Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vora

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban futóberkekben "némi" felháborodást okozott a hétfőn napvilágot látott, majd szerdán a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott futóversenyeket érintő rendeletmódosítás. Úgy érezzük, hogy a Futóblogon is meg kell vitatnunk a kérdést. A…..
Utánfutó blog Lábadozás 2011.09.13 17:47:04
A múltkori posztban meséltem nektek róla, hogyan tartottuk a közös edzésünket a csapatommal a Margitszigeten. Minden jól indult, de sajnos fél távnál azt éreztem, hogy nagyon nyilall a térdem. Ez sajnos lehetett amiatt is, hogy nem a megfelelő cipőben futottam. Ha van…..
Futóblog Félmaratoni eredmények 2011.09.04 15:36:00
Néhány Futóblog eredmény: Csétomi 1:26:14 DaMartian 1:27:23 (és ez PB — vagy Ecs, kinek hogy tetszik)  Jani 1:30:00 Bitliszbá 1:34:51 Szasza 1:35:13 Winklair 2:01:43 mgergoo 2:05:24 Juanék csapata a Next Wave Running Lab Trióban 2:07:22…..
GazPömpöllér & co Drámaszakkör 2011.02.18 13:22:00
Merthogy az is van, visszaolvastam kicsit saját magam, mert annyira ráérek, és felfedeztem, hogy nem kapott elég hangsúlyt a beszámolómban az én drága legkisebbik gyermekem, aki amellett hogy szép és édes és okos és mint tegnap felfedeztem, tudja kezelni a számítógépet, és…..
Szolgálati közleményünk következik. Ezen a héten csütörtökön, január 27-én a Margitszigeten hivatalosan is felavatják a közvilágítást. Akik futnak arrafelé, tudhatják, hogy milyen kényelmetlen és kellemetlen volt éjjel futni, a csajok különösen prüszköltek rá, az én…..
Most hallottam a rádióban, hogy a főváros egyik tervezete szerint megszűnne a 6 év alatti, és a 65 év feletti személyek 100 százalékos támogatása, mert ez nagyon sokba kerül a fővárosnak. A kormány pedig nem dotálja teljes mértékben, így a BKV hiánya ennek is köszönhető.…..
vora 2011.01.19 14:46:38
@arod75: de akkor valószínűleg nem a velük együtt utazó sok emberrel van bajuk, hanem azzal, hogy reggel kapkodtak, idegesek, mert el fognak késni, és tömeg van... de erről SENKI nem tehet. Más is megy a dolgára, tessék elférni egymás mellett valahogy. Még ha nem is könnyű szardíniaként a metrón.

Az adózásról meg nem mindenki tehet. Van, akit a főnöke x összegig jelent csak be. és nyilván a fennmaradó összeg adóját nem fogja önként és dalolva befizetni az apehnak - vagy nem tudom hogy hívják most. Viszont fizeti a több éve munkanélküli, nyugdíjkorhatárhoz közel járó (és épp ezért sehova fel nem vett) apjának a teljes árú bérletet, bevásárlásokat, számlákat, olykor végrehajtói részleteket.
Aki meg megtehetné, de nem adózik, az ne jártassa a száját a közszolgáltatások ára miatt.
vora 2011.01.19 15:09:16
@arod75: az adókedvezmények sem olyan kedvezőek, mint elsőre látszanak.
én meg szomorú vagyok, hogy irigyek, féltékenyek vagyunk a másikra azért, mert neki jár valami, ami nekünk nem.
vora 2011.01.19 15:12:32
@metalheart: oké, de azok közül, akikkel együtt utazik, és utálja őket, az aktuális helyzetről annyit tehetnek, hogy nem átalltak ugyanakkor felszállni a buszra, mint ő.
Aki beletörődik, az nem biztos, hogy tehet róla. Ha valaki itt kelti a hangulatot, attól még nem lesz hamarabb 4. metró.
Az már nagyobb baj, ha az törődik bele, aki tehetne ez ellen. Végül is erről szólt a poszt, amihez írjuk a hozzászólásokat. Hogy akinek hatalmában áll megváltoztatni a helyzetet, az mit csinál/nem csinál.
Különösebb bevezető nélkül íme a 3 perces összefoglalóm: Ami pedig a réteseket illeti: aki az élbolyban érkezik be, vagy éppen hőemelkedéssel lóg, az zabál! :D Pistáék csoportképe: ..
Professzionális, Futóblog exkluzív (!) videónkat mutatnánk be a szeptember eleji félmaratonról, reméljük nektek is tetszik. (A videót nagy képernyőre is kirakhatjátok az ikonnal, televíziós minőségben készült.) Az anyag utolsó snittjén narancs felsőben ... csak nem az, akire…..
Csak negatív tapasztalataink vannaka Szent János kórházzal kapcsolatosan. 2009.november 14-24.-ig voltam a "vendégük". Sajnos felső magzatburok repedéssel kerültem be a kórházba, amit nagyrészt a Szent Margitos "nagyon lelkiismeretes nőgyógyásznak köszönhetek. Szóval…..
vora 2010.09.10 10:56:58
Nagyon sajnálom, ami a poszt írójával történt. Remélem, jól vannak már, és a kicsi is egészséges, hiszen ez a legfontosabb.

Én mindennek az ellenkezőjét tapasztaltam, hál'Istennek, az akkori Szabolcs utcában. Emberség, bemutatkozás, megfelelő tájékoztatás, és SENKI egy fillért sem fogadott el tőlünk. Főleg a PIC-es nővérek és orvosok nem. Amikor szóltam, hogy engedjenek be a gyerekem mellé, amíg eszik, mert másképp nem evett cumiból és szondázni kellett, megengedték, és amikor látták, hogy működik, legközelebb már a szopit is megpróbálhattuk, pedig nem kevés zsinórt kellett átszerelékezni emiatt.
Amikor a távozásunkkor az orvosoknak, nővéreknek ajándékot adtunk - nem pénzt, mert akkor már tudtuk, hogy nem fogadnák el -, méltatlankodtak, hogy miért nem a gyerekre költjük, úgy kellett unszolni őket, hogy fogadják el. Pedig nagyzolás nélkül mondhatom, hogy nekik köszönhetjük a gyerekem életét és egészségét.
Így is lehet!

Másrészt aki ma orvosnak áll, az tudja, hogy milyen helyzetben van a egészségügy, milyenek a fizetések, ez nem zsákbamacska. Mérlegelni kell, hogy így is erre a szakmára vagy inkább hivatásra érzi elhivatottnak magát. Sajnos ez van, a pedagógusoknál is.
Egy-két kedves szó, vagy egy félmondatos felvilágosítás pedig nem kerül semmibe, ha valaki valóban jól végzi a dolgát, tudja, hogy a pácienssel való beszélgetés is az orvos szakma része. Ha nem így érzi, menjen el kutatóorvosnak.
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
vora 2010.08.27 20:23:04
@sanche: én meg egyszer a Népligettől mentem Budafokra, csak autóval, és a kerékpáros nem igazán vette igénybe a szép, széles bringautat, muszáj volt neki a háromsávos autóúton, ahol 70 a sebességhatár... A kerületben, ahol lakom egyre jobbak a kerékpárutak. Az egyik főúttal pont párhuzamosan gyönyörű, kétsávos út várja a kerékpárosokat, akik közül sokan inkább lavíroznak a szűk kétsávos, nagy forgalmú főúton, ahol buszok próbálják őket kerülgetni.
Én mindhárom vagyok: gyalogos, autós, bringás is, bár utóbbi mostanában ritkábban. Én is szeretek gyorsan tekerni, a lehető leggyorsabban odaérni, ahova igyekszem.
Tudom, hogy a kerékpárutak nem mindenütt olyan jól kitaláltak, jó állapotúak, de legalább vannak. Az autóutak is sok helyen tele vannak kátyúval, mégsem megyek fel autóval a járdára, mert ott könnyebb haladni... Szerintem hibás volt a KRESZ-ben az a változtatás, hogy csak ajánlott a kerékpárutak használata kerékpárosoknak, mert legtöbbször ott árválkodnak az utak, a biciklis meg szívatja az autót. Ha gyalogos vagyok, akkor meg a gyerekeimet tyúkanyóként gyűjtöm magam köré a járdán, épp a sietős, figyelmetlen bringások miatt, volt már "koccanásunk" kerékpárossal. Tudom, hogy ezek akár kirívó esetek is lehetnek.
Azt is tudom, hogy a kerékpár a városban gyors és környezetbarát közlekedési forma, de sajnos nagyon sok kerékpáros nemhogy a KRESZ-szel nincs tisztában, de alapvető udvariassági ismeretekkel sem rendelkezik. Tisztelet a kivételnek.
Csak úgy engedném ki a törvényileg önálló közlekedésre kiengedhető bicikliseket, ha "letették a jogsit". Nem csak azért, hogy ne legyenek dühös autósok és gyalogosok, hanem azért, hogy normális kerékpáros kultúra alakuljon ki. És kötelezném a kerékpárosokat a kerékpárút használatára, hiszen értük, az ő biztonságukért épült az út, és most már egyre több kerékpársáv. Tessék belekalkulálni az utazási időbe a lámpákat, macisajtokat, kanyargásokat. A gyalogos, a tömegközlekedő, az autós is ezt teszi.
Az Ezeröcsi múlt pénteki adásában beszéltünk egy sportpszichológussal, aki a sportpszichológiai munkásságon szinte már túlmutatóan evangelizált. A tézis: zenére sportolni hülyeség, és egy-két kivételtől eltekintve csak feleslegesen stresszeli vele magát az ember. Hogy…..
vora 2010.08.18 15:26:08
@RoadRunner: köszi a tippet futózenére :o)

Csak a mozgás öröméért mozogni... ha valaki elkezd mozogni, akkor már vannak céljai is, amiket mozgás által el akar érni. Lehetnek pillanatnyi célok, mondjuk, hogy beszippantsa futás közben a madárfüttyös levegőt, de nem hiszem, hogy a domboldalon felfelé lihegés, vagy egy edzőteremben a századik hasizomgyakorlat vagy a húszkilós súly emelgetése okoz konkrétan örömet neki, hanem inkább az, hogy megcsinálja, ha már egyszer eltervezte, úgy, ahogy neki jó. Közben persze lehet örülni annak, hogy ügyes, kitartó, szép a táj vagy a szomszéd padon edző lány...
Lehet, hogy ez a futó-pszichológus épp a mi hozzászólásainkat elemezgeti, és von le belőle magvas pszichológiai igazságokat :o)
vora 2010.08.24 15:00:45
@1stvan: köszi, jó tudni, hogy van. Bár nekem ijesztő a külleme, és a fél kezem befedi.

@DaMartian: köszi. Kár, hogy nem pontosak ezek, csak abból indultam ki, hogy a dokik is csuklón mérnek pulzust.

Ha valaki mégis feltalálná a pontos pulzusadatot mérő csukló-pulzusmérőt, én lennék az első vevője :o)
Hiába készült új országúti gumikkal a Budapest-Csíkszereda közötti hatnapos kerékpártúrára Révész Máriusz, az indulás előtt egy nappal ellopták a biciklijét. A KorszakVáltó névre keresztelt, szimbolikus, magyar-határontúli kapcsolatépítő biciklitúrát szervező…..
vora 2010.08.14 19:04:35
@gördüljünk: @hu00043: Dögöljön meg a szomszéd tehene is? Szomorú...
Az nem az ő hibája, hogy a tisztelt szerv csak a számukra tekintéllyel bíró emberek kiáltását hallják meg. De talán ez majd elindít vmi változást.
És igen, annak ellenére is reménykedem a pozitív változásban, hogy mi megszívtuk egyszer.
Sőt, nekem a kulccsal zárt lépcsőházi tárolóból 3 bringámat lopták el. ennek ellenére nem tudok rosszat kívánni másnak, még a Demszkynek sem.
vora 2010.08.14 19:25:48
@ColT: Pont erre gondolok. Ha a sértett és a pártja komolyan gondolja, hogy rendet akar tenni az országban vagy legalább a saját portáján, akkor ezek után nem teszi szét a kezét, hanem kérdőre vonja a rendőrséget, hogy ha neki igen, másoknak miért nem. És kitalál valamit, hogy jobb legyen, hogy lássák, akarja, hogy jobb legyen.
Futóblog Szerdai fesztivál 2010.08.06 08:33:47
Igazi fesztiválhangulatban telt a szerdai sziget edzés. Azért szeretek oda járni, mert minden nap van valami pörgés. Most például a marketing gépezet szervezte be Vadon Janit (Klassz FM egyik műsorvezetője), akiről kiderült, hogy régóta futja a félmaratonokat. Vele jött még az…..
Pár napja, számomra szinte megszentelt földön jártam... Ott, ahol közel fél évszázada elkezdődött az a történet, ami az elmúlt évtizedben az én életem nagy részét is meghatározta... Sport, munka, futás, utazás, hivatás, álmok, hobbi, életmódváltás, új…..
vora 2010.06.01 20:49:06
@bombike: szerintem a (szabad)strandról. Ez a futás tényleg jó kalandnak tűnik, beleszerettem a húsvéti tókerülés hangulatába (pedig nem is futottam :o))
vora 2010.06.02 09:42:04
@rrroka: Valóban utánozhatatlan! Igazi örömfutás. A batyus frissítés meg zseniális ötlet! Az időért a gyerekeimmel együtt nagyon hálásak voltunk. Az apukájuk futott, mi meg a strandon fociztunk, hattyút etettünk, és meguzsonnáztuk a húsvéti sonkát :o)
Abban a szerencsében és megtiszteltetésben részesültünk, hogy egy rövidke interjút készíthetünk Magyarország talán legjobb focistájával, a holland PSV-ben légióskodó Dzsudzsák Balázzsal. No de mit kérdezzünk tőle?Arra gondoltunk, hogy Ti, azaz a kedves olvasók lesztek a mi…..
Nem is tűnt fel, milyen nehéz egy vasárnap reggel 10-es indulás a szigeten. Esküvőn voltam szombaton, és noha nem ittam be- és nem is maradtam ki teljesen, fel kell kelni 8:00-kor, ha az ember ott akar lenni időben megreggelizve a 10:00-es induláson. Sikerült, sőt, le is futottam a…..
Más Tészta Aglio e olio 2010.06.01 09:12:00
Ez a tésztarecept talán valóban a legegyszerűbb mind közül, mégsem készítjük túlzottan gyakran, főképp azért, mert nem élünk Olaszországban. A fokhagymás-olajos spagetti a ’cucina rustica’, az olasz konyha vidékies, parasztos tagozatának a főhőse. A hagyományosan…..
Winkler tavalyelőtt, 2008. december 31-én írt a Hosszútávfutó magányossága című angol filmről egy posztot, ahol futó-szempontból vizsgálta a kérdést. Valami hasonló dolog járhatott a fejemben, ahogy rákattintottam a "Marathon Man" című 1976-os, Dustin Hoffman filmre.…..