Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epitomester

7 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 26-án tartottuk meg sorrendben ötödik rendezvényünket, melynek során kerekasztal beszélgetésre invitáltuk a magyar banki szféra informatikai projektekkel küzdő vezetőit. Vendégeink voltak: Biszak Gábor (K&H Bank) Buda Mónika (Cetelem Bank) Fogarasi Sarolta…..
A fenti képet ugyan már néhány éve készítettem Dublinban, de felteszem, hogy még ma is működik a kocsma, ha már egyszer több mint 800 évet kibírt. A fotózáskor még arra gondoltam, arról írok, hogyan számolják egy épület vagy intézmény korát az írek és hogyan mi, ám a…..
epitomester 2013.12.12 13:48:25
@cybergreg: Az épületért ugyan őszintén kár, és elég csúnya volt a sztori, ahogy hagyták összedőlni, de valójában nem volt XV. századi épület.

(16.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/imce/22/nagyicce_0.jpg)

A műintézmény lehetett ugyan annyira régi, de az meg már az 1950-es évek óta nem üzemelt, szóval Budapestnek biztos nem volt a legrégebben működő kocsmája.
Ezúttal stílust váltunk, és egy kicsit modernebb vizekre evezünk: a Bauhaus felé vesszük az irányt. Újlipótvárosba látogattam, az egyik legszebb ilyen stílusú lépcsőházba, a Dunapark ház középső tagjába. Vittem magammal profi fotóst is, Rowlendet. Egy korábbi poszt alatt…..
epitomester 2011.08.05 15:51:34
@agi02: A Pasaréten egy ún. kísérleti lakótelepet építettek, a Napraforgó u. 1-22 területén. Az összes házat más-más építész tervezte, az összképe már akkor is változatos volt. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy mindnek megőrizték az állapotát azóta, csak gondoltam, hátha érdekel:)

A wikipédia is szentel neki egy elég hosszas bejegyzést, valamint itt: tajkep.blog.hu/2008/03/26/magyar_bauhaus_es_ami_maradt_belole találhatsz érdekességeket.

Üdv,
Ádám
  A jakutföldi Mirnij gyémántbányáját mindenki ismeri, aki meg szokta nyitni a postafiókjába érkező bazinagy ppt-fájlokat. Ez ugyanis tényleg egy furcsa és igen látványos gödör, a különös tájak innen-onnan típusú fotógyűjtemények kedvelt darabja: több mint egy…..
Huszonegy játéknap után először játszott Raleigh-ben a Hurricanes, de nem sikerült a hazai szezonnyitó, a Washignton lenullázta. Hetedszer kapott ki a New Jersey, a San Jose verte Joe Thornton mesterhármasával. Nyert a Chicago, de Marian Hossa megsérült. Három hét telt el a bajnoki…..
Abszolút semmi kétség nem fér hozzá, kire szavazunk majd őrült módon a holnapi Eurovíziós Dalfesztiválon. Ez egyszerűen tökéletes! Minden összeállt."Come to my Yaguarrr, Baby!" (Kösz, Kati!)..
Nézd, Leendő Férj, jöhetsz hozzánk játszani! :)..
epitomester 2010.05.10 09:26:14
@fűzfánfütyülő: Leendő Férj VPS pajtásunk fedőneve:)
Mint azt korábban leírtuk már, a lakás energia-háztartását is javítjuk némiképp. A konvektorok mentek a levesbe, jön helyettük egy über-takarékos kondenzációs kazán, és a falat is szigeteljük belülről, amitől amúgy 2-3 centivel keskenyebb lesz minden szoba…..
moszkvics Raszputyin 2010.04.03 10:37:00
Azt hiszed, hogy tudod ki volt Raszputyin? Azért mert olvastad a wikipédián, meg ismered a bonijem számot?http://www.youtube.com/watch?v=UmKxKylgtmM&feature=relatedSegítek: Hülyeség! Majd én elmondom mi volt, nyugi. Szóval a XX. század egyik legkiemelkedőbb figurájáról beszélünk,…..
Avagy a bontás első napja...         A konyha                A nappali a konyha felől - ez a perspektíva ismerős lehet…..
Mint látjátok, lesz mit alkotni a lakásban. Az alábbi dolgokat kell megcsinál(tat)ni, többé-kevésbé ebben a sorrendben: 1. Falburkolat elbontása 2. Burkolatok bontása (PVC, padlószőnyeg, csempék) 3. Konvektorok, gázvezetékek bontása 4. Néhány válaszfal…..
Mienk tehát a lakás. Vasárnap felugrottunk, és engedvén a hatalmas nyomásnak, kattintottunk párat. Az előtte-utána típusú képek közül ezek itt az "előtte" kategóriába esnek,…..
Megvettük. Nemsoká lesz kulcs is, állítólag. Aztán indul a felújítás, mi pedig dokumentáljuk lépésről lépésre, a magunk és mások okulására (nekünk persze már késő bánat addigra). Ha érdekel, itt majd elolvashatod-megnézegetheted...
epitomester 2010.03.13 22:50:31
@Meni: Lehet beleszólni, legfeljebb nem fogadjuk meg:)
@Gyuree: Tele lesz fotókkal, ne aggódj.