Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mindentudasegyeteme

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  PlatónA filozófia értelmezéseiArisztotelészSkolasztikaRacionalizmusEurópai kora újkori államelképzelésekEmpirizmusKantIdealizmusWittgenstein (nem én írtam)     1.   A dialektika Szókratésznál és Platónnál az ellentétek ütköztetését jelenti…..
Döbbenten figyeljük az Értelmes Tervezettség Mozgalom vezetőinek, a hazai antievolucionizmus zászlóvivőinek elmúlt hónapokbeli ámokfutását. Ennek legutóbbi eleme, hogy Dávid Gyulát, az ELTE TTK Fizikai Intézetének szakoktatóját rágalmazták meg egy, időközben elérhetetlenné tett cikkükben. A fizikus…..
Mindentudasegyeteme 2010.04.15 19:51:38
Szerintem maga az evolucio egy lezart tema, ami genetikailag megbukott - felteve annak, aki olvasta Sti "Mukodnek-e az evolucios elmeletek" c. indexen nyitott topicjat. Tekintve, hogy genetikai modon kivitelezhetetlen, nem marad mas, mint csak egy olyan filozofiai koncepcion allo modell, ami nem kerdojelezi meg a megnem tapasztalt letet. Ne is csodalkozzunk, hogy miert tortenhetett meg ez uton az alabbi falszifikacio: Ertem ezalatt, hogy Sti ti. posztulalt egy x-et az y jelenseg megmagyarazasahoz, mert rajott, hogy y jelenseg csak ugy kivitelezheto, es akkor valik ertelmes modelle, ha x-et beillesztjuk a folyamatba. Ellenben mikor megfigyelte a j,k,l eseteket a B rendszerbol (genetika), amelyekkel osszekapcsolhatna a rendszert az y jelenseggel, akkor rajott, hogy egyik sem kielegito p letezese miatt, ami biztositja B rendszer stabilitasat, kovetkezeskeppen p miatt nem lehetseges j,k,l folyamatokkal a posztulalt x-nek valos alapot keriteni, vagyis mivel x szukseges feltele y jelensegnek, es x nem valos, ezert y jelenseg sem valos, a jelenseg mas (nem evolucio) hanem... es itt kovetkezik az, amivel mar nem ertek egyet en sem, hiszen Sti nem gondolt arra, hogy a falszifikacio az egesz koncepcio hibajaban van, vagyis azert nem mukodik az elmelet, mert eleve nem szabad a kepzetunkben kialakult folytonos idoszemleletet olyan esemenyekre rahuzni, amit nem tapasztaltunk meg. Ez mar elegge nagy "koherenciat" mutat David Hume azon allaspontjaval, hogy amit mi ok-okozatnak velunk, az csak szubjektiv, a valosagban nincsen ok es okozat.