Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katibácsi

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
magyar-magyar szótár tájszólás 2011.01.24 06:11:00
 A tájszólás a hangzók használatában és hangrendiségben mutatkozik meg. Tájegységhez köthető. Földrajzilag viszonylag behatárolható. Tájszólások tanulmányozásával a szociográfus vagy ethnográfus papíron-oklevélileg akár dokumentálatlan népmozgalmakat [maiszóval:…..
Nem hittem volna, hogy remek tollú posztolónk felülmúlja önmagát, ráadásul ismét a Benny Hill vonalon. Újabb pompás félreértés Ész Károlytól - hajtás után idős urak pikáns kalandja a síliftben.  Igen, van akkora vonzereje az olasz Alpoknak, hogy az ember még a…..
Púderes macska Süsd meg! 2010.10.02 10:37:00
Az IKEA kiadott egy kis füzetet Homemade is best címmel, amelyben az összetevők egy különleges ábrázolásmódjával szembesülhetünk. A hozzávalók geometrikus láttatása egészen új irány a süteményreceptek világában. A sztájling Evelina Bratell, a fotó Carl Kleiner munkája. A…..
Katibácsi 2010.10.02 17:22:34
@9b29w4: Svédországban, azt írják. Olvasd el még egyszer azt az 5 sort!
- Ha túl sós, tégy hozzá egy krumplit. - bökött a gyöngyöző leves felé a nagyi, majd visszafordult a vasárnapi karaj panírjához. Mit tehettem? Nem kérdeztem, pucolni kezdtem. Teljesen feleslegesen. A krumplinak ugyanis az ég világon semmi köze a sóeltávolításhoz. A levesbe…..
Az ingatlanbérlésnél rendkívül nehéz eldönteni k a kiszolgáltatottabb, a bérlő, vagy a bérbeadó? Mindkét oldalról lehet horrorisztikus eseteket hallani, otthagyott többszázezres közüzemi számlákról, vagy túlszámlázott és nem igazolt költségekről. Kedves Ügyvéd…..
Katibácsi 2010.06.15 11:03:15
@kovácske: Esetleg történhetett úgy is, hogy csak áprilisban vitték oda a bútoraikat, amiket májusban nem hozhattak már el...
Közeleg május 20., a személyijövedelemadó-bevallások beadásának határideje, ezért aztán izzanak az 1%-os felajánlásra buzdító reklámok is - már amennyi hely és figyelem maradt nekik a választásokat megelőző politikai kampányharcban. Beállt a civil szervezetek sorába a…..
Körülbelül négy éve történt az ominózus eset, minek következtében könnyedén meg is halhattam volna. A következő volt a forgatókönyv:Nem éreztem magam valami jól, nehezen kaptam levegőt, így meglátogattam háziorvosomat, aki egyébiránt legjobb barátom édesapja, nagyon jó…..
Katibácsi 2010.04.18 11:26:18
@viccboncmester: Felháborító, hogy 20 évvel a rendszerváltás után még mindig van, aki az informáltságot demagógiának, utópiának tartja! A mai világban a beteg is utána tud nézni, hogy milyen betegségben szenved, ha a leletén ott van magyarul, nem kéne mindenkit hülyének nézni, akinek a nevében nincs Dr. (az enyémben ugyan van, de rengeteg olyan értelmes embert ismerek, akinek nincs, és rohadtul nem érdemlik meg, hogy gyerekként vagy értelmi fogyatékosként kezeljék őket). Azért ne mondd, hogy nem röhejes, hogy az ember megkapja a zárójelentését a kórházban, és fogalma nincs, mit állapítottak meg róla, mert az esetek többségében az orvosnak nincs ideje el is magyarázni, csak a kezébe nyomják! Ezután rohanhat a háziorvoshoz, hogy mondja már el, mi baja? Az orvosok közül sokan még mindig nem fogják fel, hogy a betegnek jogai vannak, esősorban ahhoz, hogy tudja, mi a betegsége, és azt hogyan kezelik.

Mindazonáltal a poszt írója durván általánosít, amivel én sem értek egyet, és igenis be/fel kellett volna jelentenie a Kamaránál vagy a Rendőrségen. Mellesleg ez a háziorvosának is kötelessége lett volna, ha a leleten tényleg ekkora hülyeség állt, ő is mulasztott! Mert ugye a mundér becsületes.
Az RTL Klub gyorsan talált munkát Erdélyi Mónikának, a könyvelőhangú műsorvezető májustól kénytelen lesz kicsivel korábban kelni, ugyanis a Reggeliben beszélget majd a vendégekkel. Szerencséjére csak minden harmadik héten. Mónika egyébként először kap élő műsort, kilenc…..
Tény, hogy a Jobbik soha nem határolódót el a kommunista utódpárttól, az MSZMP-től, élesen. Legutóbbi alapszabály módosításukkor, csak azt emelték a szabályaik közé, hogy nem lehet a pártnak olyan tagja aki, korábban az MSZP-ben, SZDSZ-ben, és az MDF-ben politizál. (Bár az…..
Katibácsi 2010.03.13 20:56:34
@bigthereal: Teljesen egyetértek veled. Minek ír nyilvánosságnak az, aki a helyesírás alapvető szabályait sem ismeri?
A Blikk szerint Bartha Zsoltot azért zárják börtönbe kis időre, mert az őt alakító Rékasi Károly különböző aloe verás termékeket csempészett a Barátok közt díszletei közé. A Forever Living Products aranyfokozatú, fekete öves lovagja állítólag már amúgy is agyára ment a…..
Katibácsi 2010.03.03 16:13:42
@Roan: A vesekőtől nem félsz?