Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morphin

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pamacs és penge Servus Barbus! 2011.02.02 10:30:00
 Figyelitek azért, szép lassan körbejárjuk a környező országok klasszikusnak mondható hagyományos borotválkozási termékeit (jelzem, horvátok, bolgárok, sőt, újabb lengyelek is már a spájzban vannak). Most sem megyünk messzire: elég átlépnünk Szlovákiába, és már vár…..
 Irodalom hétvégére: Kosztolányi Dezső írása, Alakok című portréiból. Borbély  (Vagy fodrász? Az utóbbi udvariasabb. Holott a borbély legalább ötszázéves magyar szó, a fodrász ellenben alig százéves, a nyelvújításkor csinálta egy borbély, aki nevét nem…..
 Van egy régi aftersév-márka, a Floïd. 1932 óta létezik, a barcelonai Haugron Cientifical termékeként jött világra, és szülőapjának Joan Baptista Cendróst, alias „Doktor Floïd”-ot tartják (aki nem mellékesen a francóista elnyomás alatt a katalán nyelv és kultúra nagy…..
 Íme egy régi penge. Nem nagy szám: mi, akik szeretünk innen-onnan régi borotvákat vásárolni, egy idő után marokszám pakolgatjuk jobbra-balra a mindenféle korú és márkájú, régi pengéket, amelyeket „ott voltak mellette” címszóval általában a…..
 Finucci barátom meglepett egy bolhapiacon vásárolt furcsasággal. Háromrészes biztonsági borotva, amelyből fésű vagy perem nélkül, teljesen szabadon mered kétfelé a penge. Hoppá, ezt aztán valami! Az NC (no comb) csupán saját költés, nem hivatalos modellnév. Igaz,…..
 Nem közismert, de tény: a Gillette egyes piacokra még ma is gyárt biztonsági borotvát és tubusos borotvakrémet. A krémekkel nincs is baj, hisz a régi receptet és minőséget viszik tovább, a biztonsági borotvák azonban már inkább a világ éppen elmúló dicsőségét…..
 Chaplin A diktátor című filmjében szerepel ez a híres jelenet: ő, mint borbély a rádióból szóló zenére, méghozzá Brahms V. magyar táncára borotvál („make your work a pleasure”). Úgy az ötlet, mint a megvalósítás zseniális. Kedvencem a bőrön…..