányoktól, nemhogy azelőtt, uralkodói jóváhagyással "kártevőként" kezelni őket. Abban egyetértek veled, hogy rendkívül izolált közösséget alkotnak, így az ilyen helyzetben felnövő generációk tagjai egészen másképp tekint a világra, mint a többségi magyarság, de a hozzászólásod többi része egy az egybe a kuruc.infóról lett idehányva. Gyűlölködő előítélettel semmire se fog menni a magyar társadalom, csak a lassú, de józan, demokratikus és következetes változásokkal, ahol mindkét fél nemcsak felismeri, hanem kezelni is próbálja saját felelősségének következményeit.
Bj 2012.11.02 06:52:37
@Shyad-Khourongai: Azért elég érdekes volna, ha a kétszereplős helyzetben csak az egyik felet lehetne hibáztatni. A őslakó magyarság (vagy hogy jobban felhúzzalak: szlávság) pusztán keblére akarta ölelni a gaz cigányokat, akik nem voltak hajlandók cserébe földet szerezve letelepedni, és amennyire lehet, beolvadni a társadalomba. Tudod, egyes kutatások szerint a rasszizmus az emberi faj tagjainak túlélésének egyik fontos mozzanata, a társadalmi kötődéshez, és annak stabilitásának megtartását segíti elő, természetesen a kívülállók rovására. Ebből adódóan a magyar társadalom éppen ugyanúgy felelős a cigányság sorsáért, mint maguk az érintettek.

@Xesz: Értem, tehát legalább fél évezredig egyetlen földesúrnak, várispánnak, kiskirálynak, királynak, polgármesternek, miniszterelnöknek :stb nem tűnt fel, hogy ez a gaz barna etnikum pusztán élősködik a csodás fehér árja faj testén? A vándorló életmód természetesen gyanút kelthetett a letelepedett közösségek szemében, ám több tucat olyan foglalkozást űztek a cigányok, amelyet a magyarok nem tudtak vagy nem már akartak végezni. A helyzet ismerős, nyugat-európai országokban az olcsón, de tömegesen betelepült muszlimokat tekintik a társadalom rákfenéjének, miközben persze eszük ágába sincs "lesüllyedni" azokhoz a munkákhoz, amit ők végeznek el.

A cigányság helyzetét a szegénység rontotta le igazán, és az ebből következő bűnözés kelti a rossz, előítéletes hírnevet. A többségi társadalomtól elkülönült, zárkózott közösség a zsidóságra is jellemző (volt), ám a mentalitás ég és föld, akár tetszik akár nem, erre a legjobb példa az, hogy a magyarországi Nobel-díjasok és hírneves emberek jelentékeny része bizony zsidó. Persze, fenti cimborádhoz hasonlóan ezt szélsőjobboldali felfogással komoly kihívás lehet lenyelni.
Parafíliák (18+) ero GURO 2011.01.10 09:33:00
Erotic Grotesque Nonsense, rövidebben ero guro, még rövidebben guro. A kifejezést nyugaton gyakran használják helytelenül a grafikus "gore" egyfajta szinonímájaként. A groteszk nem feltétlenül véres, ami véres az sem feltétlenül groteszk. A groteszk lényege tudniillik az,…..