Regisztráció Blogot indítok
Adatok
laza víziló

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az MDF Facebook oldalán posztolták ki Szegő Péter írását, melynek a címe Zsidóként mért szavazok az MDF-re. A cikket nem olvastam el, és bevallom nincs is kedvem. Miért?Alapvetően zsidó vagyok, nem vallásos, de anyám zsidó, az egész családom akit ismerek zsidó, és valljuk…..
Kedves Hallgatók! Olyan szinten sok egyetemi-főiskolai modorosságot küldtök, hogy ezekből már több tematikus posztot is össze lehet állítani. Hát akkor jöjjön az első ilyen. Kezdjük egy emaillel Zalahusi Üzleti kommunikáció tanárjától: "Kedves Hallgatóim! Viszonylag…..
laza víziló 2010.03.13 16:22:45
Szkeptikus blog Mesevilágok 2010.02.22 07:22:00
Miért vesz körül minket ennyi csacsiság? Nem hiszek az „emberi butaság” típusú magyarázatokban. Nem hiszem, hogy az lenne az ezotéria-jelenség helyes leírása, hogy emberek butaságokat igaznak gondolnak. Inkább az igaz és a nem igaz közötti határ léte bizonytalan és/vagy érdektelen…..
laza víziló 2010.03.08 23:46:50
@pounderstibbons: A te döntésed, használod-e vagy sem...
laza víziló 2010.03.09 00:38:22
@Joco74: Valószínűleg ugyanazt értjük tudomány, tudományos mérés stb. alatt.
Számszerűen mérhető előrejelzések, melyek sorra megbuknak? Én nem sok ilyet láttam-hallottam eddig. Lehet, hogy te több asztrológiai előrejelzést olvastál, mint én? :) Komolyan, mire gondolsz?
Arra, mikor megírja a horoszkópod másnapra, hogy ma kirabolhatnak az utcán? :D Az ilyesmit én is bájosnak (de kicsit bajosnak) tartom. Ezeket, azt hiszem, ma "népszerű asztrológiának" nevezik. Magyarán: ez nem valódi asztrológia. Ez (a cikkben írt) mesevilággal alaposan összekevert valódi asztrológia.
(És egyébként nem tudom, hogy "asztrológusok" miért írnak le ilyeneket, de van egy sejtésem...)

Én az önismeret fejlesztését tartom az asztrológia legnagyobb erényének. De sok egyebet tud még. Az embernek a - biológiain túlmenő - korszakai vannak, őt aktuálisan foglalkoztató témái, tanulmányai, változó érzelmei, állandó és változó kedvenc időtöltései, pénzszerzési lehetőségei, mindenféle hozzáállása mindenféle dologhoz... Ilyenekkel érdemes foglalkozni. És előrejelzést is lehet adni ilyesmiben és bármi eyébben is. De természetesen nem "tudományos" előrejelzést, az biztos. Olyan tanácsot lehet adni, hogy melyik évben érdemes pl. vállalkozást indítania valakinek. Kérdés, ezzel akar-e ezzel élni valaki.
Az asztrológia rengeteg dolgot nem tud, előre sem és amúgy sem, de sok mindent igen. Ez utóbbiak érdekesek (szerintem).

Köszi a cikket, ezt még éppen nem olvastam ;) De erős matekos voltam, a valószínűségszámítás is ment mindig, a kauzalitásról is tanultam, a koincidencia fogalmával is tisztában vagyok.
(Nem győzött meg.)

Köszönöm nektek az eszmecserét (=az egymás melletti elbeszélést :D), örülök, hogy látom, hogy nem minden szkeptikus zárkózik el mereven az asztrológiától, csak számonkérést hallok és a témában való kevés jártasságot tapasztalom.
laza víziló 2010.03.09 00:42:35
@Joco74: Arra elfelejtettem válaszolni, hogy miért tartom igaznak az asztrológiát. Azért, mert én még nem kaptam hazugságon. Igazat pedig nap mint nap százat mond.