Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lrs

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos ez egy dögunalmas autó. Már tépem a hajam (fejbőröm), hogy miért nem valami eseménydúsabb 123-ast, egy igazán lélegzetelállító sztorikkal kecsegtető 124-est, vagy legalább egy hébe-hóba fejtörést okozó Pandát vettem e kerekekre tett, zöld színű agyhalál…..
lrs 2013.08.17 11:36:31
@sziliciumdioda:

Az alvázamon én is korantot akartam használni, de elvettem.
A probléma a leírt: "gumi" szerű réteg képződött sok helyen. a fémtiszta részeken is megjelent egyfajta vékony könnyen kaparható réteg.
A mostani próbálkozás Ro55 - majd utána alapos vizes lemosás - (reményeim szerint foszfát réteg marad) enyhe csiszolás közvetlenül az alapozó előtt.
Eddig úgy tűnik ez megfelelő módszer - alváznál - nekem.
A fentiektől eltekintve a korrantot nem tartom rossznak.
Mint a rossz lelkiismeret, úgy üldöz engem a Puch. Ez az autó a legsötétebb lelkiismeretem fizikai megtestesítője. Egyetlen szerencsém vele - oly régóta lohol a nyomomban, hogy alig kellett ráköltenem. Nem viccelek, valamennyi közül a legelfeledettebb, legmellőzöttebb, ugyanakkor…..
TComment Az autózás őrültség 2012.12.12 09:29:59
Aki használja az autóját, ne gondolja, hogy ötvennél kevesebből kijön. Ha még mindig azt hiszi, kezdje el írni, és majd beszélünk egy hónap múlva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
lrs 2012.12.12 11:46:37
A cikket olvasva egyetértek a leírtakkal,de egyben furcsának is tartom, mert úgy érzem egyfajta szegénység szemléletet tükröz.
Mennyi az a 50000é Ft- 200 euro ?!
Egy olyan országban amely azt gondolja, hogy Európához tartozok ez nagy összegnek kelljen hogy legyen ?
Az meg csak hab a tortán cikkben leírtak igazak lehetnek a nagy városokban, de vidéken is igazak vajon?
Persze igaz vidéken is ha azaz a ember igénye, hogy nincs igénye.
10 km-re lakom a közeli kisvárostól:
A gyerekeimet( 6-10év ) , orvoshoz, könyvtárba, sportolni stb. oda kell behordanom.
Egy mozi tőlünk 45 km vissza ugyanennyi( 10év után ismét van egy mozi Siófokon is:)
A városba vezető út illetve a falun belüli a kátyúk miatt gyakorlatilag kerékpárral járhatatlan minősíthető.
De ez mind luxus, elvégre az emberek felnőttek, leélték életüket úgy hogy soha nem hagyták el a település határát.
Költség, idő példák:
A 10 km-re egy felnőtt bérlet 10000 Ft. Ami csak az adott településre érvényes, máshova nem! Egy jegy 250 Ft (két fő oda vissza 1000 Ft- megtett össztáv 20 km ).
Utazás Budapestre 9-órai érkezéssel táv kb 100
Utvonal: Falu-Siófok -Budapest Déli fő vasútvonal :)
Indulás: 5. 12 busz- 5,36 vonat Siófokról - átszállás Székesfehérvár- hogy 8 után (késétől függően opcionális) megérkezzen az ember, ha nem száll át úgyis jó csak adjunk még egy plusz időt a megérkezéshez vagyis 9-es érkezés felejthető.
Extrém egynapos túra:
Apám ( nyugdíjas) mindenszentekre Zala megyébe kívánt elmenni, Táv: 130km ( össztáv 260 km ).
Tömegközlekedéssel gyakorlatilag csak egy olyan opció maradt amikor visszafelé, este egy falu közepén kevesebb mint 10 perce volt két busz közötti átszállásra ha aznap akart visszajönni.
Szóval luxus az autó, luxus a ló, meg hát gyalog is el lehet érni mindenhová, hová az a nagy sietség ...
lrs 2012.12.12 12:22:42
@Solarina:
Egyetértek. A közlekedési költségek brutálisak a keresetekhez viszonyítva ( amortizáció nélkül is )
Csak azt próbáltam volna elmondani, hogy vidéken az autó sajnos nem opcionális az esetek többségében. Nincs alternatíva, vagy ha van az a bicikli meg a gyaloglás.
Ez szerintem nem hasonlítható össze a dugóban kerékpárral megyek mert....- mert ez az esetek többségében az egyén választása a saját jól indokolható szempontjai miatt.
Belsőség Lebuktam, beidéztek 2012.10.08 16:11:47
Piros zacskó várt szombaton az XR2-n. Egy pillanatra hátra is hőköltem. Mi van, már a külvárosban is bevezették a fizetős parkolást? Képtelenség. Ahogy ráncolt homlokkal kihúzom a papírost, még csúnyább szó üti meg a szemem: idézés. Kellett pár másodperc, amíg…..
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
TComment Kell-e neked 4x4? 2012.09.13 10:59:05
Fent a város szélén, a hegyen lakom, és télen csúszik az út. A Nissan Navara milyen jó lesz nekem. Vagy nem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
lrs 2012.09.18 14:40:53
@Rocko-:
kicsit megkésve :)
Mert nincs felező csak rövid 1 + egyéb technikai tükrökkel elboldogul egy ideig ( főként a fék használatot értem rajta, lejtmenet vezérlés, dif zár szempontból).
Gumi sincs "normális" rajta tehát magas és keskeny. pl 7,5x16 vagy közeli.
De itt ( SUV ) nem is cél szerintem.
Arra jó amire átlagfelhasználónak kell, havas úton, laza talajon hétköznapi sofőr számára is biztonsággal vezethető.
Itt jön be, hogy hólánccal bármilyen elsőkeres elmegy pont úgy.
A hiba ott van amikor a tulaj ezt nem veszi figyelembe.
Érdemes megnézmi szerintem, hogy az első havas napok alatt elég rendesen látni árokban 4x4-es szgk-t.
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Hát ezt is megértük. Családunk mindenkori biztos tartóoszlopa, a feleségem 190-es Mercije, máshogyan mondva - az „újautónk” is megérte a félmillió kilométert. 432 ezerrel vettük 2006 márciusában, tehát mi tettük bele a gyűjtemény közel egyhatodát. Így nézett ki…..
lrs 2012.04.15 13:29:50
Először is azt szeretném mondani, hogy nálunk is a családon belül a legfiatalabb autó is 10éves.Ezt engedhetjük meg magunknak ...
Másodjára meg azt, hogy ezt nevezik szegénységnek!
A technikai eszközök fejlődnek, ( hogy jó vagy rossz irányba azt ne boncolgassuk )de remélhetőleg valamilyen irányba pluszt adnak a felhasználóiknak.
Ezért úgy gondolom, hogy a világ fejlettebb részén egy olyan sima használati eszköznél mint az autó az volna normális, ha egy dolgozó embernek, családnak simán meg kellene engedhetnie magának 0-6 éves autót amennyiben ő azt a szükségletei rangsorában az első harmadába helyezi ( nem első helyre!). Tehát azt akarom mondani, hogy a keresethez viszonyított méretű autó, autók fenntartása nem szabadna, hogy a család kiadásaiban evetverő költségeket jelentsen.
Ha a feleségem Corsáját le kellene cserélni akkor azt mindenféle különösebb közgazdasági számítások nélkül úgy kellene megtenni, hogy besétálok a szalonba és...
Én közben meg újítgatom a magam veteránjait és eldöntöm hogy saját magam veteránozok vagy épp én is egy újabb típust helyezek előtérbe "öreg tragacsok" ( ahogy 5 éves fiam mondja) helyett.
( Ilyenkor szoktak jönni azok reagálások: " tetszett volna tanulni... - tehát közlöm tanultunk, de itt élünk és szerintem a nagy többséghez hasonlóan iszonyúan alulfizetettek+agyonadóztatottak vagyunk.)
A szegénység miatti értékítélet torzulása szerintem sokszor észrevehető ma Magyarországon.
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
Belsőség Az autózás vége 2011.01.31 18:15:00
Nincs már ordító Weber karbi, nincs már hörgő kipufogó, az autót már nem vezetni kell, hanem utazni benne. 8 légzsák, övfeszítő, biztonságosabb, mint az anyaméh. Vajon jó irányba megy a fejlesztés?Szerintem egyáltalán nem.Nem vagyok a műszaki fejlesztés ellenzője, sőt. Én…..
lrs 2011.02.01 10:18:23
Jó írás, és sajnos teljesen jogosak a felvetései.
Visszaemlékezve a '70-'80 as években a jövőbe mutató autók ( A jövő autója 2000- ben :) mind a kis méretű motorról és alacsony tömegről szóltak.
Ámbár az azokat tervező mérnökök még a múlt században nevelkedtek:)

Szerintem a Smart az egyedüli olyan jármű amelyet jelenleg irány mutatónak lehet mondani.
Továbbá remélem, hogy az alábbi jármű meg fog valósulni :

www.gordonmurraydesign.com

A cikkhez hozzá tenném az autós újságírók, felelősségét is a történetben. Hiszen akarva -akaratlanul is jelentősen befolyásolják a vásárlói elvárásokat.
Mert tisztelet a kivételnek de a tesztjeiket olvasva, az öreg 28 lovas Citroen cv2-esnek a motorja még arra sem elegendő teljesítményű, hogy a generátort megforgassa.
Egy hét eltelt, amióta Mekler Laciék elindultak Mongólia felé. Elébe megyek az eseményeknek – elakadás eddig nem volt, csúszás, fura dolog viszont mind több. Mekiék lassan egyre jobban alámerülnek az ex-szoci Ázsia kreténségeiben, merev szabályok közé szorított ad hoc…..
A vasárnap csapattársakként karambolozók a 2007-es Japán GP-n a Toro Rosso és a Red Bull pilótájaként ütköztek, amikor Vettel hátulról legázolta Webbert.  A végig esős futam utolsó harmadában az ausztrál második volt, a német harmadik, a sok biztonsági autós (SC)…..
lrs 2010.06.04 14:02:42
@keptelenseg: a szabályok írottak, és íratlanok.
Egy korrekt országban sportban stb azért nincs sok minden leírva mert vannak íratlan szabályok.
Ez az F1 ben igy van, vagy lennie kellene verseny közben.
A piros lámpa nem csak fékezéskor villog, ha jól tudom.
"aki nem látja Webber kocsijának a hátulján a folyamatosan villogó lámpát - mert kiüti az ember szemét - az, abban a tudati állapotban, nem való formula 1-es pilótának"
Anno Senna vezetőhelyről esett ki Monte Carlo-ban mert nekiment a falnak egyenesen. Ergó Ő sem tudott vezetni.
Amikor a most következő kiállított autónk megjelent a piacon a hetvenes évek elején, értetlenül néztek össze az újságírók, a vidéki gazdák, a tűzoltók-katonák és a gazdag arisztokraták: mit akarnak ezek? Eddig jóformán munkagépeket árultak, szétverhetetlen traktorokat,…..
Minden különösebb kommentár nélkül közzé tenném a levelet, amit a nagyobb teljesítményű gépjárművekre kivetett luxusadó munkanéven futó projekttel kapcsolatban írtam az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak.  Válasz a hatályos jogszabályok alapján 15 napon belül…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
lrs 2010.03.08 15:02:45