Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phxmike

13 bejegyzést írt és 641 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Harmat Árpád A HBO csatornán 2019 tavaszán futó öt részes minisorozat, melynek címe "Chernobyl" óriási népszerűségnek örvend és újra fókusz alá helyezi a csernobili atomkatasztrófa részleteit. Úgy tűnik az emberek érdeklődése ma sem csökkent az 1986-ban történt tragédiát illetően. A…..
Phxmike 2019.06.02 20:19:05
Itt a tuzoltokat anyazo hozzaszolok figyelmen kivul hagynak egy fontos tenyt. Megpedig azt hogy egy nuklearis eromuben nem csak nuklearis robbanas vagy tuz keletkezhet. A hivatalos valtozat szerint gozrobbanas tortent egy viztartaly robbant fel es a teton levo katrany gyulladt meg. Ez a felrevezetes a( sorozatban is lathato) nuklearis szakerto megerkezteig tartott aki a kepukbe vagta hogy igenis grafit van a teton az pedig csakis a reaktormag felrobbansabol keletkezhetett. De ekkor mar keso volt.
A polgari lakossag nem menekulhetet ha akart volna sem. A varost ugyanis lezartak pont azert hogy megakadolyazzak a katasztrofarol szolo hir terjedeset.
Hozzateszem hogy oriasi resze van az egesz katasztrofaban szerintem a tekintelyelvu vezetesnek. Egyszeruen az emberek nem mertek megkerdojelezni akkoriban egy partfotitkar vagy egy fomernok kijelenteset. Az elegge valoszinu hogy egy eromu kozelebe nem hulye tuzoltokat telepitenek meg ha akkoriban sok is volt a hulye. Szinte bitzos hogy ok vettek reszt gyakorlaton es kaptak kikepzest es tudtak mi a radioaktivitas. Ellenben ha tudtak is volna hogy sugarzas van (amit hangsulyozottan nem tudtak, oket egyszeru, hagyomanyos tuzhoz riasztottak) szerintem akkor sem mertek volna a feljebbvalojuk dontese elleneben vedoruhat kerni. Meg kevesbe megtagadni a szolgalatot. Ne feledjetek ez kommunista diktatura volt. Pont olyan mint ami jelenleg van kiepuloben Magyaroszagon. Ugyanaz megy. Dilettansok es kaderek kerulnek fontos pozicioba, tekintelyelvu kormanyzas megy stb. Kisert a mult..

A politikat persze kihagyhattam volna mondjak majd paran de igazabol nem. A csernobili katasztrofa ELSODLEGES oka tisztan politikai termeszetu volt. A rendszerben kodolva volt hogy ez bekovetkezik mint ahogy az is hogy ha egyszer bekovetkezik akkor merhetetlenul nagyok lesznek a karok az emberi vesztesegek. Ne felejtsetek el hogy arrol miszerint a szabalyozorudak vegen levo grafit felporgeti a reakciot bizonyos esetekben mar a katasztrofa elott tudtak!! Csak ezt az informaciot tikositottak. Aztan az allam termeszetes reakcioja volt az is hogy mentes helyett elso az esemeny eltitkolasa. Hiszen a szovjet mernoki tudomany nem senvedhet ilyen merteku kart. Az hogy az evakualas sokkal de sokkal kesobb indult meg mint kellett volna is politikai dontes volt. Itt mindenhez a part engedelye kellett volna. Egy nyugati demokraciaban egy katasztrofavedo parancsnok vagy akar egy tuzoltoparancsnok is elrendelte volna az azonnali evakuaciot. Es meg sorolhatnam...
Az amerikai tévécsatornák minden évben több tucatnyi új sorozatot rendelnek be, hogy hátha valamelyik sikeres lesz, de 10-ből jó eséllyel maximum 3 éli meg a második évadot. Persze mindegyiknek nagy reményekkel vágnak neki, de általában soha senki nem látja előre, hogy melyik lesz az, ami egész…..
Phxmike 2018.06.11 14:01:36
@Dartois83: Meg szep! En is szeretnek epizodonkent 1 millioert hulyeskedni a teveben! :)

Amit irsz a sorozatokrol az viszont nemileg tevedes hiszen a jobaratok tobb sztarja aztan hires filmszinesz lett es itt most nem Joey-ra gondolok :) Vagy inkabb ugy mondom, hiszen elotte is hiresek voltak mar hogy utana jo filmeket csinaltak es szineszkent is megalltak a helyuket.
Neha pedig forditca tortenik. James Belushi mar hires es ismert szinesz volt mikor a Jim szerint a vilaggal egy uj oldalarol is megmutatta magat es igy is sikeres lett.

Kicsit ellenpelda Charlie Sheen aki szinten sikeres ismert szineszkent csapodott a Men sorozatba aztan a drog es alkoholproblemai miatt kivagtak es azzal a szerencsetlen ASton Kucherrel helyettesitettek akit ki nem allhatok.
De a lenyeg nem ez. Hanem hogy attol meg vitathatatlanul tehetseges es sokoldaluak a fent emlitett szineszek.
Az agymenokbol meg senki sem az. Ha egyszer vege akkor nem nagyon fognak rajuk emlekezni.

A penzt nem sajnalom toluk persze keressek szarra magukat amig csak lehet de nyilvan az zavar hogy en nem kapok ennnyit a jelenlegi munkamert :)
Ahogy azt korábban megírtuk, a jövőre befejeződő Trónok harcát nem fogja csak úgy elengedni az HBO, hülyék is lennének, hiszen a hetedik évadra nemhogy az HBO de a mai sorozatvilág egyik legnézettebb portékája lett. Egy ilyen franchise-t akkor sem szabad elereszteni, ha elképesztően sok pénzbe…..
Phxmike 2018.06.09 11:22:15
@krferi: Nem ertem miert ne lehetne velemenyem? Vagy filmes blogokba vagy ilyen temakhoz csak azok szoljanak hozza akiknek tetszik? Akinek nem az kussoljon? Mar itt tart a diktatura otthon hogy kulturcenzura is van nem csak polkorrektseg...?
Phxmike 2018.06.09 21:13:33
@lalolib: Regiek kozul pl The Onedin Line, Fawlty Towers, Monty Python. Kozepesen regiek kozul a Ferjek gyongye megunhatatlan sokadszorra is ujranezheto. Black Adder. A Jim szerint a vilag is remek szerintem. A big bsng theory mondjuk elso het evada mielott elkurvultak. Vagy autosbol a Grand Tour verhetetlen. Kicsit kemenyebb, tavolodva a vigjatekoktol a Quarry vagy a Mean streets vagy most megint ismetlik az HBO-n a The night of. Netflixtol egesz jo volt az Expanse, Travellers, Asension. Amazontol meg a Man in the high castle is kivalo. Rengeteg jo sorozat van. A tronok harca nem az a westworld sem es a walking dead sem hiaba megy a hype korulottuk.
  Harmadik epizódjához érkezett a Westworld második évada az HBO-n. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményeit...
Phxmike 2018.05.09 19:41:26
Az elso eved is elegge katyvasz volt de ennek aztan vegkepp semmi ertelme. Szerintem az erod ostrom majd elviszi a legrosszabb ostrom cimet a valaha forgatott filmeknel sorozatoknal. Nem is erdemes ra szavakat pazarolni annyira nevetseges volt. Szerintem meg serto is hogy a nezok ele ilyen moslekot dobtak. Minek neznek minket? A fekete parduc hasonloan gagyi zero tortenetu szar de a marvel legalabb effekteket tud gyartani. Ettol fuggetlenul kikapcsoltam a felenel.
Ez a westworld egy szutyok. Minek ez a sok idegtepo csavar meg alom meg titkolozas benne. Az ember ha sorozatot nez akkor egy ora kikapcsolodasra vagyik es nem feltetlenul ugy hogy minden egyes masodpercere emlekezni akar az elozo resznek. Az Agymenok szerintem azert mukodott sokaig mert eleg jol csinalta ezt a szorakoztatast lazan kotodo epizodokkal.
Az eredeti Westwold film nagyon izgalmas lehetosegeket teremtett egy hatalmas szep uj vilagot rengeteg kalanddal es ehelyett a sorozat egy viszonylag szuk sotet es foleg ostoba terben jatszodik meglehetosen egysiku modon. Ossze vissza ugralva. Sztori az nincs benne de a hulye ugralasokat en mar unom azt hiszem ennyinel ki is szallok a dologbol. Ennel vannak sokkal jobb sorozatok amik szorakoztatni akarnak.
Erdekelne hogy a keszitok szerint az mennyire izgatja a nezot hogy lenyegeben sose tudjuk egyetlen epizodban sem hogy hol vagyunk mikor vagyunk kivel vagyunk. Hogy lehet igy azonosulni joval vagy rosszal? Egyaltalan ki a jo es ki a rossz? Ezt szepen lassan linearisan is fel lehetett volna vezetni hogy van egy ilyen park megerkeznek az elso vendegek es rajtuk keresztul latjuk hogy mi hogy tortenik a parkban aztan jonnek a belso problemak stb. Pont mint a filmben. Az elso evad elso egy ket resze valami ilyesminek indult amikor a ket srac megerkezik a vonattal de hogy ebbol ilyen baromsag fog elojonni es hogy ehhez meg Anthony Hopkins is adta a nevet az eleg szegyen.
Ez a legutobbi epizod konkretan mirol szolt? Mit adott hozza a tortenethez azon kivul hogy ujabb 50 perc valtozatos hulyesegekkel tuzdelt es oncelu eroszakot lattunk valtogatva unalmas es semmitmondo beszelgetesekkel. Raadasul teljesen kovetkezetlen karakterekkel.
A tabornok miutan megkapta az uj fegyvert miert nem lotte szitava Dolorest ezzel hogy behodolt neki az emberei szemeben gyenge lett. Az ornagyot le kellett lonie es felelesztenie hogy higgyen benne most meg csak besetal par rongyossal es atvesz egy erodot. Persze. Ha elvileg seregre van szuksege minek meszaroltatja le a delieket? Miert zarjak be a kaput es aztan mi az az ujabb nevetseges jelenet mikor kijonnek a 'tuleloket' szuronnyal ledofkodni ahol meg az is latszik hogy a szurony is cgi ahogy beledofi valakibe. Az ossze vissza teljesen koncepciotlanul gyalogolo futo setalo vagy nem is tudom piknikezni keszulo es fenyes nappal ostromlo kommandosok meg mi a fene akart lenni? Igy kb egy csapat hulye turista ostromolna akiknek elosor adtak a kezebe fegyvert. Meg ha tudtak merrol jonnek miert kellett egeszen az erod kozelebe jonniuk hogy felrobbantsak oket. Miert nem tettek a robbanoszert eleve a fak vonalahoz? Hogy jutottak be a kommandosok a csajszival az erod hatso reszenel hogy elvigyek Abernathyt? Ott nem volt or?. Vagy az a ket szerencsetlen akit ott lelottek az csak ugy allt ott mintha szinten piknik lenne es nem full time ostrom kb 100 meterrel arrebb a fokapunal. Ez olyan tipikus amcsi haborus film hogy a nemet orok mindig hulyek es mindig hattal allnak hogy le lehessen szurni oket.
Es meg lehetne folytatni de minek. Gagyi szar az egesz a nezok az hbo es ugy altalaban a tevezes megcsufolasa ez az egesz.
En ertem amugy az elso posztolo kerdeset...

Meg gyanusan keves is a komment. Csak nincs cenzura? Ciki hogy mindenki szerint szar az HBO uj 'zaszloshajoja'?
Egyszer beszélgettem egy informatikus sráccal, aki feldobta, hogy nem akarom-e valami profibb helyre költöztetni a blogot. Állítólag a profiság egyik eleme, hogy gyorsabb az oldal, a másik eleme, hogy több képpel boldogul mint a blog.hu. Nem léptem az ügyben, mert gondoltam, hogy úgysem használok…..
Phxmike 2018.03.02 17:24:34
@Afterdark: Csak azt nem ertem hogy akkor minek teszed kozszemlere ha az auto neked epul es nem erdekel mas velemenye?
Akkor ne irjal blogot ha nem birod vagy akarod elviselni a kritikat.
Masreszt en normalisan irtam, az ilyen 'bofoges' szavakat meg most mar latom kenyelmesen lehet tarsitani a BMW tulaj sztereotipiahoz..

Soros? Mi van? Kulfoldon elek nem tudom mire gondolsz de nem is nagyon erdekel. Veled ellentetben nekem nem kotelezo itt lennem :)
1969: Simándy József (ha minden igaz) először énekli el lemezfelvételen a Hazám, hazám című áriát Erkel Bánk bánjából. 1961: Rátonyi Róbert egy tévéfelvételen énekli el a Csárdáskirálynő című operett egyik leghíresebb dalát, a Jaj, cica, eszem azt a... kezdetűt. 2017: a Sztárban sztár ötödik…..
Phxmike 2017.09.11 13:48:46
@444: En is elarulok egy nagy titkot. A vilag nem kell hogy ugy mukodjon hogy ha nem tetszik akkor ne nezd. Nem szeretem az olyan kommenteket hogy ha nem tetszik akkor minek nezed. Ez azt jelenti hogy ha nem tetszik akkor ne legyen velemenyem? Igen azt jelenti es igy lesz politika egybol egy egyszeru musorbol.
A demokracia nem kell hogy odaig sullyedjen hogy minden szemetet eltur ami a tevebol omlik es az egyetlen reakcio az hogy akkor nem nezem. Szerintem lehet es kell is tenni ellene. Csak persze jo kerdes mi ertelme mozgalmat szervezni a tv musorok vagy a koztuk levo reklamok (a tv2-on egy ketoras film mar haromoras mert 20 percenkent reklam van) vagy egyaltalan a reklamok tartalmanak (tenyleg vacsora kozben kell reklamot neznem a noi huvelyvaladek meg kulonbozo viszketesek temajarol plane igy direktbe kimondva) mikor nagyobb gond hogy pont az orszagot lopjak ki alolunk.

Mindegy is. De ismetlem. Ez a musor is a mai magyar tarsadalmi rend tokeletes lekepezese. Hulyeseget hulyeknek hulyektol oszt jovanaz. A gyerekeinket meg majd tanitjuk inkabb otthon mert az iskolaban mar nincs mit.
Phxmike 2017.09.11 13:54:16
@SmittyB: Te tenyleg ilyen hulye vagy? Elarulom pont azert van lehetoseg kommentelni a cikk aljan hogy mondhassa boldog boldogtalan hogy neki tetszett vagy sem es aki akarja az meg is indokolja hogy miert. Aki nem akarja az meg csak beirja hogy szar volt. Kesz. Az is egy komment egy kattintas egy szavazat. A social mediaban az is ertek. Plusz egy latogato.

Te minek szovegelsz itt a masik kommentelonek hogy ha nem tetszett minek irogat? Azert van ez az oldal eszleny. Azt varjak el hogy irjanak az emberek.
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Phxmike 2017.08.22 15:26:01
@Drednaught: Ez kibaszott jo volt!! ;) Nagyon mulveltnek kell lenni ahhoz hogy valaki ilyesmit tudjon irni. Nekem nagyon tetszett. Ritkan irok szoval ez nagy dolog hogy most emiatt igen. Csak ezert megerte vegigolvasni ezt a sok hulyeseget itt :) Thanks you just made my day!

A tronok harca egy szanalmas szar lett ugy nagyjabol a masodik eved utan. A legutobbi resz emlitesre sem melto.
Tulajdonképpen várható volt, hogy az HBO sem kerüli el a Sony és a Netflix sorsát, és kibertámadás áldozatául esik - egy olyan sorozattal bíró tévé esetében, mint a 90 millió illegális letöltést és streamet produkáló Trónok harca ez valahol várható volt.  Az amerikai Entertainment Weeklyhez…..
Komoly támadás indulhat a torrentezés ellen: az Európai Bíróság szerint az internetszolgáltatók akár közvetlenül is blokkolhatják az ilyen site-okat. Ez akár teljesen elérhetetlenné teheti az oldalakat, de tényleg véget vethet a kalózkodásnak? Esetleg lenne jobb megoldás a letöltések ellen?…..
30/40 A múmia - filmkritika 2017.06.09 01:34:10
Ötvenes férfiaknál szokott előjönni a kapuzárási pánik. Ennek egyik formája, amikor az illető megérezvén az idő és az évek múlását pajkos bikaként új szerető után néz. Van azonban egy másik megnyilvánulása is, amiről nemigen beszélt eddig a szakirodalom. Merthogy valószínűleg nem is tudott róla. Tom…..
Igen, most már publikus: hazaköltözöm Gibraltárra. 9 hónapja személyesen is van lehetőségem megtapasztalni azt a fordított kultúrsokkot, melyről évekig külföldön élt, majd hazaköltözött klienseim beszámoltak – ekkor költöztem vissza Magyarországra közel 4 külföldön töltött év után. Többször…..
Phxmike 2017.05.15 07:45:18
@Schrammel Ivett: Igen kb olyan mintha a romanokat szavaztatnak arrol hogy hova tartozzon Erdely...
Gibraltar spanyol terulet amit eroszakkal megszalltak az angolok es nagyhatalmi erdekeik miatt valamint strategiai poziciojanal fogva a mai napig tartanak is. Idokozben viszont a vilag megvaltozott Hong Kong is visszakerult Kinahoz ideje hogy Gibraltar is visszaterjen, Skocia vegre fuggetlen lehet Eszak-Irorszag pedig egyesuljon az anyaorszagaval.
Aztan a britek a bekepzelt pokhendi kovetelodzo mindig kiveteleket es uj es uj felteleket szabni akaro hozzaallasukkal mehetnek a picsaba az Unibol. Nem fognak hianyozni...
A televíziós készülékek piacán az elmúlt években számos innovatív technológia bevezetésének lehettünk tanúi, az viszont már más kérdés, hogy ezen újdonságok mennyire hasznosak egy átlagos felhasználó számára...
Phxmike 2017.04.30 11:42:15
Azok akik it irnak lattak mar ilyen TV-t?
Nem?
Akkor jo. Akkor ertheto miert irkalnak ilyeneket.
Nekem ilyen van. A szerzo is jo amugy hogy az elejen azt irja hogy a hajlitott kepernyo noveli a 3D megjelenites hatekonysagat a vegen meg azt irja hogy semmi gyakorlati elonyet nem latta a hajlitasnak hiszen pont 3d-t nem tesztelt rajta. Vagy ez kimaradt a cikkbol.
Tehat altalanos hulyesegek hogy csak egy ember nezheti meg hogy meghajlanak a vonalak rajta stb. Ezert is gondolom hogy meg sosem neztetek ilyet tartosan. Teljesen jo a tv es nem csak kozeprol lehet nezni hanem barhonnan. Nekem is az ablak mellett van de a tukrozodes ahogy fentebb irta valaki igy is minimalis de ez barmilyen tevenel elengedhetetlen hogy azert ne tuzo napfenyben nezd. Nem arra terveztek.
Onmagaban azt hogy korbeolel a musor valoban nem erzed csak a hajlitastol de 3D nel mar nagyot ugrik a latvany. Van masik sima lapos 3d tv-m is azert tudom. Meg aki eddig eljott ismeros es megnezte azt mondta hogy sosem lattak meg ilyen szepnek az Avatart pedig lattak mar 3d ben moziban is.
Szoval ha hinni lehet nekik akkor jobb a hajlitas. En nem nagyon latom a 3D-t. Vagy nem nagyon erdekel. Oriasi elonye a tv-nek ogy a 3d filmeket at tudja konvertalni sima 2d re igy ha HDD-rol akarsz filmeket lejatszani nem kell hogy ket verzio is fent legyen ha eppen nincs kedved szemuveggel nezni.
Az enyem touchpados es hangvezerleses taviranyitoval jon amirol megint nem esett szo a cikkben. Gyakorlatilag a levegoben hadonaszva egy egeret mozgatok a kepernyos es igy goyrsabb valastani a menukbol is. (hozzateszem kurva erzekeny a taviranyito allandoan ha csak hozzaerek tortenik valami fetrenges kozben szoval joparszor majdnem foldhozvagtam mar csak hogy vegre torjon szet es ne tudjam veletelenul lenemitani vagy ilyesmi) Ez szerintem nagyot sokat dob azon hogy internetezni is lehet rajta ha arrol van szo egy egy prezentaciot is megcsinalni. Amire rendszeresen hasznalom az a Samsung telefonnal valo osszekotes. Elinditok egy youtube videot a telefonon mert ott gyorsabb kikeresni es egy gombnyomasal atdobja a tvre es ott jatsza tovabb
ugyanigy castingolni lehet a telefont magat is a tvre tehat fotokat barmit is tudok mutatni pl a csaladnak. Az alkalmazasok jok gyorsan elindulnak a netflizet probaltam sde aztan lemondtam mert unalmas es regi a tartalmuk de ez nem az alkalmaazas hibaja. Vannak jatekok is. A need for speed pl nehany gyengebb pc-t megszegyenito jo elmenyt ad.
Osszessegeben szerintem nagyon jok ezek a tv-t.
Hangzast elvarni ezektol alapveto tudatlansagra vall. Kb olyan mint egy szamitogep alaplapjara epitett csipogotol jatekelmenyt elvarni. Itt az a lenyeg hogy ezek a tv-k venoknyak es a jo hangzashoz meg vastagsag kene tehat sosem lesz jo a hangzas. Nem is arra terveztek hanem hogy ha megveszed hazarohansz es bekapcsolod valami azert szoljon. Mozielmenyhez hazimozi kell. Vettunk egy harmadik samsungot is csak sima laposban ahhoz vettuk ezt a melysugarzot amirol ir a cikk. Bar nyilvan nem fedi le a hangtartomany teljes dinamikajat a basszusra eleg jol raerosit ahhoz hogy sokkal elvezhetobb legyen e tv-zes. Viszont sorrund hatas nyilvan csak fizikailag is jol elhelyezett 5.1 hangszorokkal lesz.
Phxmike 2017.05.01 00:24:26
@efi: Ha te tenyleg ilyen hulye vagy akkor ehhez mar nincs mit hozzaszolni...nezegesd tovabb ezt a fotot amit belinkeltel es ne vegyel ilyen tv-t.
problema megoldva
Elképesztően lélekölő lehet a TV2-nél szórakoztató műsorokkal foglalkozni, programmingot tervezni vagy eladni a sajtónak az újabb és újabb bukást, és ezt azért mondom, mert megnéztem a tegnap esti nézettséget, és kivert tőle a víz. Ha a TV2-nél melóznék, sírnék is, mert iszonyatosan frusztrálna,…..
Phxmike 2017.03.28 12:58:53
@Mikornyitsz Márki: Tilla ertelmisegi meg akkor is ha most eppen szar musort kapott es fenyevekkel jobb meg akkor is ha almabol keltik fel ugy hogy elotte este kilenc uveg vodkat ivott meg mint a szokincstelen ozdi paraszt aki sajnos mar etalonnak szamit a plebs kozott.
Szegeny Vago Istvan mar szornyulkodve fogna a szakallat ha meg musoron lenne es ezeket latna...
A tv2-rol annyit hogy valami huszadjara ismetelt filmet akartam vegignezni a 2 oras filmbol 3 oras lett mert 5 tizperces reklamblokkot tettek bele es szinte mindegyik a huvelygombaval kezdodott.

Ugyhogy reszemrol a kurva anyadat TV2 meg Vajna! Ja es persze Orbannak is.
Véget ér az HBO újonc sorozatának, a Westworldnek az első évada. A tovább után spoileresen tárgyaljuk ki a finálé eseményeit...
Phxmike 2016.12.07 11:31:48
...folytatas
4. A rendezo. Lattam mar par filmet Nolantol de ebbol a sorozatbol teljesen hianyzik az erzelmi azonosulas lehetosege. Komolyan ki akar szurkolni egy idegesito hulye neger kurvanak aki mint szemelyiseg is irritalo hacsak nem tenyleg azert amit valaki irt hogy vegre menjen mar el mert csak igy lathatjuk a kulso vilagot. Igazabol azt sem tudjuk mikor vagyunk a jovoben es hogy van e meg emberiseg odakint. De a lenyeg nem is ez. En akarki akarmit is mond kotom az ebet a karohoz es azt mondom egy film egy sorozat eloszor is szorakoztato legyen. Az rendben van hogy azt mondjatok van akit a gondolkodas szorakoztat nyilvan en sem a Rambo 13-ra szamitottam ettol a sorozattol de erre a felesleges katyvaszra sem. En azt gondolom ezt egy tehetsegtelen hulye csinalta aki egyszeruen a tehetsegtelenseget burkolta be ebbe az atlathatatlansagi halmazba. Bar en nem lattam a Lost-ot talan elvetve a tvben egy ket pillanatot kaptam el de ugy gondolom ott is az lehetett hogy mindegy mit csinalnak mert a nezo ugyis belemagyaraz valamit. Szamomra ez a fajta filmkeszites szanalmas. Az igazan kemeny munka az amikor valaki olyan valamit keszit aminek a vegen sir vagy nevet vagy fel vagy szeret a nezo de erez es ami a film lenyegehez merten kikezdhetetlen logikaju. Egy animacios rajzfilmnel elvarjuk szinte hogy ha a foszereplo farkast huszadjara uti agyon valami mert nem tudja elkapni a gyalogkakkukot akkor is ujra el es csinalja ujra mert itt ez a szorakozas lenyege. A westworldben semmi ilyesmi nincsen. Itt en kokemenyen megkoveteltem volna a sorozattol a preciz tudomanyosan megmagyarazhato kovetkezetes es logikus vonalat hiszen ez az EGESZ ERROL SZOL!! Robotokrol es programozasrol tehat szintiszta logikarol, kovetkezetessegrol, szabalyokrol. Sem ezeknek sem pedig erzelmeknek semmi nyoma.
Vegul az utolso reszrol kulon. Csakis kivancsisagbol neztem meg nem sokat vartam az egesztol mert eleve nem tartom jonak azt ha egy 10 evados elso reszbol csak az utolso mondjuk a szorakoztato es 9 epizodon keresztul kiserleteztek velem mint nezovel hogy felkeszitsenek a katarzisra. Szoval akarhogy is ez nem tortent meg. Semmifele katarzis nem volt. Sem erzelmileg sem tudomanyosan. Semmit nem tudtunk meg kulso vilagbol, kit a francot erdekel hogy Arnold leul es fobeloveti magat egy szeken vagy hogy ez a dolores egy banatos birka modjara koborol egyik helyrol a masikra. Azt kell mondjam meg egy rendes sexjelenet sem volt a sorozatban ami pl neha feldobta a tronok harcat vagy a spartacust. Az orokos oncelu meztelenkedes viszont mar unalmas lett a vegere de nagyon.
Nem ertem a fekete ruhas ember motivaciojat sem fiatalon sem oregen hiszen egyszer meg meg is eroszakolta a csurben dolorest meg az elso egy ket reszben. Eloszor szeretetbol keresi aztan csoadaltbol aztan mar nem is dolorest keresi hanem a labirintust azt is minek??? OVE A KURVA CEG! Azt csinal amit akar ha keri megmondjak neki hogy nincs labirintus vagy ha van akkor az mire szolgal. Abszolut nem ertem es most ne kezdjeetek el belamagyarazni semmit. Szerintem ennek mukodnie kene belemagyarazas nelkul. A kis neger csaj aki valami ugyvezeto fele igeretesnek indult azt hittem hanyattvagjak parszor pl robotok ahogy majdnem ossze is jott egy agyjelenet amikor Ford levaltasat magyarazza a nonek akit kesobb Bernard kinyirt de megsem volt semmi. Mindegy. Szoval eleg sulytalan lett a vegere a csaj bar annak is indult de valahogy nem tudott erdekelni hogy lemeszaroljak a vegere. Mint ahogy az sem hogy az egesz vendegsereget lemaszaroljak a vegeere hiszen NEM TUDJUK KICSODAK ergo sum nem is erdekelhet minket a sorsa mint nezo ERZELMILEG nem azonosulunk az arctalan tomeggel plane ha azt se tudjuk ki ember es ki nem. Jajj es milyen szanalmas probalkozas hogy Fordot lelovik a vegen. Persze. Az egvilagon mindent szabalyoz Bernardot fobelovette sajat magaval es akkor majd pont Dolores lopakodik moge es lelovi. Eleve nyilvan kellene hogy egy ilyen helyen legyen azert minimalis biztonsagi szemelyzet ha neki nincs az azt jelenti hogy olyan totalis kontroll van a kezeben amivel semmi baj lehet. De mondom ez nevetseges ilyen nincs mindig kell legyen biztonsagi protokoll tehat ugymond emberes rendezvenyen kell hogy legyen biztonsagi szemelyzet vagy akar menekulesi terv is. Pont ugy mont ahogy magaban a parkban is kell hogy legyenek beepitett biztonsagi emberek.
Phxmike 2016.12.07 11:38:45
...folytatas
Sokat irtam de ha roviden akarom megfogalmazni csak ennyi: szanalmas probalkozas.
Kivaloan demonstralja azt amikor valami sok penzbol akarnak valamit csinalni tehetseg es lelek nelkul. A szuperhosos filmek 90%-a ilyen. Halal unalmas nevetseges szar mert amikor kb felenel jar az ember mar nem tudja eldonteni hogy most az Avengers 6-ot nezi a Thor -3 at vagy a Vasember 9-et vagy ez most amerika kapitany esetleg? Es meg jonnek hozza...
Valahogy nem ertik a studiok hogy ezek azert mukodtek kepregenykent mert GYEREKEK voltunk amikor olvastuk oket es semmilyen racionalis evillagi elvarasunk nem volt a dolgok felol? Egyszeruen csak elveztuk hogy superman mindent legyoz. Vagy hogy hulkrol lepattan az atomraketa is. De ebbol nem lehet KOMOLY filmet csinalni. Lehet disney szintu filmet csinalni ami kb olyan mint a gi joe hogy senki nem hal meg mert a kobrak mindig kiugranak ejtoernyovel de akkor ne is akarjak komolyan venni a filmet vagy ne adjak el annak. Adjak el mesenek es ajanljak csak 9 eveseknek. Itt ment felre a dolog a westworlddel is.
En a magam reszerol tudomanyos fantasztikumra szamitottam nem disney mesere ahol nem szabad kerdeseket feltenni mert nincsenek ra valaszok csak szanalmas probalkozas hogy misztikumnak adjak el a nem tudast.

Valahogy meg ma is nap mint nap ujra tudom nezni a Ferjek Gyongye azaz King of Queens sorozatot mert minden epizodja onaloan is szorakoztato. EGy ebedhez szinvesen megnezek egy reszt vagy amikor este faradt vagyok megnezek ket harom reszt egy konnyed feludules remenyeben es mindig megkapom. Hiaba tudom kivulrol. Ez olyan mint a Bud Spencer filmek. Mukodnek. Mert SOHA nem akartak tobbnek latszani annal amik. TEgnap este ujra megneztem a Saint Tropezi csendor es Louis de Funes pont olyan szorakoztato volt ujra es ujra mintha csak eloszor latnam. Es o ennel soha nem is akart tobb lenni. Nem allitom hogy minden filmje jo neki is van olyan amit nem birok meg Bud Spencernek is de tobb mukodott mint ami nem.
A westworldnel semmi sem mukodik, se a logika se az erzelem se a szorakoztatas resze nincs meg. Szuper hogy vege es remelem a masodik evadba belebukik az HBO amit amugy egy kivalo csatornanak tartok. Csak most ebbol tanulniuk kene.
Azert eresztettem most kicsit bo lere az utolso resznel mert az elso reszeket erosen kritizaltam viszonylag szukebb szokinccsel de nem akarok ugy tunni mint aki cask azert nem szereti a sorozatot mert keptelen gondolkodni. Pont forditva. Sajnos azert nem mukodik szamomra mert tul atlatszo hogy nem mukodik.
Ez most a filmkeszites ilyen korszaka amikor az embereket egyre hulyebbnek nezik es ontik rank a szemetet. Veget vethetunk neki ha mar senki nem vesz majd jegyet az Avengers 8-ra..
Egyebkent az eredeti 1973-as filmet leadta az HBO2 hetfo este parhuzamosan a befejezo resszel. Mivel a westworld reszeket ossze vissza de napon belul tobbszor is ismetlik a kulonbozo hbo csatornakon egy darabig az eredetit neztem. Hat... 43 ev utan is lenyugozo, meg most is pont ugy felek Yul Brunnertol amikor 'ontudatara' ebred es elkezdi olni az embereket mint eloszor es az a kattogo hatterzene ami a lovasuldozes kozben megy zsenialis. Persze nevetseges a szalagos addatarolok forgasa a hatterben vagy a robotok belseje de az akkori kor technikai szinvonalon ez volt a jovoelkepzeles. Na ebben vartam volna elorelepest az uj sorozattol de megtartva az ertekeket. Semmi ilyesmi nem tortent.
Phxmike 2016.12.08 10:42:19
@Before: Ez a kinetikus ruha tetszik a legjobban mint otlet. Tisztara mint a Szmokinger. Elektromos idegi impulzusokkal a ruha iranyitja a testet ha kell.
Erdekes.
Tobbre nem meltatom ezt a sorozatot hogy ennel tovabb gondolkozzak rajta. Vege ennyi johet valami mas szorakoztatotbb. Szerintem oriasi hibat vetettek a keszitok azzal hogy az elejen nem adtak legalabb viszonylagos tampontokat arrol hogy hol vagyunk mikor vagyunk mik a park fobb mukodesi parameterei stb... Meg a csillagok haboruja is ugy kezdodott hogy ezt elmagyaraztak long time ago in a galaxy far away :)

Igy az ember nem tud azonosulni a kornyezettel a szereplokkel csak kivulallokent szemleli a torteneseket amik egyre unalmasabbak.

Latom masok irtak hogy Ford direkt lovette le magat hogy ongyilkos legyen. Mi a francnak? Es kit erdekel mar. Majd biztos varok egy evet arra hogy kideruljon. El is felejtem addigra.

Valaki mondott egy WoW-os peldat. Tokeletes mi a francert jobb az en jatekelmenyem attol ha az NPC-k akkor is rohangalnak ha en mondjuk alszom es nem vagyok belepve a jatekba? Mesreszt visszaterve az elozmenyek teljes hianyara egy tisztesseges MAGUS-t is ugy kezdtunk anno hogy a meselo elmondta kik vagyunk hol vagyunk es mi a motivacionk. Aztan kezdtuk el jatszani es elvezni a karaktereket...

@Firestarter: Pontosan. Nem csak a hatlovetu volt ott gyilkos fegyver. Mi van ha valaki abban eli ki magat hogy ki akarja belezni a kurvat mikozben a hajanal fogva rancigalja fel a lepcson. A fiatal william talan meg meg is kerdezte hogy a kurvak is robotok? Vagy amikor kiszallt a vonatbol a szokerol nem tudta eldonteni hogy az e. Ha nem tudjak ki a robot akkor honnan tudja hogy kibe vaghatja bele a kest vagy baszhatja fejbe egy kocsmai verekedesnel uveggel szeklabbal barmivel. Mert ilyen verekedes volt az eredetiben de nem a sorozatban. Ah szora sem erdemes annyira bena az egesz misztikus elkodolt baromsag kozben meg alapveto dolgokra nem figyeltek oda. Vagy mast mondok. Mivel ez a vendegek abszolut kiszolgalasara van mi ha valaki azert megy oda hogy kurva legyen es megalazzak mert amugy kint nagyfonok es kicsit erre vagyik? Azt azert nem akarja hogy egy masik vendeg tevedesbol felnyarsalja egy piszkavassal mert huh de jo poen... Mindjart jonnek az okosok es megmondjak hogy az uveg cukorbol van a seklab balsafabol a piszkavas meg intelligens es bluetoothon csatlakozik a vezerlohoz ahonnan meg azt sem tudjak kideriteni hogy hany robot van azok hol vannak es ha meghibasodnak/felebrednek akkor errol tudjanak. Gratula...

@Szepi79: Igy vcan igazad van. Tul sok Asimovot olvastunk meg hasonlokat. Felepult bennunk egy minosegi igeny hogy nem veszunk be akarmilyen hulyeseget hanem valami minimalis magyarazat kell moge. Es Asimov foleg meg Arthu C clarke igenis tett moge. Lehet hogy a mi generacionkat mar nem lehet ilyesmivel hulyiteni mert mi meg olvastunk es tudtuk a vilag mirol szol. Ma meg mar mindenki vv8-on meg andy vajna teveken nott fel megfuszerezve egy kis fideszes pisa nepbutitassal. Jo lenne latni az eletkorokat a kommentek melle hogy ki milyen korosztaly es latni hogy melyik csoportnak tetszik maradektalanul es kinek nem.
Mas
"de hát megmondták neki, a kocsmai jelenetben Ford konkrétan megmondta, hogy hagyja a dolgot. ennél jobban nem tudta volna elmondani, hogy közben ne fedje fel a nagy tervé"
Most szivatsz ugye??! Azt mar az oreg williamnek mondta akkor mar 30 eve kereste a kurva labirintust de a ceg mar fiatalon az ove volt. Egyaltalan azt sem tudjuk (es nem is erdekel mielott valaki megvalaszolja) hogy hogyan kattant be neki ez a labirintus dolog hiszen eleinte meg dolorest kereste.

Amugy tenyleg nem er ennyit beszelni irni rola csak nagyon felduhitett az egesz mert nagyon vartam hogy valami jo sul ki belole.
Pont olyan csalodas volt mint a csillagok haboruja tavaly decemberben aminek a felenel majdnem kimentem. Kurvara ugy lett vege a jedi visszaternek hogy a lazadok gyoztek a csaszar meghalt az utolso halalcsillag felrobbant a szupercsillagrombolo is a birodalmi flotta nagyresze odaveszett minden elkepzelheto kurva fronton gyoztek ovek volt a galaxis es akkor 30 evel kesobb mi van???? meg mindig toprongyos lazadok akik 10db x szarnyuval akarjak felvenni a harcot a megmaradt birodalommal ami erosebb mint amikor elpusztitottak....bazdmeg disney!
Arrol nem is beszelek mikor a hulyegyerek fenykarddal csapkodos idiota fogonosz levette a maszkot majdnem rohogesben tortem ki. Na de ez masik kibeszelo lenne de nem akarom.
Inkabb bevallom hogy ez a vilag nem nekem valo blokkolom az osszes IP-t ahonnan filmeket lehet letolteni es eloveszem a regi DVD-ket abbol a korbol amikor meg filmeket csinaltak.
Tényleg egyre jobb a sorozat, régen láttam már ennyire jól felépített történetet - persze ha Will = Man in Black, akkor menjenek a picsába, de ezzel várjunk még...
Phxmike 2016.11.23 22:39:58
@szociál: Quarry, Cinemax gyartas
ennyi
Phxmike 2016.11.23 22:45:49
@Jhonny23: Szerintem ezt te magad sem erted. Gondolom masoktol el sem varod...
Ötödik epizódjához érkezett az HBO legújabb sorozata, a Westworld. Ezúttal is jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel a tovább mögött...
Phxmike 2016.11.02 19:14:19
Gondoltam vegre jon a kibeszelo es leirhatom hogy remek uj sorozatot talaltam.
Cinemax sajat gyartas es Quarry a cime. Teljesen mas vilag egy hazatero vietnami veteranrol szol a hetvenes evek elejen. Remek ahogy felepitettek a hetvenes evek latvanyvilagat ruhak kocsik minden es szepen halad az egesz. En gyorsan megneztem mind a 8 reszt is az elso evedbol. Ezerszer jobb mint ez a szenvedes itt.
Szoval ehhez kepest a westworld sehol sincs. Komolyan mit akartok olyan sorozatot nezni ahol meg az otodik resz utan is a bloggernek kinkeservesen kell mindent belemagyaraznia hogy mi tortent meg az a legnagyobb esemeny hogy uristen Dolores hazudott. Kurvara izgultam azon a reszen tenyleg...
Azt hiszem a blogger a kovetkezo reszben mar nem tehet mast minthogy elkezdi analizalni a a focimet mert az meg nem volt es mas erekesseget nemigen fogunk ebben mar talalni.
Meg annyit hogy amikor leul az ember a tv ele akkor szorakozni akar! Persze kinek mi a szorakozas. Rendben van hogy neha jo gondolkodtatos filmet is nezni es neha jo szazhetvenotodszor is Bud Spencert. De egy elgondolkodtatos filmben nem akarok neger robotfarkakat latni ahogy log gusztustalanul mikozben semmi szerepe nincs. Oncelu meztelenseg es eroszak ezerrel de a sztorit nem viszi elore. Kb olyan mint a kereskedelmin felidoben egy filmnel a pofadba toljak hogy huvelygomba, beszeljunk rola nyiltan!! Anyatok!
Azt hiszem az egyetlen ami tetszett ebben reszben az a harom aranyszinure festett pucer csaj volt akiket ajandekba kaptak aztan vegul sexjelent megsem lett de nekem tetszett mert kellemes emlekeket idezett fel a James Bond Goldfinger-bol mikor a csajt aranyszinure festettek es kinyirva otthagytak az agyon. Najo a jobb oldali szoke cicije azert eleg jo volt szoval az onmagaban is tetszett :)

A park elmenyt nem ertem. Ha ilyen szinten van egy vilagban a robotika es a mesterseges intelligencia akkor mindenkinek lehet egy otthon es dughatja a szoke macajat vagy filozofalhat egy oreg barattal ahogy Ford teszi. Minek menne akkor egy ilyen helyre. A park lenyege az emberi interakcio lenne kozossegben elkovetve de az nincs.
Negyedik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO új, nagyszabású drámája. Az egymás után megkergülő (értsd egyre emberibben viselkedő) robotokról szóló sorozatban senki sem az, akinek látszik. Egymás után termeli ki a sorozat a rajongói teóriákat (vagy podcasteket), amik között könnyű elveszni,…..
Phxmike 2016.10.26 14:42:10
Unalmas. Amit az elozo resznel csak pedzegettem az most lett biztos. Igaza van az elso hozzaszolonak. Egy film vagy sorozat elsosorban szorakoztasson. Osszeeskuves-elmeletek gyartasara ott van a valodi vilag is.
Ed Harris oncelu eroszakossaga is unalmas. Dolores bamba kameraba bamulasa is unalmas mar. Bernard az egvilagon nem csinal semmit. Unom amikor egy resz ugy kezdodik hogy ulnek egy uvegkalitkaban es beszelgetnek egy robottal. Egyreszt miert kell uvegkalitka miert meztelenek es amugy belegondolt mar barki abba hogy ha az egesz varost halomra lovom jelent amiben vegul a kigyos sajt is megolik minden nap megtortenik akkor estenkent kurva sok dolga lenne a szemelyzetnek hogy minden robotot visszaallitson szolgalatba reggelre?
Valahogy nem latom ezt a mennyisegu szemelyzetet.
Meg mar nem is erdekel az a baj.
Egy ujabb tulkomplikalt tulkoltsegvetsezett hbo marhasag.
Mint amikor a Star Gate SG! es Atlantis sikerseriak utan jott a Universe es halalian unalmas volt hogy reszekrol reszekre semmi nem tortent de ott is mindig volt valaki aki belemagyarazta hogy de igen ez adrama azert jo mert akkor majd ez meg az igy meg amugy fog ertelmet nyerni. Aztan egy evig tartott a szenvedes mire azt a szart is toroltek mert rajottek hogy tenyleg nem valo semmire.
Ha igy megy tovabb ez is igy vegzi mert az embereknek egyszeru szorakozas kell. A tul sok lehetoseg nem szorakoztato.

Kulonben ha mar nagyon filozofalni akarunk a sorozat kezdi feszegetni azt a bizonyos kenyes kerdest hogy akkor mi van ha mi is valakinek csak a szorakoztatasara vagyunk itt a foldon...
Harmadik epizódjához érkezett az HBO Westworld című szériája, mi pedig ismét jelentkezünk spoileres kibeszélőnkkel...
Phxmike 2016.10.18 12:11:07
Igen. Mint az elso hozzaszolo en is ezt erzem. Unalmas kezd lenni. Hozza kell tennem hogy az eredeti eleg jo volt Yul Brynnerel meg a hetvenes evekbol de nyilvan az akkori technikai szinten a robotos trukkok eleg nevetsegesek voltak. Nagyon vartam hogy a CGI mai szintjen mit hoznak ki belole. Igazsag szerint a Vice Principals es a The Night of oriasi telitalalat volt az HBO reszerol egyszeruen nem volt olyan epizod vagy szinte olyan jelenet sem amin unatkozni lehetett volna. A Vice principals vicces volt a Night of minden perceben ott volt a nyomaszto drama.
Ez viszont... hmm 3 resz utan mar turelmesnek kell lenni es olyanokat irogatni hogy be fog ez indulni, lassan osszeernek majd a tortenetszalak meg izgalmas. Az egvilagon semmi izgalmas nem tortent a harmadik reszben. Nevetseges ahogy irta valaki hogy nem talalnak egy robotot. Unalmas mar Dolores szenvedese meg unalmasak a lelket boncolgato beszelgetesek az uvegkalitkaban meztelen robotokkal.
Ahogy irta valaki Anthony Hopkins brutalisan mutatja be hogy a robot nem erez szegyent mert meztelen igy nem kell letakarni. Az szerintem oriasi rendezoi hiba hogy ez viszont nem igaz a dolgozokra. Ok erezhetnek szegyent vagy akar megbotrankozast is mert egy meztelen valami ul veluk szemben. Es ha semmi technikai ertelme nincs hogy meztelen legyen akkor miert ne lehetne feloltozove akar az a robot.
A focim halalian unalmas. Ennel rosszabbat nem is csinalhattak volna. Egyszer talan elmegy de kinek van kedve ezt a misztikusan sejtelmes kodos valamit ujra es ujra vegignezni.
Osszessegeben bizakodva indultam neki es most ott tartok hogy nem igazan banom ha elmulasztom a kovetkezo reszt. Vagy akar az osszeset...
Pont ugy mint a tronok harcanal. Eloszor neztem aztan meguntam az ezerfele szalat meg unalmas parbeszedeket amik csak arra voltak jok hogy az egeszet meg kiterjesszek hat evadra meg 22 epizodra evedonkent. Igy azt sem nezem. Kb az Agymenok az ami most tart ott hogy elfaradt a tulfizetett szereplok mar nem tudjak hozni az szuz esetlenseget mint kezdetben. Most mar minden poen megtervezett mindenre tudjuk mi lesz a valasz. Ezzel ott tartok hogy nem kovetem eloben de mikor megvan az eved egyben letoltom es megnezem de nem nagy lelkesedessel. Vicces hogy a szereplok kulon kulon filmeket is kaptak kisebb nagyobb szerepeket de egyik sem volt kiugro maradando elmeny. A sorozaton kivul nem ernek semmit. Az egyetlen kivetel talan Bernadette, The bronze-ja. Ami vicces es egesz jo benne.
Tehat inkabb varok egy vice principals 2. evadot mint a kovetkezo westworld epizodot.
Szerző: Harmat Árpád Péter Hitlernek több tehetséges tábornoka is volt: megemlíthető például Erwin Rommel, a sivatagi róka, az Afrika Korps legendás vezetője, Erich von Manstein, a Krím félsziget meghódítója, (és Harkov visszafoglalója), Hasso von Manteuffel, az ardenneki támadás hőse és Walter von…..
Még szeptember elején jelent meg egy írás a hit, a vallások és a gyógyítás kapcsolatáról. Az írás igen érdekes vitákat váltott ki pro és kontra. Egy kicsit más megközelítésben én is meditálnék a témán, elszakadva egy kicsit a konkrét vallási vonaltól, inkább a jelenség általánosabb értelmezésének…..
Komoly gondjai vannak a Wizznek a debreceni bázissal, legalábbis egyértelműen ezt jelzi, hogy alig egy hónappal Brüsszel-alsó után, pár napja kikerült a menetrendből Malmö is. Most már ugyanannyi bukott útvonala van a Wizznek a második számú magyar repterén, mint ahány meg tudott maradni. Ez pedig…..
Phxmike 2016.07.20 12:42:16
@vivike22: Barcelonat azert nem irtam mert oda minden megy oda mar nem igazan lehet olcsobban kinalni. Bar persze nem debrecenbol. Es mivel ket spanyol jarat nem hiszem hogy lesz en Alicantera szavaznek mert oda alig van jarat. Valenciaba meg egyebkent van Kolozsvarrol es es Temesvarrol is a hatar tuloldalan inkabb azokat hasznaljak. A partiumi magyarok meg gondolom Alicante miatt szivesen atjonnenek Debrecenbe. Hiszen toluk nincs is mas jarat Pest meg messze van nagyon nekik.
Alibanya jegyzetel Jó nő 2014.12.06 09:48:40
Nem vagyok független. Hosszú távú titkos kapcsolatra keresem érzelmekkel, és szenvedéllyel megáldott partneremet. Csak szex kapcsolat nem érdekel, véleményem szerint hosszú távon nem is működőképes. Kor nem akadály, az érdekel ami a fejedben van és amit őszintén ki mersz…..