Regisztráció Blogot indítok
Adatok
caltabellotta

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazásaim egyik kedves színhelye Olaszország; számos vidékét és városát bejártam. Hosszú listát tudnék írni arról, hová menjenek, ha nem az Adriai-tenger zsúfolt fürdőhelyeire vágynak, vagy nem a szokásos turistacélpontok érdeklik Önöket. Erről a képzeletbeli listáról választottam 5 helyet, ahová…..
A fűtési szezon apropóján egyszerre három helyen is irtják a fákat a Péterhalmi erdőben, néhány héttel ezelőtt egy jókora részt kivágtak az eddig megkímélt Alacskai oldali erdőszélből is. A letarolt területtől néhány méterre hajléktalanok sátrai és méteres hulladék…..
caltabellotta 2014.11.29 12:41:11
www.pezsi.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=95

"Nemcsak budai erdők vannak. A Pilisi Parkerdőgazdaság kezelésében több száz hektárnyi erdő zöldell a pesti oldalon is. Ha Pest tüdejéről beszélünk, annak a jobb lebenye egész biztosan a Péterhalmi-erdő." Vajon a kezelőnek mi a szándéka vele? Mert morogni lehet, de tenni kellene inkább! Kedves Péterhalmi Erdő, van javaslata is?
Nemrégiben szenteltem egy posztot a muskátlinak, pontosabban jellemző kártevőinek, és a bejegyzés visszajelzései megerősítettek abban, hogy a muskátli még mindig az egyik legkedveltebb, és leggyakrabban tartott zöld kedvenc, ugyanis sok kérdés érkezett azóta, elsősorban a szóban…..
caltabellotta 2014.11.28 10:32:50
@Lángharcos: Lehet hogy már késő, de itt van: "A Citromillatú muskátli gyorsan nő, ezért rendszeresen fontos visszacsípni, visszavágni.
Óvni kell a fagytól, ősszel be kell vinnünk a lakásba. Ezután 10-13 °C- os hőmérsékleten tartsuk! Nyáron a 21-22 °C körüli hőmérsékletet kedveli. Nagy fényigénnyel rendelkezik.
Rendszeres öntözést igényel, lehetőleg alulról öntözzük. Talajfelszínt hagyni kell kiszáradni a két öntözés között. Télen az alacsonyabb hőmérséklet miatt kevesebbet öntözzük. A lakásban tartott növényeket jól szellőző helyen kell tartani a gombás betegségek elkerülése érdekében.
A növekedési időszakban hetente kezeljük tápoldattal. Átültetni tavasszal kell virágföldbe. Az elfonnyadt leveleket távolítsuk el!"
Tíz kiló burgonyát kaphatnak azok a 65 év feletti lakosok a XVIII. kerületben, akik a négy kijelölt átvevő hely egyikén személyesen megjelennek, vagy meghatalmazottat küldenek. A tavalyi részben ehetetlen, de a piaci árnál jóval drágábban beszerzett szlovák burgonya helyett még…..
Kellemetlen meglepetésként érte az utasokat a BKK közelmúltban meghozott döntése, amellyel egyik napról a másikra lerövidítették a 93-as busz útvonalát. Az intézkedés főleg azoknak okoz bosszúságot, akik eddig a Fedezék utca és a Ferihegyi vasútállomás közötti szakaszon…..
caltabellotta 2013.05.31 00:00:03
Tovább gyűrűzik a kerületi fideszes színekbe bújt KDNP-s alpolgármesteréhez köthető, korrupciógyanús botrány. Ezúttal a csepeli (szintén fideszes) önkormányzat cége érezte úgy, hogy Csomó Tamás KDNP-s alpolgármester sógorának várpalotai cégét kell megbíznia…..
Csaknem 320 XVIII. kerületi iskolába készülő gyermek beiratkozását utasították el helyhiányra hivatkozva, teljes bizonytalanságban hagyva a szülőket. A szerkesztőségünknek név nélkül nyilatkozó iskola igazgatók elmondása szerint ebben az évben robbant az az…..
caltabellotta 2013.04.11 20:22:27
@zsírmalac: Miért ne lenne a szülőnek beleszólása abba, hogy iskolaérettnek látja-e a gyerekét? Az én fiam októberi, tehát év vesztes volt, és rengeteget fejlődött az alatt az egy év alatt, kellett az iskolához! Ha augusztus végén született egy gyerek, bizony nem biztos, hogy iskolaérett is! Persze most mindenki az lesz, mert nem férnek el az óvodában a gyerekek, de nem ez a helyzetre a normális megoldás. A GYEREKEKRŐL van szó, méghozzá a legmeghatározóbb első osztályban!
Úgy tűnik ügyesen lobbiztak Pestszentlőrinc fővárosi képviselői, mert a százmilliárd forintot is meghaladó budapesti forrás elvonások közepette is megvalósulhat néhány kerületi beruházás. A fővárosi Közgyűlés döntése értelmében megújulhat a Béke téri villamos…..
Bár a jogszabály már közel két hónapja ismert, mindösszesen két napja maradt a kerületi Képviselő Testületnek arra, hogy megmentse az államosítástól a kerületi szakorvosi rendelőket. Javaslatnak még nyoma sincs. Erre hívja fel a figyelmet a kerületi ellenzék frakcióvezetője…..
Torobala baross tér című képét az Urbanista Indafotó-gyűjteményébe töltötte fel. Kösz! Palotabarát, a bpxv bloggere ismét elgondolkodtató poszttal örvendeztetett meg. A kérdésfelvetés adott, megfejtések, tippek, vélemények, jöhetnek a kommentekbe!   Elmélkedtem a…..
caltabellotta 2013.02.14 16:54:27
@pöttömröff: Azért a Rákóczi útra ne mondjuk már, hogy utca, mert nem vezet "Rákóczra" :D Inkább abban lenne logika, ha a közterület típusát pl. a szélessége, sávok száma, a rajta folyó forgalom (tömegközlekedés vagy sem) határozná meg. És bár lehet ez fontos kérdés, de ma nem ez a legégetőbb problémánk, azt hiszem.
A módosítók elfogadása után egy olyan választási törvény képe tárul elénk, amiért Putyin is csettintené a két ujját, és amiért a különböző megfigyelők Fehéroroszágot, Oroszországot vagy más államokat szokták zaklatni. A remény még él, hogy az Alkotmánybíróság…..
caltabellotta 2012.11.13 09:00:27
@weisz manfréd huba: a fácséra miért ne vonatkozna? Internet...
„… a 2006 őszi események miatt van adóssága a balliberális koalíció szereplőinek. A rendőrség képtelen volt elválasztani egymástól a tisztességes, demokratikus ellenzéki tüntetést, amit a Fidesz szervezett, a minden törvényt felrúgó, garázda elemektől. Minimum…..
152 millió forintot vont el az önkormányzat fideszes többsége a kerületi iskoláktól. Az elvonásból olyan tételeket finanszíroznak, mint például a Hargita téren készülő, 20 millió forintba kerülő emlékmű. Döbbenten fogadta a kerületi intézményvezetői értekeztet a…..
Alig-alig sikerül mederben tartani az indulatokat a Bókay kertben elhíresült roma lagzi kapcsán, amikor Bókay kertváros nagy része még másnap reggel is a hangoskodóktól szenvedett.A panaszáradatot és a felháborodást látva hétfő reggel a polgármesteri…..
Minikommandó A fal 2012.02.21 11:05:00
 Van a sarokban a fal, nekem meg változó mennyiségű szabadidőm. Azt tervezem, hogy festek rá házikót, kerítést, fát meg madarakat, legyen már egy kicsit barátságosabb a játszóplacc. Persze rengeteg mást is tervezek, ezeknek kizárólag a véges energiakapacitsom szab…..
 Történt ugyanis, hogy két darab 1 éves a fejébe vette, hogy ők márpedig nassolni fognak. 1 órával az uzsi után, 1 órával a vacsora előtt. Egyértelműen éheznek, igen. Olvastam egyszer egy tanulmányt, aztán nem tudom milyen kutatásokon alapult, de mindenesetre lehet benne…..
A szólásszabadság védelmében foglalt állást az Emberi Jogok Európai Bírósága, mikor keddi ítéletében megállapította, hogy Uj Péter, az Index főszerkesztője nem követett el becsületsértést azzal, hogy egy cikkében szarnak minősítette a Tokaj Kereskedőház egy borát. A Népszabadságban 2008-ban…..
caltabellotta 2011.07.20 10:30:05
@Rwindx: Többek között pont erről van szó. A bíróságok (itthon) vizsgálhatták volna a "hitelrontás" esetét, mert az van a cégeknek, mármint hitelességük, vagy nincs. A szar bor nem lesz jobb, attól, hogy tulajdonosok és dolgozók csinálják...Valószínű tényleg szar, ha nem hitelrontás miatt tettek feljelentést, ugyanis ha bebizonyosodott volna, hogy kiváló, akkor lehetett volna kezdeni valamit. Nem vagyok jogász, de így gondolom.
"A dohánylobbi erősebb volt" - tette egyértelművé Balsai István, hogy a dohányadó emelésének megfúrása most akkor korrupciós ügy-e vagy sem. Az. A kormány javaslatát a dohánytermékek jövedéki adójának emelésére előbb Hörcsik Richárd módosítása csökkentette,…..
caltabellotta 2011.07.15 09:57:13
@NYJetsTD: Abból már lekopott cca. 1 millió. Sajnos, még így is túl sok maradt, ez tény.
     Májusi blogbejegyzésünkben hívtuk fel a figyelmet, hogy az IVS keretében létrehozott előkertek különösen rendezetlen képet mutatnak. Legújabb híreink szerint már lakossági bejelentéseket is tettek a lakók, mert a gaztengerben "szépen"…..
Poligraf Liszt Ferenc Airport 2011.03.17 13:04:04
caltabellotta 2011.04.25 18:00:48
@Love is in the air: csak éppen senki sem érkezik Leonardo da Vinci-re, mindenki Fiumicino-ra megy...vagyis kb. Ferihegyre.
Egy egészen új és sajátos berendezkedési forma bontakozik ki a keresztény konzervatív kormány család és gyermekvédelmi harcában. A módszer forradalmi, mondhatjuk nyugodtan, radikálisan új, eddig még nem élt vele senki: ők - egészen pontosan a fővárosi önkormányzat -…..
caltabellotta 2011.04.07 12:04:51
@homo apolitikus: akkor csak kereszténydemokrata lehecc...még rosszabb a posztban tárgyaltak szempontjából a hozzáállásod. Úgy látom, a tényekkel komoly problémáid vannak.
 Mára demokratikus hatalommonopólium jött létre Magyarországon. Van ilyen? Hiszen a demokrácia lényege éppen az, hogy nem monopolizálható a hatalom.Valóban: ott, ahol a demokrácia gyökerei maguktól, hosszú-hosszú évszázadok alatt jöttek létre, igen kicsi az esély manapság…..
caltabellotta 2011.03.05 19:40:54
@-JzK-: Ennyi telik a diktatúra meghatározására? Komolyan?
Ha nem voltak rosszindulatú szomszédaid, nyugodtan kiabálhattál hülye Kádárt is, nem jött semmiféle autó.
Diktatúra meghatározása: Valamely, létszámát tekintve kisebbségben lévő, szubjektív társadalmi csoport érdekeinek érvényesítése a kirekesztettek érdekeinek nyílt, vagy burkolt elnyomásával, a jogalkotás és a jogalkalmazás eltorzítása mellett. Egy személy ill. egy párt egyeduralma. A hatalmat erőszakos úton ragadják meg; megfélemlítés, manipuláció és terror által. A törvények betartatása, valamint a hatalom megtartása fegyveres testület -pl.: titkos rendőrség- feladata.
A hatalmat demokratikus úton szerezték meg, a megtartása már más tészta lesz.
És ne gyere a 2/3-dal, az ország lakosságának kisebbsége az.
Lehet köpködni, de ez egy igazi lakmusz - az volt 2006-ban is, és működik most is. A hangzatos ideológiák mögött szándék, politikai maszlaggal leöntött bénázások és szemétségek egy pillanat alatt lepleződnek le, ha "lefordítjuk őket Pistire", akinek 15 évesen a…..
caltabellotta 2011.03.04 21:16:57
@Severus: Mélységesen egyetértek. Az egyetlen hozzászólás, amely a valóságos helyzetet mutatja, és ez a hideg kegyetlenség megdöbbentő. Ugyanis nem csak cigány gyerekek szakadhatnak le, hanem a szegénységből, esetleg mély szegénységből jövő gyerekek is, ahol nem természetes, hogy leveszem a könyvet a polcról, mert lehet, hogy polc sincs. Lehet, hogy ebéd sincs.
De fontos, hogy 12 éves kortól büntessünk.
Én szégyellem magam.
caltabellotta 2011.03.04 21:37:40
@sertésmájkrém: Sajnálom, ha azt hiszed, hogy amit itt köpködsz, az az egyetlen, tuti valóság. Kicsit mélyebbre kellene ásni a magvas gondolataidban, hátha rájönnél, hogy a kegyetlenség hosszú távon sosem kifizetődő. Még neked sem.
Miért kell itt mindenkinek bűnözőket vizionálnia?
Orbán Viktor tegnapi évértékelő beszéde igazolta azon várakozásokat, hogy a miniszterelnök a Fidesz, illetve a kormány táborát kívánja orientálni; s csalódniuk kellett azoknak, akik a konkrétumokra voltak kíváncsiak. A Tiszta Beszéd mai posztjában azon pontokat vette sorba,…..
caltabellotta 2011.02.08 18:34:54
@szürke_tag: Angela Merkel mondjuk, mint kommunista barom, érdekes felvetés. Nem ígérni semmit barátom, az a legegyszerűbb dolog. Aztán hátba vágni egy péklapáttal (stílszerűen), mondván, hogy megszavaztad, enyhén szólva nem etikus. Ez téged láthatóan nem zavar, másokat meg igen.
(Amúgy a XVIII. kerületben lakom én is, épp tönkrement a Bence pék...bár nem igazán tartozik az évértékelőhöz.)