Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vasuti

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány gondolat az ország egyik szent tehenéről, a MÁV-szabadjegyekről. Közismert nevén ez az "arcképes", amit sokan a vasutasok ingyenes utazásával kapcsolnak össze, tévesen.A kör ugyanis sokkal bővebb ennél.  Senki, maga a MÁV sem tudja pontosan, hogy…..
vasuti 2011.02.01 18:24:16
@belzebubó: mint írtam, nem vagyok vasutas! dolgoztam ott 15 éve. Valamelyest ismerem a "dörgést". Olvastam a Moldova könyvet is.
Én nem irigylem tőlük az utazási kedvezményt, ahogy a Malév-estektől sem.
Azt sem tudom mennyire, és mire használják ki.
Én amikor ott dolgoztam ,az akkori viszonyok között kb. havi 5% bért spóroltam meg vele.
(I. osztályon)

Aztán váltottam. ( Most meg nem tudnának annyit adni hogy felüljek vonatra, ezért a kedvezményért!)
( azt viszont tudom: nem egy dolgozónak sok megtakarítást jelent. Persze vannak olyan, "Ők" pozícióban levő emberek, akinek ez semmiség ."Ők" a szolgálati autókkal járnak ,mert "fontos" emberek!

Csak az ilyen "irigykedések" általában a kis embert hozzák még kilátástalanabb helyzetbe. (ugyanis Nekik, csak a szabadjegy jut.)

De amit fentebb írtam az abszurdokban, az is csak a kisembert sújtaná.

-a vastagbőrön elég sok abszurd van feldolgozva naponta!-

például azt nem értem: hogy lehet valaki polgármester, parlamenti képviselő, olimpiai bizottság elnök egy személyben??pl.
Neki nem 24 órából áll a nap?? mennyire lehet teljes munkát végezni, napi 24 órában (-8), vagy 16 órában egyszerre három helyen.
Vagy ezek az állások csak négyórásak? akkor meg miért kap teljes fizetést, költségtérítést?
Ha mindegyik 8 órás állás : akkor 8X2= 16 óra ?? mennyit alszik? mikor megy át egyik munkahelyéről a másikra, az is idő.
Ezek a dolgok sokkal inkább foglalkoztatnak!
Persze lehet legyinteni, nincsenek kihasználva a vonatok, bezzeg tele vannak nyugdíjassal, kedvezményezettel!( legalább 20- 30 éve "megy" a züllesztés , a lehetetlen menetrendekkel, csatlakozásokkal!
( máshol,egy másik hozzászólásomban írtam: a Burgenlandi állomások előtt mit keres ott a sok autó, motor?? CC..mert vonattal járnak Bécsbe dolgozni.
/// a mostani kedvezményeket nem ismerem ,de kb 10 éve ,ha jól emlékszem 150-200 schilling volt egy olyan bécsi teljes árú bérlet, ami érvényes volt Sopron-ig ,valamint érvényes volt a bécsi tömegközlekedési eszközökre is!///
Vastagbőr Nincs gyereked? Fizess! 2010.09.20 10:15:00
Megkongatták az elmúlt hetekben a vészharangot, mert  Magyarország lakosságának száma  10 millió alá esett. Boross Péter volt miniszterelnök úgy érezte, hogy meg kell szólalnia ez ügyben. Kár volt. Ugyanis azt nyilatkozta, hogy a gyermeket nevelőknek nyújtott…..
Demszky elárulta, mivel szeretne a jövőben foglalkozni.Wait for it ...Szegénységkutató lenne.Kész, ez már tényleg überelhetetlen, ennyi.Demszky Gábor szegénységkutató, budakesziről és a horvátországi villából.(Azt hiszem ez a legrövidebb, de az egyik legerősebb vastagbőr…..
Elcsíptünk egy levelet, avagy van pénz dögivel.....   "Tisztelt  Kollegák!   Július elején a Synergon munkatársai elkezdik a négy éves és annál idősebb számítógépek tervezett cseréjét. A felhasználókat egy héttel a csere megkezdése előtt…..
Komolyan, egyszerűen szánalmas ez a bohózat. Úgy izgulnak a gárdamellényre, mint Stohl a jófajta Viagrára. A szocik amúgy szépen alakítják az új imázsukat, természetesen a megújulás mentén,  tegnap lazán átpasszolták a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság elnöki…..
Új szegmenssel bővült az állástalanok népes tábora: ex-képviselők jelentek meg a piacon, mégpedig nagy számban. A teljes MDF+SZDSZ frakció, meg vagy 130 szocialista... És hogy mennyire nem vicces a szitu, azt jól mutatja a teljesen összetört Keller Laci példája, aki az…..
Vastagbőr Nikolett, a gárdista 2010.03.30 12:31:00
Úgy gondolom, a képen a bal oldali lányzót már nem nagyon kell senkinek bemutatni, hisz az arcát, nevét az is ismeri, aki amúgy nem akarta, meg az is, aki amúgy akarta volna, csak alapvetően egy hipokrita fasz. Karcsú, szőke, széparcú, vidám, mosolygós, fiatal kiscsaj, gárda…..
Célegyenesbe fordult a kampány. Nézzük, hogy ki mivel állt elő. MSZP: Koronaúsztatás, kézcsók, Fidesz=Jobbik. Szánalmas. Egy kormánypárt ennyit tud mondani az országnak ... Fidesz: Csak egy ember van, a megfelelőember, a Jolly Joker, a zseni, minden gyógyír tudója ...…..
Budapest - Szeged vasútvonal, 190 kilométer. 1938-ban egy 328-as gőzmozdony a 701-es gyorsvonatot 140 perc alatt húzta el Budapestről Szegedre - írta a delmagyar.hu   30 évvel később, 1968-ban az M40-es (Púpos) ezer lóerős dízelmozdony 152 perc alatt teljesítette ezt a távot.…..