Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JaB-En

10 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik FB csoportban ma is felmerült kérdésként, hogy vajon milyen célok elérésére alkalmas a játékosítás? Nyilvánvalóan nem lehet minden gamification projektet ugyanúgy kezelni, hiszen nagyon eltérő célok fogalmazódhatnak az egyes alkalmazási területeken, pl. egy marketing kampánynál, egy belső…..
Azt gondolom, hogy a FOMO (fear of missing out - a dolgokból való kimaradástól való félelem) a reaktív életvitelből következik. Ha a napirendedet nem Te, hanem a külvilág eseményei határozzák meg, akkor végső soron igyekszel mindig a történésekhez igazodni, nehogy valamiből kimaradj.   A…..
Nagyon szeretek zuhanyozni. Forró víz. Béke. Nyugalom. Pára. Nem úgy a gyerekeim. Folyamatosan megy a cívódás, hogy melyikük menjen hamarabb. Pedig amíg a másik zuhanyzik, mindkettőnek van lehetősége még egy kicsit játszani, olvasni. Mégis irracionális harcok folynak szinte minden este, hogy kinek…..
Persze nem ez a rendes neve - nem is tudom, hogy van-e neki - de én a lányom után így neveztem el. A szitu a következő: A lányom elsős. Szépen tud írni, csak utálja, unja, lusta. Pedig minden nap aránylag sok írásbeli feladatot kap. Plusz én az apja vagyok, tudja, hogy a nézésével kenyérre tud…..
Tegnap reggel arról volt szó a Tilos Rádióban, hogy az emberiség szétesett: míg egyesek a safe place-ekért nyafognak az egyetemeken, mások az ételmaradékot keresik a kukákban az életben maradásukhoz. Ugyanabban a korban vagyunk, akár ugyanabban a városban, mégis zongorázni lehet a…..
Mint amikor az idomár lerakja az ostort a manézson kívül, és úgy megy be az oroszlánok közé. Az első gamification projekt mindig tele van adrenalinnal. Bízol benne, hogy működni fog, működnie kell, de akkor is nehéz lemondani az ostorról. Pedig játékot egy dologgal lehet egészen biztosan…..
2017-ben az egyik ügyfelünk csupán tanácsot kért: szeretné elérni, hogy a többszáz fős hálózatuk minden munkatársa két hónapon belül tegyen le egy alapvizsgát online. Átbeszéltük vele a stratégiáját - amit néhány apró elemtől eltekintve mindent saját maga dolgozott ki. Egy izgalmas kihívást…..
Mérő László előadásaiban visszatérő elem a Rubik-kocka története. Vajon mi tette sikeressé, ezt a "minden játéktervezési elvnek ellentmondó" objektumot? Nincsenek különleges színei. Nem vonzó a formája. Nincs története. Se nem hasonlít kiskutyára, se G.I. Joe figurára, sem autóra. Ez egy színes…..
Gamification Europe - 2018. november, Amszterdam. A gamification szakma legnagyobb európai összeröffenésén az első eladó, Dr. Marigo Raftopoulos kijelenti, hogy a gamificationt alkalmazó vállalatok 60%-a már lemondott a játékosításról, tovább 20 % pedig csökkentette az ilyen jellegű kiadásait. A…..
A fiam oda van a fociskártyákért. Focit ritkán néz a tévében, de jár edzésekre, és imádja csereberélni a kártyákat. Farsangkor is focista akart lenni. Hozta a Marco Asensio kártyáját, hogy ő bizony a reálos csatár szeretne lenni farsangkor. Apának meg elgurult a gyógyszere... Basszus, ha a gyerek a…..
Néha jó, ha az ember éber, vagy ha mégsem, a kollégái szólnak, hogy te, most kapcsolj az M1-re, a Ma Estében megoldották a Teréz körúti robbantás okait.  A virtuális avatárok tehetnek mindenről. Hogy azok mik, teszi fel a kérdést magának az ember, hát kérem szépen a valóságtól alig vagy nehezen…..
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
JaB-En 2011.01.09 14:36:03
Kedves Gergő,

Ötöltünk-hatoltunk a feleségemmel, valami ilyesmit tudnánk elképzelni egy átlagos hétköznapra:

05:00 - Klasszikus magyar mesék (4x25')
07:00 - Tévétorna (10')
07:10 - "Zsebtévé" - óvodás műsor élő szereplőkkel (45')
08:00 - Kortárs magyar-készítésű animációs filmek gyerekeknek (4x25')
10:00 - Egészségpercek - egészséges életmód, higiénia, ételek (10')
10:10 - Kreatív - kézműves, zenés, hobby foglalkozások kicsiknek (45')
11:00 - Országjárás - kalandozások Magyarországon, látnivalók, táborok (55')
12:00 - Déli harangszó + Kalendárium (25')
12:30 - Magyarország története (25')
13:00 - "Netre fel!" - szórakoztató informatikai magazin unokáknak és nagyszülőknek (25')
13:30 - Kortárs külföldi animációs filmek gyerekeknek (25')
14:00 - Ifjúsági film - a 80-90-es évek terméséből (90')
15:30 - Sportmagazin diákoknak / Én táncolnék veled (25')
16:00 - IskolaTV - élő magazinműsor, tudományos ismeretterjesztéssel, interaktív játékkal - online támogatással (40')
16:45 - Játékpercek - műveltségi / logikai vetélkedő gyerekeknek (40')
17:30 - Magazin - élő ifjúsági magazin zenével, játékbemutatókkal, könyv és filmajánlóval (40')
18:15 - "Zsebtévé" - óvodás műsor élő szereplőkkel, koncertekkel, színi előadásokkal (40')
19:00 - Esti mese (2x25')
20:00 - Ifjúsági film / mesefilm (90')
21:30 - Felzárkózunk! - oktató sorozat a fiatalok kultúrájáról szülőknek (30')
22:00 - Műsorzárás

Mi is fontosnak tartanánk a keresztény értékrend közvetítését, jó lenne szombat délelőttönként gyerekhittan, vasárnaponként gyerekmise közvetítése. Nagyon remélem, hogy a más meggyőződésű honfitársaink is kilobbizzák maguknak az értékrendjüknek megfelelő gyerekműsorokat az új csatornán!

Üdv,
Fekete Zsombor
Imába foglaljuk Szedrencs fedőnevű kommentelőnk (amúgy a CD Projekt forgalmazócég egyik főembere) nevét, amiért németről lefordította nekünk a 20 Minuten című svájci napilap honlapján levő interjút Evi Allemann-nal. Róla már írtunk pár hete: ő az a szocialista képviselő,…..
JaB-En 2010.04.08 19:52:52
Sziasztok,

Első körben gratulálok a bloghoz, csak néhány postot volt időm elolvasni, de nagyon jó, hiánypótló kezdeményezés.

A játék-erőszak vitához egy - eddig nem sokat hangoztatott - privát vélemény: Azt gondolom, hogy a gyermekek nevelése nem az állam feladata - nem is tudná hatékonyan végezni. Kivitelezhetetlen azt megszabni, hogy egy gyerek mikor találkozzon először horror vagy pornó filmekkel, esetleg erőszakos videojátékokkal. Közhely a szesztilalommal példálózni, de a "tiltott gyümölcs" hatásra többek közt épp a PEGI által végzett kutatás mutatott rá néhány éve. Itt sajnos - ha tetszik, ha nem - a szülőnek van felelőssége.

Más kérdés, hogy az állam segítse-e ebben? Én azt mondom, hogy tegye, de akkor 1) bizonyosodjon meg arról, hogy az intézkedés valóban hatékony-e, 2) és hogy ne legyen igazságtalan.

Mit értek ez alatt?

1) Mérje fel, hogy valójában milyen mértékű a probléma. Hol mutatkozik meg az erőszakos videojátékok hatása - ha megmutatkozik egyáltalán. Ellenőrizze, hogy a lépésével valóban az érintetteket óvja-e meg, vagy épp ellenkezőleg: illegalitásba szorít egy olyan szubkultúrát, amely nagy számú populációval rendelkezik és amely ritkán kap korrekt, szakszerű reflexiót a tömegmédiumokon.

2) Vajon igazságos-e egy olyan döntés, amely nem tiltja be a "Sziklák szemét", csak a "Manhuntot"? Amely engedélyezi árusítani a "Mély torkot", de leveteti a polcokról a GTA San Andreast a belőle patch-csel előcsalható szexjelenetek miatt? Azt gondolom, hogy a szülő felelőssége épp annyi a számítógépes játékok esetében, mint a DVD-k megvásárlásakor. Ahogyan a legmagasabb polcra teszem el a gyerekem elől az Event Horizont-ot, mert nem neki való, úgy pakolom mellé a Dead Spaxce-t is. Az alkotókkal szemben nem fair, ha az egyik tartalom árusítható, mert film, a másik meg nem, mert játék...

Üdv:

JaB-En
Ahogy olvastam igencsak kiakasztottátok a fix.tv szerverét ;)De nem gond. Zsombor (a tegnapi műsorvezető) feltöltötte az egész műsort a Level Up honlapjára.De feltöltöttem én is youtube-ra négy részletben, itt az első, a videó alatti kis ikont nyomva továbbléphettek a következő…..
Na, eljött a blogom következő nagy pillanata.MA(KEDD) este kb. 19:15-kor a Level Up műsorban szó lesz a videóimról.Aki nem tudná fogni az adót,a www.fixtv.hu honlapon online is nézheti az adást.Igyekszem felvenni, és később feltölteni youtube-ra, ha nem látta volna valaki...
Nincs vége, mondom nincs vége, csak kipihenem magam a Macával, na! Addig is küldjetek FuRcSa! videókat! Nyúlni nem ér, hanem vegyetek a kezetekbe egy kamerát és mondjátok el, hogy mi a furcsa bennetek, a világban, a szomszédban. Vane e Pistabácsi nálatok? Hajrá! ..
Feri összeborult a Freestylers énekesnőjével. Viva Ada tanácsot ad. Pista bácsi freestyle-t táncol. Mi lesz ez után? A tökéletes kultúrális elegy kialakult a Coke Club-on belül. Létrejött, kívülről furcsa arcok néztek be, de rájöttek, hogy nem nekik szól. Addig is Pista…..
Az egész ország arra vár, hogy földre szálljon a szupersztár! Te is? Megnyílik a Föld, a férfiak térdreereszkednek, a nők sikítanak, mert megérkezik a szupersztár. Hibátlan! De hogy ki az, azt csak Kiszel Tünde tudja. Körkérdés! Ezt nézzétek meg! ..
Habos szexitánc teccik Ferinek. Oroszul, magyarul, Zimbabveiül. Kamionsofőrös, dinnyeszedős, síelős, táskába pakolós, körteszedős, szeletelős. Ezt nézzétek meg... habban táncol az orosz a magyarral és juhhog a zimbabvei:) Feri habban van gyerekek. A habban pedig tök elveszettnek…..
Szerinted mitől nőtt ekkorára? Talán a klímaváltozás lehet az oka... Macás patálián megpróbálok felülemelkedni és folytatom a kutatómunkát. A bőbeszédű halászok és pecások birodalmába érkeztem. Mindent elmondtak, amit az életről tudnak, de nem értettem sokat. Ha…..
Ferit megverték. Elképesztő felvételek, hisztéria, elképedt napozók. Nehogy kimaradjon egy nap, csak ezért rakom fel a blogra. Ladies and gentleman, no comment... ..