Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom4444

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Sírjatok velem! 2012.02.05 07:38:00
Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem vicc. Az Integra előtt nem volt olyan autóm - pedig volt hat -, amit egy évnél tovább használtam volna. Nem telt bele fél év, és vagy elkezdtem utálni, vagy elkezdett…..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
Belsőség Mad Max bőrében 2011.04.19 06:51:04
Lélekben készülünk arra az időre, amikor a TotalCar stencilezett fanzinként, esetleg kódexek formájában él majd tovább - akkor mivel járunk majd, ha épp nem gyalog? Vélemények az azonos című írásunkról...
Tom4444 2011.04.19 22:24:13
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
Tom4444 2010.11.20 23:19:56
Ezt már biztos nem olvassák el a hozzátartozók, de mélységes részvétem ezúton, a sérülteknek pedig jobbulást kívánok.
A tizenéves sofőröknek fontos lenne, hogy tudják, hogy semmi dolguk nincs, csak kb 10x akkora figyelemmel és állandóan mérsékelt sebességgel közlekedjenek. Nem tehetnek róla, hogy nincs még olyan tapasztalatuk és helyzetfelismerő képességük, mint idősebb társaiknak, de ezt be kellene látniuk. Akárhonnan nézzük, számít a kor, és ahogy már mások is mondták, az iskola is, ez van.
Elképesztő ami történt, és úgy gondolom, hogy susmusolás ide vagy oda, valóban nem lehet felelőst kikiáltani. Nyilván a söfőr, de mivel neki meg ott a lelkiismeret, hagyjuk a kikiáltást. Valóban óriásit hibázott, és úgy gondolom, hogy kizárólag a könnyelműség az oka, de ez ebben a korban iszonyatosan könnyen megesik, nem kell ehhez még egy kósza vicc sem az autóban a társaságtól, nemhogy alkohol. Ilyenek vagyunk, ezért kell 10x annyira figyelni és lassan menni. És akkor még a fáradtságról nem is beszéltem, az még 10%sebességcsökkentés.
A levelekről annyit, hogy eddig mindenki megúszta, szerintem nem védőangyal volt, hanem kor, meg tapasztalat, pont. De tényleg nem akarom bántani a fiatalokat, vezessenek, de rettenetes alázattal, mert ülhetett volna a szembejövő autóban még két gyerek is...
Szörnyű ez az egész, és ha nincs is felelős, jó, hogy beszélünk a kereszteződésről is. Nézzék át az összes hasonlót és legalább most javítsunk egy kicsit az összképen (világrengető illúzióim nyilván nincsenek), különben is mindig viccesek tartom az ilyen eseteket. Ha ugye átszakad egy vörösiszap tározó gátja, akkor megvizsgálják az összes vörösiszap tározót... Ha én a sors lennék, egyszer biztos megviccelném az emberiséget, hogy egy vörösiszap katasztrófa után átszakítanám egy neonzöldiszap (gőzöm nincs mik vannak még) tározó akármijét...Úgyhogy ezúton is kérem a hatóságokat, hogy figyeljenek oda mindenre, és mindent gondoljanak át mégegyszer, mert emberek vagyunk, és teljesen normális, ha nem megy minden elsőre.
A fiatal sofőröknek pedig mégegyszer üzenem, hogy alázat...
Kényelmes a fotel, kéznél a chips? Transzkontinentális utunknak most következnek azok a pillanatai, amelyeket a legszívesebben visszanéznék lassítva, villogó R betűvel a felső sarokban. Felfedezünk egy teljesen szürreális amerikai autóbontót, megkóstoltatjuk Gray-jel a Bonneville-i sót, majd…..
Jó pár hete nem sikerült kitennünk Mekler Laciék Mongólia felé vezető, mind vadregényesebbé váló útjának újabb fejezeteit – szolgáljon számunkra mentségül, hogy a nyári emberhiány, szabadságolások jobban megcsapolják a Totalcar erőit, mint Mekiékét az olykor…..
Egy hét eltelt, amióta Mekler Laciék elindultak Mongólia felé. Elébe megyek az eseményeknek – elakadás eddig nem volt, csúszás, fura dolog viszont mind több. Mekiék lassan egyre jobban alámerülnek az ex-szoci Ázsia kreténségeiben, merev szabályok közé szorított ad hoc…..
14:15 Bendével az irodájában éppen a Hotel Daniaban készült videót nézzük, amikor Vályi Pista nevét írja ki a telefonom: Történelmi pillanat, a Ponty és a csapat megérkeztek Viszre. Öröm, eufória és könnyek. Margó, Karesz felesége pityereg a megkönnyebbültségtől, közben meg sem áll, mert gigantikus…..
Karesz most törte le nagyjából a GPS-em tartóját, mert próbálta megnézni, hol járunk, ő ül ugyanis jobb egyen, Tibby meg a volán mögött küzd a forgalommal és a havas esővel, ami pedig az imént kezdett esni. Az Insigniában is van saját navi, de az csak addig tudta az utat Domsjőbe, amíg beletettük a…..