Regisztráció Blogot indítok
Adatok
inceptor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is gondolnánk, hogy a cicáknál is mennyire fontos a fogazat az ápoltsága: legalább annyira, ha nem még inkább, mint az embereknél. Megbetegedésük több egészségügyi problémát is okozhat indirekt módon. Kevesen tudják, hogy a macskák fogazata vadászatra és az elejtett vad…..
inceptor 2010.03.07 23:10:49
@zsenyaf: Főleg a calici- vagy herpesz vírus fertőzéshez társul a fogyínygyulladás, aztán ínysorvadás. ( ennek eredményei a "zárszóban" említettek.) Talán emiatt se árt hangsúlyozni: kapják meg a macsekok időben és azután évente az előbb említett vírusok elleni védőoltásokat!
Biztosítani kell a fogazat öntisztulását is, pl. az állateledel-boltokban, állatpatikákban kapható ' fogtisztító falatokkal '. Aki ennél is többet szeretne tenni kedvence szájhigiéniájáért, akár ' szájvizet ' is vehet, ezt akár közvetlenül is a fogakra lehet fölvinni, de rendszeresen az ivóvízhez is adagolhatjuk. ( Emberi fogkrém - szájvíz nem jó!)
Macskapcsolat Macskazabálók? 2010.02.28 08:33:00
A közelmúltban nagy felháborodást keltett Olaszországban egy főzős műsor. Beppe Bigazzi séf a RAI 1 nemzeti televíziós csatorna La Prova del Cuoco című műsorában a "fehér macskahús" ízletességét magasztalta. A műsor után határozatlan időre felfüggesztették a…..
inceptor 2010.03.07 22:29:02
@sorica123: Mint ' nemcsak macskát nem evő ' azért el tudok képzelni olyan szitut, h. feltehetőleg nem Mo.-on elém raknak vmi gusztán elkészített kaját s nemcsak úgy étvágytól, hanem valódi éhségtől hajtva kénytelen vagyok nekilátni...Számomra is nagyon szimpatikus kis állatkák a tengerimalacok ( a lányomnak is volt ), s mit látok kb. egy hete a 'Travel'-tv csatornán: Peruban tálalják! Akik nekiláttak az evésnek nem indián vonásokat mutattak: lehettek akár európaiak is...(úgy látszott ízlett nekik és nem nagyon érzékeltem rajtuk szörnyülködést stb.)