Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orbanofob

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába kérette be Szijjártó a román nagykövetet. A magyar diplomácia szerint példátlan eset történt. Valóban (az utóbbi időben eddig) példátlan, komoly incidens történt az úzvölgyi temetőben... Kár, hogy amit itt látunk, az nem más, mint hogy egy erősebb ország -- amely ráadásul "túszul ejtheti" a…..
Orbanofob 2019.06.09 17:32:39
Bármennyire rühellem Orbánt, azt azért megjegyezném, hogy Szlovénia ügyében elég nehéz lenne provokációról beszélni. A szlovénoknak a történelmi tények fájnak? Vagy hogy valaki emlékezni merészel a veszteségeire?

A románok más tészta. Ők nem most, egy ottani Borut Pahor miatt provokálnak. Száz éve mást sem tesznek, mint igyekeznek ellehetetleníteni a megszerzett területen élő magyarságot (és egyéb nemzetiségeket). Sőt, az óhajtott terület „megtisztítása” még korábban kezdődött, Avram Iancuék közel tízezer magyart mészároltak le válogatott kegyetlenséggel. És Iancut nemrég román nemzeti hőssé választották, nevét közterületek, intézmények, reptér, települések őrzik.

Úgy látom, a határon túli ügyekben Orbán ugyanazt a megalkuvó politikát folytatja, mint elődei, amitől a románok még inkább vérszemet kapnak. Az egyetlen különbséget abban látom, hogy az igazán látványos soviniszta provokációkra Szijjártó vagy valaki más elereszt egy halk ejnyebejnyét, aztán minden marad a régiben. Az anyanyelvhasználat, a kommunizmus alatt elkobzott javak visszaszolgáltatása, a magyar egyházak és szervezetek, a magyar oktatás helyzete pedig semmit sem javult…

Azt én sem várom, hogy a kormány beteljesítse a cikkíró lázálmait, és provokációkba kezdjen, de erélyesebb fellépést szerintem joggal lehetne elvárni. Nem sok nemzet van, amely annyira engedi magát lábtörlőnek használni, mint mi…
       Tókfalvi kolléga rendesen lelőtte a posztom,  ez most nem lesz hosszú.        1944. július huszonhetedikén Magyarország a hazaárulás állapotában volt. Ez az ország eladta Hitlernek a zsidó származású, esetenként a saját zsidóságukat el sem fogadó, azt szinte nem…..
Orbanofob 2015.03.03 23:04:05
@nerángass: Még ha igaz is lenne, amit írsz Horthyról, az sem mentené fel Ságvárit. De amúgy mikor Magyarország hadba lépett Hitler oldalán, a holokauszt még a láthatáron sem volt (ellenben a Ságvári által példaképnek tartott Szovjetunió addigra több tízmillió embert irtott ki). Voltak persze zsidótörvények, de abból nem következett a népirtás, hiszen „a szabadság hazájában”, az Egyesült Államokban bizonyos népcsoportok – például bőrszín alapján – ugyanolyan jogfosztottak voltak. Ráadásul amikor megkezdődött a holokauszt, Horthyék amíg lehetett, ellenálltak Hitlernek.

Az, hogy ismeretlenül lefasisztázol, zsidógyűlölőnek nevezel valakit, akivel – érvek híján nem tudsz vitába szállni – téged minősít. Bevált recept: ha nincs érved, nevezd a másikat fasisztának, antiszemitának, függetlenül minden ténytől. Gratulálok!