Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zj2490

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 28 értékelt tényezőből 14 magas kockázatú. Nagyon nehéz az idén átadni pályát, az üzleti terv kihívás. (tallianmiklos kedvéért: ezt a cikket sem én írtam, csapatmunka van) A sávolyi pálya üzleti terve már az első évben borulhat a KPMG szerint, hiába a rendkívül…..
zj2490 2010.03.06 19:03:53
@szzsömi: muszáj helyettest kijelölni, mivel a pálya még nincs kész, a naptár viszont igen. Igencsak hülyének nézném őket, ha eszükbe sem jutna pótlékról gondoskodni, és a futam előtt egy héttel kapkodnának fűhöz-fához. Profik nem vétenek ilyen hibát, úgyhogy rossz a következtetésed.
zj2490 2010.03.06 19:26:12
Jó, akkor én idézek:

"Számára most a torony „eladása” volt a legfőbb feladat. Először a fenti című tervvel Barcelona polgármesterét kereste meg, mivel ott nemsokkal később egy másik világkiállítást tartottak, de ő a tervet „kissé irreálisnak és főleg túlságosan költségesnek” ítélve, elutasította.
A torony építésének terve azonban heves ellenkezést is kiváltott. Már az első csákányvágást követően, 1887 januárjában megjelent a „művészek tiltakozása” az építmény ellen, amelyet jelentős személyiségek írtak alá: Charles Gounod, Charles Garnier, Victorien Sardou, Ifj. Alexandre Dumas, François Coppée, Sully Prudhomme, Leconte de Lisle, Guy de Maupassant, Huysmans…"

A sávolyosok pedig ezen a ponton szúrták el szerintem, ahogyan elsőre Eiffel is, de aztán korrigálta a hibát:
"A vállalkozó megértette: ha el akarja kerülni az újabb kudarcot, a tervet hitelesebbé kell tennie mind a városatyák, mind pedig a közvélemény számára. Foggal-körömmel küzdött, óriási összegeket költve cikkekre, reklámokra és Public relations-re,..."

Nem mellesleg te ködösítesz a csipkével és Durrellel, illetve szándékosan adod a hülyét, hogy ne kelljen megértened a mondanivaló lényegét, ami az, hogy kellenek turisztikai mágnesek egy országnak/városnak/térségnek, és olyan szavak, amiket reklámmal vésel a tudatukba. A dorna pedig kötelezettséget vállal többek között arra, hogy az országot reklámozza az egész világon.
Mentem, dolog van, puffogjatok tovább :) A vaknak hiába mesélsz a színekről, süketnek Mozartról. Csak ők nem tehetnek a fogyatékosságukról, nektek viszont nincs mentségetek.
zj2490 2010.03.06 22:15:23
Kedves Bodoky Tamás!
Ha már megszólítottál, válaszolok. Nem szívódtam fel, csak nem érek rá arra, hogy itt legyek egész nap. Bár kizárólag a becsületszavam áll rendelkezésedre, ami így a neten keresztül vajmi kevésnek tűnhet, de biztosíthatlak róla, hogy nekem a political capitalhez semmi közöm sincsen, s hogy neked éntőlem sem ezen a világon, sem máshol nincsen okod tartani. Nem kell azt hinned, hogy a világ téged üldöz.
Nem vetem el a gondolatot, hogy téged és az újságírói nevedet valóban csak fenyegetésre használták a zsarolással vádoltak, de a nézeteidet és ezt a blogot is túl egyoldalúnak látom, oknyomozó riportjaidat pedig hiányosnak és csúsztató-félrevezetőnek. Bevallom, nem kis élvezetem volt abban, hogy ide írogattam, mert az állóvízbe dobott köveim nyomán keletkezett kommenthullámok szórakoztattak.
Nem is zavarlak tovább Téged és a híveidet, mert lassacskán tényleg az az érzésem, hogy egy templom csendjét verem fel a szavaimmal, ahol Téged istenítenek. Az oltáron lenni bizonyára remek érzés lehet, csak vigyázz, mert cserébe elvárják a csodákat.
Ha végül elkészül ez a sokat szidott-emlegetett pálya, nagyon remélem, hogy civilben vagy újságíróként ellátogatsz majd a futamra! Ha anyagi és egyéb lehetőségeim megengedik, én is ott leszek. Hátha összefutunk :)

Ami az ellentétes nézeteinket illeti, kedves kommentelők, a dolgok nem fehérek és feketék, higgyétek el, tudom!
Ezt nektek küldöm "halálos ellentéteink" mibenlétének megvilágítására, aki érti, érteni akarja, tudja, miért...

„Visszük hát batyuinkat teli
rohadással a túlvilágra, hogy ott is csak
rohadás legyen, mivel bebizonyosodott -
ó, balga szűz! -, hogy az ember az itt-et és
az ott-ot is saját képére teremti. A
rondításban pedig addig nincs megállás,
amíg utolsó áldozata mögött az utolsó
hóhér is, több dolga nem lévén, énekelve
be nem vonul a gázkamrába."
Remélem, hogy mindenki követte a sávolyi "Balatonring" történetét. Egész egyszerűen elképesztő, hogy lett a tisztán magánberuházásból 35 milliárdos állami támogatásból épülő motoros versenypálya ...Az éves állami össz-sporttámogatás tokkal-vonóval, olimpiai…..
zj2490 2010.03.05 13:34:04
@Zuzu Petals: ne idegesíts már fel, én csak a hozzászólásokra reagáltam, ha visszapillantasz, észreveheted! Nem hinném, hogy szétoffolom a topicot, és itt legalább vannak emberek, akikkel tényleg értelmesen lehet beszélgetni és vitázni a témáról. És ez nagyon nagy szó!
Egyébként, hogy örülj: én is szeretném látni a megvalósíthatósági tanulmányt, tényleg rém kíváncsi vagyok rá!
Bodoky Tamás vs. Magyar Fejlesztési Bank avagy közérdekű adat-e sávolyi motoGP beruházás megvalósíthatósági tanulmánya? Bár a Kormány állítólag intézkedett a 35 milliárd forintos állami beruházás megvalósíthatóságáról szóló, a KPMG pénzügyi tanácsadó cég…..
zj2490 2010.03.04 00:26:33
@Előbb GONDOLKODJ:
a nickeden való eltűnődést javasolnám erősen...
Bődületes marhaságokat írsz, a teljesség igénye nélkül az alábbiakat (is):
- nagy volumenű ingatlanfejlesztést a legritkább esetben finanszíroznak magánvagyonból, a magánvagyon ugyanis ritkán áll pusztán gyorsan forgatható kp-ből;
- ha mégis, nagy összegek több részletben történő kifizetése bevett gyakorlat;
- attól, hogy valakinek vagyona van, még egyáltalán nem kell mindent mellényzsebből finanszíroznia, a legkomolyabb üzletemberek is folyamatosan keresik a pályázati lehetőségeket, talán éppen ezért lesznek gazdagok, mert az a szemléletük, hogy amit lehet, pályáznak;
- arról, hogy a józan elméjű magyar nép mit akadályoz meg és mit nem, arról az alábbi linken olvasgathatsz
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20080814-nem-lesz-abroncsgyar-gyongyoson-apollo-tyres-meghiusulhat-a-gyongyosi.html

A befektetett összegekkel kapcsolatos eszmefuttatásod azonban igazi tragédia - vagy inkább komédia.
Ha Cotino 2009. júliusában azt mondja, hogy befektetett 6 mrd-ot, majd Kovács 7,4 Mrd-ról beszél idén februárban, az nyilván nem két külön összeg, úgyhogy az A) verziód felejtős. B) esetben megkérdezed, miért nem fektettek be a két időszak között többet, mint 1400 milliót, miközben Cotinót idézed arról, hogy várnak a szeptemberben esedékes aláírásra. És még mindig várnak...
Hadd szemléltessem egy egyszerű példával: megtetszik neked egy ház, amit részben hitelből vennél meg. Megkezded a tárgyalást egy bankkal, de közben, hogy be tudj időben költözni, elkezded átalakítani, felújítani az ingatlant, valamint leteszed a foglalót a tulajnak. Várod a szeptemberi hiteledet, de közben sajnos kiderül, hogy gond van a hitelkérelmeddel, elhúzódik az ügy, előfordulhat, hogy nem is kapod meg. Nyilván te is ész nélkül folytatnád a felújítást, és fektetnél bele milliókat, miközben megvan a lehetősége, hogy a hitel meg nem ítélése esetén bukod a házat, és sajnos a beépített dolgaidat nem áll majd módodban elvinni, sorry.
Hadd idézzelek: ez ellentmond a józan észnek!

Nem is részletezem a többit, teljesen felesleges untatnom itt a többieket vele, csak szerettem volna felhívni a figyelmedet rá, hogy Bodoky tényfeltár, te meg hülyeségeket beszélsz.
Uff