Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hétfejű

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miért drága a magyar egészségügy?   „A magyar egészségügy bemenő és kimenő adatai a szükségletekhez képest nemzetközi összehasonlításban is magasak. Ezzel szemben az eredményesség kedvezőtlenül alakult. „ ( az Állami Számvevőszék…..
hétfejű 2010.03.02 23:22:22
Egy kisvárosban lakom. A háziorvosomnak már 20 éve is a legjobb autója volt a városban, és az egyik legszebb házat lakta. Pedig papíron ugyanakkora volt a fizetése mint a tanítónő Édesanyámnak.Ez senkinek sem tűnt fel azóta sem, pedig akkor még nem volt saját rendelése. Nem tőle sajnálom a pénzt, biztosan sokat dolgozik érte. De nyugodtabb lennék ha ezeket a dolgokat a legális fizetéséből spórolta volna össze. Tehát tényleg jobban meg kellene fizetni őket.Persze egyelőre valószínűleg a növelt a fizetés mellett ugyanúgy zsebre dolgoznának. Sajnos ez az ember sajátja.(Vajon mennyivel kellene növelni egy szülész-nőgyógyász fizetését ahhoz hogy "leszokjon a "dézsmáról"? Tisztelet a kivételnek, remélem olyan is van. Beteg az egész rendszer, csak nem akarjuk kimondani. Mi ezek szerint (mivel eszünk ágában sincs megreformálni a fennálló helyzetet)belenyugodtunk a "csúszópénzbe." "Nekik is megszégyenítő", hallhatjuk a kamara érvelését. Sajnos én nem találkoztam olyan orvossal aki pironkodva vágta volna zsebre a "jussát". Úgy tűnt, ők nagyon is alkalmazkodtak hozzá. Lehet hogy az első esetnél szégyenkeztek, de az rég volt...
Amikor orvosok lettek, tudniuk kellett hogy nem egy nagy fizetésű állást vállaltak el. Elvállalták. Ha nem tetszik, ne rajtam verjék le a csúszópénzzel, hanem menjenek el más munkakörbe. (mint ahogy tették ezt sokan úgy hogy pl. politikusnak álltak:)
Vagy menjek magánrendelésre, ahol a játékszabályok egyértelműek? Fogsor= 1 millió ft. De legalább tudom mennyi....