Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YCE

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat! „Tisztelt” Polgármester Úr!   Első körben és először is elnézést kérünk, ha kissé indulatossá sikerül levelünk, de az események ismeretében talán megfogják érteni a kérdéseket és hangvételt!   Tisztelt Polgármester Úr!   Döbbentem hallottuk így egy…..
 Ez a mondat tegnap délutántól egészen estig gyakran végigfutott a fejemben.    Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de 4 óra várakozásra kényszerültem a „fejlett” fővárosunkban, hogy hazajussak.  6 óra magasságában beálltam a József körúti…..
YCE 2010.10.31 21:11:05
Szia Mosolyka!

Egészen véletlenül a CsP-n akadtam Rád, ahol ennek a blogoldalnak a címét adtad meg. Elolvastam ezt a bejegyzést és úgy döntöttem én is hozzá szólok. Először is engedd meg, hogy azzal kezdjem, h a buszvezető félre tájékoztatott az alacsony padlós Volvók szélességével kapcsolatban, hiszen a többi cégnél rendszeresített buszhoz képest 16mm különbség van, ami nem igazán indokolja, h ne mehessen fel a Margit hídra. Itt vannak a méretek, ki tudod csemegézni:
hu.wikipedia.org/wiki/Volvo_7700A

Ehhez képest a többi busz rendre 2500 mm széles:
hu.wikipedia.org/wiki/Ikarus_435
hu.wikipedia.org/wiki/Ikarus_415
hu.wikipedia.org/wiki/Ikarus_412
hu.wikipedia.org/wiki/Ikarus_260
hu.wikipedia.org/wiki/Ikarus_280

A 405-ös kihagyom a listából, mert azok még keskenyebbek. Úgy tudom viszont, h van belőlük pár darab ami taxiként működik és alacsony padlósra van átalakítva pont a mozgáskorlátozott emberek igényeihez. Nem ismerem az infóvonalat, ahol érdeklődhetsz a buszok indulási idejéről, de azt tudom, h a forgalomirányító diszpécserek között is akad olyan aki elé slendrián módon végzi a munkáját, nem zavarja ha pár busz összecsúszik a vonalon. Más kérdés, h buszvezetők közt is bőven van szórás, hiszen mindenkinek más és más a vérmérséklete. Tudom azt is, h egy mozgáskorlátozott elszállítása sokszor számos egyéb problémát vet fel ami bosszantó tud lenni, hiszen én is a BKV-nál dolgozok mint autóbuszvezető. Én emlékszem és valószínűleg Te is, h volt pár éve a Stadionoknál egy mozgáskorlátozottakhoz köthető rendezvény. A cég nagyvonalúan felsűrítette a vonalat, ráadásul lehetőség szerint alacsony padlós járművekkel (IK412), viszont a gyakorlatban óriási problémát okozott, hogy egy ilyen nagyszabású rendezvényre érkező tömeget olyan buszokkal akarták amelyekre hivatalosan 1-2 fő mozgáskorlátozott szállhat fel. Ennek szabályzása vagy nem elég egyértelmű, vagy gyakorlatilag nem létezik. A buszvezető felelőssége azonban igen nagy, hiszen a kresz szerinti szabályozás a járművön a vezetőt jelöli meg felelősnek az utasok és a poggyász rögzítéséért. Na már most el lehet képzelni egy buszt tele kerekes székkel. Ezt azért nem mindenki vállalta fel. Sajnos rengeteg az ilyen és ehhez hasonló szőnyeg alá söpört probléma, de azt hiszem a helyére kerülnek a dolgok ha a BKV-t nem egy személyszállítást bonyolító cégként kezeljük, hanem valós, életszerű példákból kiindulva egy egyszerű "kifizetőhelynek". Remélem ez ügyben lesz változás, hiszen ez az állapot sem az utasoknak sem a sofőröknek nem jó. Európai színvonalú utakon, európai színvonalú buszokkal, kevésbé túlhajszolt sofőrökkel valószínűleg kevesebb problémát észlelnél Te is a mindennapos közlekedéseid során. Sajnos ez még igen csak az utópia kategóriába tartozik. Minden jót, vigyázz magadra!

YCE :)
Azt még mi sem hittük volna, hogy ez a remek kultúresemény Homárba való eredménnyel járhat, oszt mégis az a helyzet, hogy szombatról vasárnapra virradóra decens, kultúréhes nők voltak kénytelenek péniszre utaló karjelzést mutatni távolodó buszok irányába a Lágymányosi…..
YCE 2007.06.26 01:21:56
Egyik évben a Critical Mass felvonulás útvonalát és időpontját 1.5(!!!) órával a kezdés előtt kapták meg a BKV buszvezetők forgalomirányító diszpécserei, hogy: Itt az info ami szükséges a megoldáshoz, oldjátok meg.
Ugyebár ebből is látszik, hogy nem a munkakedvel van itt a baj, hanem sajnos a kényelmes és/vagy jól fizető állásokra már meg van az előre kiszemelt alkalmazott. Ha majd mindenki válogatás nélkül elutasítja a kedves rokon arra irányuló kérelmét, hogy ha tudsz valami jó kis szaftosat szóljál, akkor majd lehet pálcát törögetni! Tele az összes vezető pozíció hozzá nem értő rokonokkal! Egész MaO erre a rendszerre épül. Példaként szolgáljon az állami szervek felépítése. Rendet kéne lassan tenni a fejekben! Persze mindez nem jöhetett volna létre így ha volna itt bármiért is felelős személy! Dehát ez a tömeg itt MaO-n lusta számonkérni a KÉPVISELŐKTŐL bármit is! (KÉPVISELŐKTŐL - értsd a szót! Én soha nem éreztem, hogy egy képviselő a saját pénztárcáján kívül képviselt volna bármit is, nemhogy engem!) Ha meg valaki mégis megpróbál számonkérni, akkor hazazavarják a média által irányított közvélemény erejével, hogy odahaza tüntetgessél, mi itt szorgosan rabszolgáskodunk, hogy az elitnek telljen szép új autóra! Itt sikkaszthat 1.5 mrd HUF-t parlamenti képviselő és vigyoroghat a bizonyítékok hiányában lezárult eljárás után 3 hónappal a parlamentben, holott egy demokratikusabb, átláthatóbb törvényű országban ilyenért tán munkát se kapna, nemhogy közügyek közelébe engedjék! Éljen az az alkotmányunk ami nem a miénk és közfelkiáltás hiányában inkább Sztálini diktátumnak kéne hívni. Hol van már a jó öreg Aranybulla és a szent korona tan?! Az elmúlt 17-20 év reformjait mindenki érzi a bőrén. Qrvára mindegy ki volt fenn. Szép színes paletta van a pártokból. És egyik szarabb mint a másik. A szomszédasszonynak aki egyedül neveli tanári fizetésből a két gyerekét, már megváltozott a véleménye a dübörgő gazdaságról mióta az önkormányzat a lakbért felemelte 9-ről 27 ezer forintra. Ideges válaszlevelére reagáltak is egy frappánsat, hogy ne aggódjon, a lakbérek mértéke felzárkóztatására kerül épp sor az albérletek áraihoz és nyugodjon bele, mert ez egy többlépcsős művelet. Rögtön ki is vette Enikő lányának a szájából a vacsorát, hogy be tudja majd fizetni a havi 50-60.000-es lakbért!
Erényként könyveljük el ha egy kormány már kevesebbet lop. De ez csak egy gondolat volt és a véleményem kinyilvánítása, lehet visszaballagni a Barátok közt elé értelmesen kinézni a fejekből!

Üdv innen a volán mögül!

ui: Ja és ha véletlenül szadesz székháza elé menne tüntetni, mert baja van Demszkygráddal és a 100%-osan a főváros tulajdonban lévő, szadesz irányítás(bár inkább a lopás egy módjának nevezném) alatt álló BKV-val, akkor legyen szíves kürtölje nyugodtan világgá (mert attól félnek) és számítson rá, hogy én is ott leszek!
YCE 2007.06.26 01:23:01
Egyik évben a Critical Mass felvonulás útvonalát és időpontját 1.5(!!!) órával a kezdés előtt kapták meg a BKV buszvezetők forgalomirányító diszpécserei, hogy: Itt az info ami szükséges a megoldáshoz, oldjátok meg. Ugyebár ebből is látszik, hogy nem a munkakedvel van itt a baj, hanem sajnos a kényelmes és/vagy jól fizető állásokra már meg van az előre kiszemelt alkalmazott. Ha majd mindenki válogatás nélkül elutasítja a kedves rokon arra irányuló kérelmét, hogy ha tudsz valami jó kis szaftosat szóljál, akkor majd lehet pálcát törögetni! Tele az összes vezető pozíció hozzá nem értő rokonokkal! Egész MaO erre a rendszerre épül. Példaként szolgáljon az állami szervek felépítése. Rendet kéne lassan tenni a fejekben! Persze mindez nem jöhetett volna létre így ha volna itt bármiért is felelős személy! Dehát ez a tömeg itt MaO-n lusta számonkérni a KÉPVISELŐKTŐL bármit is! (KÉPVISELŐKTŐL - értsd a szót! Én soha nem éreztem, hogy egy képviselő a saját pénztárcáján kívül képviselt volna bármit is, nemhogy engem!) Ha meg valaki mégis megpróbál számonkérni, akkor hazazavarják a média által irányított közvélemény erejével, hogy odahaza tüntetgessél, mi itt szorgosan rabszolgáskodunk, hogy az elitnek telljen szép új autóra! Itt sikkaszthat 1.5 mrd HUF-t parlamenti képviselő és vigyoroghat a bizonyítékok hiányában lezárult eljárás után 3 hónappal a parlamentben, holott egy demokratikusabb, átláthatóbb törvényű országban ilyenért tán munkát se kapna, nemhogy közügyek közelébe engedjék! Éljen az az alkotmányunk ami nem a miénk és közfelkiáltás hiányában inkább Sztálini diktátumnak kéne hívni. Hol van már a jó öreg Aranybulla és a szent korona tan?! Az elmúlt 17-20 év reformjait mindenki érzi a bőrén. Qrvára mindegy ki volt fenn. Szép színes paletta van a pártokból. És egyik szarabb mint a másik. A szomszédasszonynak aki egyedül neveli tanári fizetésből a két gyerekét, már megváltozott a véleménye a dübörgő gazdaságról mióta az önkormányzat a lakbért felemelte 9-ről 27 ezer forintra. Ideges válaszlevelére reagáltak is egy frappánsat, hogy ne aggódjon, a lakbérek mértéke felzárkóztatására kerül épp sor az albérletek áraihoz és nyugodjon bele, mert ez egy többlépcsős művelet. Rögtön ki is vette Enikő lányának a szájából a vacsorát, hogy be tudja majd fizetni a havi 50-60.000-es lakbért! Erényként könyveljük el ha egy kormány már kevesebbet lop. De ez csak egy gondolat volt és a véleményem kinyilvánítása, lehet visszaballagni a Barátok közt elé értelmesen kinézni a fejekből! Üdv innen a volán mögül! ui: Ja és ha véletlenül szadesz székháza elé menne tüntetni, mert baja van Demszkygráddal és a 100%-osan a főváros tulajdonban lévő, szadesz irányítás(bár inkább a lopás egy módjának nevezném) alatt álló BKV-val, akkor legyen szíves kürtölje nyugodtan világgá (mert attól félnek) és számítson rá, hogy én is ott leszek!