Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dramaburger

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Kiss Márton két darabja is megtekinthető április végén. A 2013-ban játszódó dokufantasy, vagyis a Rácz Vivien Projekt a Stúdió K Színház műsorán lesz látható két ízben: április 20-án és 23-án, 19:30-kor.A következő hét elején pedig (április 26-27, hétfő-kedd,…..
A műsorváltozás jogát fenntartjuk! Óvatosan olvassák, tervezett program! A Színházi Dramaturgok Céhe meghirdeti a 2010-es Pécsi Országos Színházi Találkozó Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma tervezett programját!Minden érdeklődőt várunk szeretettel…..
               KÖLTŐK A DESZKÁN    Térey János, a Magyar Köztársaság Babérkoszorú díjas költője, Szálinger Balázs, friss József Attila-díjas és Lanczkor Gábor, Junior Príma…..
 Az elmúlt évben három német színházi alkotót vesztettünk el: a világszínházat meghatározó művészeket. A Nemzeti Színház a Goethe Intézettel közösen vetítésés előadás-sorozattal emlékezik meg róluk a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.A magyar nézők…..
 -Van egy csajom - vagyis volt egy csajom a Damjanich utcában, és egy másik a Rumbach Sebestyénben. A Rumbach Sebestyén azt hiszi, hogy a Damjanichban lakom, a Damjanich meg hogy a Zichy Jenő utca valahányban.- És igazából hol laksz?- Itt. Mától. De erről... erről a…..
 Kedves Céhtagok! Pénteken megnéztem az új Podmaniczky-bemutatót az RS9-ben... S várakozásaimat meghaladta az élmény - nagyon kellemes estében volt részem.  Ha az előző előadásukat meghívtuk, ezt gondolkodás nélkül meghívhatónak gondolom. Szilárd - és Dobay…..
 Az V. Monodráma fesztivál a színházban2010. március 27-31. A monodráma őszinte műfaj.Kiáll a színész a színpadra és egy pillanat alatt kiderül róla, hogy magára tudja-e irányítani a figyelmet. Nem csak az köti le a nézőt amit mond, hanem ahogy mondja, a létezése, a…..
 Báthory-maraton az Egri Tavaszi Fesztiválon 2010. március 18-20.  Különleges vállalkozásba kezd az egri Gárdonyi Géza Színház. Az alapötlet, hogy a Báthory-trilógia – A nagyratörő, Az állhatatlan és A törött nádszál – végül egy művé…..
 Kedves barátaim!Örömmel tájékoztatjuk, hogy Tündérkeresztanya c. cigány népmeséből Csató Kata ötlete alapján Veres András írta Keresztanya című bábelőadás 2010. március közepén kerül bemutatásra az  egri Harlekin Bábszínházban, Csákányi Eszter…..
Pályázati felhívás Az MR1-Kossuth Rádió „Szkeccsíró” pályázatot hirdet. „Sketch” angol szó - rövid komikus jelenet; a század elején a színjáték és a filmjáték összeházasítására irányuló műfaji kísérlet." Forrás: Lapoda Multimédia. A…..
 Levél esett a postaládánkba...Március 12-én a grazi Schauspielhaus mutatja be Molnár Ferenc Liliomát, Bodó Viktor rendezésében. Én dramaturgként és tolmácsként veszek részt a produkcióban. Bodó Viktor előző grazi munkája, amelyben ugyanebben a minőségben dolgoztam, a…..
Horváth Kriszta: Jelenetek egy mániás nő naplójából Ősbemutató - RS9 Színház (Rumbach Sebestyén utca 9.)Békés otthonában a megöregedett Mina naplójában lapozgat. A napló egyes jelenetei megelevenednek. Fiatal korában Mina őrületesen kiborult, férje a…..
  Jelinek-levél Lengyel (Merényi) Annától Vadászünnep és B-közép, avagy Jelinekkel a rasszizmus ellen mutatja be idei első produkcióját az általam alapított PanoDráma a Trafóban. A háromnapos program Einar Schleef Sportdarab-rendezésének vetítésével indul…..