Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZoltanZ

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Külföldön, legutóbb épp Londonban, méghozzá egy Tescóban néztem irigykedve az önkiszolgáló sorokat: ezekben nincsen eladó, csak egy vonalkódos automata, az előtt kell elhúzni az árut, aztán már szabad is vagy. Két okból tetszett nagyon a rendszer: egyrészt, mert egy olyan…..
ZoltanZ 2010.12.21 19:31:19
A brit Tesco leghasznosabb szolgáltatása nekem az internet alapú bevásárlás volt. Ezzel lehetett igazán sok időt megtakarítani, pláne úgy, hogy akkoriban nem volt saját autónk. Péntek este "bevásároltunk" a neten, másnap egész délelőtt lent játszhattunk a gyerekekkel, s az általam megadott időre, pl. 12 órára ott volt a Tescos kisteherautó a ház előtt, a sofőr ládákban hozta fel az árukat egészen a konyhapultig. A teherautó raktere 3 részre volt osztva, egy a normál, nem hűtendő cuccokknak, egy a 4 fokon szállítandóknak (tej, vaj stb) és egy a mélyhűtött áruknak. MINDENT lehetett így vásárolni, húsokat, pékárukat, zöldségféléket akár darabra is (értsd: pl. 2 fej hagyma), és mindenből a legjobbat hozták, meg sem próbáltak valami rosszat ránk sózni.
A fizetést a sofőr kis kézi érintőképernyős terminálján kellett jóváhagyni, ott egyeztettük, hogy volt e mindenből olyan amit kértünk. Ha minőségi kifogásunk lett volna (amire nem volt példa), akkor azokat az árucikkekeket egyszerűen kihúzta volna a listáról, és visszavitte volna a boltba.
A heti nagybevásárlást intéztük így, az egész költsége kevesebb volt, mint 4 db buszjegyé (amivel az asszonnyal oda-vissza megjártuk volna az utat), nem is beszélva arról az előnyről, hogy nem kellett végigkínlódni a bevásárlást a két kicsi gyerekünkkel.
A webes felület kínálta lehetőségek pedig gyakorlatilag korlátlanok voltak: "kedvencek" elmentése, ami tovább egyszerűsítette a bevásárlást, a "böngészés a polcon" lehetőséget nyújtott a célirányos keresés bővítésére, és végül de nem utolsó sorban: minden kiválasztott termék mellé lehetett írni egy pár soros instrukciót: pl. a banán fele legyen érett, másik fele zöldebb, ami tovább eláll stb.
Nyilván van, amikor szeret az ember sétálgatni, bogarászni a polcok között, de a bevásárlások többsége mégiscsak időrabló, ismétlődő rutin, amit jó volt kiváltani ezzel.
Belsőség Átkozott rossz hírek 2010.03.07 00:26:00
23:09 Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelenné vált. Csikós így mesélte el a történetet: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk,…..
ZoltanZ 2010.03.07 09:31:10
@Kivancsi: szó sem volt arról, hogy "menni kellett lazacvacsizni", semmi kényszer nem volt benne. Nyilván nem ismerheted a részleteket, hányszor és miket beszéltünk telefonon a szervezkedés közben,de megnyugtatlak: nyitott meghívás volt, nem csak aznapra szólt. Úgy ítélték meg a helyzetet, hogy el tudnak indulni, hát elindultak.
Épp te magad írtad egy korábbi kommentedben:
"48 eves ismeretlen geppel Budapestnek??
batorsag? orultseg? vakmeroseg?
Na mindegy de jo buli lehet :):)"
Utólag mindannyian tudjuk a választ, de abban a pillanatban sem te, sem ők nem tudhatták mi fog történni. A "mi lett volna ha..." kezdetű mondatokkal az a baj, hogy nem vezetnek sehová... mert mondjuk mi lett volna ha Árpád vezér az Ural után jobbra fordul és nem balra? Akkor most a magyarok élnének Svédországban?
Inkább szurkoljunk nekik, hogy jól jöjjenek ki ebből a kalandból! Hidd el, megérdemlik, nagyon szimpatikus emberek!
Belsőség Gyógyír a sebekre 2010.03.05 18:07:00
Sipos Zoli jelenti: Amilyen jól indult a tegnap, olyan jó lett a vége is. A kettő között történtekről már olvashattatok. Még fogtok is. Elég annyi, hogy megtörték a Pontont, volt dráma, széjjelfagyás, aggódás. Mire véget ért a Svéd Királyi Rendőrség intézkedése (persze lehet, hogy hivatalosan nem is…..
ZoltanZ 2010.03.05 19:40:16
@streetsta: Ha elmélyül a válság, gyere, fordulj vissza, összekaparjuk a kondér aljáról a maradék húsgolyókat neked! Tényleg fantasztikus élmény volt veletek találkozni, higgyétek el, ez nekünk is életreszóló élmény itt a hóhegyek között.
A kisfiam reggel szomorkodott kicsit, hogy végigaludta az egészet, és nem láthatta a ház előtt a híres-neves Mercedest, de kiengeszteltem egy kis BILAR autós gumicukorral...
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..