Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikimackó

0 bejegyzést írt és 603 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet korában nem tantárgy-alapú tanításra van szükség, hanem a természettudomány és a humán műveltség elemeinek, azok belső összefüggéseinek megismertetésére. A 21. századi iskolának egyszerre kellene támaszkodnia a digitális tudásátadásra (akár Home Office üzemmódban is) és a kiemelkedően…..
mikimackó 2023.01.29 09:19:07
Ha van valami állandóság Rettegett Iván óta az orosz történelemben az a birodalmi aspiráció és a világmegváltó póz! Az első világháborús vereség, a cárizmus összeomlása után egy újabb bizantinus despotikus rendszer jött létre a kommunista világforradalmat hirdető Szovjet-Oroszország. Sztálin a…..
mikimackó 2022.03.21 09:45:19
@ez a nevem senki: érdekes szerkezet a tükör...., azt is látod benne, amit nem akarsz !
Undorító, ha egy értelmes ember azzal próbálja megvédi a velejéig romlott, hatalommal visszaélő "NER-elitet", hogy más sem jobb náluk! Kivételes tíz év van mögöttünk, amikor hatalmas anyagi támogatást kapott Magyarország az EU-tól és ezt a pénzt Orbánék pont úgy osztották szét maguk közt, ahogy az…..
mikimackó 2022.02.21 16:27:32
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: a birka az birka marad, akármilyen is a frizurája !
mikimackó 2022.02.21 20:36:25
https://444.hu/2021/03/18/bezik-formulaz Idézet Uj Péter ragyogó cikkéből, mellyel Lovász László előtt tiszteleg, aki megkapta a matematika „Nobel-díját” és akit Magyarország fociért rajongó fura miniszterelnöke – együtt a teljes Magyar Tudományos Akadémiával - porig alázott: „És tanár…..
mikimackó 2021.03.20 02:26:13
@De nagyot tud lökni az úr az ajtón: 2016-ban, ha nem is ezekkel a szavakkal, de volt egy érdekes beszéde Mezőtúron !
https://hvg.hu/vilag/20201022_Orban_is_felkerult_Trump_bunlajstromara Teljes kudarc az „orbáni évtized”. -          A „keleti nyitás” nem hozott friss tőkét az országnak, ellenkezőleg: még mi finanszírozzuk a nemzetgazdaság szempontjából haszontalan, csak a kínai terjeszkedést szolgáló…..
mikimackó 2020.10.25 15:05:00
@Magyaur: a Vitézyt vedd ki a sorból......., a többi csak tanult, a szervilitással mindenkin átgázoló briganti !
Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év…..
Erről a legnagyobb magyarországi vallási szervezet, a katolikus egyház feje, Erdő Péter bíboros beszélt...
mikimackó 2019.12.25 13:52:31
@rallus: talán, ha a bolsi őseid rátérnének a szent ferenci útra, még meg is hatódnék !
Neírdalá János megint aláírta. ..
mikimackó 2019.12.18 14:37:27
Miközben hazaárulásnak minősíti az ateizmust az a hazai közjogi méltóság, aki korábban a Kommunista Ifjúsági Szövetség tagja volt addig a Orbán a következő utat járta be: amikor az érdeke úgy kívánta, akkor a SZDSZ mellett liberális volt; aztán "protestáns-polgári-progresszív", aztán "nép-nemzeti",…..
mikimackó 2019.11.10 10:21:17
Jól hangzó ígéretek, cselekvőképességet sugalló akciótervek, kormánypropagandával teleplakátolt ország. Az Orbán-kormány lassan tíz éve próbálja elhitetni velünk, hogy minden problémához értő kézzel nyúl hozzá, és akár olyan válságterületeken is csodát tud tenni, mint a népesedéspolitika. …..
A tegnapi bejegyzésre érkezett hozzászólás szerzője, Sir Galahad ezt firtatta: „Miből gondolja t. szerző, hogy az új polgármesterek másként fognak viszonyulni a helyi lapokhoz, mint elődeik? Mert azt mondják?” Egyelőre csupán Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Pikó András józsefvárosi…..
  Feneketlen panaszarchívumunkból előkeveredett egy nyár eleji eset, amit - mivel elég vérlázítóan hangzik, a honlap él, az árak sem változtak rajta - úgy döntöttünk, kitesszük. Egyúttal szeretnénk jelezni a repteritransfer.hu-nak, hogy nem azt hívják dinamikus árképzésnek, amit csinált, ha esetleg…..
Bár a Borkai-ügy nem ejtett végzetes sebet a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, arra mindenképpen jó volt, hogy rávilágítson az Orbán-rendszer leggyengébb pontjaira. Egyértelművé vált például, hogy az egyszemélyi vezetés komoly hátrány olyan helyzetekben, amikor gyors, ugyanakkor megfontolt döntést…..
mikimackó 2019.10.16 14:45:48
Olvasónk  2019. szept. 18-án a Fogarasi úti OBI-ban vásároltunk egy Sanotechnik sarok zuhanykabint (B8090M típus). A vásárlás során egy munkatársuk segített a kiválasztásban, akinek jeleztük, hogy a termék csomagolása sérült (több is volt belőle, és emiatt kérdeztük, hogy ez okozhat-e problémát,…..
mikimackó 2019.10.15 20:51:27
mikimackó 2019.10.16 07:09:54
@Permetező: akkor nem tudsz átszaladni rajta
Nagyon érdekes magyarázattal állt elő a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke arról, miért is veszítette el Budapestet a nagyobb választásokon 13 éve veretlen kormánypárt...
Finoman szólva sem fogadta jól egykori évfolyamtársa győzelmét. ..
Kevés olyan szórakoztató figura tüsténkedik a magyar politikai színpadán, mint Kósa Lajos, aki olykor mintha a szórakoztatóipar felé kacsingatna, ugyanakkor évtizedek óta meghatározó alakja a kormánypártnak. Ez a kettősség aztán néha vicces dolgok táptalaja, hiszen miközben Kósa komoly dolgokról…..
mikimackó 2019.08.28 08:46:09
@Cycmen: jól van, mirrmurr, mai felszopásod is megvolt, mehetsz a vályúhoz a jutalommoslékért !
mikimackó 2019.08.28 09:59:27
@Cycmen: idd meg nyugodtan, legalább lesz egy kis öröm a sivár életedben !
mikimackó 2019.08.28 12:15:00
@Cycmen: igaz, szerencsés vagy, hogy erre is ki tudod verni !
Parragh László, Orbán tanácsadója, a következőt nyilatkozta: „a jól képzett munkaerejük java elment, a maradék pedig minőségében és mennyiségében kevés a gazdaság növekedésének támogatásához," Magyarán az országot a fejlődés motorjának tekinthető munkaerő szempontjából a Fidesz katasztrofális…..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Az Orbán-univerzumban minden máshogy van, sőt egyenesen mindennek az ellenkezője igaz. ..
mikimackó 2019.08.16 17:10:55
A 18.- 19. századig létezett egy olyan felfogás, hogy a világ; az egyházi és világi hierarchia Isten által megszentelt alkotás. A Felvilágosodással + a Nagy Francia Forradalommal + az ipari forradalommal ez a mítosz szertefoszlott. (Ezért is célpontja a mai reakciós, tekintélyuralmi…..
Megszokhattuk már, hogy választások közeledtével a Fidesz előre küldi azokat a kádereit, akik következmények nélkül mondhatnak hajmeresztő dolgokat, gyalogolhatnak bele olyan polgárok lelkébe, akik valamilyen oknál fogva nem férnek bele a Nemzeti Együttműködés Rendszerének értékrendjébe. Ilyenkor a…..
Olyan országok bírálják pártunk és kormányunk politikáját, melyekben a polgárok egy pillanatra sem kételkednek a jogállamiság értékeiben, ahol az EU egy értékközösségen alapuló politikai közösség, melyben nincs helye az ellenséggel való kokettálásnak, és a közös elvek elárulásának. Ezekben az…..
mikimackó 2019.08.05 22:09:56
@Punxsutawney Mormota: akkor majd hallgatnak a bárányok !
Mi van akkor, ha a megvásárolt terméket nem webshop forgalmazza, hanem a partnere? Kinek könyörögjön olvasónk a hiányzó dokumentumokért? A jó hír az, hogy a magyar jogszabályok értelmében önmagában a garancia jegy hiánya nem képezi a jótállási/szavatossági igény érvényesítésének akadályát. 2018…..