Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipos Péter

361 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta kiderült, hogy újra 2/3-ad lesz, rendszeresen felmerül a kérdés: Vajon elcsalta-e a  Fidesz a választásokat? Valóban számos választási visszaélés történt, amely befolyásolhatta az eredményt, de valószínűleg nem ezen múlott a Fidesz győzelme.befolyásolni a  Az igazi csalás, maga a Fidesz…..
Ha a hétvégi népszavazáson nemcsak igennel, vagy nemmel lehetne szavazni, akkor szívem szerint a „majd meglátjuk” opciót választanám. De ilyen rubrika nem lesz a szavazólapon. Emiatt vagyok gondban. Azt hiszem, nem csak én. Május 17-én népszavazásra hívja Pokorni polgármester a…..
Sipos Péter 2015.05.12 14:55:09
@Nyúl reloaded: Már hiányzott Nyúl úr. De úgy látom én is Önnek. Sajnálom, hogy nem tud nélkülem élni, pedig szép családja van, de van, akinek semmi sem elég. Ez valamilyen perverzió lehet, hogy egy hatvanas öregúr izélgetése okoz Önnek kielégülést, de ha ez az ára a boldogságának ... Szerintem írja meg a Pesti Srácokba, ott mindig vevők a hamis híreire. Más, komolyabb orgánumokba úgy sem juthat be egy nyúl.
Sipos Péter 2015.05.14 15:52:11
@Nyúl lány: Jé, egy ma született nyúl! Szapora egy népség! Alig bújt ki a tojásból és már is velem foglalkozik. Úgy látszik családi vonás. Tessék szépen répát enni! Az sokkal egészségesebb, mint másokat bizergálni. Bár amilyen család az Önöké, Nyúl papa biztosan rólam mondja az esti mesét. Szép álmokat!
Felgyorsulni látszanak az események a Normafa körül. Hosszú halogatás után közzétették a környezeti hatásvizsgálat eredményét és a hegyvidéki képviselő-testület – bár a gazdasági és egyéb feltételeket vizsgáló magvalósíthatósági tanulmány még nem készült el –…..
Sipos Péter 2015.02.05 22:21:51
@Esbahn: Biztos, hogy nem szed semmit? Mert annak, amit ír, se füle, se farka. De ha jobban van tőle, csak rajta!
Méretes csapdába lavírozta magát Pokorni polgármester. A befolyásos sílobbi segítségével elérte, hogy a Normafán és környékén lévő erdők a XII. kerületi önkormányzat kezelésébe kerüljenek, és az egykori sípályákra hivatkozással az országos költségvetés pénzéből…..
Sipos Péter 2015.01.13 12:44:15
@Biatorvágy: Megtenné, hogy közzéteszi, milyen díjazás fejében irkálja a butaságait? Meg azt is, hogy hol kell bértrollnak jelentkezni? Szerintem lenne más is, akinek jól jönne egy kis (?) mellékes.
Sipos Péter 2015.01.14 11:28:41
@Biatorvágy: Nem emlékszem, hol és mikor őriztünk együtt libát. Értelmetlen dátumokkal és nevekkel nem segít. Azt sem értem, ki az újak, és mit kellene hagyni nekik. Ami pedig az irigységet illeti: tessék tükörbe nézni! Ott majd egy nagyon irigy valakit láthat.
A legújabb, ezúttal az Örkényben játszott Mohácsi darab egyik kulcsjelenetében hangzanak el ezek a kétségbe esett kérdések. A kivégzőosztag előtt álló család megmenekülésre ítélt tagja kiáltja kétségbeesetten. A többiek azt kérik tőle, mondja majd el az utókornak, mi is…..
Sipos Péter blogja A nagy tenyér 2014.12.08 10:10:48
Az Anyatermészet (vagy kinek-kinek hite szerint az Isten, a Mindenható, a Teremtő) általában jól tűri, hogy az ember nevű főemlős rendszeresen beleavatkozik a dolgaiba. Ritkán szól vissza, lassan reagál. Néha azonban, brutálisan egy földrengéssel, vagy cunamival, vagy finomabban,…..
Sipos Péter blogja Hallgatni arany 2014.11.27 08:00:00
Egy bő hónappal ezelőtt új önkormányzatot választottak a hegyvidéki polgárok. A szavazás eredménye számos tanulsággal, érdekességgel szolgál. Ezek egyike, hogy az előző testületből szinte kizárólag azok kerültek be az újba, akik a ciklus során tartott üléseken nem…..
Hajdanvolt ifjúkoromban népszerűek voltak a bolondokkal kapcsolatos viccek. Az egyik így szólt: A bolondokháza udvarán áll egy magas pózna. Az ápolók arra lettek figyelmesek, hogy a bolondok sorra felmásznak a póznára, majd a tetején mintha elolvasnának valamit, bólintanak, majd…..
Sipos Péter blogja Pitiánerek 2014.10.27 08:59:00
Bástya elvtárs le van taglózva. Bástya elvtárs úgy érzi, hogy lejárt lemez. Bástya elvtárs rossz kedve onnan ered, hogy utolsó gaztettéről, az önkormányzati képviselőknek járó havi BKV bérlet felvételéről csak egy kormánypárti zughonlap tudósított. Na, jó, a királyi…..
Négy évtizedes ismeretségünk okán írom ezt a levelet. Annak idején együtt jártunk egyetemre és bár külön utakon járunk, néha összehozott bennünket a sors. A „demokratikus” pártok főpolgármester-jelölési szappanoperájának sajátos fordulata után most Téged ajánlanak a…..
Az ELTE gólyatáborban történt nemi erőszak juttatta eszembe közeli ismerősünk tavalyi esetét. Őt is megerőszakolták. Az igazságszolgáltatás példás gyorsasággal tette a dolgát, a tettes súlyos büntetést kapott. Mégsem gondolom, hogy minden rendben lenne. Maga a sértett hívta…..
Tudja Ön, hogy létezik egy Szent László tárnics nevű virág? Három héttel ezelőttig én sem hallottam felőle. Pedig szép, ráadásul ritkán előforduló, védett növény. Eszmei értéke 10.000 forint. Egyik ismert hely, ahol számos egyede található, a Harangvölgy.       A…..
Sipos Péter 2014.08.13 23:09:58
@városjáró: A hírekből annyi az igazság, hogy egy 1998-ban vásárolt területet, amin nem tudtuk eredeti célunkat megvalósítani, mert közben a szabályozás megváltozott, 2008-ban jelentős haszonnal eladtuk. A többi híresztelés megvesztegetésről, adócsalásról és egyebekről az irigységre alapozott propaganda része. Soha, senki semmit nem bizonyított, mert nem is tud, mert nincs mit. Sajnos manapság sokan nem tudják elképzelni, hogy törvényesen is lehet pénzt keresni. Hogy a névtelen beírogatók valakinek a megbízásából rondítanak ide, vagy csak saját frusztrációjukat vezetik le rajtam, nem tudom, de nem is érdekel.
Sipos Péter blogja Fordulat 2014.06.02 08:46:00
Egy jól irányzott polgármesteri nyilatkozat után most azon örömködik a sajtó, hogy az önkormányzat visszalépett a Normafa beruházás grandiózus terveitől. Van olyan orgánum, amely egyenesen arról beszélt, hogy nem lesz sípálya a hegyen. Zöld szervezetek nyilatkozatban…..
Sipos Péter 2014.08.08 21:43:03
@curio1: Honnan az értesülés? Kikre vonatkozik a Polgármester szíves közlése? Annak idején írtam az ezzel kapcsolatos félelmekről Lex Harangvölgy címmel, ha jól emlékszem.
A kórház az a hely, ahol a személyzet a sajátjaként bánik a betegek idejével. Az ispotályban lassabban forog az idő kereke, a napoknak nincs értéke. A dolgok megtörténnek, az indokok nem kiismerhetőek, az eredmény kétséges. A gyógyulda ugyanakkor a másutt megtapasztalhatatlan…..
Csak most van érkezésem beszámolni a képviselő-testület múlt heti üléséről. Szokás szerint nem törekszem teljes körű ismertetőre, azt úgy is megteszik a hivatalos orgánumok. Az alábbiakban az következik, ami a kincstári beszámolókból valószínűleg kimarad. Napirenden volt…..
Sipos Péter blogja Lim-lom 2014.05.21 12:55:48
Mint minden májusban, idén is ellepik a hegyvidéki utcákat a feleslegessé vált tárgyak. Bár lomtalanítás időpontját zárt borítékban tudatják a lakossággal, a lomizók pontosan tudják, mikor hová érdemes menni. Alig teszi le a tulaj a megunt dolgait a járdára, máris ott terem…..
Sipos Péter 2014.05.22 15:02:08
A mai mno.hu irományhoz: (mno.hu/belfold/adovizsgalat-elol-mentheti-szazmillioit-egy-pm-es-kepviselo-1227925)

1998-ban több társammal vásároltam Biatorbágyon egy 18 hektáros területet, mellyel kapcsolatos terveink később kútba estek, ezért 2008-ban az ingatlan egy részét eladtuk. Az ügylet adózási kérdéseit aggályos aprólékossággal jártuk körbe. A rám eső 240 millió forint adót határidőben bevallottam és megfizettem. Az eladás után öt évvel, 2013-ban a NAV vizsgálni kezdte a tranzakciót és arra a megállapításra jutott, hogy nem jól értelmeztem a szabályokat, ezért az elsőfokú határozatában jelentős összegű adókülönbözet megfizetését kérte. A határozatban leírták, hogy szerintük is eleget tettem minden előírásnak, nem jövedelem eltitkolásról van szó, hanem a szabályok szerintük rossz értelmezéséről. A határozat ellen fellebbeztünk, most a másodfokú eljárás folyik a NAV-on belül.

A cikkbeni állításokkal szemben tehát nincs adótartozásom. Adótartozás akkor lenne, ha a bevallott, vagy a jogerős határozat alapján kiszabott adót nem fizettem volna meg. Jelenleg vita folyik a NAV és köztem egy ügylet adózásáról. A NAV nem kérdőjelezte meg, hogy jóhiszeműen jártam el, a jövedelmet határidőben bevallottam és az adót befizettem, de az adóhatóság álláspontja szerint hibásan értelmeztem a szabályokat. Én a legjobb tudásom és szakmai meggyőződésem szerint jártam el és biztos vagyok igazamban. Az általam megkérdezett szakértők véleménye és a szakmai sajtóban megjelent publikációk is az én álláspontomat támasztják alá. Valószínűleg a bíróság mondja ki a végső szót az ügyben. Biztos vagyok abban, hogy a bíróság nekem ad majd igazat, mert a NAV-val szemben a bíróknak csak a jogszabályok előírásait kell figyelembe venniük, nem a költségvetés bevételi előirányzatait.

A cikk azt sugalmazza, hogy azért ajándékoztam a gyerekeimnek a vagyonom egy részét, hogy elrejtsem a NAV elől. Ez az állítás értelmetlen.
A hatályos szabályok szerint ajándékozással nem lehet a vagyont kivonni az adózás alól. A NAV a megajándékozottól is behajthatja az adótartozást. Tehát ez a lépés jogilag alkalmatlan arra, amivel a cikkben vádolnak. Nem hogy eltitkoltam volna, hanem mindent bevallottam és feltüntettem a vagyonnyilatkozatomban. S ha a bíróság úgy dönt, meg fogjuk fizetni a megítélt összeget.
Kíváncsi vagyok, arra, hogy az mno.hu honnan szerezte információit, mert tőlem a cikk megjelenése előtt nem kértek tájékoztatást, a NAV-ot pedig köti az adótitok. Bizonyára nem véletlen, hogy ez a téves alapokon álló kiszivárogtatás az EP választások előtti napokban történik. Az adótitok megsértése miatt meg fogom tenni a szükséges jogi lépéseket.
Nincs semmi titkolni valóm, az eljárás teljesen transzparens, bízom az igazamban. Eddig is maximálisan törvényesen jártam el, és ezután is így fogok.

Kérem a mno.hu-t és azokat az orgánumokat, akik a téves állításokat tartalmazó hírt közölték, hogy a közleményemet is hozzák nyilvánosságra, hogy a közvélemény tájékoztatást kapjon a valós helyzetről.

Sipos Péter
Van úgy, hogy a vélemények egymásnak feszülnek. Van úgy, hogy az egyik fél megmakacsolja magát és nem hallgat a másik érveire. A végeredmény ilyen esetben ritkán jó. Aztán úgy is van, hogy a nagy fenekedést követően szó szót követ, és a vitázók kompromisszumra jutnak. Így…..
Sipos Péter 2014.05.05 23:45:42
@epécske: Köszönöm a visszajelzést. Az átadáskor többen is szóvátettük, hogy a parkour pályán csak angol nyelvű oldalakra mutató linkek adnak tájékoztatást arról, milyen "mutatványokra" használhatóak az eszközök. Azt hittem, ez elég lesz arra, hogy az illetékesek lépjenek. Most ismét kérem őket arra, hogy javítsák a tájékoztatást. Értesítem a válaszról.
Sipos Péter blogja Ikszek 2014.04.03 08:38:00
Vasárnap választás. Mindenki, akit az ország sorsa egy kicsit is izgat, azt találgatja, mi is lesz az eredmény. Én bízom a kormányváltásban, mert tudom, a jelenlegi rezsim maradása tragédia lenne Magyarországnak és azt is, hogy sokan gondolkodnak hozzám hasonlóan. Többen, mint…..
Meglepő levelet talált számos hegyvidéki polgár a postaládájában. A levélben arról értesítették, hogy – hála az Új Széchenyi tervnek és az Európai Unió nagyvonalú támogatásának – utcájukban 2014-ben végre kiépül a szennyvízcsatorna. Normális esetben egy ilyen hírnek…..
Sipos Péter blogja Semleges? Nem. 2014.03.24 10:20:20
Normális esetben az önkormányzatnak távol kellene tartania magát a választási kampánytól. Annyi dolga lehet, hogy bizonyos technikai feltételeket (hirdetési felületek a helyi médiában, plakáthelyek) biztosít az indulók számára. A vélemény-nyilvánítástól, a versengő…..
Mi jár annak, akinek igaza van? A bon mot szerint a szája. A politikában talán még hatványozottabban van ez így. Bauer Tamás is magára maradt jelölt-társai között, amikor kifejtette, hogy miért nem írja alá a Pokorni polgármester által előterjesztett választási etikai kódexet.…..
Sipos Péter 2014.03.18 10:38:14
@Nyúlviszi Apuskát: Azt szeretné, hogy nemlétező dolgokról írjak? Nem az lenne hiteltelen, ha olyan ingatlanokkal kérkednék, amelyek nem az enyémek? Egyből lebuknék, mert bárki megnézheti a vagyonnyilatkozatomat az önkormányzatnál és kiderülne, nem mondtam igazat. Ez gyenge próbálkozás volt még akkor is, ha ezen az álnéven az első. Nem kellene erőltetni, ha egyszer nem megy.
Sipos Péter 2014.03.23 17:40:51
@Nyúlviszi Apuskát: Hát akkor elő a farbával! Lássuk csak azokat a "közhiteles dokumentumokat"!Szeretném már végre látni, hol épül az a ház és az az ingatlan, amiről egyelőre fogalmam sincs. De ha az egész kamu, kérem a kommentelőt, húzzon el innen, boldogítson mást a hazugságaival.
Egy, a Normafa sorsáért aggódó polgártársunk hívta fel a figyelmemet arra, hogy különös ábrákat, feliratokat észlelt a Hegyvidéki önkormányzat Kós Károly díjjal méltán kitüntetett, MINERVA fantázianevű térinformatikai rendszerén. Az oldalon lehetőség van arra, hogy a…..
A rezsiblöff mellett az önkormányzati adósságok átvállalása most Orbán másik nagy mutatványa. Miután tavaly a helyhatóságok felhalmozott tartozásának egy részét már „konszolidálták”, most a maradékot és átveszi az állam. Így szabadul meg a Hegyvidéki önkormányzat is…..
Míg Pokorni polgármester két rezsi-hakni között azzal nyugtatja a kerület polgárait, hogy csak a népszavazási döntés után kezdődik meg a Normafa rehabilitációnak nevezett feldúlása, addig a háttérben javában folynak a nagy beruházás előkészületei. Néhány hete több…..