Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kampokez

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Behringer UMC1820 gyorsteszt       Számos sztereotípia terjeng a hangtechnikusok és zenészek körében. Ezek egyike a "Behringer = gagyi" elv, melyet a söntéspultok mellett és a hangszerboltokban is gyakran hallani. Ha az ember rákérdez, hogy miért állítod ezt, az illető általában tud is mondani…..
MidiTom zenei blogja DeepMind 12 2016.07.30 00:46:13
Lassan lehull a lepel a Behringer új analóg szintetizátoráról. Tényleg lassan, hiszen már hónapok óta "kiszivárogtatott" képek és videók mutattak kisebb-nagyobb részleteket az új polifonikus szintiről, de az ember nehezen tudta ezek alapján eldönteni, hogy nem tudtak, vagy nem akartak több infót…..
Karácsony előtt pár nappal végre beérkezett a Roland új kísérőautomata keyboardja, az E-A7. Az előzetes infók alapján nagy várakozás előzte meg a hangszert, hiszen az őszi bemutatkozás során közzétett képek és információk alapján egyértelművé vált, hogy a gyár az…..
Kampokez 2016.01.10 08:43:43
@Kampokez: kimaradt az "olyan"
Az őszi tetőfelújításkor előkerült a padlásról az a gyerekzongora, amiről az Első szintetizátorom című bejegyzésben írtam. Helyesebben csak a maradványa került elő, de amint letisztogattam róla a 40 évnyi port, rengeteg emlék beugrott az ősi hangszerrel kapcsolatban. Még…..
2005-ben a fenti címmel indítottunk egy topikot a Syncopa fórumon. Akkoriban még nem volt mindennapos, hogy a zeneipar cégei hetente vagy havonta átalakulnak, ezért tartottuk lényegesnek az érdeklődők tájékoztatását arról, hogy miféle tulajdonos változások és átcsoportosítások…..
Kampokez 2014.07.28 10:36:36
Amint az várható volt, az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-es döntőjét követően elszabadult a koncsitázás pro és kontra. A Facebookon, a különféle fórumokon és a közösségi média egyéb helyein megmondóemberek sokasága elemzi a helyzetet és hurrázva, vagy Európa vészharangját…..
       A Natgeo tévében ezen a héten egy igen kiváló sorozatban foglalkoztak az 1980-as évekkel. Keveset nézek tévét, de erre azért szakítottam időt. Azt gondolom, hogy megérte, mert a sorozat tényleg érdekes volt. Nem csak azért, mert az ember…..
Kampokez 2013.06.01 09:42:29
Kevés az az általános iskolai diák, aki élvezte azokat az elkapkodott énekórákat, ahol ráerőltették a szimfónikus darabokat szerencsétlen ifjú titánokra.. :)
ez mind olyan szépen hangzik, mit hogyan kellene oktatni, de a mai oktatás a zenét eléggé háttérbe szorította, ellenben az emeltszintű matek, idegennyelv, stb-re fekteti a hangsúlyt.
Még érettséginél tapasztaltam, hogy az iskola befektetett midi billentyűzetekre, és, mint egy szakkör lehetett tanulni, aki szeretett volna..
Azt, hogy valaki perfect kottaolvasó, és zenész legyen, azt nem az általános iskolában fogja megtanulni, hanem erre szakosodott iskolákban, esetleg tanároknál.
A kottáról: sajnos jómagam sem tudok kottát olvasni, de ez köszönhető a fent említett technikai fejlődésnek. Ez a modern zenélés gyakorlatilag sokszor feleslegessé is teszi annak ismeretét, jóval inkább a technikai tudás ismeretét helyezi előtérbe. A mai zenélés miről is szól? mit hova kötsz, meg midi, meg pc, meg minden, ez el is tereli a kottaolvasás érdeklődését. persze a kotta a komolyzene alapja és maradjon is az, de a pc-s világban a midi file-ok hada biztosítja mindezt, amelyen mindegy, hogy mi szól, nincs rá szükségünk, hogy milyen a kottaképe.
pl egy potticsavaráshoz milyen kottakép párosulna? nem igaz? :)
szerintem ez is már csak stílusfüggő dolog lett. a komoly zenei művek tovább fogják vinni ezt a szép tudományágat, mert ahol kell, ott kötelező. Egy mai sláger megírásához már nem szükséges.
Lassan elhagyjuk az összes hagyományt, és a kényelemre fektetjük a nagyobb hangsúlyt. mit lehet egyszerűbben megoldani 1-1 gombnyomásra..
    Nem is zavarnám a népet a pünkösdi punnyadásban, de ezt muszáj megmutatni. A recept a következő. Végy egy 1929-es RCA teremint, a kimenetet kösd rá egy EH Talking Machine-ra, azon állíts be a formáns szűrővel egy nyitott "ah" hangot, aztán eljátszhatod…..
     A '80-as évek végén és a '90-es évek elején a Casio nem csak a kis küttyögő "nápolyiszeletek" miatt volt ismert a zenészek körében, hanem gyártott néhány, a maga korában igen kiváló szintetizátort is. A CZ, VZ és FZ széria készülékei ma is keresett darabok a régi…..
     Aki azt gondolta, hogy a midi kontroller téma esetében már az összes csontot lerágták az elmúlt években a mindenféle tabletgépes, telefonos, infrás megfejtések kapcsán, az téved. Az új midi keyboardban alkalmazott elv tulajdonképpen nagyon is kézenfekvő:…..
Kampokez 2011.11.25 14:32:51
@MidiTom: beforetouch... :) nem rossz gondolat..
én ennek elkerülése végett szoktam kezet mosni a billentyűim használata előtt.. tiszteletből.
Ki nyer ma? - YouTube módra     Szándékaim szerint ide most az a szintetizátor workshopunkon készült videó került volna, melyen Krajczár Péter a Roland SH-01 Gaia szintetizátort mutatja be. Peti ragyogó kis demót produkált nekünk. Úgy mutatta be a Gaiát,…..
     Végre eljutottam odáig, hogy egy szusszanásra meg tudjak állni a rohangálásban, és az október 27-én a Grabowsky Caféban tartott szintetizátor workshopunk anyagait kicsit összevagdosva elkezdjem felpakolni a Youtube-ra. A felvételekért köszönettel tartozunk…..
Melyik a jobb csatlakozási mód külső audio interfészhez?        A számítógépes stúdiózással foglalkozó internetes fórumok népszerű rágcsálnivalója az a kérdés, hogy a számítógépünkhöz milyen fajta külső audio interfészt kapcsoljunk? USB vagy FireWire? Melyik a…..
    Mindig is tudtuk, hogy pár zenész jellegű ember a Google berkeibe is beférkőzhetett, de az ma teljesen nyilvánvalóvá vált, ugyanis a Google főoldalára való rálépés után egy ilyen képernyő tárult a látogatók…..
    Csinglingling! Ámbörök! Ébresztő! Itten van a KRONOS!     Ha az üzletünkben még nincs is, de az országban már van, és mostantól megtekinthetitek a KRONOS kiváló hazai demonstrátorának, Janca Ákosnak a bemutató anyagát. Ákos már az Oasys-be…..
Kampokez 2011.06.01 17:45:15
@djuice: sajnos addigra a Kronos is elavult lesz.. kiadják a kronos5-öt, ami 5ször fog többet tudni. :)
bár én is elfogadnék egyet, ha ingyen rámsóznák..
amúgy egy kitűnő hangszernek bizonyul. Pesten már volt egy bemutató, de ha Szegedre is eljönnek, ott is részt veszek.
MidiTom zenei blogja Moog sapka 2011.03.22 15:58:00
    Hajdanán gyakran dicsekedtem azzal, hogy egyik vagy másik szinti kapcsolási rajza benne van a fejemben, vagyis fejből le tudnék skiccelni egy adott részt belőle. A Moog megkönnyíti a kapcsolási rajz fejben, helyesebben fejen tartását. Lehet vásárolni olyan sapkát,…..
MidiTom zenei blogja Tsutomu Katoh 2011.03.18 22:02:00
    2011. március 15-én súlyos betegségben elhunyt  Tsutomu Katoh. Aki valamennyire is benne van az elektronikus zenei világban, tudja, hogy a KORG cég megalapítóját és elnökét veszítettük el. Munkatársai, ismerősei mind kiváló műszaki és zenei érzékkel…..
MidiTom zenei blogja Szintisztán 2011.01.20 20:03:00
Az ország neve eredeti nyelvén: Synthystan Földrajz     Szintisztánt északról Dél-Piano, keletről Gitarisztán, délről Drumélia, nyugatról Basskyria, északnyugatról Provokália határolja. Domborzata eltér a környezetétől, mivel itt a magas hegyek feketék, az…..
60% bútorlap + 20% elektronika + 20% billentyűzet ≠ digitális zongora        Ilyenkor az év vége felé a digitális zongorák szezonja van, vagy fogalmazzunk úgy, hogy szokott lenni békeidőben. Most sokkal visszafogottabb az érdeklődés, mint a korábbi években. Helyesebben érdeklődés van bőven, csak…..
Kampokez 2010.11.14 21:41:25
@BonFire: előfordult, hogy engem is megkérdeztek milyen kütyüt vásároljanak a most kezdő gyermeküknek, és soha nem ajánlottam nekik gagyibb típusú megnevezhetetlen akármit. Ha már egyszer kidob rá a szülő pénzt, akkor az igenis szólaljon meg valahogy ne pedig csak találgatni lehessen ezt milyen hangra szánták.
Nyílván értem az érvedet, de ha belegondolsz egy 35 ezres kütyüre kidobod a pénzt, és ha tényleg meg is unja az a gyerek, az valóban a pincében, vagy a konténerben végzi, mert nem lehet majd eladni se.
Ha egy kicsit jobban belenyúl a zsebébe, akkor viszont elképzelhető, hogy maga a gyerek is megtalálja a hangszerbe a fantáziát.
Másik: ne aggódj én sem adnék egy digitális zongoráért 500ezret, de hidd el, akik nagyon komolyan veszik, hogy legyen közel hasonló hangja, azok kiadnak rá talán még 2x ennyit is.
Megjegyzésként most hallgattam a Korg SV-1-est, és nagyon ott van a hangja, mind a billentése is. Gratula a Korgnak ezért...