Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maibear

15 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elrejtett Élet A terápiás kutya 2010.08.06 07:23:00
És plusz egy macska.  Mondják, hogy az állatok, különösen a házi kedvencek, nagyon megérzik azt, hogy ki szereti őket igazán. Megérzik azt is, ha valaki szomorú, beteg, és azt is, ha sérült. Az ő szeretetük érdek nélkül való, önzetlen és teljes.Egy természetfilm…..
Régóta nem volt már kedvem írni. De akkor meg minek kezdtem el? Jogos a kérdés, de nem tudom rá igazán a választ. Tulajdonképpen örömteli dolgokon vagyunk túl, hiszen a legidősebb fiam sikeres nyelvvizsgát tett és a tanulmányait is befejezte, mégpedig szép eredménnyel. Hogy…..
Remélem, hogy nem "csak" a tavasz miatt, de most örömteli  változást érzek a gondolataimban, cselekedeteimben.Nem régen volt olyan, hogy az egyik tanító néni együttérzően jött odahozzám beszélgetni. Azzal az "előre megfontolt" szándékkal, hogy segít,…..
Elrejtett Élet Kapcsolat? 2010.03.20 22:23:35
Ma keresgéltem a blogok között. Főleg a gyermekeim fogyatékosságával foglalkozókat figyeltem. Írtam egy pár sort magunkról a gyermekeit egyedül nevelő édesanyának. Tisztelem őt így ismeretlenül is, mert egyedül minden sokkal nehezebb. A mi életünk is nagyon nehéz, de itt van a…..
maibear 2010.03.22 14:58:40
@cseho: Szia! Nekem nem az a célom, hogy méricskéljek, és bárkit is erre késztessek a mi élethelyzetünket olvasva. Bennem és férjemben összeomlott a világ 15 évvel ezelőtt. Akkor vártam a harmadik gyermekemet, és akkor tudtuk meg, hogy Máté autista. Én azóta teljesen bezárkóztam, és ebben persze része volt a többi csapásnak is, ami minket elért. Ennyi év kellett, hogy újra fel tudjam emelni a fejem. Tudom és látom, hogy mennyi baj, tragédia van a körülöttem élő, és csak a híradásokban megismert emberek életében. De csak mostanra lett erőm, hogy odaforduljak másokhoz. Nem akarok ráakaszkodni senkire, nem akarom sajnáltatni magam, azt sem állítom, hogy biztosan segíteni tudnék bárkinek is. De úgy gondolom, hogy sokszor az is segít átélni akár csak egy újabb napot, hogy elmondhattam valakinek, vagy nekem elmondhatta valaki azt ami fáj. Ennyi! Szeretettel üdvözöllek.
Györgyi
Elrejtett Élet A project 2010.03.21 22:15:00
Az, hogy rövid az Élet, ugye közhely. Töménytelen sok közhelyet puffogtatunk el egy nap. Mert sokkal kényelmesebb, mint átgondolni a dolgainkat, esetleg változtatni is rajtuk.Az első bejegyzésemben leírtam, hogy majdnem elveszítettem a férjemet egy szörnyű közlekedési balesetben.…..
Elrejtett Élet "Asszony dolga" 2010.03.14 14:18:14
Örömeink és kesergéseink kiapadhatatlan forrása a házimunka, az "asszony dolga". Elegünk van belőle minduntalan. De azért mégis mindig csak akadnak olyan pillanatok, amelyek örömöt okoznak, és erőt adnak ahhoz, hogy tovább csináljuk.A hétvégi nagy főzőcske például…..
maibear 2010.03.21 20:15:28
@wadmacs: Azon szoktam kiakadni, ha azt mondják, ja te csak otthon "vagy"?
Mondanám neki, hogy te meg csak bent vagy ott a munkahelyeden. Munkáról, küszködésről szó sincs, ugye?
Három gyermekes családanya vagyok.Legidősebb fiam 20 éves, ő a gimnáziumi évei alatt lett "beteg". A viselkedészavara "aktiválódott", a kamaszkor + a hormonok a meglévő problémáját veszélyes szintre turbózták.Nem fogadták el és be, de önmagát is…..
maibear 2010.03.21 19:48:13
@a segítő: Nagyon köszönöm a hozzászólását. Jó érzés volt olvasni.
Elrejtett Élet folytatás 2010.03.21 14:49:54
Rövid üzemzavar, de már újra tudok bejegyzést írni. Szuper!..
Mosolyka Az évszázad édesapja 2010.02.12 19:52:00
    Dick Hoyt és fia, Rick minden maratonon, duatlonon és triatlonon közösen indul el, és egyszerre érnek célba. Pedig a fiú nem tud sem járni, sem beszélni. Egy középkorú férfi fut az országúton, maga előtt kerekes székben tolva egy fogyatékossággal…..
egyszervolt Autizmus egy percben 2009.03.18 09:13:00
Készítette: Spáh Dávid..
Elrejtett Élet Nap mint nap? 2010.03.05 21:22:22
Kérdezték tőlem, hogy tervezek-e mindennap írni a naplóba? Nem, nem tervezem. Majd az élet hozza, hogy milyen gyakoriak lesznek a bejegyzések. Azt tervezem, hogy egy-egy történés apropóján a gyermekünk fogyatékosságával való első szembesülésünktől egészen a napló…..
Elrejtett Élet Hála 2010.03.12 15:38:55
Azt mondják, ahol tányér és kanál van, azok össze is csördülnek néha. Két ember "szerződéses" kapcsolata, vagyis a házasság is ilyen. Megkapjuk egymást egy életre, úgy, ahogyan vagyunk, és az első néhány év "lebegése" után elkezdődik az egymás…..
Valóban elsétált a család, ahhoz a helyhez, ahol a baleset történt. Nagyon felkavaró volt. Sajnos még most sem érzem azt, hogy sikerült volna lezárni magamban, magunkban a történteket, hogy sikerült volna tovább lépni.Ezeknek a történéseknek éppen úgy gyógyulnia kell, mint…..
Izgatott várakozás van bennünk. Nem mondjuk ki, de látjuk egymáson, érezzük. Vasárnap lesz két éve, hogy a férjem és vele együtt Máté fiunk (18 éves autista gyermekünk) kapott az élettől még egy esélyt. De kaptam én is, mert nem özvegyként kell élnem.  Az utcánkban…..
Egy-két alkalommal bele olvastam fórumokba, nézegettem a különböző helyen közzétett hozzászólásokat. Dermesztő a stílus, és úgy egyáltalán az, ami árad az emberekből. Legalább is azokból, akik valamiért fontosnak tartják, hogy nyoma maradjon a véleményüknek. Ezek sokszor…..
maibear 2010.03.05 17:08:50
@wadmacs: ezért szorongok egy kissé, mert én úgy érzem, hogy egy teljesen más országban élek, mint amiben felnőttem, nem az elmúlt rendszert sírom vissza, de most minden szabad, túl szabad, és a bunkóság a menő, ez az én bajom, de tudom, hogy nem vagyok ezzel az érzésemmel egyedül
Elrejtett Élet Visszajelzés 2010.03.05 08:25:00
Ma reggel örömmel olvastam egyik sorstársam bátorító e-mailjét a bloggal kapcsolatban. Elmondta az észrevételeit, és biztatott, hogy folytassam tovább, amibe belekezdtem. A mi kis életünkben, illetve az én "kis" életemben ez van olyan nagy öröm, mint pl. egy brókernek egy…..
Elrejtett Élet Vizsga 2010.03.04 14:33:35
Nagyfiam nagyon félt a mai vizsgától. A múlt héten még kétségbe volt esve. Ezeknek a vizsgáknak a sikeressége a feltétele annak, hogy a tanév végén ez egész képzésre pontot tehessenek a záróvizsgákkal. Olyan témából kellett számotadnia, amit már az előző tanévben…..