Regisztráció Blogot indítok
Adatok
San_

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyszabású franchise-ba kezdett bele az Universal, tavaly közzétették, hogy filmet készítenek Stephen King népszerű hét részes Setét torony könyvsorozatából. Ron Howard elárulta, hogy olyasmiben törik a fejüket, ami eleddig nem volt. Az első filmet egy sorozat követné, majd…..
Japán páros szemmel, avagy friss szem többet lát!A szkájcurííí hajnalt hasít Az alábbi kép is alátámasztja azt a tényt, hogy Japánban két lábakelendő tárgy van: a kerékpár és az esernyőMi mást ehet az ember legelőször, mint egy jó kis gyorséttermit. (az ára…..
San_ 2010.09.16 16:02:39
@GYUSZI BACSl: :D Köszönöm! Igyexünk ám. Főleg Bogi - már úgy beszél japánul, hogy az a furcsa, hogy nem húzottak a szemei :P
Minden jót Nektek!
Kedvelem az öreg japán bácsikat. Ma is, mikor az egyetemre igyekeztem, elbicajozott mellettem egy, és ékes japános angolsággal szép napot kívánt. A múlt héten pedig épp a metrón utaztam, amikor felszállt egy bácsi, és le akart ülni egy megüresedett helyre, de…..
BOGolás Japánban Gjóza party 2010.05.10 14:28:00
Miből is áll egy gjóza buli? Kell hozzá sok kerek tésztalapocska, némi darált hús zöldséggel, de ami az igazi "zamatát" adja, az a sok éhesen lelkes kisgyerek. A gjóza leginkább egy tortellini-hez hasonlít. Pesten szinte bármelyik japán étteremben kapható. Amúgy…..
BOGolás Japánban 2010.05.01 19:04:00
Május elseje (médé japános kiejtéssel), a Golden Week második piros betűs napja, Japánban is a munka ünnepe.Tegnap találkoztam régi jó munkatársaimmal, és persze ahogy illik, meghívtak vacsorázni is:)) Ott ettem ezeket a csodaságokat (természetesen elfelejtettem megkérdezni…..
Eddig csak annyit tudtam az Aikido-ról, hogy ha netán az egyik családtagod műveli, akkor előfordulhat, hogy minden előzetes bejelentés és figyelmeztetés nélkül rád támad, elkapja a karodat és addig tekeri, csűri-csavarja, míg kegyelemért nem esedezel.Tegnap szerencsém volt az egyik…..
Ohanami olyasmit jelent, hogy virágnézés, vagyis megnézni, hogyan nyílik a cseresznyefa virága. Hál' Istennek Magyaroszágon is vannak cseresznyefák szép számmal (halkan megjegyzem, hogy sajnos nem pont ugyanaz a fajta), ezért otton is elvégezhetjük ezt a gyakorlatot. Ehhez…..
BOGolás Japánban Sumida 2010.03.28 17:36:00
A Sumida folyó partján sétáltam és örültem...  Még mindig nem tudom, hogy milyen üzenetet hordozhat az Asahi sörgyár csodálmánya, de talán egy nap majd megvilágosodom.Hoppá!! Most mondják épp a háziak, hogy a sárga spermaszeűséget egy olasz cég tervezte, és elvileg…..
BOGolás Japánban Derűs nap 2010.03.27 05:43:00
Tegnap óta már nem esik az eső, úgyhogy kicsit körülnéztem a környéken. A legelső dolog, ami feltűnt, az a bejárati ajtón volt:A fölső sorban az anyuka vezetékneve szerepel, alatta a kis csivaváé, majd a harmadik sorban az élettársának a családni neve van kiírva. Megtisztelő,…..
BOGolás Japánban A család 2010.03.23 18:55:00
Először is CSODÁLATOSAK a haikuk!!Szuperek vagytok!!Pár nappal ezelőtt a kis hostelben, ahol megszálltam kamishibai-t tartottak. Ez a mesélés egyik fajtája. A mesemondó képeket használva mond el egy történetet. Régen a buddhista szerzetesek ennek…..
BOGolás Japánban Szia Tavasz!! 2010.03.21 17:26:00
Ma vettem végre szuperrózsaszín fényképezőgépet: CanonIXY DIGITAL 510IS, (pont olyan színe van, mint ennek a cseresznyevirágnak:) ) Ki is próbáltam:Aprószentek Feladat: különbségeket találni az iwiw-es vagy facebook-osváltozat és e fénykép között. A manga- és…..