Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fx

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis a Blikk cikke szerint: Puzsér Róbert azt vallja, az RTL Klub tehetségkutató műsorában zsűritársai nem értik a feladatot, ezért nem mondják el a véleményüket.  A hétéves Radics Béla produkciójánál például Hernádi Judittal vitázott, amikor a fiú…..
Fülke Miért ne legyél katolikus? 2012.01.09 07:00:00
Olvasd a Sárdobálót is!− Te miért lettél katolikus? − Bonyolult. Majd egyszer elmesélem. Katolikus vagyok, a saját választásomból. Ahhoz szoktam, és a barátaim is ahhoz szoktak, hogy a dolgokat meg kell magyarázni. Márpedig első nekifutásra könnyebbnek…..
Fx 2012.01.09 16:51:49
@Zabalint:
"Azt, hogy mi mit jelent benne, 1000 teológus 1000 féleképpen értelmezné..."
Persze. De ezzel nincs is semmi baj. Sőt minden embernek mást mondhat. Én csak annyit mondtam, hogy ne tekintsük történelemkönyvnek, hogy Jézus uán hetedik héten alakult az egyház. Mert nem az.
Fx 2012.01.09 16:55:32
@Zabalint:
"...Mert kétség ne férjen hozzá, hogy ilyen, ha ügy van, akkor a leggyakoribb megoldás az illető pap áthelyezése, vagy kirúgása, és nagyon ritka, mikor bentről csinálnak belőle rendőrségi ügyet."
Én elhiszem, hogy így van és gáz. De egész biztos, hogy nagyon aránytalanul úgy van beállítva az egyház, mintha ez lenne a legfontosabb vele kapcsolatban. Egész biztos, hogy van eltitkolt pedofil képviselő. Mégsem szidja mindenki az országot, hogy ez egy milyn pedofil ország és minden magyar pedofil. Ez így baromság. Lehet róla írni újságban. Semmi gondom nincs vele. Csak írjanak a pozitív oldalról is. Persze nem fognak mert az nem éri meg...
Fx 2012.01.10 10:52:36
@Zabalint:
"Én "sátánista" vagyok"
Ez azért még nem sátánizmus :) Amit leírtál az csak egy kereső antagonizmus. Vannak véleményeid, amik eltérnek az egyházétól, de valójában azokban sem hiszel. Az átlagembernél magasabb tudásod van a témáról, de azért érdemes még kutakodni, hogy jobban a helyén kezeld a dolgokat. A helye pedig nem feltétlenül az, amit az egyház hirdet, de minél többet tudsz, annál közelebb vagy a valósághoz.

Az egyes konkrét történetek értelmezéséhez mindenképpen szükség van a kor gondolkodásmódjának ismeretére, arra, hogy mik foglalkoztatták akkor az embereket és hogy azokat hogyan próbálták befolyásolni, mik voltak a "novella"-írás szabályai.

Amúgy nem az van, hogy Lucifer a tökéletes rossz... (És Isten jósága sem azt jelenti, hogy amit mi jónak gondolunk, ő azt teszi: Nem ember...) Szóval nem feltétlenül rossz irányba indultál el... ;)
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
Fx 2011.11.03 16:59:50
@sobrijoska10: "A táncosokat külön vették fel és ez csak rávetítés."
Ez se lenne túl bonyolult (ezt onnan lehetne megtudni, hogyha valaki ott volt, akkor látta-e a táncosokat, mert ha igen, akkor nem rávetítés volt :) ).
Mindenesetre valószínűleg inkább az van, hogy a kameraállásokkal trükköztek, és mialatt a kamera az egyik irányba nézett, beszaladt az illető és utána a másik kameraállás már mutatta. Ez is egyszerű, csak el kellett gyakorolni párszor. Ez utóbbit igazolja az is, hogy 1:16 környékén látni néhány tizedmásodpercre, ahogy berohan a következő...
Fx 2011.11.03 17:17:39
@Sajo: Nem értek egyet. Az énekes csajszi szemszögéből az egyik kameraállás kb. 10 óránál van (és balra mozog a kamera), a másik 2 óránál. Ez kb 120 fok. Ráadásul viszonylag távol van tőle a táncos. Egy romakerékkel [nem engedte elküldeni eredeti néven a blog :) a bejegyzést] vagy szimpla berohanással is van 2-3 másodperce hogy 3-4 m-nyire megálljon tőle, ami bőven elég lehet.

Amúgy a rávetítésre szavaztam volna, ha nem látnám berohanni az 1:16-1:17-nél a következőt. Illetve korábbi változatokban is voltak begyakorolt kameraállásos trükkök, de ez izgalmasabb...
Toshi szeret táncolni, de elfelejtette, hogyan kell odasétálni a tánctérre – ezzel a briliáns sztorival indít a Save Toshi című logikai játék, amiben egy mangalányt kell tehát egy táncparkettre juttatni. Ezt a pályán levő különféle elemek lövöldözésével lehet elérni,…..
Fx 2011.09.26 13:10:17
Van az úgy, hogy sikerül megfelelő zenei aláfestést találni egy kis színes hír alá, és előfordul az is, hogy nem. A CNN-nek szeptember elején nem jött össze a dolog, amikor egy 103 éves fekete dédnagymamát mutattak be, amint éppen autót vezet. UPDATE: az előző videó helyett…..
Halál egyszerű kis játék a Picto, de mégis eléggé rákattantam. A játéktérben először egy kis piktogram látható, rá kell klikkolni jól. Aztán megjelenik mellette még egy, akkor arra kell klikkolni. És így tovább: mindig az újan megjelenő piktogramokra kell kattintani,…..
Nem tudom, ki emlékszik még a Synapsisra, nekem körülbelül az első olyan point-n-click volt, amihez szükségem volt a walkthrough-ra, egyszerűen nem tudtam átvenni a logikáját. Ezért is vártam nagyon a második részt, a készítő mentegetőzik is rendesen, hogy "mindössze"…..
Akinek tetszett a Mikrobi kalandjai, az élvezni fogja a Loondon-t is. Gyönyörűen rajzolt környezetben vezetgethetjük főhősünket, aki a boldogságot keresi. A játékmenet lineáris, kihívás az nincs benne, viszont az egész annyira lebilincselő, hogy így is muszáj végigjátszani.…..
Épp olvasom az index Valami átszáguldott Magyarország felett című cikkét. A lényeg:"Vasárnap éjfél előtt fél órával titokzatos test száguldott át Magyarország felett. Akik látták, felkapták rá a fejüket. Radarjaink nem észlelték a titokzatos jelenséget, ami…..
"A legjobb dolgok azokkal történnek, akik várnak!! - nem tudtam, hogy egy férfi ilyet is képes mondani, amikor ott a lehetőség egy jó kis menetre!?” – következő alanyunk egy igen érdekes tapasztalattal gazdagodott, ugyanis kifogott egy olyan pasit, aki elhúzódik a…..
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
w No megállj csak! 2010.01.21 07:00:00
„Egy gyerek fejlődését két dolog tudja tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia.” Para-Kovács Imre, Klubrádió „Könyörülj meg Szűz Mária országán, hiszen az ateizmus miatt sokan nem tudják, mit cselekszenek. Add meg nekik a megtérés kegyelmét, hogy…..
Remélem, érintettek is olvassák majd, mert nem sok szakmai alapja van a mai posztnak - viselkedéstani annál inkább! Fedőnévnek köszönjük szépen: A blogon található írások az informatikusokról nagyszerűek, van is átfedés az azokban leírtak és az én jellemzéseim között,…..
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
Persze. Szar az új lemez. Persze. Rudess miatt van az egész, nem tudnak megújulni. Persze. Meg eleve: LaBrie hogyan énekel már? Szánalmas. Persze. Meg a Portnoy. Mórikálja magát, kb. erre jó, ő is egyre unalmasabb. Persze. A Petrucci meg fel van püffedve. Ja. Az is baj, hogy a…..
Végre, mi eshet jobban egy magyar (=frusztrált) fogyasztónak, mint azt hallani, hogy az Eurogalaktikus Birodalom szívében, Belgiumban a legrosszabb fajta kommunista portásmentalitás uralkodik? No, remélem nem egész Belgiumban, de a mecheleni tónál mindenképp. Andreiéket komplex…..
Nem elég, hogy többszáz százalékos uzsorakamatot szed a késve fizető egyetemistáktól, a pécsi Hallgatói Pénzügyi Iroda azzal is megpróbálkozott, hogy az egyetem belső előírásait megszegve, jogtalanul eltiltson a vizsgázástól egy diákot. A hallgató korábban késett a…..
Fx 2009.06.25 22:20:28
@demizson bobby:
1, Az, hogy egy rendszert rosszul működtetnek, az nem feltétlenül a rendszerterv hibája. Az összegek mértékének meghatározásával viszont egyetértek veled.

Az, hogy az infókat nem kapja meg a diák, szintén probléma, de az sem lepne meg, ha megkapta, csak olvasás nélkül kidobta, ami egyre inkább jellemző a mai világra (ki olvas el pl. egy EULA-t). A TVSz-eknek is csak azt a részét ismeri mindenki, ahol sértve érzi magát... (legyen az diák, vagy oktató)

2, Igaz, a fizettségért szolgáltatni kell. Ez is hagy némi kívánnivalót maga után, de megint nagyon fekete-fehér a mondatod. Igaz a pécsi egyetemet nem ismerem, de ismerem pl. a BME hallgatóinak véleményét, és azt is, hogy milyen arányban, milyen eredménnyel alkalmazzák őket a későbbiekben. Még ha vannak is gondok, nem áll arányban a hallgatók közvetlen véleményével az eredmény (hallgatóként sokkal rosszabb képet festenek a képzésről). Amikor valakinek a tudata mélyébe kell beleintegrálni egy gondolkodásmódot, azt komoly eséllyel nem veszi észre. A hallgatók viszonylag nagy része nincs tisztában azzal, hogy mit kell ahhoz elsajátítania, hogy szakmájában kezdő szinten jó legyen. De ez nem is feltétlenül baj. Fontos, hogy elkezdjen gondolkozni. Persze vannak rossz és érdektelen oktatók, mint ahogy vannak rossz és érdektelen hallgatók is. Ilyen minden rendszerben van.

Tudom, hogy divat szidni a diákokat, és a tanárokat, sőt divat szidni a munkakezdőket. A régebbi hallgatóim és környezetem hallgatóinak visszajelzései alapján viszont úgy tűnik, hogy még most is egészen jó a képzésünk, még akkor is, ha sajnos a 2 szintű képzés bevezetésével érezhetően romlott és továbbra is romlani fog.
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
Hát így néz ki, amikor Spock kiinteget a furnérlemezből ácsolt, csillogoó festékkel lekent jövőből. Jessice Yellin hologramként jelent meg a CNN stúdiójában, pedig valójában Obama főhadiszállásán volt Chicagóban 44 kamera kereszttüzében, miközben nem messze tőle 22…..
Sarolta és Sándor 32 percig figyelte, ahogy a bank gyanúsan kevés számú ügyintézője dohányzik, beszélget és minden mást csinál, csak nem ügyet intéz. Kérdésükre sem derült ki, hogy mikor kerülnek sorra, bár a sorszám előtt nem várakozott előttük senki. Múlt hét hétfőn…..
Azért használok idézöjelet, mert én egy kicsit túlzásnak érzem az Izlandról megjelent híreket. Tény, hogy napjainkban komoly gazdasági gondokkal küzd az ország, de azért az, hogy az emberek megrohanják a boltokat stb...ezt így semmiképp sem mondanám. /Másfelöl személyes…..